26243
-
#14717 mintha hallottam volna valami olyasmit hogy angliába jó pár évig francia volt a HIVATALOS nyelv...(nyakkendő származási kérdéséhez kapcsolódóan:D) -
Big Bad Ryder #14716 Azt szeretem ebben a topikban, hogy mindig tanulok valami érdekeset :) -
#14715 Nem, ez (mármint az ascot) konkrétan (brit)angol divat :)
Az, hogy a cravat szó eredetije francia - a fél "úri" angol nyelv francia eredetű - a húsoktól kezdve a ruhákon át minden az, köszönhetően a történelemnek.
A mi "hagyományos" nyakkendőnk pont ennek a cravat-nak a leszármazottja, 1850 körül vált el, és 1920 után kapta a mai formáját.
A cravate szó pedig a horvátokról (Croat) kapta a nevét, akik zsoldos katonaként dolgoztak az 1600-as években a francia seregben, és csomózott kendőt kötöttek a nyakukba - amit átvett a divat.
(további történelem angolul) -
#14714 franciából jön szerintem, cravate nyakkendőt jelent, úgyhogy ez vmi húdedivatos francia nyakkendő lehet a hagyományoshoz képest (bár lehet hogy csak máshogy van megkötve) -
#14713 A SZTAKI a cravat-ra írja a nyakkendőt, a nyaksálat és a kravátlit (ezt szerintem alig ismerik)...
Ennyi kutatás után szerintem a nyaksál lehet, hogy jobban illeszkedik, mert a nyakkendő nálunk a vékony, klasszikus változat. Ez meg olyan viktoriánus, steampunk-mániásoknak való selyem móka :) De teljesen jó a nyakkendő is, csak én az ascot-ról csak mint lóverseny hallottam, ezért kerestem rá. -
#14712 hát igen, én is sokat gondolkodtam, milyen magyar szót írjak rá, aztán maradtam a nyakkendőnél :) -
#14711 "day cravat" néven még megtalálod, külön magyar neve nincs (esetleg nyaksál) - és szerintem nehéz lesz nálunk ilyen formájú anyagot találni (ha van valaki a közelben, aki tud varrni, akkor egyszerűbb - nem sok anyag kell hozzá, és az olyan mintájú, amilyet szeretnél) -
#14710 Ez tök jól néz ki, nekem is kell egy ilyen. -
#14709 egészen fura nyakkendő ez az ascot... ingen belül hordják
-
1. Liz azt hiszi nincs stílusérzékem / *(vagy nincs érzékem a divathoz)
2. Na majd megmutatom neki!
3. Hol van a kasmírmintás nyakkendőm? - Jobb lesz ha elhúzom a függönyt! -
#14707 Én már csak azt remélem hogy Jim Davis még-még tovább tudjon minket(és esetleg unokáját) szórakoztatni...
Charles M. Schulz (1922-2000) -
#14706 mindkettő teljesen jó, nem jobb egyik sem sztem -
#14705 az értelme ugyanaz, a te megfogalmazásod szerencsésebb - köszi! -
#14704 A családom úgy kívánja, hogy a Peanuts sorozatot ne vigye tovább senki, így bejelentem visszavonulásomat.
Ez nem úgy lenne, hogy:
A családom nem kívánja, hogy bárki is folytassa a sorozatot, így bejelentem a visszavonulásomat. -
spy803 #14703 Na most talán jó lesz:
-
spy803 #14702 Jim Davis ezt készítette akkor emlékére:
-
#14701 -
#14700 Snoopy jó volt :D ha jól emlékszem annyira nem szerettem a karakterek kinézete miatt...:D -
-Nahát, egy tiszta póló!
-Nem is tudom, miért nem vettem fel soha...
(ma 10 éve hunyt el Charles M. Schulz, a Peanuts képregénysorozat (és Snoopy) rajzolója)
Január 3-án állt le a napi képregénysor Schulz betegsége miatt, és még néhány hétnyi vasárnapi képsor volt még raktáron, ezeket kiadták. A sors furcsa fintora, hogy pont egy nappal halála után, 13-án jelent meg ezekből az utolsó:
-Nem, azt hiszem épp ír...
"Drága barátaim,
Szerencsésnek tartom magam, hogy Charlie Brown és barátai kalandjait közel 50 éven át rajzolhattam. Ezzel egy gyerekkori vágyam vált valóra.
Sajnos többé nem vagyok képes egy napi képregénysorozat által megkövetelt rendszerességet tartani. A családom úgy kívánja, hogy a Peanuts sorozatot ne vigye tovább senki, így bejelentem visszavonulásomat.
Hálás vagyok a szerkesztők lojalitásáért, és a képregénysorozat rajongói által kifejezett támogatásért, szeretetért.
Charlie Brown, Snoopy, Linus, Lucy... hogy is felejthetném el őket..."
2000 május 27-én a képregényrajzolók közös megemlékezést tartottak a képregényeikben. -
#14698 - Garfield, szeretném ha találkoznál az ikertestvéremmel Teddel
- Ed! Ted egy mókus!
- Nem csoda, hogy anya őt szereti a legjobban -
- Ez a fa azt akarja, hogy másszak fel rá, de most inkább kihagyom.
- Hogy mi?
- Nem tudtam ilyen ajánlatnak ellenállni
- Előbb vagy útobb lejutok innen, a macskák mindig leszoktak
- Egy macska nem élte le még az egész életét egy fán
- Én igen
- Te maradj ki ebből
- Hogy hívnak?
- Ed
- Tisztázzunk valamit. Azt mondod, hogy még soha nem voltál a földön?
- Az mi?
- Értem...
- Ugyan már, Ed. Ne mond már, hogy soha nem voltál a földön, ez lehetetlen
- Lehet, hogy igazad van
- Anya, voltam valaha a földön?
- Az mi?
- Garfield, szeretném ha találkoznál az ikertestvéremmel Teddel
- Ed! Ted egy mókus!
- Nem gondoltam volna, hogy az anyja őt jobban szereti
- Ez nagyszerű. Itt ragadtam egy fán egy macskával, akit mókusok neveltek fel
- Most mit csinálsz?
- Télire rakok el madarakat
-
#14696 Ezek már 3 hete öltöznek egy randira :D -
#14695 xDDD -
#14694 Így is jó volt. -
#14693 ;Dd -
geo91 #14692
- kész vagyok a kiruccanásra.
- semmi skót kockás!
- és most?
- semmi batikolt!
- megmondtam, semmi rondaság!
- pff... akkor úszott az egész ruhásszekrény...
-
#14691 igen, csak erre a kérdésre nem lehet azzal válaszolni, hogy kreppszövet a zakó...
legalább is nekem nem jutott eszembe jobb fordítás. -
#14690 ó, így már értem :D -
#14689 Köszöntem. -
#14688 hát mi másra gondolna :)
csak Dzsini gondolom azért pont így fordította, mert így jobban üt a válasz, és Jon is félreértette a kérdést :) -
#14687 Egyébként itt Liz nem arra gondol, hogy Jon stílusérzéke genetikailag defektes?
"Ez valami genetikai dolog?" -
#14686 melyik évad melyik része is?? :D -
#14685 off: az mekkora rész volt xD -
#14684 yep :D -
#14683 Homer Jay Simpson :D? -
#14682 aszittem az a Q olyan mint Homer nevében a J. :D -
#14681 [idiotahülyesgfórumozóhsz]Qrva :D [/idiotahülyesgfórumozóhsz] -
#14680 Quack - de hogy miért... -
#14679 pontosan :) köszönöm -
geo91 #14678 Quayle gondolom :D