61525
  • CodeRed
    Persze a jó bornak nem kell cégér mondás azért itt is igaz!Például ha holnap bejelentenék, hogy februártól kapható lesz a Nascar Racing 2006 (bár így lenne) annak valószínűleg nem kellene ilyen felhajtást csinálni...Eladnák az utolsó szálig!
  • CodeRed
    GTR körüli felhajtás szerintem egy tudatos pr-nak volt köszönhető.Ha csendben kiteszik a boltok polcaira lehetséges, hogy nem adnak el belőle ennyit.így meg az is hallott róla aki nem akart.Látta a képeket és aztmondta:-Hú de kafa kocsik, hú de kafa pályák, hú de kafa sok kocsi!Hiszen itthon is rengetegen megvették megjelenés után 1 évvel is...Sőt a magyar verzió sem véletlenül készült el!Ilyen gyári magyarosítás előtt azért felmérik a piacot, hogy érdemes e!Ezekszerint az volt :-D
  • lac coo
    Hát nem csak ezen , de ez is fontos szerintem...
    Meg jó reklám .
  • mohus
    hacsak ezen múlik a sikeressség akkor??mire várnak a tisztelt fejlesztők

egy arcade gombot be lehet áldozni a lóvéért meg a "szim" is megmarad....
  • mohus
    az a baj a forzával hogy xre nincs normális kormány...pedig kiadhattak volna a forza mellé egyet
  • lac coo
    Na ma nekilátok a Suzuki F1 V8-nak.....
    Erre kicsit több időt szánok majd remélem jobb is lesz mint az előző, azt kicsit összecsaptam a végén :(
  • lac coo
    Megint alig engedett be :))))))
  • lac coo
    Na de van is benne arcade...Nagyon okosan. Ha csak full szim lenne alig vették volna...Ott is megvan a bűvös gomb.
  • mohus
    csak téged tilottunk le egy kicsit, hogy aggódj:)
  • lac coo
    Mi a fene van sg-vel ?
    Egész nap nem tudtam bejelentkezni ....
  • b-type
    Megjelent egy bétás pálya: HareWood
    Madcowie csinálta, és most alakítja rFactor alá,
    ez egy hegyi felfutó tipusú pálya, ami jelen állapotában rögtön legombolt rolam 600 creditet, mert rossz felé mentem (nincs jó felé egyenlőre).
    Általában nagyon szeretem a Madcowie pályákat, és ha kész lesz ez is nagyon jó lesz,...kicsit más feeling mint a körpályás versenyek, de ez benne a pláne. :)
  • K.András
    Nem igaz, hogy a szimulátorokat nem lehet nagy példányszámban eladni, ott a GTR, csak europában többet eladtak mint más szimekböl világviszonylatban, ugy hogy közben köztudottan botrányos volt a megjelenési mizéria, nálunk pl csak fél évre rá lehetett kapni de lehet 1 év is volt az...
  • CodeRed
    "Én meg jelen pillanatban féltem , mert hogy nem nagyon érte meg nekik ez a fejlesztés az tuti ...."

azért remélem a GTL motor licenszéért megkapták azt a pénzt amivel jól érezhetik magukat! :-D Megérdemelnék!Aztán boldogan fejleszthetik tovább rFactor-t :-D De az is járható út lenne, ha például mégiscsak kiadóhoz fordulnának amik 100%-os lesz a játék és piacra dobnák.Aki meg onlin fizetett érte azok valami sokkalkedvezményesebb árért jutnának hozzá....vagy valami hasonló.És akkor a kecske is jól lakna, és a káposzta is megmaradna
  • lac coo
    Én meg jelen pillanatban féltem , mert hogy nem nagyon érte meg nekik ez a fejlesztés az tuti ....

És csak szimulátort tartalamazó gém nem ís fogja soha...Most már olyan komolyak a grafikák szolgáltatások egy játékban (jó esetben), hogy azt csak horror pénzekből lehet megcsinálni , az meg nem éri meg a pár ezer szimulátor fannak megcsinálni .

