Utazás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
h tiszta legyen a miénk 4 fõnek ennyi, tehát kb 17 eur / fõ / nap
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
neten kerestünk szállást, megnéztünk egy rakás apartmant, de ez a legolcsóbbak közt volt
Hozzátartozik, hogy csak 3 héttel ezelõtt kezdtünk el nézelõdni és addigra egy rakás jó hely már le volt foglalva
ez az xchange lehetõség csak ritkán van, már pill-lag nincs sorry
Születése a múlt ködébe vész, feltehetõen 3500 éve folytonos városi életet él. Már a régi görög történetírók is megemlékeztek róla. Nevének egyik felét egy mondabeli Menész vagy Meszem nevû trák uralkodóról kapta, a második felét (bria) pedig trákul várost, erõdített helyet jelent. Az ógörög és a bizánci korban Meszembriának hívták, ebbõl lett utóbb bolgárosan Neszebar.
Az ókorban a Fekete-tenger partján található görög gyarmatvárosok egyike, amely a római korban is megõrizte görög lakosságát, csakúgy mint a bizánci (kelet-római) birodalomban és a török uralom alatt. Megjelenésében is domináns a görög hatás: szûk utcái, fehér falú, festõi rendetlenségben épült házai és sok temploma erre emlékeztet.
Kivételezettségét mutatja, hogy a több száz éves mohamedán uralom alatt egyetlen templomát sem alakították át mecsetté, pedig a városban majdnem tucatnyi van belõlük. Mindegyik a hagyományos kupolás-ikonos, homályos-aranyozott hangulatú görögkeleti stílusban épült, és maradt meg épségben évszázadokon át.
kicsit jó hely
Egy romantikus kis ékszerdoboz a Fekete-tenger partján, több mint 2500 éves történelemmel. Neszebar történelme során sok ókori civilizációhoz kapcsolódik, ennek egyik jele a városkában található több mint 40 templom illetve azok maradványai.
Neszebárba egy kis félsziget a Fekete-tenger partján. Pontosan nem tudom megmondani, mekkora, de azt hiszem, kisebb, mint a Margitsziget, csakhogy ez egy sûrûn lakott kis település ha jól tudom, a XVII. századbeli építkezési formával: alul kõburkolatú a ház, az emeleten fa; az emelet kicsit kilóg a macskaköves utca fölé. Nagyon könnyû eltévedni a kacskaringós utcákon, viszont elõbb-utóbb hazatalálunk, mert olyan pici a hely. Sok turista jár ide, mert gyönyörû, viszont õk csak a népszerûbb helyeket özönlik el.
A helyet, ha jól tudom, a Krisztus elõtti ötödik században alapították a görögök, és a város falai még sok helyen állnak, legépebbek a "bejáratnál", ahol a sziget találkozik az õt a szárazfölddel összekötõ kis földsávval. Itt 4-5 méteres falak vannak, amikre nagyon jól fel lehet mászni, és jó róla a kilátás. 😊
Van itt még kikötõ is, ahova érkeznek be a sirályfelhõvel körülvett halászhajók, és közvetlenül mellette egy étteremsor, ahol mindenféle halat, rákot, polipot és persze sopszka salátát lehet kapni. A szigeten van egy amfiteátrum és 45 (romos vagy ép) templom, amik közül csak egyet használnak templomként, néhányban pedig képzõmûvészeti kiállításokat tartanak.
Neszebár szárazföldi része, Új-Neszebár mellett kezdõdik Napos Part, egy hét (vagy kilenc? sose tudom...) kilométer hosszú homokos partszakasz, természetesen tele szállodákkal, vörösre sült németekkel és svédekkel, meg fizetõs napernyõkkel.
Ó-Neszebárban van még sok-sok étterem és árus, múzeumok és minden földi jó.
A kellemes napsütés, a gyönyörû strandok és a Napospart közelsége, nagyszerû lehetõségeket kínálnak egy tökéletes vakáció eltöltéséhez.
annyiért énis vennék
ez a Neszebar ez mi?
kérdezd az ideieket
de nem nagyon éri meg Euroban fizetni
Rvinj
Én uaz a Rovinj-os vagyok aki már egyszer írt a 2-bõl aki írt ide valamikor, abból a 4-böl aki most együtt megy <#vigyor>#vigyor>
HA nem jártam volna ott azt hinném az a legjobb hely
Rovinj vagy az autópályakapu? <#vigyor>#vigyor>
Megint egy ROvinj-os.
HA nem jártam volna ott azt hinném az a legjobb hely P
A szállást abban fizetjük ki, de tudja valaki hogy ezen kívül hol lehet Euro-val fizetni (boltok, étterem, szórakozóhely, stb..), vagy jobban járunk ha váltunk Kunát?
köszi
Amszterdamban ez még elmegy , de pl a Neretva völgyét kihagyni.....
kutyaütõ annyit seggelni
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
de ha megnyugtat <#worship>#worship><#eljen>#eljen><#eplus2>#eplus2>