61525
  • lac coo
    Ja.....
    Csak következménye lesz :DDDDD
  • CodeRed
    "-Egy hang folyton aztmondta: Szállj ki, szállj ki, szállj ki, uuuuuu"

idézet:Harry Hogg-Days of Thunder
  • lac coo
    Jó reklám + arcade gomb , csilli-villi környezet ...
    Itt a megoldás :DDDDDD

Speciel én CMR -el kezdtem :DDDD
    És hardcore lett belőlem ...
  • lac coo
    De ha előre tekintesz 5 évet mit látsz ?
    Látod pl az rF3-at ? Mert én sajna nem :((((((

Hiáéba jó , ha keveset adnak el meghal a fejlesztés...
    Nem egy dolog volt már a világon ami nagyon jó volt , de hozzá nem értő em,berek nem tudták eladni , azt el is tünt még a nyoma is...
    Erre felé tart ma a szimulátor:((((

Az egésszel valszeg szimbim járt jól anyagilag , lesz is nem egy sem kettő szuper játéka az rF motorral...Mert el tudják adni ...
  • CodeRed
    Nem érted....Ha te a gagyisztikus arcade-t szeretnéd akkor reklám hatására "HARDCORE SZIMULÁTOROS" lesz belőled????? Vagy ha hardcore szimes vagy akkor reklám hatására, arcade-os autós játékot fogsz vásárolni?????Mert akkor szar neked ..de szerintem is itt hagyjuk abba mert a megnemértéssel a végtelenségig húzhatnánk az időt.
  • Alexease
    Szerintem ezt a reklamosdi vitat hagyjuk, semmi ertelme...
  • CodeRed
    rFactorban az a szép, hogy olyan motornak készül amivel rengeteg sok autósportnak alapot nyújt.Erre lesz kihegyezve.Míg F1ch-ban a lehetőség volt adott rá több-kevesebb sikerrel, itt ennek 100%-os megvalósítása lesz a cél.Pontosan azért, hogy mindegyik ilyen jellegű autósport olyan legyen mintha mindet külön csak arra a célra írták volna meg....remélem érthető voltam
  • lac coo
    Akkor mégis csak tudnak valamit , ha még rossz is és mégis sokat adtak el ! Pc-re is...
    rF hiányt is pótól , jó is még sincs bevétel, r-go : fejlesztés se nagyon lesz...
  • b-type
    Na itt dumáltatok, közben meg lement a Viasat-on az 5. sebesség... :))
    Porsche 911 Gt3-as drift a Croft pályáján...pfff, nem volt gyenge.
  • lac coo
    ".... amit ebben a stílusban nem a pr-al vagy reklámmal lehet növelni...."

Márpedig növelni kell ebben szerintem egyet értünk , mert nem lesz soha normális ÚJ (!) játékunk.

Növelni meg pr-ral lehet....Ez már csak így van a piacgazdaságban....
  • CodeRed
    Pont ezt akartam írni énis, hogy inkább hiánypótló volt mintsem akkora nagy alkotás...viszonyítás: CMR-hez képest nagy előrelépés, de "vérszimnek" kevés.
  • CodeRed
    Nem....én egy szóval sem említettem az rFactor-t.Én NR-ről beszéltem...De odavan írva...Az egy KIEMELKEDŐ alkotás...annak a következő részéhez (ha lenne) nem kellene akkora kampányt, mizériát csinálni mit GTR esetében...én erről írtam elég egyértelműen....Nem értem mit nem lehetett rajta érteni.
  • Alexease
    Az RBR elsosorban azert volt sikeres, mert egyaltalan nem volt normalis rally. Hiaba volt totalisan konzolos a kezelofelulet, es hiaba volt gagyi a belso nezet, elsosorban hianypotlo volt.
    A masodik reszrol nehez nyilatkozni, nehez barmit is mondani (ha lesz egyaltalan). Az eladasokat a konzolok viszik, es ott a "nehez kezelhetoseg" miatt nem volt annyira egyertelmu siker, igy logikus lepes lenne, hogy vagy telenyomjak segitsegekkel, vagy lefele mozdulnak a konzol iranyaba... de mivel PC-n "nagy siker volt", es elsosorban a szimesek koreben, remelhetoleg lesz annyi eszuk, ha mar van egy jo alap, hogy nem elgagyizzak az egeszet, hanem inkabb a segitsegek beepiteset valasztjak.
  • CodeRed
    "Na de azt hangiztatjátok , hogy egy profi szimulátort nem lehet eladni sok-sok példányban .."

