2214
  • Breki33
  • Breki33
  • Breki33
  • zakika
    a progi maga levagja, de lehet manualisan is alitani
  • Breki33
    jól néz ki

a felesleges részeket direkt levágod akkor?

• zakika
    a duna bosi taroloja somorjanal (sokan tengernek nezik)
  • zakika
    ez panorama, ha jol emlexem 6 kep
  • zakika
    ezek nem panoramak, csak le vannak vagva
    de panoramat szoktam csinalni egy panorama faktory nevu progival. nincs alvanyom tehat csak kezbol lovom a kepeket es szepen osszerakja. ha meg nem szepen akkor kicsit javitok rajta a progibal az illeszesnel
  • Breki33
    Szépek

hogy csináltál ilyen panorámaképeket?
  • zakika
    akkor az igert kikoto nappal

• zakika
    es egy utacska a parthoz

• zakika
    tengerpart

• zakika
    vagyis ez nem a kikoto, hanem a varos latkepe
  • zakika
    es nappal a masik oldal

• zakika
    Ierapetra kikoto ejjel

• zakika
    akkor egypar Kretai kep
  • Breki33
  • Breki33
  • Breki33
  • Breki33
    Közben már láttam élőben
  • Mikilaci
    Helló ! Mi az a papír amit kell szerezni ha külföldön már autóját akarom vezetni ?
  • DannyL
    Mert egy nagy darab giccs! Köze nincs ahhoz amit jelképezni szeretne. Görögország hangulata nem csak a fehér házakról szól. Olyan ez mint egy műanyag Barbibaba.
  • Breki33
    Na hamarost indulás nyaralni :-)

• Breki33
    miért lenne gáz?
  • Breki33
    [URL="http://video.tinypic.com/player.php?v=23u7ukm"]View My Video[/URL]
  • DannyL
    Tök gáz, mi közünk nekünk a görögökhöz? :|
  • DannyL
    Hétfőn megyünk Korfura. Van valakinek bővebb anyaga, leírása a szigetről? Kicsit utána szeretnék olvasni. :)
  • Breki33
    Annagora, a mediterrán sziget Füreden*

Egy különleges helyre hívunk mindenkit, aki jól akarja érezni magát, terhes kötöttségek nélkül akar találkozni, beszélgetni, bulizni barátaival, el akar vegyülni ismeretlenek között, vagy akár új ismerősöket akar szerezni.

Az Annagora név első fele a város 19. század óta gyarapodó üdülési hagyományaihoz kötődik, amelynek máig élő öröksége a júliusi Anna-bál.

Talán az agórát sem kell magyarázni senkinek. Hajdan így hívták az ókori poliszok főterét, ahol a piacokat, vásárokat tartották, ahol mindenki találkozhatott mindenkivel.

A görögfaluként is emlegetett hely egyszerre különleges - mert ilyen messze környéken nincsen -, s egyszerre ismerős, hisz titkon magunkban mindig egy ilyen helyre vágytunk.

Akár Rejtő könyveit olvasva, gondolatban az arab városkák szűk sikátorait járva, vagy az egyik oázis kávézójában Leila, az arab démon művészetét csodálva.

De akkor is ide vágytunk, amikor el szerettünk volna menni egy olyan helyre, ahol végre igazán elengedhetjük magunkat, ahol nem kell a nyűgös szomszédokkal törődni, ahol akár a szökőkút vízében is megfürödhetünk, ha a meleg miatt ehhez támad kedvünk, ahol olyan emberek vannak, akik maguk is jól akarják érezni magukat, ahol egy gátja van a szórakozásnak, hogy az másnak ne ártson.
    Szóval, az Annagora az a hely, ahová mindig el szerettünk volna jutni. Most már lehet.

Mit lehet itt csinálni? Mindent, amit egy mediterrán szigeten.

Az Annagórát több mint száz üzlet alkotja: kávézók, éttermek, pizzériák, különböző kereskedők, szolgáltatók boltjai, diszkó, kaszinók és egy hatalmas piac fedett standjai kínálják a mediterrán gasztronómia különlegességeit.

Persze ez önmagában még kevés lenne a jóhoz, hisz ilyen üzletek máshol is vannak. Az Annagora üzletei térbeli, építészeti kialakításukkal, az utcákon, tereken át egymásba kapcsolódó vendéglátóhelyekkel, a tetőkön kialakított teraszokkal, "sétányokkal" szerves egységet alkotnak. Az egész együtt jelent egy nagy szórakozóhelyet, melyet teljesen áthat a mediterrán életérzés, a kötetlenség, a könnyed barátkozás hangulata. Ide akkor is érdemes betérni, ha valaki nem akar mást, "csak" sétálni, nézelődni akar.

