Utazás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az utazásunk soráni legdrágább egyben legeltebb szállásunkról pár képet a neten
Ez a netes árlista szerint szobánként 30 EU reggelivel és vacsorával
Itt két napot voltunk de mindkétszer annyit ettem reggelire hogy estig nem voltam éhes. Mindenbõl kevesett szedtem de a végére mindig két púpozott tányérom volt a legfinomabb kajákkal.
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Mi ha jól számolom 10 nagy európai várost jártunk be 3000 km úton
Belgrádtól kezdve Aradig bezárólag.
mi csak kb 400-at csináltunk (mert most direkt nem vittem a gépemet 😄D), apró videókkal együtt)
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
nekem iszonyat módon tetszett Rovinj és a tenger, meg a szállás is
az árak átszámítva szinte totál uazok mint itthon
Azért volt dupla szállás mert ugye a másikat is lefoglalták nekünk.
Nah ha összeszedem magam jönnek a képek egyenlõre annyit, hogy aki királyul akar élni irány Bulgária.
Pl Sozopolban a Casablanca étteremben, amit egyik oldalról rögtön a tengerparti strand határol másikról a nyüzsgõ sétálóutca, egyik este 4-en helyi specialitásokat rendeltünk: én például egyik híres salátájuk-Sheppard-600 gr-os változatát és italokkal együtt kb 12 levát fizettünk ami kb 5-6 euró.
Azt hiszem horvátban ennyibõl egy adag is nehezen jött ki, fõleg ilyen helyen.
És ez a többi árra is igaz, nagyon ólcsón lehet dolgokat vásárolni.
Pl a Strandon vettem 2 literes magas gyümölcstartalmú baracklevet-amibõl egy litert egybõl megis ittam- és ez úgy volt 2.30 leva-kb 300 forint hogy ugye ez a legdrágább hely a strand miatt.
Azt nem írja h 2 szállás
Erre ezt írták
"Thank you for your letter.
We shall wait for you o n 31th july/2th august.
Be sure that we shall write you in the book of reservations for an o ne apartment for you..
For your arrival dates.
We`re looking forward to seeing you.
P.S.
If you have any further questions,don`t worry to hesitate us.
!!!!! BEST REGARDS!!!!!
"
nálunk meg volt az el6ározás, csak az egyik csajszi kföldön volt és nem tudtunk vele beszélni hogy tuti jön-e, emiatt csúszott egy kicsit a szállásfoglalás
Nálunk is irtak öt eurós árakat csak azt tavasszal kéne lefoglalni.
Fõleg mikor elõszõr felbukkan a tenger.
Mi akkor tavaly megálltunk kajálni P
NA ott voltam többször P
Ha külföldön veszel ki pénzt OTP VISA kártyával minden kivétel 4 Eu +1%
Szval aki visz az inkább vásároljon vele az ingyen van.
nekem meg majdnem mind1 : na errõl beszéltem
amúgy ez nem neked szólt csak olvastam itt olyat aki mindig ugyanoda megy
ja az olyan hogy reptérrõl vasútállomásról befuvaroznak ha kell
mivel kocsival megyünk ezt nem vesszük igénybe
Amúgy tökre örültem, mert komolyabb helyeken 25-30% úgynevezett foglalót kérnek
ez pedig a bankok atutalási összegeit meg szokásait akár 5000 forint is lehet
MÁrmint maga az átutalás. Viszont nagyon szerettem volna a helyet így érthetõ hogy mikor sikerült elintézni enélkül nagyon õrültem neki.
h miért Rovinj a #602-ben már írtam:
"..akinek a kocsijával m1ünk, a benzin egy részét el tudja a számolni, és õ oda szeretne menni , nekem meg majdnem mind1 😄 majd legközelebb m1ünk máshová is."
amúgy kétszer ugyanott egyedül a bükkben voltam idáig, én is szeretek mindig máshová menni és fõleg nem sztereotípiákban gondolkodni.
