19494
  • fistin
    hi all!
    van egy olyan gondom, hogy:
    amikor rákattolok a mozillára, automatikusan rámegy a netre!!!! és nekem ez így nem lenne jó, hanem úgy kellene, hogy kijön a csatlakozás gombocska, és utána lehessen csatlakozni.. egyébként eddig így volt, aztán megszűnt létezni.... foggalmam sincs hogyan, de jó lenne mindenesetre visszaállítani!
    hátha valaki tudja, hogyan kell. előre is thx
  • Sil78
    Ez a bizonyos npdsplay.dll a Windows Media Player plugin Netscape-hez (és így Firefoxhoz is) való verziójához tartozik, és a Firefox a Program Files\Windows Media Player mappában fogja keresni. Nézd meg az about:plugins-ban, szerepel-e a következő 3 fájl: npdsplay.dll, npwmsdrm.dll, npdrmv2.dll. Ha igen, akkor telepítve van a plugin, ha ennek ellenére elszáll, akkor a WMP újratelepítésével lehet megoldani (úgy, hogy utána a mappáját is törölni kell)... Esetleg meg lehet még próbálkozni a legújabb DirectX felrakásával is, ha ez nem segít, de nem volt még ilyen hibám, szóval nem tudom pontosan.
  • stp4trick
    Ollé és műxik, köszi. A FC-ban volt magyar? nem is tudtam
  • Sil78
    Működő verzió az újból a szerző honlapján. Délután asszem csinálok pár magyarítást, mert úgy nézem, kiszedték a hivatalos magyar verziót a Tabbrowser Preferencesből meg az új Forecastfoxból is.
  • stp4trick
    Korábbi TabBrowser Pref. nincs meg vkinek, vagy linket adhatnátok, mert az új 1xűen nem megy és nagyon jó lenne ha működne.
  • hano2
    Szia Sil.
    Talán érdekelhet a Win Media Player-rel kapcsolatban valakit az alábbi esetem:
    Telepítettem egy Microsoft játékot(1999!)A progi a WMp-be is felrakott egy dll-t(NPDSPLAY.DLL)
    A Firefox-al a T-Online oldala az user azonosító adatok beírása után elszált,a hivatkozás a fenti file volt a hibaüzenetben.Minden mást megnyitott egyébként.
    Töröltem a file-t (a WMP müködik)Az oldalt újra be tudom tölteni.
    (Csak ennyi)
    Hano
  • stp4trick
    pont ez nem megy, mind1 meek csucsu, majd holnap, köszi
  • ivjoe
    Másik verziót rakjál fel! Mondjuk ezt.
  • stp4trick
    na a forecastfox megjavult, de a TB sehogysem akarja az igazságot
  • stp4trick
    az a baj hogy a tabbrowsret is leszedtem újraraktam és még mindig jelez vmit, de megprób. Oprendszert is restart vagy csak FF-t?
  • Sil78
    A másik talán a Forecastfox lehet, ugyanez a módszer, leszedni, újraindítani, felrakni...
  • stp4trick
    Ok ez bejött, de a másik marad és középtől jobbra tolódik a webablak, vagyis a jobb felét nem is látom.
  • ivjoe
    Tabbrowser preferences eltávolítása, másik verzió feltelepítése. Akkor eltűnik a felső hibaüzenet. Másikat nemtom.
  • stp4trick

Ez mi a szent sz@r?
    Kiterjesztés frissítés után lett ilyen, meg a fraps-et raktam még fel, de nem hiszem, hogy az kavart volna be.
  • Sil78
    Próbáld meg újratelepíteni a Windows Media Playert.
  • gyűjtő
    Szervusztok!
    A Firefox 1.0.6 verzióját telepítettem a közelmúltban.
    A program egy lap megnyitása és/vagy zárása során hibaüzenetet küld:

"Cannot Create DirectShow Player"
    A hibaüzenet a "nspdplay" nevű ablakban jelenik meg.

