19494
  • Sland
    Köszi
  • Sil78
    Persze, pl kettőt állítasz be kezdőlapnak. Megnyitod őket, aztán Eszközök / Beállítások / Általános beállítások / Kezdőlap / Aktuális oldalak használata. Vagy csak simán ugyanoda beírod a beállítani kívánt oldalak linkjét, függőleges vonallal elválasztva.
  • Sland
    Azt meglehet valahogy oldani hogy amikor megnyílik a firefox akkor 2 lap jelenik meg egyből : mondjuk a google meg a sg.hu???
    HA igen akkor pls mondjátok már meg h hogyan.
  • exemboy
    Hali!

Igaza volt Sil78 ff gurunak a middle beállitásal müxik a saját auto scroling beállitásal nem, viszont ezzel a beálitásal a flash fxp nem müködik..........ááá kész vagyok mind1 ennél fontosabb!Köszönöm szépen a gyors segitséget
  • keeper2
    Automatikus egérgörgetés? Mire gondolsz? Egyáltalán nem működik a görgetés a foxban? Nekem wop 49-esem van, a drivere ugyanaz, és kb egy hónappal ezelöttig wop 35-öm volt nekem is. A görgetés az nálam megy, csak ami nagyon zavar, hogy nem az egérkurzor alatti területet görgeti mindenképp, hanem, ahova a billentyűzetkurzom mutat. Pl. most itt gépelem be ezt a szöveget, így csak ebben a kis beviteli ablakban lehet görgetni, akárhol áll is a kurzor. Ha kicsit lejjebb akarom görgetni a topic ablakát, hogy visszaolvassak az írások közt, akkor elösször ki kell klikkelni a beviteli ablakon kívülre, majd lehet görgetni, végül, az újabb pötyögéshez megint bele kell klikkelni az ablakba. Ez nekem nagyon idegesítő, mivel ie-ben egyszerűen csak a a beviteli ablakon kívülre állok a kurzorral, és lehet görgetni az egész topicot. Akár úgy is gépelhetem tovább az üzenetet, ha a beviteli ablak nincs a képernyőn (vakírás) Erre állítási módot se az egér driverben (bár ha az ie-ben jól megy ez, akkor nem is okk kell keresni), se foxban, se fox kiterjesztések közt nem találtam eddig.
  • exemboy
    Az internet explorernél müködik a flash fxp-nél is csak ff-nél nem.MInden jól van beállitva egyébként a-4 tech wop 35-ös egerem van egyszerüen nem reágál a rá!!Mi lehet a gond???????
  • NuCLEARScoRp
    Nem lepődnék meg ha az első évfordulóra időzítenék a megjelenést!
  • Sil78
    Az egered programjának a beállításai közt nézd meg, mire van állítva a görgő. A legbiztosabb a "middleclick", úgy működnie kéne.
  • exemboy
    Sziasztok van egy problémám hátha tudtok segiteni.

Szóval az automatikus egérgörgetés nem muködik a FF alatt mindenhol tudom használni csak a böngészönél nem !Beálitásnál ki van pipálva mégsem müxik.Miért nem????
  • Thanatos
    viszont msot halasztva kcsiit a reisnt mert a elvegőbe lóg egy asus 6800gt vásárlás és addig nem akarom ujrarakni ha tényleg megveszem elég nekem egyszer szarakodni vid kártya driverekkel :)
  • Thanatos
    nem, soha nem néztem mgé extet thudnerbirdhoz, levél megnéz, thudnerbird kiakpcs, én csak erre hazsnálom ezt is amx naponta egyszer vagy kétszer :)
  • Sil78
    Akkor mindegy. Még egy Minimize to Tray-t se használsz hozzá?
  • Thanatos
    oks nekem nem gond csak emgjegyeztem, de akkor ezek szerint ha kiterjesztések nemjátszanak be (pl thudnerbirdnél és a verzio csak ott lesz más) akkor tök mind1 mi a verzió nem?
  • Sil78
    Hát, ha a kiterjesztéseket is lementeted vele, akkor ugyanannak kell lennie a verziónak. Én ugyan nem használok MozBackup-ot, de a FAQ-ja ezt írja. MozBackup-nál asszem az install után kell visszaállítani, és felülírja a profilt (vagy lehet újat csinálni).