Vag összerakják valami csilli-villi árkáddal és a tömegeken megvan a pénzük , vagy maradunk ezen a szinten...
  • CodeRed
    Szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy 10 év múlva már nem PC-ken fogunk játszani.Vagy legalábbis nem ezen az architektúrán.Egyre közelebb fog kerülni
    a konzol és a PC egymáshoz, és abban is biztos vagyok hogy előbb-utóbb olyan asztali gépeink lesznek amik a konzolok hardware-in alapuló masinák lesznek.Ezáltal kompatibilissé válnak.Már csak az egységes és szabványosított
    másolásvédelmek miatt is ezt gondolom.így például majd sokkal nehezebb lesz egy DVD-hez hasonló adathordozót feltörni, stb.Na talán akkor el lehet majd képzelni a 100%-os szimulátort a perfekt grafikával.A technológia
    most is adott, hisz látjuk.De ez a káosz nem mehet tovább ami most a PC piacon van.Már most is érezhető negatív hatása van ennek.És már a hardware gyártók
    sem keresik halálra magukat mint pl a Gef3 Gef4 idején.Amerikában például már több ember nyomul konzolon mint PC-n, mivel egyszerűbb.Európára is ez lesz igaz lassan.Majd lesz 2-3 óriási szabvány és ide fognak csoportosulni
    a különböző cégek.Viszont sokkal több minden lesz a másikkal kompatibilis.Ezáltal a jogdíjviták és egyéb ma még a káosz és kapkodás szintjén alló dolgok tisztázódni fognak.És akkor talán egy program nem a fizetésünk egyharmada lesz.Persze valószínűleg sok kis fejlesztői csoport
    fog megszűnni,de a tehetség mindíg utat fog törni magának, úgyhogy nem féltem ezeket a tehetséges srácokat mint például az ISI programozói.
  • lac coo
    Hát ....Lehet :DDDDDDD
  • Istencsászár
    majd ps3on toljuk a f1 2006-07-et:))))))))
  • CodeRed
    Nem tudom TRD-ről mit gondoljak..Első rész korszakalkotó lehetett volna de láttuk a végeredményt.A második sok reményre adott okot a harmadikkal szemben.Félek, hogy a játékmenet az előzőekben leírt lesz, és nem lesz olyan "szabad".És abban is biztos vagyok, hogy ismét sufnituningal lehet majd sok extrát előhozni a játékból....ezalatt a fizikai javításokat értem.
  • Istencsászár
    ja Trd 1. része bejött amikor még csk billen toltam hűde élveztem, 2. részét már kormival probáltam hát lekesedésem aláfbbagyott, igy kormit félredobva billel voltam kénytelen tolni de akkormár számomra nemvolt kihivás.. Trd3ba bizok talán minden rétegnek elég jólesz talán..
  • lac coo
    Pedig ha így haladunk . még tíz év múlva is F1C-t toljuk :DDDD
    Mert senki nem fejleszt csak szimet ..Minek is tenné mikor nem éri meg .
  • lac coo
    És ? Hol itt a gond ? :DDDDD
    Szerintem is a TRD a járható út ...
    Vagy ha nem soha nem lesz modern grafikájú , motorú szimünk :DDDD
  • CodeRed
    Ezért is volt sikeres az NR sorozat PC-n!Nem is értem miért ne lehetne ezt megoldani minden jó autós gémben.írjanak egy normális fizikát aztán lehessen a lámáknak butíttva is nyomulni árkádba.Persze akkor nem lehetne fosni minden félévben az újabb részeket csiri-csáré vackokkal.
  • Istencsászár
    igen, de:)) a simek körpályások ált. mész körbe körbe akinek arcade kell hamar megunja ő városba meg isten tudja holakar száguldozni...
  • CodeRed
    "szerencsére Yamauchi másképp gondolja....a gt4-gyel kapcsolatban:)kapásból így indít"

ezt hogyan érted?
    amúgy az a kép mi a túrós akar lenni?

"...a szim szekciót a FORZA adja"

nem rossz cucc....de nekem még mindíg az a véleményem, hogy igazi szimulátornak nevezhető cucc nincsen konzolra!
  • Alexease
    A hiba ott van, hogy kiado nelkul semmit nem lehet nyeresegesen terjeszteni, kiadni. A kiadok meg szeretnenek extra profitot latni. Egy komolyabb retegnek szant autoszim nagysagrendekkel kissebb peldanyban fogy el mint a nagykozonsegnek szant autosjatek. Igy a "normalisabb" autoszimek mar csak magankiadasban keszulgetnek (iRacing, rFactor, LFS, netKar). Es igy termeszetesen nincs penz liszenszekre, es a 50-150 ember helyett is csak 3-6 ember barkacsolgat:)

Ami eleg jo elo pelda, az a GTL. Befutott fejlesztok, komolyabb kiadoi es "liszensz-szerzoi" hatterrel. Vasaroltak egy jo engine-t, es tobb tucat emberrel, viszonylag rovidido alatt raktak ossze, egy szerintem eleg igenyes autosjatekot. Szerintem az utobbi idok legjobban osszerakott autosjateka (mindenbol van benne egy kicsi, osszessegeben boseggel emesztheto).

