Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
elsõ lépés 2 lándzsa:
Suwalkiból Minskig
Zamoscból Kievig
ezeket összezárni
aztán a maradék Kievbõl Sevastopolig
illetve Smolenskbõl Leningrádig
ebbe a 3 katlanba általában 200+ hadosztályt lehet bezárni
képekben:

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Nálam AOD-ban 124 egységem volt (17 garison)
Az õ 357 egysége ellen és egy évig se húzta 😊
mondjuk 41 szempemberére már csak 120 egysége maradt a katlanozás miatt
Elõre is köszönöm!
Az Újpest név megint szép lesz, méltó régi, nagy híréhez...
Szeretnék egy kis segítséget kérni tõletek. Az Iron Cross 1.02 vagy 1.03 veta patchét szeretném elkérni, ha bárkinek megvan, akkor kérem küldjön róla egy linket. Az a helyzet, hogy én megvenném a játékot, ha volna mibõl, de mivel nem kapok munkát...Tudom! Az én életem oldjam meg stb. De kérlek benneteket! Legalább ezt az egy örömöt hadd éljem meg, hogy kicsit kiszakadok ebbõl a szürke világból, és kicsit kikapcsolom önmagam némi alternatív/fantázia történelemmel. Hacsak pár órára is. A segítségetek elõre is köszönöm!
Nem értem, miért van ez, amúgy már párszor elõfordult ilyen, hogy nem tudtam felszabadítani országot, miután annektáltam.
Régen én is úgy csináltam a magyarral, csak nem írtam át semmit. Német szövetség elég volt bõven befoglalni a balkánt, de magával hordozta az oroszok, és a szövik hadüzenetét. Aztán persze az is gáz, amikor a szövetség vezetõje totál leszar, és békét ajánl mondjuk az oroszoknak, én meg bukom az összes benyomult területemet. Hát rohadjon meg 😄 Ezért akarok szövetséges nélkül alkotni inkább, de a manpower hiány kõkeményen meggátol.
Régen olvastam, hogy olaszország is befoglalható (csak talán nem annektálható az afrikai területek miatt), és ráadásul durván jó IC-t ad, a románok lezúzása meg azelõtt kell hogy németekkel szövetségre lép. Gondolkoztam azon, hogy inkább visszafogom magam amíg ütik egymást a németek és oroszok, aztán ha meggyengülnek a románok gyorsan befoglalom õket, meg a bulgárokat, és indulás németek ellen, esetleg szovjet szövivel 😄
pár dolgot átírok, de ez minden játékomban érvényben van:
Ally/Commiter: +10% IC
Szlovákia Magyarokhoz
szárazföldi csapatok 0,8 XP szorzó (0,5 a gyári)
Brit kapituláció VP: 50% IC: 50% (a gyári 80 helyett)
Szovjet kapituláció (35 helyett 50-re a VP-t, ugyanis túl hamar kapitulálna, ha egyedül harcol, még a 4 kulcs terület sem kell)
36 január: azonnal szövi a Németekkel
Iparosítás pesten (10 a poolban)
+ infra: 130ig: Gyõr, Pécs, Debrecen
+infra 150-ig pest
37...folyt
38: infra 120-ig Miskolc, Szeged
itt már tudok gártani egységeket is 3 cavalry páncélautóval + ágyúk (amennyi feltölti a gyalogságot)
39, nincs mentésem 😊 de ha jól rémlik itt már van 3 hegyivadászom, elég IC az új kutatáshoz, Nagyon fontos, hogy Krakó az enyém legyen + sok futottak még terület (amit aztán diploban eladok a Németeknek nyersanyagért)
40 segíteni a franciák ellen (had pörögjön az xp)
Krakkó, Kosice, infra buff
6 helyõrség rendõrséggel
Hadüzenet a yugóknak Belgrádot rohamtempóban, anektálás után elsõ bábálam: Bosnia, Szerbeket megtartom magamnak
itt már több mint 60 IC (4. fejlesztõbrigád, több nem is kell)
gyártásba kerül: HQ (ruszkik elõtt meglegyen)
7 interceptor, 3 tacbomb
szóval simán ütõképes az ember az alapgyalogságokkal, ami mellé még bekerül 3 lovasság, 3 hegyivadász
ha ennél is több kell, akkor simán belefér 43-ra 3 bevethetõ ejtõernyõs csapat (Ciprusi bábálamhoz) meg szinesítésnek egy karéj Afrikából
az 50-es években meg ha az amcsik nukleáris csapást mértek a Németekre, akkor Magyar ballisztikus rakétákot ment a válasz, villámgyorsan 200 alá került az IC készletük + fél amerika lázong 😊
szóval elég potens ország, Németekkel a hátadmögött még a Románokat is bedarálhatod ha épp úgy tartja kedved, vagy, ha Német szövi nélkül akarsz játszani, akkor kirobbantod a saját kis háborúdat (Bulgáriával karöltve) Románia kárára. Így megalakul egy kis szövetség, ami független a nagyoktól.
