61525
  • lac coo
    Akkor te valami álneves profi vagy :DDDDDDDDDDDDDDd
  • aesirbaba
    Nem használok semmilyen segítséget:)
  • lac coo
    És a konvertált pályákat is át lehet rajzolni ?
  • lac coo
    Átállítottam ,de különösebb javulást nem érzek :D
    Persze F1 futóműve nem holmi IFA , hogy eltöri a kezem egy bukkanón :DDD
  • b-type
    oksa, köszönöm :)
    rajta vagyok..
  • Alexease
    Aszfalt es egyeb texturak.

Eloszor csomagold ki a modositani kivant palya MAS file-jat egy konyvtarba. Keresd meg a kicserelendo fu-, fa-, aszfalt texturat. "Szerezz" egy jobb, neked jobban tetszo texturat. Az oldalaranyai ugyanazok legyenek mint az eredetinek! Vagyis ha az eredeti 128x256-as volt, akkor az uj lehet 128x256, vagy 256x512 stb. :)) Persze lehet nagyobb is, de egy bizonyos meret felett nincs ertelme es a videokartya memoriajat is zabalja (foleg most, hogy meg hibas a memoriakezeles:D)

Szerezd be az nVidia oldararol a nVidia DDS Utility-t. Ebben van DDS plug-in Photoshop-hoz. A kesz texturat mindenkepp DDS-be mentsd, es maximalis MIP-pel! Igy sokkal gyorsabb lesz es szebb is! Es persze a file-nevre is ugyelj:) Az nem gond, hogy ha az eredeti BMP vagy TIF volt! Mindig a kulso file-t kezeli le (a palyaknal).

A kesz DDS-t csak masold be a palya konyvtaraba, ahol a MAS file-ok vannak. Ennyi.
  • HRoland
    Szia!

Ránézésre elég jól vezetsz. De azt kérdezném, hogy használtál-e valamilyen segítséget? Ha igen, milye(neke)t? Ha semmilyen segítséget nem használtál, akkor elég profi módon megy már neked.
  • Alexease
    FFB erosseg allitas!
    Az erosseget lehet (vagy inkabb ott erdemes) a controller.ini file-ban is allitani.
    Ezt a sort kell keresni:

FFB steer force input max="5000.00000"

Alapban ez 11500-on all, ezt a jatek menujebol nem lehet allitani. Ez a "felfuggesztesbol szamitott", vagyis az "ertelmes" FFB erosseg. Minnel kissebb, annal erosebb. De kormanyonkent elterhet, sot talan MOMO-nal (vagy Logitechnel?!) minusz ertek is elofordulhat (rossz fele huz a kormany).

A tobbi sort is erdemes vegignezni, mert nagysagrenddel jobb hatasokat lehet elerni a finom allitgatassal.
  • lac coo
    A pedálokon miért nincs forcefeedback ?
  • Alexease
    En sem szivesen adok ki ennyi penz valamime, foleg ha az egy "jatek cucc":) De sajnos ez van. De igazabol ez hobby, valamilyen szinten belefer, jonehany eve uzom, es meg fogom is jo par evig (remelem) :D Raadasul ez nem egy jatekhoz szol, hanem sokhoz (jelenleg csak autosjatekbol, a mod-okat is beleszamolva 15 van fent, amit hasznalok is:D). De nekem ez csak terv, mert egyelore meg penzem sincs, sot meg mosogepem sem:)))))))))))
  • Alexease
    Szia! Udv az SG-n!:)
    Kezdo szimes, persze...:))))
  • Sebike
    Egy kis játék ZR-el Toban Longon???
    Gyertek sebike.dyndns.org az IP!!!
  • Tomo15
    Ha jól tudom neked MS-ed van.Ha igen akkor ne -71-be hanem simán 71-be rakd! a logitecheknél kell meg még 1-2nél -
    -"ba rakni, mert ott igy húz középre.
  • lac coo
    :D

Bocs, dátumot nem néztem M4D-ben volt hírben....
  • Ch_Slater
    a múlt héten is jövő hét volt. az pedig már ez a hét lenne.
  • bzoley
    2kiló?! Van, aki képes ennyit költeni játékra? Nem azt mondom, én is szívesen látnám a fotelom környékén, de ez nekem piszok sok:)
    Megnéztem a lenti képeket a pedálról és tényleg nem rossz. Az enyém is hasonlít rá, igaz nem ilyen szép, de működését tekintve tökéletes és csak három óra munkába került. Én jobbhíjján inkább megoldom barkácsból. És már készül egy hét fokozatú váltó is kézifékkel. Annyi szépséghibája van csak, hogy ha a kuplungot nem tudom átkötni másik elektronikára, akkor három játékvezérlőnek kell lennie telepítve.
  • lac coo
    Hát beállítottam -71 %-ra, és most középen van egy holttér amikor szinte nulla a forcefeedback utána meg kifelé húz :DDDD
    Sidewinder...
  • lac coo
    Ok ...Teszt :DDDD
  • b-type
    Nem tudom te hogy érted...:D
    Én úgy értem hogy amióta használom az F1C-t azóta minuszba húzom, mert akkor húz középre. :)
  • lac coo
    F1c-ben nem jó , itt ez a jobb ? :DDDDÍgy érted ?

