Utazás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

norbre
otthon van a cím
h tiszta legyen a miénk 4 fõnek ennyi, tehát kb 17 eur / fõ / nap

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Breki33
amiket felsoroltam azok közül van valami?

van képed róla?
Breki33
én egy hete néztem elõször

amúgy 60 Euro és ez a város legjobb szállodája ill apartman
norbre
az utazásiirodás ajánlatok ennél is drágábbak voltak

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

norbre
nemtom.
neten kerestünk szállást, megnéztünk egy rakás apartmant, de ez a legolcsóbbak közt volt
Hozzátartozik, hogy csak 3 héttel ezelõtt kezdtünk el nézelõdni és addigra egy rakás jó hely már le volt foglalva

Breki33
kiváncsi lennék a másik csapat is ennyiért bérel-e

ez utazási irodás?
vagy miért ennyi?
Breki33
minibárt õrzött parkolót, ingyenes szállítást 20
% kedvezményt az étteremben kihagytam P
Breki33
szerinted mennyi egy szállás reggelivel, szines tv-vel, telefonnal, légkondi+saját medence+kilátás a tengerre? :-)

norbre
ja

Breki33
oh majdnem 70 euró naponta?
Breki33
nap/személy please
norbre
478 eur 1 7-re, 4 fõnek kaja nélkül, helyi adókkal együtt, 500m a központ, 600m a tenger, 300m a játszótér 😄

Breki33
jó akkor majd mutatok képeket más helyekrõl

és mennyi?
norbre
van

Breki33
ok P

NEktek amúgy ROvinjban van szállás lefoglalva?
norbre
aha

ez az xchange lehetõség csak ritkán van, már pill-lag nincs sorry

Breki33
Fekvése egészen különleges: a félsziget, amelyet elfoglal, mindössze 850 méter hosszú és átalagosan 300 méter széles, egy keskeny nyaktag köti össze a szárazfölddel. Így csaknem teljesen tenger veszi körül, leginkább egy kihorgonyzott hajóhoz hasonlít.

Születése a múlt ködébe vész, feltehetõen 3500 éve folytonos városi életet él. Már a régi görög történetírók is megemlékeztek róla. Nevének egyik felét egy mondabeli Menész vagy Meszem nevû trák uralkodóról kapta, a második felét (bria) pedig trákul várost, erõdített helyet jelent. Az ógörög és a bizánci korban Meszembriának hívták, ebbõl lett utóbb bolgárosan Neszebar.

Az ókorban a Fekete-tenger partján található görög gyarmatvárosok egyike, amely a római korban is megõrizte görög lakosságát, csakúgy mint a bizánci (kelet-római) birodalomban és a török uralom alatt. Megjelenésében is domináns a görög hatás: szûk utcái, fehér falú, festõi rendetlenségben épült házai és sok temploma erre emlékeztet.

Kivételezettségét mutatja, hogy a több száz éves mohamedán uralom alatt egyetlen templomát sem alakították át mecsetté, pedig a városban majdnem tucatnyi van belõlük. Mindegyik a hagyományos kupolás-ikonos, homályos-aranyozott hangulatú görögkeleti stílusban épült, és maradt meg épségben évszázadokon át.

Breki33
Egy félsziget,

kicsit jó hely
Egy romantikus kis ékszerdoboz a Fekete-tenger partján, több mint 2500 éves történelemmel. Neszebar történelme során sok ókori civilizációhoz kapcsolódik, ennek egyik jele a városkában található több mint 40 templom illetve azok maradványai.
Neszebárba egy kis félsziget a Fekete-tenger partján. Pontosan nem tudom megmondani, mekkora, de azt hiszem, kisebb, mint a Margitsziget, csakhogy ez egy sûrûn lakott kis település ha jól tudom, a XVII. századbeli építkezési formával: alul kõburkolatú a ház, az emeleten fa; az emelet kicsit kilóg a macskaköves utca fölé. Nagyon könnyû eltévedni a kacskaringós utcákon, viszont elõbb-utóbb hazatalálunk, mert olyan pici a hely. Sok turista jár ide, mert gyönyörû, viszont õk csak a népszerûbb helyeket özönlik el.

A helyet, ha jól tudom, a Krisztus elõtti ötödik században alapították a görögök, és a város falai még sok helyen állnak, legépebbek a "bejáratnál", ahol a sziget találkozik az õt a szárazfölddel összekötõ kis földsávval. Itt 4-5 méteres falak vannak, amikre nagyon jól fel lehet mászni, és jó róla a kilátás. 😊
Van itt még kikötõ is, ahova érkeznek be a sirályfelhõvel körülvett halászhajók, és közvetlenül mellette egy étteremsor, ahol mindenféle halat, rákot, polipot és persze sopszka salátát lehet kapni. A szigeten van egy amfiteátrum és 45 (romos vagy ép) templom, amik közül csak egyet használnak templomként, néhányban pedig képzõmûvészeti kiállításokat tartanak.