külön jó az event leírása:
name = "EVT_2713_ACTA" # Hungary gang-bangs Romania
Már csak egy olyan mod kéne, ami leveszi az independence garantee szarságokat 😄
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
#11683: Nemrossz, próbálgatom az AOD-ot, de fõleg a magyar rész érdekelne, viszont iszonyatosan fogy a manpower. Be tudom venni yugoszláviát, de utána esélytelen az olaszokat lenyomni, a bulgár/román triót meg védik nagy országok, és csatlakoznak a németekhez mire üthetném õket (na meg oda is kevés a manpower 😞 ) A kapott IC meg valami iszonyatosan kevés, kb az eredeti ország 30%-át adja csak. Belgrád 9 IC helyett 2,7 körülire mehet fel, hát kapja már be 😄
Ami gond az AOD-nál, hogy bár már használja az AI a ejtõernyõsöket/intenzív partra száló taktikát, mégis ritkán ér el sikereket vele. PL a Német AI az esetek 10%-ban tudja csak megvetni a lábát Angliában. Illetve ha AXIS országgal játszol, akkor a ruszkik verhetõek, onnantól meg dúrván elhúzódik a háború (nem tudnak partra szállni az amcsik). Igazán 46-tól dúrvul be újra az AOD, mert addigra összekapja magát Német O, elkezd flottát gyártani, ruszkik helyén már csak egy pici Szibéria nevû bábálam van, Amcsik bebetonozzák magukat Angliába, véres állóháború az atombombákig 😊
Persze, ha mondjuk olaszokkal vagy, akkor könnyebb, mert Cardiffnál könnyû partra szállni (ejtõernyõsök után bevonul a flotta), de hát ugye Mo-nak nincs tengere így esély sincs TP-k építésére, persze lehet, hogy a gyarmatokon kiépítek egy hajógyárat és legyártok pár TP-t 😞

Ami nekem a Darkest mellett szól egyedül a korábbi kampány indulások. Nekem a 36 mindig kevés lehetõséget ad, vagy 1 évet iparosítok és utána gyártok egységet, vagy már az elejétõl egységezek, csak mire kitör a háború elavultak lesznek és mehet ezerrel az upgrade 😄 Ez hogy így 33-tól kezdek egész jó volt, tudtam land fortokat építeni, hajókat, gyárakat, ahogy elképzelem az ország felépítését. Ha meg 14-tõl össze kötötték volna a második VH-s eventekkel is, az lenne a csúcs. Bár a végdátumot át lehet írni, és még Magyarországot is létre lehet hozni, de a fórumokon azt írják hogy nem aktiválódnak a 36-tól kezdõdõ eventek, az ország eltérések miatt 😞
Na este meglesem az AOD-ot, az infrastruktúrás megoldás is jobban tetszik, amit korábban említettél.
