19494
  • Garfield
    Van új GMail notifier ext.
  • keeper2
    Igen, nekem is a hozzászólás beírása után jutott ez eszembe, és tényleg, miután kikapcsoltam a menüben, elmúlt az idegesítő, mindig az utolsó oldal indul effektus. Egyébként, mióta kompletten újraraktam a foxot beállításostól, mindenestől, azóta a freemailen nem láttam felugrani azt a popupot, ellenben, egyszer bejött a felső csík, hogy blokkolt egy popupot ott. Gondolom, most, hogy tiszta beállításokon van, megy már a blokkolás rendesen.
    Az összeomlás viszont azóta is megvan, bár, most az öcsémnél történt, és miután újra elindította, kérdezgetett is valamit, hogy folytatja, vagy sem, de engem éppen a tv foglalt le, öcsém meg tök ideges volt tőle, így inkább nem foglalkoztam vele, mivel hozza vissza a mentés elötti dolgokat.
  • FTeR
    kösz.
    nem lehet valahol extenként állítani? mert a többit tudja ápdételni, csak 5-6db szarakszik.
  • Sil78
    Mondtam már, hogy #1575. Nem fogom egy oldalon belül 3-szor leírni ugyanazt.
  • Sil78
    Ja, de a beállításainál simán ki lehet kapcsolni, illetve megmondani neki, hogy kérdezzen rá mondjuk kikapcsolás előtt, hogy elmentheti-e... Eszközök / SessionSaver / Preferences.
  • ivjoe
    "azóta viszont mindig az utoljára megnyitott oldal jön be" A Sassion Savernek ez lenne a dolga. :DDD
  • keeper2
    Megpróbáltam azt is, hogy uninstalláltam a firefoxot, majd letöröltem a document&settins beli profilest, illetve a program filesbeli mozilla könyvtárat is, majd újratelepítettem, ugyanazokkal a kiterjesztésekkel, és azóta is, ha elindítom, mindig ugyanazok az ablakok jönnek be, amik kilépés elött. Sőt, egyszer nyitom meg, és mégis vagy 4-5 ablak is bejön. Még a spyware keresést is végignyomtam. Hmm, most ugrik be, nem lehet, hogy a session saver keze van a dologban, amit tegnap telepítettem sil javaslatára? Mert a crash esetére jó volna tényleg, ha megmaradna a bepötyögött szöveg, de normál bezárás esetén nem akarom következő indításkor azokat látni automatikusan újra.
  • keeper2
    Fter: Eszközök/beállítások/haladó/szoftverfrissítések/kiterjesztések és témák. Szerintem.
    Kridzso: én sem akarok fikázni, de ismereteim szerint a géped magánjellegű adataira nézve jelenleg a google toolbar megléte jelenti a legnagyobb veszélyt. Én inkább vállalnék 10 egyéb spyware-t a gépemen, minthogy a google toolbar legyen rajta.
  • FTeR
    sil!
    hogy lehet letíltani az updatet exteknél?
    106 óta minden nap megjelenik a piros nyilacska, h utána kiírhassa,h nem tud ápdételni. a detailnél meg felsorolja őket (disabledeket is).
  • kridzso
    Hali!
    Van egy problémám. Firefox elméletileg nem engedi megnyílni a popupokat. Viszont egy csomó helyen, pl fw-es meg jónéhány külföldi oldalakon valahogy engedi őket megnyílni. (Nem akarok fikázni, de ie6 sp2 (+google toolbar adott esetben verhetetlen).
    Vártam, hogy valamelyik nagyfrissítés kiküszöböli ezt.
    Van valakinek 5lete?
    Bocs, ha ezt a kérdést már felvetették, de nem nagyon van időm keresgélni.
    hi!
  • keeper2
    Na, a foxom ráadásul bekattant. Be van állítva, hogy a kezdőlapként üres oldal, és minden jól is működött tegnapig, azóta viszont mindig az utoljára megnyitott oldal jön be, még úgy is, ha közben volt egy gép kikapcsolás.
  • stratoman
    Maxthon rulez!
  • keeper2
    Petruz: nekem nem kell elmagyaráznod, milyen volt az ie5, mivel én is jól tudom. 2001 eleje óta használom aktívan a webet itthonról, elötte suliból, egyéb helyekről alkalomszerűen. Sőt, továbbmegyek. Használtad te a régi netscape-eket? Pl. amikor javasoltak nekem egy oldalt, hogy nézzek meg, aztán hosszú vitákat folytattunk, hogy vajon létezik-e, vagy sem, mert nekem csak egy fehér képernyő jött be, és néhány hónap után jöttem rá, hogy az oldal jó, csak épp a netscape-ben nem megjeleníthető....