• Breki33
    Itt már járt valaki?

• Isthy
    Persze, hogy kaptunk, ez része volt a vendéglátásnak. Minden reggel finom és bőséges reggelit kaptunk, este pedig mikor hazaértünk meleg vacsorát. Sőt mindig kaptunk napközbenre kis tizórait vagy uzsit.
    Természetesen igazi magyar családnál laktunk, itt a házigazdánk vendégházának a linkje.
    Egyetértek veled Erdély ügyben is, az elmúlt 6 évben kétszer is voltam hasonlóképpen Gyergyószentmiklóson és ott is megtapasztaltam a magyaros vendéglátást.
  • Breki33
    nyammmmmmmmmmm

házikosztot is kaptatok?

Családnál lakni az igazi, főleg ha magyarok, erdélyben megtapasztaltuk.
  • Isthy
    Üdv. mindenkinek!

Az elmúlt 1 hetet Kárpátalján töltöttem Ukrajnában, a számomra még mindig magyar földön. Gyönyörű tájakon jártunk és csodás élményekkel lettünk gazdagabbak. A szállásunk egy ottani magyar családnál volt, falusi turizmus keretében Csetfalván. Mindenkinek ajánlom figyelmébe!
    Néhány képet felraktam a a galériámba, itt egy kis izelítő:

• Breki33
    én nem utazási irodát ajánlanék

mi általában neten személyesen lefoglaljuk a szállást
    így sokkal olcsóbb és sokkal jobb helyeken lakhatsz

persze ezt kocsival érdemes

és ha olcsóbbat szeretnél, de ugyanakkor nagyon szépet ajánlanám a Szerbia-Montenegrói tengerpartot, sztem ha lehet szebb a Horvátnál nincs tömegnyomor és olcsóbb.

Ugyanilyen Bulgária is.
  • DannyL
    ok ez jó ötlet! ;)
  • DannyL
    Sziasztok! Tudnátok ajánlani olyan utazási irodákat ahova valóban érdemes is elmenni last minute utakkat nézni. Augusztus elején mennénk nyaralni. Alapból kocsival lemennénk Horvátországba, de én inkább szívesebben mennék repülővel valahova máshova. Mondjuk Spanyolországba vagy Görögországba, de ehhez last minute kéne. Azt számolgattam, hogy Horvátországot kocsival sem ússzuk meg 150 alatt és akkor már miért ne keressek egy jó last minute utat? :)

Tudnátok ajánlani konkrét irodákat?
  • Breki33
    Itt konkrétan nem.

A többségéban viszont igen illetve tervezett utakhoz keresek képeket.

#1019 -nél lévők pl a tavalyi útról vannak
    #1091 nél is voltam.

Érdemes minen évben egy új helyet felkereni illetve új helyeket, gondold meg hány hely van amit látnod kell és hány szabad nyarad.
  • pauly
    te ezeken a helyeken mindenütt jártál,te csináltad a kéepeket? mert látom hogy mindig szoktal berakni...
  • zakika
    persze, de ez maximum Tiszabecsig
    van amelyik meg Ukrajnat is ismeri :)
  • Breki33
    Ezt nézted?

klikk
  • zakika
    Szepek a kepek, de kicsit mast szeretnek kerdezni.
    Nemsokara megyek eskuvore ukrajnaba. Mivel szlovakiaban lakom ugy a legegyszerub ha vegigmegyek magyarorszagon. Itt jonnek a kerdesek.
    A hatart gyornel vagy komaromnal lepnem at utana autopalya (M1) BPig. Gondolom szombaton reggel 6 korul BP meg eleg atjarhato. Amit neztem hogy le a hegyalja uton es at pestra a keletinek a M3 ra. Vagy van valakinek jobb otlete? Esetleg ha valaki tud valami utlezarast, kerem jelezze.
    M3 remelem nincs gond (ha sikerul ratalalnom). Ha jol lattam Polgarig van megcsinalva (2002 a terkepem). Utana Nyiregyhaza es Tiszabecsnel atlepnenk a hatart. Tud valaki errol a szakaszrol valamit mondani? Nem sokat talaltam rola az interneten. Milyen az ut?
    Ha van itt valaki ukrajnarol akkor segitsen. Tiszabecs - Ujlak hataratkelo hely milyen? Utana Batar es Nevetlen a cel. Ez kb menyi, mert internetes terkepek ki vannak utve mar ilyenkor es a terkepemen se nincs rajta? Ahogy emlexem max 20 km. Remelem atjarhato az ut.
    Koszi a segitseget