19494
-
Garfield #2062 Behívod Wordben a bookmarks.html-t? -
#2061 pl Könyvjelzők / Könyvjelzők kezelése / benne a Könyvjelzők, minden könyvjelzőt kijelölsz ott és "másol":) -
#2060 hi!
Lenne egy kérdésem. Nagyon sok könyvjelzőm van kb 100 és ki szeretném másolni csak a linket. Hogy tudnám egyszerre az összes linket kimásolni egy word dokba? egyenként elég nehézkes lenne 100 darabot... -
Leadfoot #2059 Persze!
De utána bedühödtem, és gyakorlatialg újrainstalláltam az egészet, és most már jó. Köszi a türelmet és a segítséget!
Illetve van még valami, de ezt már csak úgy kíváncsiságból kérdezem, nem lényeges. Szóval frissítettem az IE-t (legújabb 6-osra), és elkezdett hülyülni. Nem nyitott meg oldalakat, ilyesmi. Nem tudtam rájönni mi baja, XP-ből kiirtani az IE-t nem lehet, ezért tértem át Firefoxra...
De ma azt tapasztaltam, mikor újraraktam a Firefoxot, hogy ha igent nyomok, mikor az első megnyitáskor importálni akarja az Explorerből a cuccokat, utána azok a bizonyos oldalak Firefoxban sem nyílnak meg, méghozzá ugyanolyan hibaüzenetek kíséretében. Ez mire utalhat, mi lehet a gebasz? -
#2058 Na, az Extensionsmirror-ról eltávolították a hivatalos oldalon szereplő kiterjesztéseket, már csak lista van. Mondjuk ez szerintem nem volt valami jó döntés, mert a hivatalos oldal időnként elég lassú tud lenni... :-( -
#2057 Két kiterjesztést ajánlanék azoknak, akik nem 1.0.x-et, hanem valamelyik 1.5 bétát használják (mellesleg jövő pénteken jön az RC1):
Az első a TabPreview, ami megjelenít egy előnézeti képet a háttérben levő tabok aktuális tartalmáról, ha a megfelelő fül fölé viszed az egeret. (Canvas támogatás rulez.)
A másik hasonló ehhez, Tab Sidebar a neve, ez az oldalsávban mutat egy kis képet a tabokról. Ez még eléggé alfa állapotú kiterjesztés (pl nem lehet még állítgatni), de szerintem elég ígéretes. -
#2056 Újra is indítottad a böngészőt? -
#2055 Köszi, csak szűz gépen ezt adja fel automatice.
Nem volt backup csinálva, így totál előlről indult minden. -
Leadfoot #2054 Megcsináltam, de nincs eredménye... -
#2053 tudom hülyeséget írtam np. előbb kérdeztem mint gondolkodtam -
#2052 Hogy micsodát? (Sidebar az Oldalsáv Firefoxban, de mit is akarsz csinálni egészen pontosan?) -
#2051 mért nem tudok Sidebar-t telepíteni? -
#2050 Azok mintafájlok, és használhatók lennének, ha az -example részt kiszednéd a nevükből (a userChrome.css a böngésző felületével kapcsolatos változtatásokat tartalmaz, a userContent.css pedig, ami neked kell, az meg az oldalakkal kapcsolatosakat), de egyszerűbb, ha csinálsz egy újat, ami csak ezt az egy sort tartalmazza, mert a többi cuccra neked nincs szükséged (és csak bezavarna). -
Leadfoot #2049 Köszi, az első kettő nagyon jól működik, de a harmadikról tudnál írni kicsit bővebben/szájbarágósabban... nagyon nem vagyok járatos az ilyesmiben.
Az említett jelenséget egyébként nem egy oldal csinálja, hanem az összes. Marha idegesítő, hogy nem látszik, melyik linkekre látogattam már el.
Az általad leírt könyvtárban egyébként két userChrome-example.css nevű fájl van. Az egyikben ez van, a másikban is hasonló:
/*
* Edit this file and copy it as userChrome.css into your
* profile-directory/chrome/
*/
/*
* This file can be used to customize the look of Mozilla's user interface
* You should consider using !important on rules which you want to
* override default settings.
*/
/*
* Do not remove the @namespace line -- it's required for correct functioning
*/
@namespace url("http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul"); /* set default namespace to XUL */
/*
* Some possible accessibility enhancements:
*/
/*
* Make all the default font sizes 20 pt:
*
* * {
* font-size: 20pt !important
* }
*/
/*
* Make menu items in particular 15 pt instead of the default size:
*
* menupopup > * {
* font-size: 15pt !important
* }
*/
/*
* Give the Location (URL) Bar a fixed-width font
*
* #urlbar {
* font-family: monospace !important;
* }
*/
/*
* Eliminate the throbber and its annoying movement:
*
* #throbber-box {
* display: none !important;
* }
*/
/*
* For more examples see http://www.mozilla.org/unix/customizing.html
*/
Mi ez a namespace-line dolog? Nem értem. Pontosan mit is írjak abba a fájlba?
