61525
| ISI | rFactor | RSC News | HSW | VirtualR | BSimRacing | SimRacing |
LETOLTESEK: | NoGrip | rFactor Central | F1-Gaming | Rally Factor |
BAJNOKSAGOK: | HF1L | HrFL | MaSzim | VSR | SiMCo | Fool Racing Crew |
F1 LETOLTESEK: | CTDP F1 2005 | CTDP F1 2006 | MMG F1 2007 |
SETUP LEIRASOK: 1. resz | 2. resz | 3. resz | iRacing | PeteSilver | R.Alex | netKarPro | iR-SetupTable |
-
#5332 imhol ni :) -
#5331 Je, es az en gumimat hasznalja:))) -
#5330 Jó..Honnan való ez ?
Bár nekem úgy tűnik mintha a kerék utólag lenne a képre rakva....Lehet , hogy ez valami kamu kép? :D
-
#5329 Egy egész jó kép. -
#5328 mmmm...még egy kiskedvenc pályám. -
#5327 na, márcsak 2 óra és lentvan :PPPPPP -
#5326 Interlagos Beta1..... -
#5325 told fel a segged icq ra beszélni akarok veled -
Marco #5324 Szép és kerek leírás. Úgy vártam már, hogy valaki felhozza a Dyno-t. Sajnos nekem elég kevés ismeretem van arról az engine-ről, de tudtam, hogy valami ilyesmi. -
#5323 alulra beírod, hogy "template" és kapásból megkapod a #5026-ot -
#5322 Na ez a patch tényleg jól fog jönni. No nem mintha sok baj lenne a játékkal...csak azért hiányzik belőle 1-2 dolog...de akkor is jobb mint f1C
Csak a pályák meg a F1.es kocsik hiányoznak -
#5321 Cső!
Nem tudjátok hol találok F3-as templatet festéshez?
Előre is thx!
-
#5320 A fizikarol sem nagyon erdemes vitat nyitni, ahany program, amennyi igeny es felhasznalasi kornyezet, annyi fajta:) Altalaban specifikus enginek vannak, komplex nem igazan (vagyis van egy, de arrol kesobb, es abbol felreertes es lincseles lesz:D).
Komplex, mindenre alkalmas fizikai engine-t irni nem igazan lehet, vagy legalabbis irtozatosan nehez es bonyolult.
Az ISI engine buktatoit mindenki ismeri: valodi fizikai szamitas, inercia- vagy meghajtas-lanc az aszfalt, a kerekek, a felfuggesztes, a kaszni es a kontrolt nyujto FFB kozott nem sok van, elsosorban "parameterekre" tamaszkodik, "torvenyszerusegekre alapozva generalja" az egymaskozotti "kapcsolatokat". Tobbekkozott inne ered a problema, hogy ha elemelkedik 1 vagy tobb kerek, esetleg az egesz auto, akkor "lehuztak" a redonyt:) De ettol fuggetlenul, mint "palyaauto verseny" valoban jelenleg az egyik legjobb engine. Amig az uton van, addig korrektnek mondhato es elvezetes.
A Papy engine teljesen mas. Ott elsosorban egy "fajta" kasznira-sulyra-sulypontra-felfuggesztesre-meghajtasra-stb. van "rairva" az engine, amiben teljesen korrekt, de igy azt parameterezni, a fizikat szabadon valtoztatni nem igazan lehet.
A RBR gozom sincs hogy van osszerakva, de mivel a "terepes" fizika szamitas a legbonyolultabb, igy nem lehet egyszeru:) De megoldottak, mert eltekintve a kissebb-nagyobb problemaktol, szerintem eleg korrekt lett.
Es jojjon a bonusz, a vita targya (remelem nem lesz mert csak pelda:D) es a lincseles (remelem ez sem;D), az Invictus fizikai engine (Dyno). Abszolut eltertek a megszokottol, es olyan megoldasokat alkalmaznak amit mas nem. Naluk egy auto nem 1 "doboz", nem 1 tomeg es annak 1 sulypontja, hanem sajat tomeggel, sulyponttal rendelkezo alkatreszek, epitoelemek osszessege, amibol felepul egy komplex fizikai "tomeg". Hasonlo a meghajtas es a felfuggesztes "lanc" is, az is ilyen szinten ter el a megszokottol. Ebben nincs kompromisszum, az ugy megy barmin es barhol ahogy kell.
Es a fekete leves. Akkor miert "nem jo" vagy miert nem "sikeres"?! Ez egyreszt uzlet (vagyis penz, ezt hagyjuk) masreszt technikai problemak amik az elozokbol adodhatnak:) Hogy van-e "ertelme" ilyen szinten ezzel foglalkozni, az maskerdes. Valszeg egyelore "kifizetodobb" egy specifikusabb engine, egy jatekkal, egy stilussal stb. De mivel azert beszedtek nehany dijat es elismerest, liszenszet is kaptak, igy talan azert majd ez is kamatozik nekik rendesen;) Talan majd a NexGen konzolokon, elorukkolhatnak egy mar eleg komoly es reszletes fizikaval, toresmodellel, barmilyen autosjatek-stilusban...