Mikor túrázni megyünk akkor is offroad túrákat csinálok amik ritkán érintenek települést és turistautakat
visznek: #858 "ingyenes szállítást 20
% kedvezményt az étteremben kihagytam P" - ingyenes szállítás -> nálunk nincs ilyen
Én csak azt mondom, hogy egy szállásért amirõl még azt sem tudod tengerpartra néz-e sok a napi 70EU, bár ha 230-ért szerzed az javít valamit.
Azt vettem észre, hogy a magyar emberek többsége tunézia, horvátország, görögország, esetleg olasz spanyol sztereotípiákban, last minute utakban gondolkozik. (Aztán megérkezik kifexik a partra vagy a szálloda medencéjébe és onnan telefonálgat, hogy hú milyen jól nyaralunk P. Az országból meg csak a hipersupermarketet látja meg az akciós piáját.)
Énis így voltam aztán láttam tavaly montenegro-t és elvarázsolt. És nem egy városa, körbejártuk.
DE elõtte csak a sztereotípiákat tudtam.
Francokat akarok én bárkit überelni akkor 50-70 eurós szállodákat mutogatnék és pl Baziliába utaznék P
Tavaly aludtunk szabadban is kétszer (mundjuk az elsõnél olyan víztározónál ami felejthetetlen), nem volt elõre lefoglalt szállásunk az egyik helyen eltörtük WC elvezetõ csövét (elég volt hozzáérni) szval énse szoktam luxuskörülmények között nyaralni, de ez az élmény amit a környék és a kultúra nyújt feledhetetlen.
És ha akár két embernek, felkeltem az érdeklõdését és úgy dönt oda megy pl Tunézia helyett már megérte. Sztem ha valaki felvágni akarna pont ilyet mondana, hogy voltam olaszban aztán még leugrottam Görögországba egy hétre...
Nem azt hogy szerbia, Montenegro, Bulgária meg Románia.
Mert itthon az van hogy hú az milyen szerencsére nemcsak a németek jöttek újra rá, hogy érdemes pl Bulgáriát újra felfedezni.
Gondoljatok csak bele hány nyaratok van amikor fiatalok vagytok üdülni mehettek és a világnak hány szép tája van.
Aki mindig ugyanoda megy mennyi mindent veszít. Lehet, hogy most nem jön rá
mert buli haverok, fanta, de évek múlva bánni fogja.
Énis évekig nyaraltam balatonon, imádtam és imádom most is volt mikor szinte egész nyáron lent voltam, de hidd el érdemes körbenézni a világban és mindig új
részeket felfedezni.
Nemvéletlen voltunk mi tavaly három-négy ország országban és idén is kb annyiban.
Ha ez úgy jön le hogy megpróbálok bárkit überelni hát sajnálom :-)
azt meg hogy nyertél azért írtam, - remélem nem veszed zokon de - azt vettem észre hogy itt a fórumban mindenkit megpróbálsz ûberelni
és nem azért mondtam, hogy nyernek, csak számomra ez soknak tûnik
"sztem nem viszen semmit ingyen" ez mit jelent?
Amúgy úgy találtam hogy elmentem a város lapjára az összes hotelt végignéztem aminek volt honlapja, aminek meg nem volt annak irtam emilt
Horvátba ha mennék biztos az index fórumot nézném elõszõr
Amúgy ezért érdemes montenegro-ba menni legalább olyan szép-szerintem szebb-és sokkal olcsóbb lásd másfél euros hamburgaer amibe pakolsz amit akarsz.
a miénkben:
nincs reggeli
van szines tv
van telefon
nincs légkondi
nincs saját medence
nemtom van-e kilátás a tengerre
sztem nincs minibár
a ház udvarán van a parkoló
sztem nem viszen semmit ingyen
és nincs kedvezményt az étteremben, mert ez apartman és nincs étterme
érdekes módon mi nem találtunk ennél olcsóbbat pedig hidd el h keresünk, uh te nyertél, legközelebb majd téged kérdezlek h hol keressem. <#worship>#worship><#taps>#taps>
Tényleg hol találtad?