Garfield képregény

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CattiBrie

- Nem találkoztunk mi már valahol?

- De igen!

- Kíváncsi lenneék, hogy ez most jót vagy rosszat jelent
- Éppen felvesz egy követ

[/spam]™

CattiBrie
tavalyi 😊

- Mit csinálsz, Jon?
- Próbálok olvasni.

- Szerencsével?
- Menj el!

- Ha ragaszkodsz hozzá

[/spam]™

XDDD
Dzsini
Ez itt egy Intermaus - puha és kövér 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

FalseHeLL

-Szóval, hogy lettél ilyen kövér?
-Dagi egereket ettem.
-Hadd fogalmazzam át a kérdést.

"One unbreakable shield against the coming darkness, One last blade, forged in defiance of fate. Let them be my legacy to the galaxy I conquered, and my final gift to the species I failed."

jhetedikj
szia Kata 😊

anno 1987

Kata

- :-| :-)
- Garfield...
- ... szeretlek.
- Én is szeretlek.
- De tisztelsz is?
- -.- O.O
- Én is szeretlek.

[/cserf][/fülünyúl]

Kata

- Válthatnék veled egy szót?
- Azt hiszem, ez a macskaszõr a tiéd.
- Már nem.

[/cserf][/fülünyúl]

Kata

- A betegség elûzésére a családban...
- ... mosdasd meg a beteget és öntsd a vizet a macskára.
- Kaff kaff - Kunc kunc - Semmi tiszteletet nem kapok errefelé. >:-|

- Ha a macska tüsszent az esõt jelez.
- 'pci.
- Zsír! 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Most már 8!
biomage
francba én meg észre sem vettem hogy senki nem fordított ma <#rinya>
elúszott +6 pont 😞

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

<#nevetes1><#nevetes1>
Csak megsúgnám hogy aki rak be képregényt fordítással az lájkolom mint ahogy még ezer ember...megéri fordítani...😛
Dj Faustus

- Ne mondd... ...itt az ideje megetetnem a macskát.

- Errõl szól az én életem?

- Kell lennie valami másnak is a világon!
- Az almos dobozomat hamarosan veszélyes hulladéklerakónak kell bejelenteni.

gergely1991
De legalább tudta, hogy merre van dél.<#idiota>

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

FalseHeLL

"One unbreakable shield against the coming darkness, One last blade, forged in defiance of fate. Let them be my legacy to the galaxy I conquered, and my final gift to the species I failed."

Freddycom
Honnan tudja, h nem a (elsõ képkockához viszonyítva) a háta mögül jön a tél? Így akkor most még közelebb van a tél... Hülye macskák. <#zavart1>

Szabad országban, szabad ember azt csinál, amit szabad.

LasDen

- Közeleg a tél

- Nah, mostmár picit messzebb van

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

tutituti
imádtam régen azokat a képregényeket amikor maszkban ijesztgetik egymást Jonnal meg Odie-val

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

gergely1991

- Szeretem a pitédet

- Jon! Jon!
- ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
- Garfield! Nem bírom a ijesztgetést!
- Ha akarsz valamit akkor finoman érintsd meg a vállamat!
Érint, Érint

- Oh, gyerünk már annyira nem ijesztõ
- Most ez ijesztõ

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

LOL!
LasDen

- Mik ezek a nyomok a lasagne-ban??

- És miért hiányzik az összes paradicsom szósz?

- Ó, persze. Hibáztassuk a vámpírt

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

LasDen

- ...lehelj életet TEREMTMÉNYEMBE!

- Életet, azt mondtam... ÉLETET!!!

- Jól van! Jól van!! Felkelek!!

- Csak állj le azzal az izével!
- Lusta tini szörnyek

CattiBrie

- HUU!

- JJJÍÍÍHHÁÁ!

- Hol van a legyem?
- Tartozom-nom-nom

😊

[/spam]&#8482;

LasDen

- Tábornok, egy oriás mutáns 98 éves hölgy közelít a radaron!

- Milyen rossz lehet ez?
- Rossz, uram!

- Egy 32 emelet magas 1965-ös Bonnevillet vezet!
- Egy 5 méteres balra index-szel

<#zavart2>

w77d
ez kurva jó képsor XXXXXD

Narxis
Az valami oltári. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Freddycom
És ahogy lenéz, meg majszolja azt a szart. 😄

Szabad országban, szabad ember azt csinál, amit szabad.

biomage
<#nevetes1>

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

CattiBrie

- Mit eszel már megint?

- Fokhagymát

- Nem is említetted, hogy részben vámpír vagy

😊))

[/spam]&#8482;

LasDen

- Polgámester! Egy oriás sajtos gumi pók támadta meg a várost!

- Látni lehet a drótokat meg mindent!

- Akkor hívjátok az apró játék tankokat!
- Elnézést, de meglátszik a költségvetése ennek

RelakS
ezen hangosan felröhögtem XD

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

wollnerd
Aha. 😄
Az ehavi magazinban is benne van. 😄

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

tutituti
Mennyiszer röhögtem ezen😄D
kedvencem!

