26243

Garfield-böngészde

--

• vizes
    Igen, igaza van. De több időt és energiát baszott el rá mint amennyire szükség volt.

Igen, lusta voltam guglizni.

Viszont így megvillantotta tudását is, ennyi erővel a választ is bekopizhatta volna, de akkor nem láthatjuk miket is tud Ő.
  • xxxpaulxxx
    pedig igaza van:D
  • vizes
    fúú de menő vagy! Lehetek a barátod?
  • LasDen #14754

- Nézd mami milyen kutyulit találtam! Megtarthatom?

- Nem veszett vagy valami, ugye?
    - Nem, dehogy is!

- Csak hülye

- Szeretnél adni egy puszit a babámnak kutyu?

- Ó, milyen aranyos!

- Úristen! Hova lett az arcod?!
  • herczeg
    alapvetően viszont ellenzem az offot, úgyhogy nesztek, randomgarfield:

• herczeg
    eztet jelenti
  • vizes
    Bocs, mielőtt elmennél bűnhődni: Khm... a fordítást lehetne? Megdöglöm a kíváncsiságtól...

• Dzsini
    ráadásul a Garfield topicban, ahol különbenis fordítani kell mindent :)

megyek mirelitkukoricára térdepelni...
  • Kicsikiraly
    1. ne írj latinul, vagy mellékelj fordítást mer guglizni kell :D
    2. elírtad, mert transit
    3. teljes szívemből egyetértek, és #14747 is milyen igaz
  • Dzsini
    Sic tarnsit gloria mundi.
  • herczeg
    mind rosszul tudjátok, a farsang az amikor vagy száz gyerek kartonpapírból meg régi ruhákból gyártott ruhákban vigyorog és rohangál a tornateremben, közepesen szar zenére mert túlpörögtek az olcsó cukros, színezett víztől amire Diszkont Kola meg hasonlók van írva.
    esetleg egy jutalom torta is szóba jöhet ha a te ruhád a legidétlenebb, de nem éri meg mert vigyázni kell rá úgyhogy nem rohangálhatsz a folyosón (nincs az a tornateremajtó ami örökre visszatart ennyi kölyköt) meg mászhatsz fel mindenre. (slussz poénért a nyitva maradt rajz terembe is be lehet szabadulni)

ez a farsang.
  • QuippeR
    mindegy ne menjünk bele. alapvetőan az a probléma, hogy mit tartunk farsangnak, és mit a farsangi időszak alatt tartott egyéb rendezvénynek. és mivel ez ma már nehezen szétválasztható (ahogyan angolszász területeken a Mikulást sem lehet a karácsonytól szétválasztani), ezért végülis igazad van, szóval a hozzászólásom nem volt helyénvaló.
  • Dzsini
    szerintem (így 5 év néprajzszak után) nem a lakodalmak miatt lett farsang - akkor nem lenne ennyi maszkos, felvonulós, zajongós, egyértelműen a tél elkergetésére irányuló szokás benne - ez sok országban ugyanígy előfordul, ahol nincs kereszténység, és jóval a kereszténység elterjedése előtt így volt már.
    (és a tavaszi nagyböjt csak a 7. század környékén kezdett kötelezővé válni)
    persze később összekapcsolódott azzal is, hogy a böjt alatt nem eskettek, de Magyarországon például az államalapítás után egy-két évszázadig nem nagyon terjedt el az egyházi házasság a nép körében, ráadásul nagyon sok pap is családos volt - nem volt még olyan fogása az egyháznak, mint a 14. századtól a 19.-ig
  • QuippeR
    valóban? tudtommal a farsang azért alakult ki, mert nagyböjtben nem lehetett esküvőket tartani, és ezért sok lakodalmat tartottak gyors egymásutánban. a tavaszváró, téltemető szertartások csak később épültek bele, egyfajta véletlenként.
  • Dzsini
    a farsang a tél temetéséről, a sötétség elkergetéséről szól - ha nem égetnék el pl. a kiszét a farsang végén soha nem tavaszodna ki :)
  • QuippeR
    mi köze a farsangnak a tavaszhoz? (nem kell válaszolni, tudom, hogy semmi. illetve a húsvéton és nagyböjtön keresztül annyi, hogy húsvétvasárnap a tavaszi napéjegyenlőségtől számított első holdtölte után van, de ez azért elég halovány kapcsolat, na.)
  • LasDen #14741
    majd esik....:D
  • Dzsini
    az egyházi és a naptári évkört azért ne keverjük :) a farsang húsvét előtt 40 (nem vasár)nappal véget ér, és kész :)

egyébiránt itt Szegeden már eltűnt a hó, hétvégére tizenfokokat ígértek - a jobbaknak megy a tél elkergetése ;)