Es azert a jelenlegi grafikai hatteruk sem olyan rossz, csak visznyitas keppen pl. az rF-hez: naluk gondnelkul szamol dinamikus arnyekokat, sot az auto cockpitnek is van onarnyeka (lasd a kormany dinamikus arnyekot vet a muszerfalra), szamol HDRI-t, dinamikus kontrasztot, motionblurt, valodi tukrozodest stb. -
#5319 patch info -
K.András #5318 Teljesen igazad van, engem ezért bosszantott rFactor mert tudtam, hogy erre joval tovább fog tartani bármilyen modot késziteni, hiszen az összes versenysorozat a "hivatalos" pályákon megy, abbol pedig ebben a játékban egy darab sincsen.Ha lenne, akkor elég volna az autokat megcsinálni a fizikát stb, de igy hogy a pályákat is meg kell csinálni egyrészt joval bonyolultabb, sokkal több a hiba lehetöség is és ugye rengeteg munka még egy pályát is megcsinálni nemhogy 10-et! -
#5317 "sztem is az árkád/szim gomb a megoldás, de az árkád gombot kellene utolag betenni, nem pedig egy árkádot "pro-szimjulésön"ösiteni, ahogyan általában megy :("
sztem meg a nem hozzáértő legyen a kedvezményezett, mert nem tudja kikapcsolni sem a SZIM gombot:)...belőlük van több, ha már a startnál elveszed a kedvét a játéktól másnak sem fogja ajánlani....
-
#5316 E vegeig biztos hogy lesz meg 3-5 komplett korrekt palya, es 3-4 komplett mod (valszeg palyak nelkul, max 1-2 palyaval).
Azert senki sem gondolhatja komolyan, hogy a megjelenes utan 2-3 hnappal, valaki majd eloall egy altala komplettnak gondolt moddal (sok auto, rengeteg festes, sok uj palya, pilotak, hangok stb.). Foleg, hogy mindenki tudja, hogy egy komolyabb mod-ot legalabb fel evig, de inkabb 1 evig csinalnak.
Azerty egy RH vagy CTDP F1 modot is majd' 1 evig csinalnak, pedig ott adott az osszes auto es palya - a munka legkomolyabb resze - es mar egy evek ota jol bevalt es ismert engine ala keszitik.
Persze, az rF ala a komolyabb mod-keszitok biztos korabban megkaptak az "ismereteket", de attol fuggetlenul egy felkesz programra nehez fejleszteni.
Ez durva lesz: mondhatjuk, hogy sokan olyan szintu modot szeretnenek, mint a GTL. Ami persze nem mod, most csak peldanak jo, mert ez az engine, autokat, palyakat kellett csinalni (bar a palyak nagyreszet Ok is konvertaltak;D). De azert el lehet kepzelni mekkora munka lehet, mert azt majd 1 evig csinaltak, es nem 3-4 ember munka utan hobby-bol, hanem tobb tucat, fomunkaidoben, fizetesert;)
Nem meglincselni az oreget, ez csak pelda volt;)))) csak vannak, akik azt hiszik, hogy egy mod ugy keszul mint "mas" jatekhoz, vagyis az NFS-bol atkonvertalok egy autot, beirom hogy 500HP meg 340km/h es ar kesz is az "uj auto mod":)))
-
#5315 Vizes borítás?A grafikai is és a fizikai engine is képes rá, hogy legyen.Azt nem tudom mennyire lesz dinamikus, de mivel a napszakok is azok, így valószínűleg a hőmérséklet,a pálya fizikai tulajdonságai (ami ha jól tudom most is változik futam alatt, ami az RBR-ről nem mondható el) eső stb. mind megoldhatóak benne... -
#5314 nem akarok konkrétan hülyeségeket beszélni, de lehet, hogy igaza lesz -
#5313 Hát új kasztnik lesznek dögivel a patch után az biztos... -
#5312 az tecik a legjoban :P -
#5311 Viszon az rFactor-ban még vizes borítás sincs (remélem lesz)
tehát teljesen állandó a borítás. (amíg RBR-ben persze többféle, murva, aszfalt, esős sáros..stb.)
Nagyon nehéznek gondolom egy hc. fizikás megírását.
és akkor az még csak egy dolog, az irányítását is nagyon meg kell írni, és az sem baj jól is néz ki, na meg akkor már legyen a netrésze is kifogástalan, és már kész is.
más:
kiváncsi leszek a modfizikákra, mert, pl. a H6 olyan mint az NR2003/Trans-Am ami nekem kicsit mindig az egykerekezésre emlékeztetett, vhogy nem igazán volt eleje az autóknak.
nagyon kiváncsi vagyok mit tálalnak majd.
