19494
  • Thanatos
    jobb késöbb mint soha... :) másrészt emg inkább örülj neki hogy +1 ff-os :)
  • ivjoe
    3 napja????
    Hitetlen!!!
  • Thanatos
    anno énis igy indultam hogy csak kiprbóláltam ff-et és igyragadtam, már jóideje... :) krédésedre meg a választ nem tom de szvsz vagy ez is about configos buher lesz vagy egy spec ext fog kelleni hozzá (de csak tipp, majd a nálam okosabbak megmondják mi a teendő :) )
  • Mr Manson
    RC1 siman frissul RC2-re a beépitett updat-tel
  • G_ArchAngel #2229
    Halihow,

Mivel csak 3 napja vagyok FF felhasználó, kaphatnék pár hasznos tanácsot?
    pl. hol tudom beállítani, hogy 1 ablakban négy lapot lássak felosztva?
  • Sil78
    RC1-ről meg Súgó / Frissítések keresése... (Ha meg így nem találja, akkor az Update Channel Changer-rel átállni a béta frissítési csatornára.)
  • lck #2227
    RC2 Hun
  • Sil78
    Ezt speciel én is úgy olvastam, eredetileg a PH! fórumon, de a hivatalos support fórumon is volt róla szó. (Nálam ez a hiba nem lépett fel, mert már rég kikapcsoltam a fülecskéket.) De vannak olyan diagnosztikai módszerek, amivel rá lehet jönni ilyenekre. Pl Safe Mode-ban hogy valamelyik kiterjesztéssel kapcsolatos-e a gond, meg persze kizárásos alapon (nincs olyan sok kiterjesztés, aminek köze van a Flash-hez).
  • geri15
    Sil a tűzróka istennő :) Elcsodálkozok mennyi mindent tudsz a ffxról :)
  • keeper2
    Apropó, sil: bejött amit ajánlottál, a flash lejátszásához. Csak azt nem tudom, honnan szeded te ezeket? Mivel én pl. semmi kapcsolatot nem tételeztem fel a kettő közt, pláne, hogy eddig is fent volt az adblock, viszont a flash 7-el tökéletesen mentek a flashek.
  • urbijoe
    ettöl nem lettem oksabb
  • Sil78
    Tudsz angolul? Mert akkor katt ide.
  • urbijoe
    ennél nem lehet azt beállitani mint az IE-nél hogy automatán csatlakozzon?
    mert ennél mindig meg kell nyomni a csatlakozást
    az IE-nél meg csak beirok egy lap cimet és már fenn is van a neten
  • G_ArchAngel #2220
    Köszi, megoldotttam, ez jó lett...
  • urbijoe
    már beállitottam köszi
  • Sil78
    Mit kellene tudnia pontosan? Van pl az FxIF, az az EXIF-et hozzáadja a Tulajdonságok panelhez a jobb egérgombos menüben.
  • G_ArchAngel #2217
    Sziasztok, hol találok normális kép és exif nézegető plug-int?
  • Mr Manson
    Lesz ma magyar RC2? :D
  • Sil78
    Melyiket próbáltad, a második módszert? Utána belementél a beállításokba, és ott is átállítottad?
  • urbijoe
    hiába állitgatom akkor is csak középsö egérgombal nyitja meg uj lapon ,bal egérgombal uj ablakot nyit
  • urbijoe
    oké köszi
  • Sil78
    Nem mappában. Firefoxban írd be a címsorba, hogy about:config, és nyomj egy entert.
  • urbijoe
    az about.cfg-t melyik mappába találom
  • Sil78
    A Beállítások / Böngészőlapok menüpontban megtalálod, legalábbis 1.5 RC1 óta biztosan. További finomítás ehhez a javascripttel nyitott ablakok viselkedésével kapcsolatban: keresd ki az about:config-ban a browser.link.open_newwindow.restriction kulcsot, a következő értékek használhatók:
    0: mindig új fülön nyissa meg a javascripttel nyitott ablakokat
    1: mindig új ablakban nyissa meg (mint IE-ben)
    2 (alapérték): csak azokat a javascriptes popupokat nyissa meg új böngészőlapon, amiknél nincs megadva, hogy hogyan nézzen ki az ablak (pl nincs megadva konkrét méret neki, meg hogy legyen-e benne címsor), a többit új ablakban.

1.0.x-ben meg lásd #230-as hozzászólás, vagy valamilyen tabos kiterjesztés.
  • Dodo55
    Középső egérgombbal új lapon nyitja meg.
  • urbijoe
    mért nem lehet ebben beállitani hogy egy hivatkozást uj lapon nyisson meg?
    csak uj ablak beállitás van és elég idegesitö hogy mindig jobb egérgombal kell megadnom hogy uj lapon nyiljon meg
  • Sil78
    Az AdBlock beállításainál kapcsold ki az Obj-Tabs (a kis AdBlock-fülecskék) megjelenítését, akkor valószínűleg menni fog a Flash.
  • keeper2
    Na, nekem bekattant a flash lejátszó fox alatt. A 7-es volt felrakva, de olvastam a biztonsági hibájáról, ezért letöltöttem a 8.0.22-t és ráinstalláltam, de azóta a foxban nem megy semilyen flash. A flashblock ikonra klikkelve csak eltűnik az egész. Próbáltam flash uninstallerrel is, majd újratelepít, de így sem javult. Ellenben, ie alatt működik (illetőleg, oda is be kellett telepíteni külön, mert az uninstaller legyalulta. Még a foxot is felinstalláltam, de nem javít. A 7-esre visszaállni nem tudok, mert már letöröltem, és sehol sincs már meg.
  • Sil78
    #1799-es hozzászólás.
    Két sorban lehetnek gyorsindítású kedvencek? Valamilyen módon meglehet oldani?
  • Sil78
    Egy kérésnek eleget téve írok kicsit a felhasználói stíluslapokról. Firefoxnál ebből ugye kettő db van: a userChrome.css és a userContent.css fájlok (ezek tetszőleges szövegszerkesztővel - vagy pl a ChromEdit kiterjesztéssel - létrehozható, sima szöveges fájlok, a profilon belül a chrome nevű mappában van a helyük). Míg a userChrome.css segítségével a böngésző felületét lehet formázgatni, a userContent.css-sel a weboldalak kinézetét lehet átalakítani. Ha valaki konyít valamennyire a CSS-hez, gyakorlatilag bármit megcsinálhat (pl ebben a topicban sokaknak nem tetszik a barna betűszín), persze saját használatra. Lehet ezzel a módszerrel reklámokat is kiszűrni, bár az AdBlock miatt nem szokták erre használni.