Van valainek ötlete a problémával kapcsolatban?
  • 404
    Sil, köszi, megvan a tiny, szuperul működik
  • Thanatos
    örűlj neki hogy volt egyáltalán... :)
  • Aquir
    egyetemi könyvtárban ülök, kicsit érdekes volt a firefox keresője, megnéztem, 1.0-ás :S, újabbat meg nem telepíthetek mert nem vagyok rendszergazda :)
  • Mustang2005
    Az 1.0.7.-es verziószámú FIREFOX mikor jelenik meg???
  • ivjoe
    htxvm!
  • Laky
    HBDTY!
  • Thanatos
    én nem azt modnom hogy hülye, hanem egyszerüen emiatt nem tok magyarázni, ezért maximálisan tisztelem azokat akik tudnak, pl Sil :)
  • Sil78
    Üdv!
    Dehogynem, a TinyUrl Creator, csak ez nem a href.hu-t használja, hanem az eredeti tinyurl.com-ot.

Egyébként ha már a kilométeres webcímeknél tartunk, van egy Open Long Url nevű kiterjesztés is, ami a több sorba tördelt webcímeket tudja megnyitni (bár ez inkább Thunderbirdben jöhet jól, mert ilyen főleg emailekben szokott előfordulni).
  • 404
    Üdvözlöm a nagyérdeműt, vagy egy-másfél év "read only" után eljött az idő irogatni is...
    Hadd kezdjem egy kérdéssel, létezik-e valamilyen kiterjesztés arra, hogy a kilométer hosszú webcímeket emberi fogyasztásra alkalmas rövidebb formába lehessen alakítani, olyan href.hu módon?
  • Mr Manson
  • stp4trick
    Esetleg sztereotípia? Amúgy legtöbbször én is olyan vagyok mint Te. Ha azt amit én tudok per pill más nem tudja, akkor az hülye. Sz@rul is érzem utána magam néha, de ilyen a mentalitásom.

Na akkor off vége
  • Thanatos
    úgy híják általánositás a általános társadalmilag elfogadott berögződések szerint... :P és ebbe a legtöbb ember beleesik, pedig nemkéne :)
    én mongyuzk az ellentét vagyok, valahogy tudatalattian abból indulok ki hogy amit én értek azt másis ebből kifolyólag pl anno ált isk-es unokatesómnak a másodfokú egyenletét simán elkezdtem emgoldani mátrix-al és csodálkoztam miért nem érti :D
  • Sil78
    Ennél azért jóval prózaibb: közgazdász a végzettségem, és pénzügyes vagyok egy malomban. Szóval egyszerű mezei felhasználó. Programozni nem tudok (igaz, középiskolában tanultunk Turbo Pascalt meg hasonlókat), csak hobbiból szoktam Firefoxhoz kiterjesztéseket magyarítani. A Firefox-ot csak kb egy éve (a 0.9.3 óta) használom, nem a kezdetektől, de a "lelkivilága" szerintem igazán nem bonyolult. Egyébként mi köze a nemnek ahhoz, hogy valaki mennyire ért a számítógéphez? Öcsém pl tök hülye minden műszaki dologhoz (mégis neki kezdtek el magyarázni az eladók az összes boltban, amikor anno nekem akartunk venni számítógépet), és pl ma az egyik kolléganőm barátjának egy egyszerű .zip fájl kicsomagolása is nehézséget okozott...
  • Laky
    WOW :D
  • ivjoe
    Vezető programozó a mozillánál, a FF egyik főfejlesztője. :D
  • keeper2
    Sil: ugyan offtopic, de most láttam csak a beállításaidban, hogy lány vagy. Mivel foglalkozol, hogy ennyire vágod a fox lelkivilágát, ha szabad tudni? Ne értsd félre, nekem kifejezetten tetszik az, ha minél több lány minél jobban ért a géphez, sokszor, mint esetedben, a pasik nagyját is lepipálva, csak ez eléggé ritka jelenség szokott lenni.
  • Laky
    köszi :)
  • Sil78
    Alapból lásd #230-as hozzászólás, vagy kiterjesztéssel (pl Tabbrowser Preferences vagy Tab Mix).
  • Laky
    be lehet azt valahogy állítani, hogy a popup-okat ne új ablakban, hanem új lapon nyissa meg?
  • ivjoe
    Egy újat=egy másik verziójút. De látom, már megoldódott. :D
  • Sil78
    Mint az #1829-ben mondtam, érinti azt is, és ugyanaz rá a megoldás.
  • Neophyte
    Pre-Firefox 1.0.7 akit esetleg érdekel...
  • Mr Manson
    1.5 beta1-et mennyire érinti ez a most felfedezett sulyos hiba?
  • gnar killer
    így megy, millió köszi