Neszebár szárazföldi része, Új-Neszebár mellett kezdõdik Napos Part, egy hét (vagy kilenc? sose tudom...) kilométer hosszú homokos partszakasz, természetesen tele szállodákkal, vörösre sült németekkel és svédekkel, meg fizetõs napernyõkkel.

Ó-Neszebárban van még sok-sok étterem és árus, múzeumok és minden földi jó.
A kellemes napsütés, a gyönyörû strandok és a Napospart közelsége, nagyszerû lehetõségeket kínálnak egy tökéletes vakáció eltöltéséhez.

annyiért énis vennék
norbre
ismerõs ismerõsénél

ez a Neszebar ez mi?

Breki33
Neszebar

Breki33
huh hol?
Breki33
má nemtom azóta annyi helyen voltam

kérdezd az ideieket

de nem nagyon éri meg Euroban fizetni

Rvinj
norbre
mármint mi annyiért váltottuk

norbre
amúgy 230, de ez titok <#ejnye1><#vigyor>

norbre
mipézek az autópályakapuk?

Én uaz a Rovinj-os vagyok aki már egyszer írt a 2-bõl aki írt ide valamikor, abból a 4-böl aki most együtt megy <#vigyor>

HA nem jártam volna ott azt hinném az a legjobb hely

Rovinj vagy az autópályakapu? <#vigyor>

Breki33
Amúgy mennyiért váltottátok

ma 248.10
Breki33
És lehet az autópálya kapuknál is jobban jártok ugye.

Megint egy ROvinj-os.

HA nem jártam volna ott azt hinném az a legjobb hely P
Szinte mindenhol elfogadják az eurót, de jobban teszitek, ha kunát váltotok, mert az a biztos!

norbre
megyünk Rovinj-ba, és már váltottunk Eurot.
A szállást abban fizetjük ki, de tudja valaki hogy ezen kívül hol lehet Euro-val fizetni (boltok, étterem, szórakozóhely, stb..), vagy jobban járunk ha váltunk Kunát?

köszi

Sickness
Remélem tunéziába nem lesz terror támadás 😛

Fogd már be a pofád, ha hozzám beszélsz!

Breki33
Tudtok EU hivatalos árfolyamot?
Breki33
Mondjuk én nyáron nem nagyon megyek északra.
Breki33
Oké csak mondom, ha jobb helyekre mész akkor érdemes autóval.

Vétek kihagyni dolgokat.
I.C.ram
Holland vidéket már láttam 2 éve. Voltam egy rakás városban, Alkmaar, Nijmegen, Rotterdam, Amsterdam, Arnheim. Mondom éve egy Viking Helvetia nevû szûlloda hajón voltam, Baseltõl, Kölnön át Rotterdamig. 10 napig tartott. Jó volt nagyon, de engem most csak Amszterdam érdekelne, és a szórakozás.
Breki33
csakha átrepülöd kihagyod az országot

Amszterdamban ez még elmegy , de pl a Neretva völgyét kihagyni.....
maozedong
"azon kívül" :ehh 😊)
mást nem, de azt sokszor .FDSGFSD

Resurrection!

I.C.ram
Valaki volt már Amszterdamban? Valami ajánló kéne, hogy mit érdemes ott csinálni azon meg amazon kívül 😛
I.C.ram
Ilyen távolságban már a repülõ messze a leggazdaságosabb, fõleg a mai árak mellett. 2 év alatt felére csökkent a repjegy ára Amszterdamba.
Breki33
Breki33
Ezt akarjuk lefoglalni

fifi
abból kiindulva hogy én anno Hamburgba 20órás utakat nyomtam busszal... 😞

kutyaütõ annyit seggelni

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

I.C.ram
Az még drágább. Az a legdrágább.
Breki33
és car?
Breki33
én
I.C.ram
Vonattal drágább, szal 😄 Busszal is drága nagyon az tuti, plusz kb. 2 nap az út oda, vagy még több.
CattiBrie
kik nem laknák?

[/spam]&#8482;

Breki33
oké akkor ott nem laknááááák

csak nemtom egy padlásnak minek ennyi ablak
Breki33
én nem nagyon utazom mostanában repcsivel

de ha megnyugtat <#worship><#eljen><#eplus2>
CattiBrie
tetõtér/padlás

[/spam]&#8482;

I.C.ram
Ja 2 éve már voltam 2 napra, de az nem volt elég, mert utána utaztam tovább Köln felé hajóval 😊

De az ár szerintetek korrekt?