Kösz a türelmedet! -
#2048 épp ez az hogy kéne hogy mentse [: -
#2047 Mármint hogy ne jegyezze meg azon az oldalon? Mert akkor menj bele a Mentett jelszavakba, ahogy mondtam, és szedd le az oldalt a nem menthetőek listájáról. -
#2046 igen csak mikor az első nevet ill jelszót írtam be akkor arra kattintottam hogy többet erre ne kérdezzen rá és most ezt kéne visszacsinálni. -
#2045 Hozzáadni? Mármint egy oldalon több felhasználónév+jelszó? Akkor csak simán lépj be a másikkal is, és jegyeztesd meg vele azt is. Utána, ha elkezded írni, választhatsz közülük. -
#2044 csak nem törölni szeretnék hanem hozzáadni [: -
#2043 Használjátok helyette az Extensionsmirror-t, ott is fent van az összes UMO-s kiterjesztés + egy csomó másik is. Meg nem utolsósorban gyakrabban frissítik. -
#2042 Eszközök / Beállítások / Adatvédelem, de a Jelszókezelőn belül nem a Jelszavak megjegyzése, hanem a Mentett jelszavak megtekintése, ott lehet törölgetni közülük. -
#2041 de működik csak lassan -.-
mind1 már megoldottam -
#2040 majd jön Sil és jólmegaszondja :)) -
#2039 hiba(;
olyan van hogy adatvédelem és jelszó kezelő de ebben se találtam olyat hogy egy adott oldalra visszaállítsam, hogy megint rákérdezzen a jelszó mentésére -
#2038 beállítások/ biztonságban (vagy mi a magyar neve) keresd
félremontam, nem a haladóban van sry =)
nincs előttem firefox mert ahol vagyok ott csak Explorer van :) -
#2037 egy adott oldalról lenne szó, a deviantartról, mert lett egy másik név is. a beállításokban viszont nincs olyan hogy jelszavak megjegyzése, vagyis nem látok o: -
#2036 tehát nincs beállítva vagy egyáltalán nincs?
mert akkor lennie kéne ilyennek (ha ezt mondod :) -
#2035 nincs olyanom o: mármint jelszavak megjegyzése -
#2034 beállítások / haladó ²/ jelszavak megjegyzése? -
#2033 hogy lehet az megcsinálni hogy egy adott oldal újra rákérdezzen hogy megjegyezze a beírt jelszavam? régebben arra nyomtam hogy többet ne kérdezzen rá, de most kéne megint. -
#2032 TALÁN MERT ÉPP NEM MŰXIK
Amúgy most raktam fel ismerősnek és fél óráig vártam hogy bejöjjenek a kiterjesztések -
#2031 hy mért nem tudok innen extensions-t feltepíteni? -
#2030 1. A Textzoom nevű kiterjesztés segítségével.
2. Hozzáadni a legegyszerűbben úgy, ha lenyitod a listát, és a keresők alatt levő "Keresőszolgáltatás hozzáadása" menüpontot választod. De van ilyen plugin pl a Sztaki szótáraihoz meg pl az SG fórumhoz is (lásd #650-es hozzászólás). Törölni bármelyiket lehet, lásd #2009-es hozzászólás második fele. (Illetve az #587-es hozzászólásban egy kicsit részletesebben is leírtam a keresést, ha érdekel esetleg a többi lehetőség, pl a címsorból való keresés.)
3. Hát, elvileg olyannak kellene maradnia, amilyen meg van adva az Eszközök / Beállítások / Általános / Betűk és színek menüpontban, de ezt persze az oldal felülbírálhatja. Ha azt akarod, hogy mindig olyan legyen, akkor szerintem a userContent.css fájlba írd be, hogy
a:visited { color: #551A8B !important }
(ez a fájl alapból nem létezik, de tetszőleges szövegszerkesztővel létre lehet hozni, a lényeg, hogy a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve\chrome\ mappába tedd).
-
Leadfoot #2029 Sziasztok!
Most kezdtem - utólag azt mondom, végre valahára - Firefoxot használni, és lenne 1-2 kérdésem, problémám:
1, Ha a nézet-ben a szöveg méretét csökkentem vagy növelem, nem jegyzi meg. Hogy lehet elérni, hogy megjegyezze?
2, Beépített keresőket (jobb felső sarok) hogy lehet hozzáadni/törölni? Persze az alapban benne lévőket gonolom nem lehet törölni, de ha egyet hozzáadtam, azt hogy lehet eltávolítani?
3, Oldalak böngészésekor a már kattintott link (vagy úgy is mondhatnám: már látogatott hivatkozás) nem marad másmilyen színű. Mit kell csinálnom, hogy olyan maradjon?
Előre is köszi! -
#2028 Viva Ignisvulpis! :) -
Cat 02 #2027 A firefox elérte az 100 000 000 dik letöltés sok hurráááá -
KissemPista #2026 -
#2025 Szegedi Tudományegyetem :) -
#2024 Bookmarks menü / Manage bookmarks ->File/Export
de egyébként a: C:\Documents and Settings\TENEVED\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\TEPROFILOD\ könyvtárban -
#2023 A progi hol tárolja a favorites-es linkeket? Újra kell raknom a gépet, de nem akarom, hogy a linkek elvesszenek. Előre is kösz.