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

wollnerd
Ez haláli!  😄 😄 😄 (1994.08. 28)

-Lötty
 Lötty
-Facsar
-Facsar

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Dzsini
Félre ne érts, nem kritika a javítások célja az egyébként nagyon jó fordítások mellé. (illetve az, de nem elriasztás a cél, hanem építés)

Az online fordítókat nem mindig érdemes lendületbõl használni, inkább magad csináld meg a fordításokat, és egy-egy teljes kifejezést, szókapcsolatot dobj be csak a keresõbe - jó példa rá a lenti edényes dolog, ha beírod csak úgy pl. a Google-be (nem a fordítóba, a sima keresõbe), és rögtön mutat egy csomó képet, és egy wikipedia bejegyzést is rá - így rá lehet jönni, hogy egységként érdemes kezelni, és nem szükséges a chafing-et külön lefordítani.
...mondjuk pont ezzel a módszerrel a következõ képsornál a Maw-maw félrevezetõ lett 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

gergely1991
Remélem a következõkbõl egyet sem szúrok el(mára az utolsó próbálkozás) 😄

- Kezd feljönni a nap
- Egész éjszaka szörnyes filmeket néztem!
- Reggelt
- ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

- Egy kimaradt

...és ezt kerestem éppen😄

- Nézd Feeny asszony hóembert épít!
- Nem....csak egy hatalmas hógolyó
- Várjunk,az a katapult?
- Én a bombabiztos bunkerben leszek

gergely1991
Mondjuk nem igazán vagyok angolos bár szívesen tanulom,csak egy fordítóba tudtam beírni ezt az egy mondatot, az meg hát elégé eltérített.😊

Dzsini
Maw-maw itt inkább csak egy becenév a nagymamára (a spanyolban mindkét képkockában Abuela van), tehát inkább "Mami a futócipõjében volt".

Az "Um... check that" - spanyolul "emlékezzünk arra", vagy hasonló értelemben van, nekem se sikerült igazából érteni, hogy mi akart ez lenni.

Gergely1991: ott ülsz egy internetes keresõkkel kapcsolatban álló böngészõ elõtt, és nem írod be, hogy "chafing dish"?

LasDen

- A szörny erre tart!
- Ha! Nézd milyen lassú!

- A nagyanyám lefutná ezt a szörny-
- Áááááá!

- Õ...ezt figyeld
- Maw-Maw a futó cipõjében ment

utolsó sor - i dont get it...

gergely1991
Na most valami újat is tanultam,nem igazán értettem hogy mire gondoltak.😊

Dzsini
Chafing dish: melegítõtál / melegentartó tál.

gergely1991
Végre egy értelmes reagálás,köszönöm.😊

Na akkor..Garfield Archívuma:

- Egy napon Hot Dog bácsi sétál az utcán...
- Amikor hirtelen...
- Gyûlölöm a bábmûsorokat
- Egy napon Teasüti néni sétál az utcán...

- És most visszatérünk az agglegény mozira benne a Ex-barátnõ visszatér"-re
- ♪ Ding Dong ♫
- Ne nyisd ki! Ne nyisd ki!
- Kérem vissza az elkopott tálakat.
- ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
- Hiányolom a 3 csatornás napokat.

Molnibalage
Irónia és szarkazmus a szavak, amiket keresel.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Dzsini
A linkelést nem tiltják (errõl olvastam valahol sok éve egy nyilatkozatot ucomics vagy Garfield oldalon), ha van valamilyen kapcsolat a forrásra - odafent van 3 link is a Garfield.com-ra, így ezzel probléma nincs.
Továbbá a képeket nem szerkesztjük át, nem írjuk bele a fordítást (ellentétben egy másik magyar fordító oldallal), így copyrightot biztosan nem sértünk.
Végül a fordítás és a megjelenítés nem profitszerzési célból, nem újság vagy nagy nyilvánosság számára készül (néhány száz olvasója van a topicnak), így biztosan nem kell érte fizetni, ráadásul nem okozunk akkora terhelést a szerverükön, hogy feltûnjön.

robotnyk
nem, de a börtönök már tele vannak olyanokkal, akik engedély nélkül fordítottak garfieldot, szóval elnézik.
gergely1991
Én már gondolkodtam azon hogy ezeket a képsorokat szabad-e lefordítani ilyen téren vagy jogszerû-e(gondolok a eredeti helyrõl linkelésre,illetve a fordítás hozzácsatolására)?:S

Dzsini
A magyar újságokban egyébként az elmúlt néhány évbõl szoktak képsorokat megjelentetni, így nem is olyan nehéz megtalálni az eredetieket: a képsorra rá van írva a dátum (a te fotóidon is látszik: 5-29), és sokszor az évszámot is látni a képek közötti copyright sorban (jelen esetben 2010). Ha azt mégsem, akkor is a fenti archívumból a hónap-napot beállítva, és visszafele átlapozva néhány évet könnyen meg lehet találni.
(ha megvan, és nem volt nagyon sok évvel ezelõtt, akkor egy aznapi bejegyzésben ott a topicban meg lehet találni a fordítást is hozzá)

Dzsini
Persze, itt a fórumon (és a fenti napi képregény linken) minden nap az aznapi, friss, új képsor szerepel. Ezt néhány papírújság megveszi, de pl. Magyarországra komoly(abb) késéssel kerül csak - fordítás, stb.

wollnerd
oh, nem tudtam! <#vigyor>
Az újságban lévõ képsorok késõbb jelennek meg mint a neten?