-
#5310 Pályákat kiadhatják később is egy trackpack-ban az adott mod-hoz.Sok modnál van ez így. -
#5309 Mit értessz komplett mod alatt, ez attól függ.Én autókra, csapatokra, versenysorozatokban szereplő kocsikra gondolok.Pályák nélkül is akár.Mod-nak nem kell feltétlenül pályákat is tartalmaznia.... -
#5308 Komplett modot ?
Nem hiszem , de legyen igazad ! :D
(Melyik karácsonyra gondolsz ? ) -
#5307 Szerintem ha még idén kidobnak 1 peccset, tuti, hogy karácsony előtt lesznek nagyon jó mod-ok. #5153 hsz. -
#5306 "Igen, de szvsz nem szabad átesni a másik oldalra sem, nem baj az ha egy autó kezelhető...sőt nem is meglepő."
Ugyanez mondtam énis, csak más szavakkal.F1CH-re énsem mondtam hogy jó lenne, itt az rFactor-hoz viszonyítottam, és azért az már nem F1CH.Mondom, nekem főleg a "tömegérzettel" van bajom RBR-ben.De ha már a részleteknél tartunk és a gumiknál, RBR-ben csak alapfizikájukban másabbak a gumik.Menetközben nem igazán érezni változást.Pl: felmelegedést, egyre jobb tapadást stb.Persze murván más a dolog, de nekem még mindíg légpárnásautó.Itt-ott nagyon is.Szvsz nem annyira kidolgozott a felfüggesztés, vagy a gumifizika.Nem tudom.Csak azt, hogy hiányzik belőle valami.
-
#5305 Ja...2X 500mega :DDDDD -
#5304 Mozso !
Nincs kedved csinálni egy szép felnit az F1 autókra ? -
#5303 Igen, de szvsz nem szabad átesni a másik oldalra sem, nem baj az ha egy autó kezelhető...sőt nem is meglepő.
Ami a mondanivaló veleje, hogy egy rally szimet megírni, szvsz sokkal, de sokkal nehezebb mint egy aszfaltosat, és ha pl. ugratok egy F1c-vel akkor erre hamar rá is jövök, hogy nem írtak meg mindent full-ra, csak ami egy aszfaltra szükséges.
Egy Rally-ban az ugratáson kivűl, ott vannak a gödrök, amik hol az egyik hol a másik kereket állítják kihívás elé, ott van a több tipusú borítás, és a kézifékes fordulók.
Azt hogy hogyan fogadták az arcade játékosok, arra láttam példát nem egyet, de pl. tudom hogy a GTR-t sokan húzták le, esetleg vették meg mert azt mondták (vkik, ismerősei, [email protected]én) hogy ez az igazi autóversenyszimulátor.
és aztán talán egy csoportjuk valóban átpártolt, de azért a nagy töbség megmaradt szvsz a kevésbé időigényes autósjátékoknál. -
#5302 Mod ??????
Meg vagy őrülve ????
Majd jövő karácsonyra :DDDD -
#5301 Jah....mostmár látom :D -
#5300 Nem, video.
De még én sem láttam , nem jött még le.... -
#5299 Ez mi?mod? -
GT&ETCC.Cup.Qualy.Race.by.Eternum.part1
GT&ETCC.Cup.Qualy.Race.by.Eternum.part2
500mega... -
#5297 Inkább itt van nektek a szokásos napi kép adagom :
-
#5296 és mindjárt jön az is, hogy mi a hardcore és ki/mi tartozik bele -
#5295 Még1x:Nem a nehézsége dönti el, egy játéknak azt, hogy hardcore vagy nem.Pl:Toca Race Driver első részével sem lehetett megtenni egy karikát sem normálisan kormánnyal, de ettől mégsem a legjobb kategóriába tartozott.rFactorban például az erőcsúsztatás sokkal jobban megvan oldva mint sok más eddig megjelent másik játékban. -
#5294 Na hagyjuk , majd visszatérünk rá 10 év múlva mikor vagy a választható szuper-fizikájú NFS-t tolod vagy az rFactort még mindíg :DDDDDD -
#5293 Az RBR úgy lett sikeres (ha az lett, mert erről sokat nem tudok), hogy az első hivatalos patch egy Nocd-s crack-nak is beillett....ezen sokat vigyorogtam akkoriban, bár kétség nem fért hozzá hogy rögtön megveszem.
A másik hogy én nem tudom mennyit számol az rFactor, de nem gondolom hogy a jelenlegi sok számítása is elég lenne egy Cote d' Abroz teljesítéséhez...sőt biztos vagyok benne, hogy kevés.
Ezzel nem az mellett vagyok hogy kevesebb, vagy több, hanem ha fizikából akarja megoldani, akkor oda kevés a jelenlegi.
Az RBR nem tudom hogy oldott meg, lehet hogy nem fizikai számításokból, ehez lövésem nincs, de hogy vért lehet rajta izzadni az biztos, egy minimális hiba, és vége. :)