Sil: mivel úgyis te vagy itt a fő szaktudora a dolgoknak, rádborítom minden eddig megtapasztalt problémám, úgyhogy most reszkess... }:-)
    Szóval, a freemail oldalon nekem is csak ritkán jön be az a popup, mondjuk, olyan 1-2 naponta egy alkalommal. Pedig próbálkoztam az adblock-al is... Viszont, én aznap frissítettem a foxot, ahogy ide bekerült a megjegyzés az 106 megjelenéséről, és ez után az első freemail behíváskor jelent meg elösször az a popup. Szóval, fura egybeesés. Sőt, a frissítés óta, ha úgy akarom bezárni a foxot, hogy nem léptem ki az email cimemről, akkor bejön egy másik ablak, amiben megkérdezi, hogy ki akarok-e lépni, korábban ez sem jött be, hanem amikor legközelebb (gép újraindítás elött még) behoztam a freemail weblapot, automatán a be voltam lépve arra a címemre (ez a második popup jó, hogy megjelenik)
    A fox teljes törlése már többször is megtörtént, ugyanis nekem van ghost mentésem még abból az időből, amikor még nem ismertem a foxot (ez egy tiszta, telepítés utáni állapot, csak az igazán szükséges progik vannak felrakva, a netre is csak a programok és a windows befrissítésének idejére mentem fel), és ezt viszonylag sűrűn vissza szoktam rakni, de a fox cuccok mentésével nem sokat törődök, azokat újra szoktam beállítani (kivétel a bookmarks). Természetesen ilyenkor a windows meghajtója formatálás alá kerül, a fox minden bejegyzésével.
    Egyébként a telepített cuccok: kiterjesztések: flashgot 0.597, adblock 0.52039, lget 0.1, cookieculler 1.20, showip 0.32, redirect remover 0.32, flashblock 1.29, disable targets for downloads 1.0, és mától a scribe 0.21, session saver .2 d1. Témák: semmi, Acrobat reader 6, flash player 7, sun java runtime env. 1.5002 (a 15 megás verzió, nem a 100 mega körüli), shockwave player (nem tudom milyen verzió, kb 1 hónapja volt a legújabb), quicktime 6.52
    Szóval, ennyi minden van benne. A scribe tényleg ment ctrl-s -el, csak az a gond, hogy amikor crach van, akkor csak az összeomlást jelző ablakhoz férek hozzá, azt tudom rakosgatni ide-oda, meg az ok gomját nyomogatni. Attól félek, hogy mivel nem lehet visszaváltanom a "bepötyögős" ablakra, így talán a ctrl-s sem segíthet. A session saver pedig az eszközök menübe telepíti a mentés gombját. De reméljük a legjobbakat.

Egy másik problémám: a disable target for dowloads valamiért sztrájkol jó ideje. Valamikor régen még emlékszem, hogy működött, de az 104-es foxnál már nem (talán a fox 103ban???, vagy valami más okozta ezt a változást, nem tudom.) Pedig jól be vannak állítva a kiterjesztések, de semmit nem zár be.

És végül a végső, egész foxra kiterjedő csak zavaró jellegű problémám. A4Tech egerem van, a legfrissebb kezelőszoftverével. Vegyük alapul ezt az oldalt. Ha éppen pötyögöm be ezt az üzenetet, az egér bárhol álljon is, ha görgetem az oldalt, akkor a bepötyögött üzenet kis ablaka gördül csak, ha pedig valahol a szövegdobozon kívül klikkelek egyet, akkor tudom görgetni a teljes sg topic ablakot. Míg ie-ben, ha ugyanitt vagyok, és a kurzor a szövegdoboz felett áll, akkor a szövegdoboz tartalma görgetődik, ha pedig az egér (klikkelés nélkül) nem a szövegdoboz, de az sg ablak felett áll, akkor a topic szövegében görgethetek, de továbbra is tudok gépelni a szövegdobozba, anélkül is, hogy az a képernyőn lenne. Nekem ez utóbbi állapot lenne jó.
    Na, ennyi mára, most jól lefárasztottam mindenkit a hülye kérdéseimmel.
  • Zacsy
    Hónapokat fog késni a következő Firefox kiadás
    A Mozilla Alapítvány a napokban frissítette Firefox böngészőjének fejlesztési irányát és várható kiadásait ábrázoló ütemtervét. Az új tervekben a korábban még ebben a hónapban kiadni kívánt - "Deer Park" kódnéven emlegetett - 1.1-es verzió gyakorlatilag törlésre került, a Firefox következő stabil változatának megjelenése pedig csak szeptermberben lesz várható.
    A fejlesztők a böngésző új kiadásának jelentős csúszását a böngésző újabb változatába préselni kívánt funkciók megnövekedett mennyiségével indokolták. A jelenleg is kidolgozás alatt álló fejlesztések elsősorban a könyvjelzőket, a keresőt, valamint a böngésző frissítési funkcióját érintik majd, de ezen kívül oldal-specifikus beállítások is lehetővé válnak majd az új változatban.