Ezt senkisem mondta.Azt mondtam (más nevében nem beszélek), hogy a profi szim rétegjáték, és ez a réteg tisztában van azzal, honnan is jön a jó minőség.Azt, hogy mi mennyire sok vagy kevés annak a rétegnek a száma határozza meg, amit ebben a stílusban nem a pr-al vagy reklámmal lehet növelni.A tömegcikkeket igen, de az ennyire rétegdolgokat nem, mert ez a közösség már tudja miről van "szó".Persze valahogy be kell vezetni az ismeretlen dolgokat, de hadd ne kelljen még1x leírnom a folytatást...
  • lac coo
    Nem arról volt szó , hogy kell-e reklám az ilyen rF kaliberű gémeknek ,

Mert akkor bocsi :DDDNem szóltam...
  • lac coo
    Na de azt hangoztatjátok , hogy egy profi szimulátort nem lehet eladni sok-sok példányban ..
    RBR a követendő példa , hogy el lehet ! Jó PR , azt ennyi...
    És lehet hogy hamarosan csorog majd a nyálunk milyen jó a rallysoknak , mert vadálat minőségű RBR2-őt kaptak ...
  • CodeRed
    De én nem is erről beszéltem értsd már meg!Te egy saját magad által keltett saját magaddal szembeni vitában, az én véleményemet támadtad.Amiről én írtam az is egy külön vélemény amiről te beszélsz az is.Semmi köze egyiknek a másikhoz....
  • CodeRed
    Nem a nehézség dönti el mi mennyire hardcore szimulátor vagy sem.RBR-ből sok dolog hiányzik ami ha lenne akkor tényleg a rally-s játékok NR-je vagy GPL-je lehetne.De nem az.Talán majd a következő rész.És nem hinném, hogy annyival nehezebb lenne, inkább csak időigényesebb.Egy jól megírt fizikai motor bárminek otthont adhat.
  • lac coo
    Az utólsó szó jogán :

Hány évet vártunk rFactorra ?
    Most örülünk , hogy itt van , hű de jó ( Meg sírunk mikor lesz kész :))de ilyen eladás mellett had ne mondjam mikor állnak neki az rFactor2-őt fejleszteni !!!!

Ne legyünk már szemellenzős lovak !Ürülünk a játéknak de arra senki nem gondol , hogy mikopr jön ki a következő szimulátor !!!!!
    5év ...10év....

Most volt egy cég aki bevállalt egy "rétegjátékot " , bele is bukott szerintem aztán ennyi .....Game Ower , ha csak nem változnak a dolgok új fejlesztésre nem kell számítanunk mostanában , legfeljebb néhány foltozott , régi játékra amíg még van értelme foltozgatni .....

Utána meg toljuk az RH 2025-öt :DDD

UFF....
  • b-type
    nono..:)
    Azért úgy gondolom hogy rallyszimet nehezebb írni, mint körpályás aszfaltosat.
    rengeteg az olyan úthiba, ami le kell követnie egy futóműnek, és az mellett az állandó oldaltartást is persze, ugratások, és a kézifékes fordulók szintén fizikagyilkosok.
    Nem tudom mennyi fizika van za RBR-ben, de hogy nehezebb vezetni mint az rFactor-t arra a nyakamat ráteszem :))
    Nyomtam sokat (igaz főleg aszfalton).
  • CodeRed
    Hmmm?Miről beszélsz?Mégegyszer mondom olvasd el a #5251 hsz-t.Aztán az #5252-t.írtam egy dologról, majd mondtam egy példát amibe rögtön belekötöttél.Aki tudja az érti miről írtam.