Talan a masik jarhato ut a Codemasters es a TRD3. Bar egyelorre a renderelt, efektezett kepekbol es az igeretekbol nem lehet sokat leszurni, de a grafikai engine-juk szerintem nagyon korrekt, es a toressel sincs gond (elvileg az egyik legjobb:D). De a hiresztelesekbol esetleg lehet talalgatni, hogy rajottek a komolyabb szimulatorok, liszenszelt autosjatekok a PC-n "behaltak", igy esetleg elindulnak egy komolyabb reteg fele is, amivel csak nyerhetnek. Bar... a bizalom nem erosegem:))))
  • lac coo
    Szerintem a járható út az arcade- simulator keverék
    Amiben van egy bűvös " nagyon élethű szimuláció " felíratú gomb :DDD

Az árkádosok hozzák a hasznot a szimesek meg megint csak ....
  • CodeRed
    hál' istennek ezek a online futamokból is lassan eltakarodnak!
  • Istencsászár
    sehol, kevesebben vannak a simesek mint akik csak egy mezei kikapcsolodásra vágynak tuti grafikával... igy hát rájuk éri meg fejleszteni lsd: nfsu viszik mint a cukort. Hiába jön a 3. rókabőr nézz be a topicjába ezren várják amig itt a rfactorral kialakult egy szűk kör és csak azok jáccanak vele megjelenés óta, pedig mennyi láma volt itt aki 1szer felrakta a warezoltat, folyt a nyála, megnézte miez ment 2 kört azt delet..
  • CodeRed
    Azthiszem rátapintottál a lényegre....a JÁTÉKMENET!Például hiába is csinálnának egy csodaszimulátort, ha a játékmenet GT szerű lenne.3-4körös versenyek, egyik sarokban nagy csiri-csáré számokkal jelezve a körök számát, másik sarokban ide-oda pörgő köridőkkel, a harmadik sarokban meg a teljesen arcade szintű pályarajzolattal és nagy sárga karikával jelezvén merre tartunk a pályán.Ezek mind-mind nem illenek egy hardcore szimulátor(hoz)ba.Eddig a legprofibb megoldást a NR sorozatban láttam...Illetve hát a GPL indította a sort....azért némely tekintetben rFactor is tartalmaz itt-ott ilyen "továbbvitt" dolgokat!
  • lac coo
    Na akkor ez az a pont , mikor eladom a játékomat :DDD
  • Alexease
    A Zmodellerhez keszulne GMT plugin, de ugynez ki a keszitojenek warez jateka van, es meg nem jott ra hogy kell elinditani:)))))))))) Eleg LOL!!:))
  • mohus

az 5209 is erről szólt...

én viszont azt hittem 2006-ra egy Forza vagy egy GT4 látványszintje pc-n is simán elérhető, szinte alap lesz....sok eredeti roncsá törhető autót, eredeti pályát, online ligákat, árkádmentes vezetési élménnyel és látványvilággal..én PC-n akartam autózni, hisz mindig ott mentek az autós gémek:)microprose óta:)

ehelyett a PCs technika düledezik, két gfxkártya és egy fizika kártya????
    lóvé nuku a licenszelt cuccokra...sufnituningok vannak...és csak online vehető béta autósgamma

hol a hiba???

• Istencsászár
    "The problem is that rFactor doesn't start on my computer: it keeps launching rfConfig. Nevertheless, I'll do my best." OMG :)))))))))))) ez jóvolt
  • lac coo
    Ez mond nektek valamit , mesterek ? :

" Yes, I've started the work on rFactor plugin. Not the plugin itself, but at least I've started to look into .gmt files - this is what any filter begins of.
    The problem is that rFactor doesn't start on my computer: it keeps launching rfConfig. Nevertheless, I'll do my best."

Katt.....
  • Istencsászár
    no nemakartam a flémet kelteni csak mohusnak mutattam, mer tett multkor elég csunya kijelentést f1cre de mind1 kinek a pap kinek a papné.
    Alex sem a grafika miatt jácca a NSR 2003 mise az F1ct stb.stb.
  • Alexease
    Azert ha valaszhatok, akkor inkabb egy PC-s "rondabb" autos jatek, mint egy konzolos;) Azert a PC-n nagysagrendekkel jobb a fizika, szimulacio, verseny- es online szolgaltatas. A konzol max a TRD2 vagy a SCAR rajongo korig allja meg a helyet.

Talan majd a nexgen konzolok... Mar lattam belsonezetes kepeket, filmeket, ami azert eleg nagy elorelepes. Talan par ev mulva a fejlesztok rajnnek, hogy sokan lennenek akik neha szivesen jatszananak vegig karier szeru autoszimulatorokat, komolyabb, latvanyosabb grafikai kornyezetben is.
  • mohus
    hát ezt mondom..mutasd a tutit:)ne valami lowsz*rt:) codeRed már megmutatta ezek után nem kell ecsetelnem mi az etalon:)
  • Istencsászár
    alap, nekem nemkell magyarázni:D csak mohus haveromnak mutattam hogy ezér nem tartozik a bűnronda kategóriába
  • Alexease
    Az auto szep es reszletes. A render engine meg mar evek ota elavult... Azert mert ultra-high-poli-textura autokat kapsz, attol meg nem szep. Abbol az engine-bol minden letezo efekt hianyzik (dinamikus arnyekok, dinamikus tukrozodes, HDRI, melysegelesseg, motionblur, dinamikus kontraszt stb.). Vagyis csak azok hianyoznak, amelyek a "rajfilm" utan az "eletszeruseget" adnak az egesznek:)))
  • Istencsászár
    videóm 800*600ba nem full grafikán készül.. effektek nincsenek benne...