• CattiBrie
    Aaömm.. Hátö.. nálam nem. :)

Majd ha megkezdődik érkezni a tavasz és lelépni a tél. Egyelőre nem így néz ki. :(
    És nagyböjtölni sem fogok.

Garfield online coloring
    http://www.playpink.com/swf/garfield-online-coloring.swf
  • Dzsini

-Jó élni.
    .Egyetértek.
    .Nem pompás, "jó".

(CattiBrie: hamvazószerda van, a farsang véget ért)
  • CattiBrie
    Farsangi dekorációs sorozatok jönnek? :)
  • LasDen #14736

- Üdbözöllek szerény otthonunkban!

- És haveeer, ez tényleg szerény
  • Cat 02 #14735
    Rosszul számoltál!
    Vasárnapi != 6 7köznapi képsor, azok 99 %, hogy nem ugyanazok :D
  • Doomista
    matekból nem akarsz korrepetálni ?
  • Narxis
    lol
  • herczeg
    1978 jun 19.óta minden nap van garfield

31*365=11315
    8 db szökőév volt
    meg 2009 jun. 19. óta eltelt 241 nap

ez 11.564 azaz tizenegyezer-ötszázhatvannégy képsor. igen, valószínű hogy van benne kettő hasonló, de azért köszönjük az észrevételt
  • LasDen #14731
    szerintem igen :D
  • Lullaby
    volt már hasonló, nem?
  • LasDen #14729

- Bocs, hogy késtem

- Elvesztettem az idő érzékem

- Elvesztettem az idő érzékem, érted??!
    - Erre most inkább nem válaszolnék
  • RelakS
    Walette, sry :]
  • zk22
    Jim Davis elsQ azisztense Vallete Green volt.Ezzel a képsorral emléket álított neki.
  • zk22
    Szeritem:arra gondoltam ma este luauban adom elQ magam
  • Doomista
    :DD
  • CattiBrie
    Vovovoovv! :D

Utána még felmentek Liz-hez? ;]
  • Narxis
    haha, Jon nagyon jó úton van. xD
  • precision

1.
    2. Garfield biztos aranyos kiscica volt - Oh, igen, az volt
    3. Megmutassam?
    4. "Gyerekkori" képet tartasz a macskádról, a tárcádban? - Persze!
    5. O.o
    6.
    7. Jövök neked egyel Garfield - Az ajkak, mely egy állatorvoshoz értek, hozzám soha sem érhetnek...

(gondolom ennek a mintájára :))
  • Dzsini
    igen, a felsőbb osztály kifejezés jobb az uralkodóinál - mindenesetre nem a köznép :) köszi a helyesbítést!
  • Kicsikiraly
    Nem is az uralkodókhoz kapcsolódott ez sztem, magyaron mi mindig úgy tanultuk, hogy úgy XIV. Lajos környékén annyira Franciao. volt a kúltúrális élet középpontja, hogy minden magára valamit is adó nemes, értelmiségi tudott franciául, és ez volt a társalgás nyelve, ez volt a "menő". Anyeginben pl látszik hogy még az orosz úriskisasszonyok is franciául tanulnak meg hasonlók
  • modellmaker
    :D:D
  • Dzsini
    Az uralkodói réteg nyelve Európa-szerte a francia (és/vagy a német) volt évszázadokon át. A köznép pedig beszélte a saját nyelvét - aztán a polgári, nemzeti mozgalmak (meg forradalmak) terjesztették el a "nép nyelvét" az uralkodók közt... már ahol túlélték a forradalmat :D