Másik dolog:RBR keményebb mint az rFactor?Nem tudom melyik bolygón élsz, vagy mivel játszottál, esetleg nálad milyen fizikai szabályok élnek...Szerintem az RBR egy nem rossz szimulátor, de rFactor fizikájának a közelébe sem ér.A többi dolog amiről beszélsz csak felesleges nyálfröcsögés.Itt egyáltalán nem volt ezekről a dolgokról szó...

észrevettem, hogy mostanában divat lett direkt meg nem érteni a dolgokat...kicsit a valóságshow "sztárjaival" való azonosulás lett a sikk.
  • lac coo
    Na akkor egyvalamit tisztázzunk !

A fejlesztéshez szerinted nem kell pénz ? Nagyon sok pénz ?

Mert most kaptunk egy félig kész játékot ezer-éves összefoltozott motorral...

És a pénzt meg nem abból a pár hardcore-szimulátorosból szedik ....

Márpedig a tömeget csak reklámmal találják meg....

Továbra sem értem miért nem kell reklám nekünk :DDD

RBR-t elég szépen eladták pedig az aztán még keményebb mint rFactor , még segítségek sincenek benne , de éppen a ráklám adta el , és tette sikeressé ( ami létfeltétel ahoz , hogy legyen RBR2 !) mert mindehol nyomatták , hogy aki NFS-t tolt eddig az messzire kerülje el , mert itt komoly élethű szimulációról van szó !
  • CodeRed
    Látod?Erről van szó!
  • CodeRed
    "... nekik csak remek grafikát lehet eladni, óriási felhajtással." Itt nemis ezekről a programokról van szó, hanem egy rétegjátékról.RÉTEGJÁTÉKRÓL!!Aki nem hardcore szimes annak teljesen mindegy, hogy mit tálalsz elé...nem fogja érdekelni.Aki meg ehhez a réteghez tartozik az tudja mi az a jól megszokott minőség amit kaphat.Akár idióta reklámok nélkül is.A marketing amúgy is inkább a tömegeknek szóló üzlet alapjait elsajátító dolog.Ez mégegyszer mondom:RÉTEGJÁTÉK!Oda-vissza működő dolog.Akinek gagyi kell az nem veszi meg a minőséget, és fordítva.Annak a rétegnek kell a reklám, ennek viszont ismeretei vannak azokról a dolgokról ami kell neki...ergo, nincs szüksége reklámra....na végeztem ezzel kapcsolatban....
  • lac coo
    Ez a lényeg .
    ki mennyit szertene eladni.
    Az ISI meg sír hogy nincs lóvé...
    Ha meg nincs lóvé akkor is F1C-t tolok majd mikor már más a gondolataival irányítja a számítógépet :DDD
  • Ch_Slater
    Nah én is:
    nem kell a reklám (vagy csak minimális): ha volt egy régi, jó játék és csak azoknak szeretnék eladni aki akkor játszott vele.
    kell a reklám: ha a régieken kívül új játékosoknak is el akarják adni.

pl.: ha reklám nélkül (mondjuk hírlevélben) látnám, hogy a Day of The Tentacle fejlesztő gárdája kiadta a DOTT2-t, biztos elég izgatott lennék. Aki akkoriban még csak a pelenkájába szart, valószínű nem lenne annyira az...

persze ez csak az én véleményem.
  • lac coo
    De most mi is az amit nem értek ? :DDDD
  • CodeRed
    Tudom, hogy Te értetted!Ezért is kellett szájbarágós üzit küldened annak aki talán nem!