Nem olyan nehéz ám újratelepíteni a kiterjesztéseket, ha megvannak hozzá a telepítőcsomagok, mert többet is lehet egyszerre telepíteni (1 mozdulat az .xpi fájlokat belehúzni az egérrel a Firefox ablakába, vagy pl a Local Installnál is lehet többet egyszerre kijelölni).
  • Sil78
    Megint másképp: / (vagy ', de akkor csak a linkek szövegében keres).
  • Garfield
    Tervezett FF 1.5 dátumok:

beta 1: szeptember 8.
    beta 2: október 5.
    release candidate 1: október 28.
  • Thanatos
    még egy krédés hogy akkor ezzel a mozbackup-al is az isntall elött kell viszaállitnai majd a dolgokat vagy ezt már elég utána is? ja és hogy az bekavarhate hogy nekem smot thudnerbird 0.9volt feltéve (nem volt ugy auto updat eén meg nem is tudtam hogy van új :P) akkor az bekavarhat ha amjd újonnan az 1.0.6-t teszem fel és abba rakom vissza a backupot?
  • Thanatos
    thx a helpet :) amugy msot néztem hogy ez a mozbackup az exteket is lementi, gyk a lsitázásra sincs sok szükségem :)
  • Garfield
    Másképp: edit -> Find in this page
  • shrek82
    dejó...ezt nem is tuttam..thx
  • Garfield

Ctrl + F?
  • shrek82
    Sziasztok! Arra lennék kiváncsi, hogy létezik-e olyan kiterjesztés FF-hoz, ami a betöltött weboldalon belül keres egy megadott szót? ***remélem érthetően fogalmaztam***
  • Sil78
    Win reinstall előtt mondjuk lementheted a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox, ill. Application Data\Thunderbird mappák teljes tartalmát, és ha még a program feltelepítése előtt visszarakod ezeket ugyanoda, akkor minden megmarad.

Az elmentett jelszavaidhoz egyébként konkrétan a profilodból a signons.txt, key3.db és cert8.db fájlokra van szükség. A címjegyzék fájlok kiterjesztése mindig .mab (pl abook.mab és history.mab). A leveleket a Thunderbird a profil Mail mappáján belül postafiókonként külön, kiterjesztés nélküli (de amúgy standard mbx) fájlokban tartja.

Használhatod persze a Mozbackup nevű programot is Firefoxhoz és Thunderbirdhöz is, ez az egész profilt egyetlen fájlba menti el.

A kiterjesztések nevének elmentéséhez (és még egy sor hasonló dologra) én az InfoLister kiterjesztést használom, illetve annak a Mr Tech Local Install nevű kiterjesztésbe beépített verzióját. De persze nemcsak a nevét mentem el a kiterjesztéseknek, hanem magát az .xpi fájlt is szoktam mindig archiválni, hogy legyen mivel újratelepíteni, ha kell, ne nulláról kelljen 50-60 kiterjesztést összevadászgatni.
  • Thanatos
    egy kérdésem lenne: mit kel pontosan kimenteni ahoz hogy a firefoxból megmaradjanak az elmentett passwordjeim? (kedvenceket már menti az egyik ext...) meg esetleg hogy mi a neve annak a proginak ami kimenti az extek neveit valami fileba?
    és még az (tudom hogy nem ide vág nagyon de hátha tudtok segiteni) hogy thunderbird-ből szintnán mit kell kimenteni ahoz hogy megmaradjon a címjegyzék, a leveleim, és az acc beállitások?
    win reinstíall elött vagypok és amit lehet meg akarok menteni :)
  • Thanatos
    nekem is ugyanigy :)
  • Faterx
    A kelly nálam jó, a tox nem jó (menu)
  • keeper2
    host file? nem rossz megoldás, csak az a baj vele, hogy egyrészt, ha kivételesen mégis fel akarsz szaladni egy oldalra, ami tiltva van, akkor csak ip cím alapján tudod megtenni. Illetve, ha egy program hivatkozik domain név helyett ip-vel a tiltott oldalra, akkor már semmit sem ér. Én protowallt és peer guardiant is használok (kettőt együtt, hogy még a biztonság is biztonságban legyen :))) ) Csak összehasonlítésképp: mivel kernel szinten blokkolnak, így a kettő együtt egy 433-as celeronon sem használ 1-2%-nál több proci időt, pedig több mint 3 milliárd cím van blokkolva. Ja, és mivel ezek ip alapján tiltanak, majd minden protokoll alatt, így akár fájlmegosztókban, vagy bárhol tiltják a nem kivánt kapcsolatot, porttól függetlenül.
    A foxról nem tud valaki valami hírt, hogy most mikorra datálják az új verzió megjelenését? Eléggé csúsznak már vele. Persze, tudom, azóta jópár új dolgot is dobtak bele, de akkor is.
    Egyébként két oldal, ahol megbukik a fox: www.kellytech.hu Itt a magyart választva nekem minden alkalommal azonnali crash-ben volt részem, illetve http://www.hdd-tox.hu/ itt pedig a menü nem a menüpontok felett jelenik meg, mint ie-ben, hanem a bal felső sarokban, és emiatt teljesen elérhetetlen, mivel, mire odaérnél az egérrel, eltűnik (bár ez szerintem az oldal hibája, de nem sem szeretném nagyon szidni, mert ismerősömé a cég :)
  • stratoman
    Én is szoktam használni, ezért nem lepődök meg. Én eddig a norton tűzfallal minden oldalon le tudtam tölteni, csak arról nem amit én tiltottam le.
    Blokkolásra pedig ezt is szoktam használni:

Link
  • keeper2
    Azért, én használok ip blokkolókat, és meglepődnél, hogy egy átlagos oldal meglátogatásakor hány, a blokkolólistát készítők szerint káros oldalra próbál kinyúlni, a legtöbbször úgy, hogy csak a blokkolással csak az oldal betöltődése lassul, semmi látható dolog nem marad ki, magyarán, ha általam az oldalon nem felfedezhető dolgot tilt le, az már alapból gyanús, hiszen milyen funkciója lehet? Illetve a flashblock is elég hasznos dolog, mert már sok olyan flasht láttam, amit engedélyezve simán eltüntek, semmi jelük. Ezeknek az ottlétéről szintén nem lenne fogalma sem az embernek...
    Én kerio tűzfalat használok, és szerintem ez a legkényelmesebb. Anno használtam jó sokáig a nortont, de elegem lett belőle egy életre. Nagyon sokáig nem jöttem rá, hogy miért van, hogy egyes oldalakról nem lehet letölteni semmit. Jó sokára kiderült, hogy a norton szó nélkül blokkolta. De még máig sem tudom, hogy milyen szabály alapján lehetett egyik weblapról letölteni, a másikról pedig nem. Voltak cselesebb oldalak is, itt pontos leírást is adtak, ami minden tűzfalhoz jó (egy általános megoldás mindhez), hogyan lehet a letöltést elkezdeni, csak a minden tűzfalba úgy tűnik a norton nem tartozott bele. Amikor pedig váltottam tűzfalat, a gondok elmúltak.
  • stratoman
    A legtöbb olyan oldalon meg lehet bízni az activex-ben amik nem kötödnek crack, warez stb oldalhoz.
    A norton tűzfal jelzi, hogy pl. melyik oldalhoz tartozik, ha nem a látogatott oldalt írja, az már eleve gyanus és tiltható is. Egyébként a Norton a Firefox használata közben is jelzi az activex-et, ha már fent van a norton csak használom amit tud.:)
  • Sil78
    Nem, természetesen az AutoUpdate (legalábbis ha a Firefoxéra gondolsz, és nem a Windows Update-re) sem ActiveX alapú (tulképp tök egyszerűen van megoldva, bizonyos időközönként ellenőriz megadott linkeken található XML fájlokat, hogy jelent-e meg újabb verzió pl az adott kiterjesztésből ahhoz képest, mint ami már telepítve és regisztrálva van a Firefox erre szolgáló fájljában). Egyáltalán nem támogatja hivatalosan az ActiveX-et. (Egyébként nem értem nagyon azokat a nem-Microsoft oldalakat, amik használják, hisz az ActiveX eleve egy Windows-only dolog, semmi más oprendszeren nem fog működni így az oldaluk.)
  • Sil78
    Hát, én csak simán a Windows Update-et szoktam erre használni, kb ennyi a teljes IE-használatom mostanában. Azt is a Windows Update kiterjesztés segítségével, ami betesz egy ilyen menüpontot a FF Eszközök menüjébe, és ha rákattintok, megnyitja IE-ben, mert úgy külön ikonja nincs kint sehol az IE-nek, letakarítottam.
  • keeper2
    Persze, valószinűleg az okozza a crash-t nálam, hogy van valamilyen hardver eszköz a gépemben, vagy valamilyen szoftver amivel nincs összebarátkozva. Ezt majd kijavítják. Feltételezem, az 1.5 majd megoldja ezt a problémát. (Talán még, egy friss win telepítés után is megjavulhat a dolog, mivel általában ghost-al mentem a windowsom, amit időnként visszarakok, megcsinálom az aktuálisan kellő módosításokat, majd újabb mentést csinálok, és bizony, a windows telepítése már sokkal korábbi, mint amióta foxot használok. Azóta csak "foltozgattam" a ghost képfájlt) De mivel tudtommal a foxban semmi activex támogatás nincs, így minden az ie-n keresztül megy. Lehet, hogy tévedek, de úgy tudom, hogy az auto update is az ie-s activex-et használja, hogy megállapítsa, hogy mely frissítések kellenek a gépedre.
    Stratoman: ie-ben is be lehet állítani, hogy activex telepítése avagy futtatása elött mindenképp kérje a felhasználó beleegyezését, csak kicsit fárasztóak ezek az ablakok, főként, hogy sok webhelyen szeretik használni, és a fene tudja, hogy melyek azok, amiknél mindenképp megbízhatok a scriptben. Míg, ha a foxban nincs a támogatása, akkor egyértelműen fox-ra nem is tudnak activex alapú oldalt készíteni, inkább megoldják más nyelveken.
  • shrek82
    Én is foxot használok és nekem nem szokott crashelni..És az auto update is rendesen műxik..
  • stratoman
    Az activex-et tartalmazó oldalakat tűzfallal könnyen ki lehet szűrni, mert pl. a Norton PF jelzi ha, egy adott oldalon van ilyen és megbízható oldalakon lehet engedélyezni míg a többin tiltani.