De akkor mit jelől a mínusz ?
  • b-type
    F1C-ben nem, itt ez a jobb.
  • lac coo
    Szerény angol tudásommal , jól értelmeztem RSC forumon, hogy jövő héten jön a patch , illetve lesz telemetria plugin is a gémhez ????
  • lac coo
    Ez a mínuszba állítás nem olyan , hogy nem középrehúz a kormány hanem szét ?
  • Travelos
    gyakorlatilag én még csak F3-al mentem, de ha kijön a patch akkor végignyomom a játékot is magát, utána pedig, vagy inkább már közben majd néha beugrok hozzátok én is játszani.

egyébként valami kis bajnokságfélét is szervezhetnénk majd idővel mostmár
  • Travelos
    ez nem semmi, de sajnos ennek árából én lakást vennék inkább:)
  • Travelos
    inkognitót hordasz? akkor biztos japán csajszi vagy! Mi a neved? Küldj légyszi képet magadról!!!
  • JuanG
    szia szivi!!! ... azért ne szerénykedj, nem vagy Te olyan kezdő
  • b-type
    :)
  • aesirbaba
    Sziasztok, azt hiszem innentől csatlakozom a csapathoz.

Magamról csak annyit, hogy "kezdő" szimes vagyok, többeket ismerek és becsülök innen, sokakat viszont nem. Nevem, képem nem publikus, és inkognitómat kéretik tiszteletben tartani.

Így vezetek Interlagosban 53 MB wmv

Így meg Imolában 35 MB wmv
  • JuanG
    látom volt pár hsz hétvégén :)))...csak annyit tennék hozzá: nálam a GPL, NR2003, RBR egy szinten vannak, mindegyik nagyon komoly, és mindegyiknek megvan a maga hibája...és nem hiszem hogy az rF-nek komolyabb fizikája lenne mint az RBR-nek...
  • Ch_Slater
    nézd meg a galériáját, ott láthatod hogy milyen cucca van.

BRD
  • Travelos
    na ezért nem akarok megválni a jó öreg MS Sidewinderemtől:)
    de mivel már 2 éves lassan cserélnem kell majd, igaz még semmi baja, de eljön az idő, amikor már használhatatlan lesz, ezért tudnátok nekem ajánlani valamit helyette?

most kicsit profibbra gondoltam, és lehetőleg külön-külön kellene megvenni a pedált meg a kormámyt.
    pl. K. Andrásnak milyen van? mert én erről lemaradtam.
    mit tudtok arról, hogy ezeknek a profi cuccoknak milyen a kompatibilitása a mai játékokkal? mert hiába jó valami, ha nem ismeri fel a game!
  • b-type
    bocsánat a nick-k rövidítéséért (Alex' és Code' így kellett volna..)

Mivel saját használatra lesz, gondolom nem gáz ha innen is nyúlok füvet, onnan is nyúlok aszfaltot...?
  • b-type
    Alex, Code
    ti csináltatok már aszfaltot ()
    Elmondanátok hogy hogyan kell beilleszteni a játékba?..hogy lehet-e pl. a Toban Short aszfaltját átemelni Interlagos-ba, nem tervezek erőn felül, de ha nem bonyolult akkor csinálgatnám.
    - Tehát hogyan illesztek be aszfaltot egy pályára.
    - milyen mértékben kajálja le a másodpercenkénti képkockákat, pl. ez nem kajálja, ez közepesen kajálja, ha meg ezt rakod bele akkor akár kiakaszthatnád a szobád falára.
    - Anno Lime Rock-hoz csinált egy srác kopottas füvet, ezt is szeretném belerakni, hogyan kell?
    köszi.
  • b-type
    Én ezzel használom.
    Ha akarsz még rajta szorítani, akkor érdemes eljátszani a 'caster'-rugódőlés állításával, ha növeled az utánfutást, akkor valamennyit az is szorít a kormányon, ezzel több, direktebb visszajlezést kapsz, ez nem feltétlen jelenti azt hogy hasznos max-ra növelni.
    Ha ezek egyike sem segített, akkor lehet olyan favágó módszerhez nyúlni hogy a vezértlés tipusát wheel-ről átváltod joystic-ra,...ezzel kapsz egy élettelen kormányt, viszont nagyon erős középrehúzó erőt.
  • HRoland
    Akkor ez azt jelenti, ha online is akarunk játszani, nincs megoldás, hogy növeljük az FFB hatást. Csak tudnám, miért csinálták ilyen gyengére alapból az F1 autóknál.
  • lac coo
    THX :DDDD
    Mivel a kétszeri újratelepítés miatt most warez van fent , spórolok a harmadik lehetőséggel, ezért online úgysem tudok játszani , meg mert F1 szervert nem is nagyon látni , átállítom :DDD
  • b-type
    Misano-t is megnéztem, teljesen jól autózható, jó az aszfalt, méri az időt, jó a kamerabeáll.
    viszont magával a pályával még van mit csinálni, hiányos is, meg csúnyácska is még.
  • b-type
    :)
    Monza-t kipróbáltam, vmi gubanc lehet, mert helyenként nagyon be tud lassúlni.
    replay-ben is érezhető, a kamera rendben van, bár az elhelyezése itt-ott lehetne jobb is. Egyébként jó pálya.
  • Alexease
    Mondhatni ugy is, linket csereltunk:))))))