AOD-nál még csalok is picit pro-kontra. Adok 10% IC-t a szöviknek meg a ruszkiknak (játék/db/difficulty), illetve átírtam a szlovák eventet (magyarokhoz kerül szlovákia).
Ha meg már nagyon kemény vagy, akkor AOD, third reich mod, borzasztóan kemény, hihetetlen szopó van Németekkel.
TR mod
A zenei válogatás viszont remek, pl beszédek, rádió bejelentések, azt simán érdemes leszedni és bedobni a játék zene könyvtárába 😊
Viszont ha én veszem át az irányítást a nemzete felett, akkor én már csak rendes áron tudom berakni. Szóval ez vagy bug, vagy a tört játék hibája lehet, mivel paradox fórumokon nem láttam ilyen hibát.
Nem úgy van, hogy jön az event aminek hatására, adott nemzetnél bekerül a poolba ilyen roppant olcsó egység?
Mert ha nem, akkor tényleg sajátos megoldása a balance-olásnak 😞
Másrészt, ha én kezdek az oroszokkal, akkor a németek fognak olcsóbbért gyártani egységet, és én fogok drágán, akkor meg a másik irányba lesz elbalanszolva. Merthogy egyik AI sem fizet a tüzérségért, meg egyéb kiegészítõkért.
Pl itt egy AOD 1936, nulladik nap, japó:

Én 1916-ig nyomtam, akkor omlott össze a nyugati front (Németeket laposra verték Belgiumban), ami kicsit lelombozott, hiába ment remekül a keleti hadjárat.
Na de a lényeg: belenézve más nemzetekbe, a Németek pl kevesebb mint 1 IC-ért gyártják a gyalogságot.
Oroszok 1917 augusztusáig úgy nézem mindenképp maradnak akármennyit foglalsz el belõlük, de olaszok kiszállnak ha róma felé közelítessz, csak az erõdöket áttörni nem egyszerû. Fõleg azt ahol 10-es szintû, ott csak bekerítéssel tudtam kiiktatni, meg kiéheztetéssel 😄
úgy általában a paradox játékokban az infrastruktúra fejlesztése nagyon fontos azokon a területeken ahol sok a nyersanyag/IC (axis általában nyersanyag hiányban szenved).
Nálam most így fest Budapest egy AOD kampányban:
terület jóságai 100% infránál/150% infránál (AOD ennyit enged)
IC: 17/22
Energy: 14/20.8
Metal: 7:10.4
Rare: 7/10.4
Oil: 0/0
emellett kihat az ORG regenre, meg a mozgásra, TC-re, háború esetén meg az ESE-re (nézz utána) 😊 szóval prioritás erõsen.
mivel az ipar fejlesztése nagyon drága (5IC, és nincs rá futoszalag bónusz) így ahol lehet nyomatni kell az infrat (IC és van futószalag bónusz).
Na majd leöltöm valamikor, aztán megnézem mit lehet kihozni a Monarhiával 😊
Most iparosítás van, magyar terület kapott már +6 IC-t.
Az lenne jó, ha oroszok kiszállnának a háborúból, most haladunk moszkva felé, hátha akkor bejön, az ottani egységekkel meg szerintem meglenne az olasz, francia rész.
Gyakorlatilag magyarország lesz a leggyengébb ország európában, szaros 10 IC-vel, emellé 1,5 lóvét is kell fizetni naponta a gyõztes országoknak. Osztrákoknak semmi, Cseheknek semmi, a bolgárokat nem néztem, de gyanítom azoknak se kell semmi. Emellé csehek 30 körüli IC, románok is 20+ a megalakuló jugoszlávia 20+.
Na kipróbálok egy osztrák-magyar hadjáratot ahol iparosítom a magyar régiót, ameddig csak tudom, aztán a VH után lesz egy komolyabb Hungary remélhetõleg 😄