A microsoft-os megjelenésekhez pedig elég az alábbi 3 oldal:

Microsoft 1

Microsoft 2

Microsoft 3
  • Su0my
    köszönöm után a vesszőt ugye senki sem látja?:)
  • Su0my
    Lck köszönöm, szépen, sokat segítettél!! Patrick: ha kilépsz a Firefoxból, akkor megkérdezi: megszakítsa-e a fájl letöltését és ha igen-t nyomsz...
  • keeper2
    Én is foxot használok, de azért nem becsülöm le az ie-t sem. Pl. -nálam- a fox stabilitásban kb olyan, mint anno az ie 5. Vagyis még mindig sokszor crash-el, holott már mindent kipróbáltam, hogy ezt megoldjam. Emellett a foxnak vannak jó és rossz tulajdonságai is. Pl. az activex. Jó is, hogy nincs, mert rengeteg támadás ezen keresztül történik a gép ellen, ellenben szükség is van rá, ha a win. update-ben állandóan telepítve akarod tudni a biztonsági javításokat, ami viszont létszükséglet manapság. (persze van az alternatíva, hogy állandóan olvasod a microsoft oldalakat, hogy mikor mire jelent meg javítás, és úgy eldöntöd, kell-e neked, és kézzel letöltöd, ha kell, csak persze ehhez kell elég jó kis angoltudás, és rengeteg idő végigbogarászni a bejelentéseket.
  • stp4trick
    A firefox-al is lehet. Szünetet nyomsz, aztán kilépsz. Ha folytatni akarod megnyitod a letöltést és folytatás. Nekem műxik
  • lck #1743
    A Firefox nem letöltésvezérlő. Azt ilyenekkel lehet pl.: Flashget, Getright, Internet Download Accelerator, Free Download Manager
    lásd: letöltéskezelők