Ami újdonság, hogy az 1.5 béták óta már van lehetőség oldalspecifikus CSS alkalmazására is, mindenféle külön kiterjesztés nélkül. Ehhez a következő háromféle szabályt lehet alkalmazni:
    @-moz-document domain('example.org'), vagy
    @-moz-document url-prefix('http://cgi.example.org/exact/prefix/'), vagy
    @-moz-document url('http://example.org/absolute/uri.html')
    {
    /* ide jön az oldalra alkalmazandó CSS, pl: */
    body { background-color: white !important; }
    }

Minden olyan szabálynál, ahol ott az !important, a felhasználói stílus felül fogja bírálni az oldal eredeti stílusát.

No, röviden ennyi. Kérdés?
  • Thanatos
  • Sil78
    Nézd meg a Tab Preview-t vagy a Tab Sidebar-t is szerintem, azok teljesen újak, és a vadiúj canvas-támogatást használják ki.
  • Sil78
    Egyébként van már rendes update-rendszer, csak még egyszer sem vártam meg, hogy kijöjjön a lokalizált update. De most megvárom, állítólag hétfőn lesz már magyar RC2-update is.
  • Garfield
  • Garfield
    Jah, most nézem: IE Tab rakott egy kis ikont a status bar-ra, és ott mutatja, hogy éppen melyik motorral jelent meg az oldal. Egy klikk és a másikkal tölti be. Ugye nem kell mondanom, hogy a hétköznapi használaton túl webfejlesztésnél ennek milyen előnyei vannak...
  • Garfield
    Má' mindegy, felraktam az RC2-t.

Viszont találtam pár igen durva ext-et, remélem, nem csak nekem újak.

PasswordMaker: jelszógenerálás egy master password és a látogatott oldal URL-je alapján, többféle hash algoritmus segítségével, illetve meg lehet határozni, hogy a jelszó hány karakter legyen és milyen karakterek legyenek a jelszóban, stb.
    Előnye: paranoiások számára kiváló eszköz, hogy a regisztrációikhoz teljesen egyedi jelszavakat generáljanak.
    Hátránya: egyszer felejti el az ember elmenteni a FF-ban mentett jelszavakat, és kezdhet levelezni a weboldalakkal, hogy ugyan küldék már el az elfelejtett jelszavát, mert esélye sincs kitalálni.

IE Tab
    Talán mindenki emlékszik, hogy milyen csinnadratta volt a legutolsó Netscape körül, hogy egy böngészőn belül meg lehet adni, hogy egy oldalt a Gecko jelenítse meg vagy az IE HTML/motorja. Aki ezért használt Neccápát, az nyugodtan kidobhatja, mert ez az ext ugyanezt tudja. Megadod, mely oldalaknál használja az IE HTML-motorját és az adott oldalra érve kis darálás keretében a beállítások szerint jeleníti meg. (Windows Update-tel próbáltam és ment vele!)

GMail Manager
    GMail Notifier helyett: több GMail fiók kezelése egyszerre, valamint felturbózott funkciók: pl. nemcsak az Inbox-ot figyeli, hanem a Spam mappát is, vagyis kiírja, ha oda is érkezett új levél.
  • Garfield
    Mivel ódzkodom a nem véglegesként kiadott szoftverektől, így még nem raktam fel a FF 1.5 RC-ket. Kérdésem az lenne, hogy ha fel is rakom, a végre normális update-rendszeren keresztül frissíthető lesz a FF, vagy ha végleges kijön, rakhatom fel azt is?
    Például az RC1-es FF-nál lehetett az update-rendszeren keresztül RC2-re frissíteni vagy újra kellett telepíteni a progit?
  • Ch_Slater
    hi.
    van valami extension, amivel be tudom állítani, hogy hány kbyte-ot használjon a FF a sávszélből? (pl. 64K, 128K, 256K, ..)
    Weblap teszteléshez kellene, hogy különböző sebességű netkapcsolatoknál mennyire gyors/lassú az oldal..

azt tudom, hogy pl netlimiterrel vagy cFos-sal meg tudom csinálni, de engem kifejezetten FF ext. érdekelne...
  • NuCLEARScoRp
    Akinek gondja volt az Adblock kiterjesztéssel(pl nekem:)) Firefox 1.5 RC1,RC2-nél, az töltse le innen:

Adblock 0.5.2.054

Ez már 100%-ig kompatibilis...