A fejlesztések nagy számát és mennyiségét a szoftver verziószáma is tükrözni fogja majd, így - ha minden az új tervek szerint megy - a következő stabil Firefox változat 0.3 verziót átugorva, 1.5-ös verziószámmal fog majd megjelenni. A szoftver az eredetileg 1.1 verziószám alatt kiadni tervezett változat kódnevét fogja örökölni, azaz a jövőben ezt a verziót kell majd a "Deer Park" kódnév alatt érteni.

A fejlesztők egyébként már tervezik a Firefox várhatóan az 1.5-ös verziót követő 2.0-s - "The Ocho" kódnevű - változatát, valamint ötleteket gyűjtenek a 3-as verzióban megvalósítandó új funkciókhoz is.
    PC Forum

gondolom tudjátok csak egy kis érdekesség képen bemásoltam
  • Sil78
    1.:
    a) Van egy Scribe nevű kiterjesztés, amivel a szövegdobozokba beírt cuccok egy gyorsbillentyűvel (asszem Ctrl+S vagy valami hasonló) elmenthetők egy fájlba, és később visszatölthetők. Hosszabb hozzászólások esetén érdemes lehet használni.
    b) A SessionSaver újabban a szövegeket is meg tudja jegyezni crash esetén, és jó eséllyel visszahozza őket. Ha használsz Tab Mixet vagy MiniT-t, akkor viszont a SessionSaver kilőve, próbáld inkább helyette a SessionSaver módosított, "light" verzióját, ami Crash Recovery néven fut, az talán nem akad össze az említett kiterjesztésekkel.
    3) Ha ez a probléma gyakran előfordul, érdemes lehet egy tiszta telepítést csinálni, új profillal. Azaz a régi profilt áthelyezed máshova, régi verzió uninstall, az utána megmaradt fájlokat törölni a program mappájából (plugins mappa maradhat persze), újratelepítés és a fontosabb fájlokat (vagy csak a könyvjelzőket) visszamásolod az új profilba. Persze ha sok kiterjesztést használsz, akkor ez elég macerás az újratelepítésük miatt.

2. A popupblokkolóról írtam az #1575-ben, vissza tuti nem fejlesztették, talán az oldal lett cselesebb. A freemail.hu-t megnézem, ki- meg beléptem, kikapcsolt AdBlock mellett, de nem látok semmilyen popupot.
  • PetruZ
    Sztem semmi gond, most már ti is átérzitek, hogy milyen volt anno az IE5-tel sz*pni. :)

(Bocs. :) )
  • keeper2
    Nekem két problémám van, most miután frissítettem 106-ra. Az egyik, hogy időnként továbbra is hibás, és néha kiadja az ablakot, hogy hibát okozott és bezáródik. Ehhez már kezdek hozzászokni, és már csak azt várom, hogy az 1.5 -ben oldódik meg ez a probléma, bár az roppantul zavar, hogy amikor kiírja, hogy hiba van, akkor onnéttól nem lehet semmit csinálni, hanem csak leokézni, és már zárja is be az ablakot. Valahogy elég sűrűn hajlamos levél vagy hozzászólás pötyögés közben történni. Ha legalább clipboardra tudnám másolni a bepötyögött írást, nem lenne gondom vele, így max egy képet tudok lementeni róla, és az alapján visszapötyögni ugyanazt. Márpedig annál unalmasabb nincs, amikor ugyanazt kell újra beírnod egy hiba miatt.
    A másik: az 106-ban jópár popup felugrik, amiket az 104 és 103 tökéletesen letiltott. Lásd pl: freemail.hu lap megnyitásakor nagyon szeret egy ilyen bejönni. Visszafejlesztették a popup blokkolót?
  • Sil78
    Pl Tab Mix kiterjesztés.
  • NuCLEARScoRp
    Na tessék:

"A Mozilla ezzel együtt azt is bejelentette, hogy a várhatóan szeptemberben megjelenő, "Deer Park" kódnevű új Firefox nem 1,1-es, hanem 1.5-ös verziószámot kap majd. Az új szoftverből augusztusban egy 1.4-es verziószámot viselő technológiai előzetes változat is megjelenik majd."

• KoGe79
    [IMG][/IMG]
  • KoGe79
    Hello mindeni!

én azt szeretném megvalósítani, hogy a böngésző fülek ne felül,hanem alul legyenek
    egyszer már sikerült, csak azt nem tudom, hogy melyik kiterjesztés volt..

[IMG]http://img323.imageshack.us/img323/9871/firefox1rl.th.jpg[/IMG][/URL]]Firefox
  • Faterx
    FF 1.06 Magyar
  • ivjoe
    ojje!
    meg ték is.
  • Garfield
    FF 1.0.6 megjelent.
  • NuCLEARScoRp
    Lesz az ősz is...
  • Garfield
    Hááát, mázli, ha egyáltalán még nyáron kijön az 1.1.
  • Sil78
    Pl fent volt egy magyarított verzió belőle, és ráfrissítettél a hivatalossal? Szedd le, rakd fel újra. Az automatikus frissítést csak akkor használd, ha a fent levő kiterjesztés a hivatalos verzió.
  • Mardel
    Azt hiszem a Download Manager Tweak-el volt gondom (fissítettem)
  • Sil78
    Az ott konkrétan egy nightly, tesztverzió, inkább várjátok meg az 1.0.6-ot kb jövő héten. Az 1.0.5 alatt nem minden kiterjesztés működik úgy, ahogy kellene, ezért jön ki ilyen hamar az 1.0.6 (és úgy néz ki, ezúttal nem lesznek más nyelvű változatok az 1.0.5-ből - bár az FTP-n fent van a magyar is a nightly-knál -, megvárják az 1.0.6-ot). Ez most nem biztonsági javítás lesz, hanem bugfix.
  • Sil78
    Milyen letöltésekkel kapcsolatos kiterjesztést használsz? Szerintem tiltsd le, és ha azzal volt a baj, akkor szedd is le és telepítsd újra azt a kiterjesztést.
  • Garfield
    Ez azért már vicc... Főleg hogy az a rohadt update még mindig nem működik normálisan. (normális = csak azt szedi le, amit frissíteni kell; elvileg talán az 1.1-ben)
  • NuCLEARScoRp
    LOL és már jön a következő verzió....

Firefox 1.0.6 előzetes verzió
  • NuCLEARScoRp
    Hol késik már a magyar verzió?? Mindenki szabadságra ment?
  • Mardel
    ..jah és csak most raktam nagyobb nézetbe, még van egy pár szöveg utána

acceskey="&cmd.start.acceskey';" disabled="true"; tooltiptext="
  • Mardel
    Hali!

egy kis segítség kellene!

Az eszközökben a letöltésekre kattintva előjön a panel, de üres és egy piros szöveg van benne! label="&cmd.start.label;'

mi lehet a gond?
  • shevy
    nektek ezen az oldalon http://www.pannonpitbull.tk baloldalon bejön a menü? ie-ben van nekem ott egy menü, de firefoxban nem jelenik meg
  • Mr Manson
    1.0.5 magyaR?
  • Sil78
    Naaa... azért az alap dolog, hogy egy alfa verziót csak tiszta, új, saját külön profillal rakunk fel, vagy legalább backup-oljuk előtte a rendes profilt...
  • NuCLEARScoRp
    Senki ne rakja fel a Deer Park Alpha 2-t!!! Nekem tönkrevágta a Firefox 1.0.4 profilját... újat kellett csinálnom, tehát szigorún el kell felejteni ezt az Alpha szutykot!!!
  • NuCLEARScoRp
    Ha ilyen tempóban dolgoznak az 1.1-es verzión akkor talán a Firefox 1 éves születésnapjára ki is jön... előbb nemhinném...