[IMG]http://www.v8cars.hu/forum/smiley/woohoo.gif [/IMG]
  • arty
    én anno azt tanultam "marketingből", h "a jó bornak is kell a cégér". azóta eltelt tíz év, a mondás pedig igazabb, mint valaha.

az alaktronikus játékokat már nem a hozzáértő szűk réteg játsza, hanem a kikapcsolódni vágyó "nép" :) ld. britni szpirsz is gémel :D nekik csak remek grafikát lehet eladni, óriási felhajtással. a fejelsztési költségek az egekbe szöktek, csak széles rétegből térülhet meg a befektetett munka... és itt a vége :)

sztem is az árkád/szim gomb a megoldás, de az árkád gombot kellene utolag betenni, nem pedig egy árkádot "pro-szimjulésön"ösiteni, ahogyan általában megy :(
  • lac coo
    Én értem Ti mit akartok mondani :D
    De!

Ha nulla reklám kevés eladás
    Ha kevés eladás kevés pénz
    Ha kevés pénz a kutya sem fejleszt

Lassan itt tartunk :(
    Nem az a lényeg hogy a célközönség megtalálja-e ...Persze hogy megtalálja, de ez még édeskevés ahoz hogy valaha is csak a fele akkora szinvonalat elérjék a szimulátorok mint pl. az FPS-ek.....
  • Alexease
    En ertettem, de leirtam hosszabban annak, aki talan nem ertette
  • CodeRed
    "Papy/Kaemmer/First/iRacing: Bar mennyire is megtepaztak sajat magukat a jogi dolgaikkal, biztos vagyok benne, hogy barmit is csinalnanak, "millioan" rakattannanak a jatekra, meg ha csak egy centit is toltak a GPL-lel, vagy a NR sorozattal."

Ugyanerről beszéltem énis..#5252 hsz-ban....De van aki nem értette meg
  • b-type
    Azt tudjuk mind, hogy ha valamiből sokat vesznek az nem feltétlen jelenti azt hogy az a valami megéri a pénzét, vagy hogy jó.
    0 reklámmal jött ki az rFactor, dehát ez nem példa nélküli dolog, ott van a NetKar ami szintén 0 reklámmal lett 'megtámogatva', és annak ellenére hogy igen jó, pláne hogy ingyenes(!), egyszerűen sokan azt sem tudják mi az.
    Inkább az a mérce, hogy az eladás után mennyire foglalkoznak vele a ligák, és a modderek (ha moddolható).
    Ez a 0 reklám viszont sztem rendesen nyakoncsapta az eladásokat.
    Lehet hogy ez a játék arra van itélve, hogy ne legyen üzleti siker, de már kijött, és kész.
    Ez inkább a jövőre nézve lesz elrettentő példa.
    Mert azért fel lehet húzni egy könnyűszerkezetes házat egy hónap alatt, és csilli-villi, de azért én inkább abban laknék amibe szöget is lehet verni.
  • Alexease
    A reklammal kapcsolatban rengeteget lehetne beszelgetni, elmelkedni, vitatkozni, elegge szerteagazo, nem mindegy honnan kozelitjuk meg, es nem mindegy milyen es mekkkora reteget celzunk meg az eladasokkal, es persze az sem mindegy hogy ezt mekkora koltsegvetesbol tesszuk;)

Ahoz hogy eladjunk valamit nem feltetlenul szukseges a reklam, de ha ismeretlen a "termek" es/vagy minnel tobbet szeretnenk eladni minnel nagyobb korben akkor nem art ha van egy jol atgondolt "hireszteles".

Harom rovid pelda, ami elkelne vagy elkelt volna reklam nelkul, de ugyanigy hasznos lehetne vagy lehetett volna "reklam".

GTR: Az F1C es a GTR2002 sikerei utan, a SimBin szerencses kapcsolatainak es az "olukbe hullott" FIA liszenszeknek koszonhetoen nulla reklammal is eladtak volna barmennyit, de az ismert honapokig tarto hadjaratnak koszonhetoen, meg azis megvette, akinek gozesem volt az egeszhez:)

rFactor: Nulla reklam, nulla marketing koltseg, de az F1C hosszu sikerei es a "moddolas" fogalom bevezetese utan, egyertelmu volt hogy az ISI barhogy, barmit csinal ismert lesz es eladja:) Bar rengeteget hibaztak, boven rafert volna a projectre a heti "ingyenes" korlevel kuldese a kissebb-nagyobb jatek- es sim-siteoknak, hogy a jatekosok nagyresze nem a warez site-okon fedezze fel hogy "megjelent" egy uj autosjatek;) Persze, ez azert bonyolultabb, mert a "kesz" rF tartalmat es szolgaltatasait, "keszenletet" tekintve, nem biztos hogy ebben a formaban teljesen korrekt lett volna hirdeteni mint "uj jatek, ezt vedd meg":)

Papy/Kaemmer/First/iRacing: Bar mennyire is megtepaztak sajat magukat a jogi dolgaikkal, biztos vagyok benne, hogy barmit is csinalnanak, "millioan" rakattannanak a jatekra, meg ha csak egy centit is toltak a GPL-lel, vagy a NR sorozattal. Es ha ehez meg hozza johetne egy kis reklam, esetleg valami liszensz feleseg, talan megszereznek vagy megkapnak a ChampCar PC-s valtozatat, biztos vagyok benne hogy hulyere kaszalhatnak magukat:))
  • CodeRed
    Látom nem értetted a lényeget.Mind1 nem érdekes.Te is teljesen más dologba kötöttél bele mint amiről én beszéltem.Sebaj.Majd egyszer olvasol is és nem csak átfutotd a dolgokat.

Egy idevágó Bródy idézet:"Értsd meg végre, láss, láss, ne csak nézz, ne csak nézz."
  • lac coo
    Rossz üzletember lennél :D
    Ha valamiből el tudsz adni 100db-ot akkor miért ne adnál el 500-at ?
    Ha valaki ismeri az ISI-t meg az F1C nyílván ugrott az rFactorra , de ez nagyon karcsú eladást jelent.
    Jó reklámmal ( és kész , normálisan összerakott játékkal :))a sokszorosát eldhadták volna...
    Akárcsak GTR vagy GTL .De hát ők úgyis szeretetből csinálták nekünk szimeseknek, nem érdekli őket a pénz :DDD

Aztán azért megnézem mikor fejleszt valamit ebben a formában az ISI....
  • CodeRed
    Te látod rosszul, mert nem érted a mondás lényegét.Az hogy "jó bornak nem kell cégér " nem azt jelenti, hogy egy ismeretlen dolognak nem kell a reklám.Annak kell.Éppen ez az, hogy már tudod milyen megszokott minőséget kapsz a pénzedért, mert a név már önmagában is garancia a minőségre!....érted?
  • lac coo
    rosszul látod...
    Ha nem is tudsz valamiről nem fogod megvenni ...
    Nem eladni a legnehezebb a mai világban , hanem megtalálni a vevőt ...
  • CodeRed
    "Ez a jó bornak nem kell cégér , elég idejemúlt mondás ..."

Szerintem nem.Jópár programot, nagy nevet tudnék neked felsorolni ebben a témában akik vagy amik nevükben is garanciát nyújtanak a minőségre.Csak mostanság a rengeteg szeméttől nem látni...Hidd el ha nyitott szemmel és füllel szemléled a dolgokat te is tudni fogod mi a jó és mi nem.És nem a reklámok fogják neked megmondani, hogy mit vegyél, vagy mi legyél :-D
  • lac coo
    Ez a jó bornak nem kell cégér , elég idejemúlt mondás ...
    Mindennek kell reklám , anélkül nem megy ,igaz pénzbe kerül de kell ....