917
![sgtopic4.jpg](http://mwserv.sytes.net/tlj/sgtopic4.jpg)
-
-
Pontosan.
magyarosít
-
köszi szépen -
mondtam, h remek textúramester:D -
-
Szeszmester #832 Működnek a kisbetűk, DJ GamerGirL keze munkáját dícséri.
-
Csak azért hogy lecseszhess. Szereztem neked egy kellemes pillanatot, élvezd... -
"Hungarianizes" ez hatalmas:D
I'm the hungarinaizer!!!! -
csgj #829 És most akkor miaszösznek folytatod ezt tovább? Meg se kellett volna említenem... -
Jahm, tökmindegy.
Google:
A(z) "magyarítás" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 126 000 találatból. (0,14 másodperc)
A(z) "magyarosítás" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 114 000 találatból. (0,09 másodperc)
Szótár szerint:
magyarosít - Hungarianizes
magyarít - translates Hungarian
(mondjuk ebben az esetben a magyarít nyert) -
én meg szólok, hogy teljesen mind1.
hivatalosan "fordítás" vagy "honosítás"
aki a magyarítás mellett érvel azzal szokott jönni, hogy a játék magyar lesz utána, nem magyaros(teli paprikával meg gulyással)
aki a magyarosítás mellett érvel azzal szokott jönni, hogy ugyanígy nem létezik "németítés" vagy "angolítás" csak németesítés és angolosítás.
Nekem teljesen mindegy hogy használod. Régen inkább a "magyarítás" mellett szoktam érvelni, mert én efelé hajlok de nem zavar ha valaki mást mond.
De ha valaki "terjeszti az igét", akkor azért elmondom a véleményem. És persze a valóságot: magyarítás = magyarosítás. tökmind1.
(hej Imyke ha majd meggyógyulna, ő nem lenne veled ilyen kedves... meggyőződése, h a "magyarosítás" szót egyszer és mindörökre ki kell törölni a magyar nyelvből:D) -
csgj #826 Nekem is az van meg, és tökéletes volt a magyarosítással :) (Amúgy tényleg így írják helyesen, nem magyarításnak kell írni :P Csak szólok mielőtt vki leordít...) -
tökéletes, mert a DVD-s meg a 2CD-s változat teljesen ugyanaz.
(4CD-stől óvakodj. Jó az, csak nincs rendesen patchelve, és mai rendszereken már nem az igazi(meg a magyarítással is gond van)) -
Én havertól eltudom kérni, neki GameStaros verzió van. Az jó lesz? -
Akkor nem szóltam. -
csgj #822 Nekem felment dvd-sre... simán. -
2CD-s a jó egyedül, DVD-ssel még tökölni kell majd, mert arra nem megy fel sehogysem. -
ha adhatok egy tanácsot, majd nézd meg a The Longest Journey c. játékot is.
Mert:
-A Dreamfall elődje(ugyanez a világ:D)
-meg én (is) fordítottam magyarra:D
UI:2CD-s vagy DVD-s változatot szerezz be(ezek ugyanazok), mert a régi 4CD-s bugos(sokaknak nem megy, meg a magyarítással se 100%-osan kompatibilis) -
csgj #819 Hát igen, nekem a kedvenceim a filmszerű játékok, legyen az kaland, rpg, akármi... A Dreamfall pedig még filmnek is Oscar gyanús lenne :D -
Feltettem ezt a Dreamfallt, hát nem sokat játszottam vele, de nagyon-nagyon tetszik idáig, olyan, mint egy film. Remélem, hogy csatlakozhatok a fordításhoz, kedvem lenne hozzá, és jó lenne magyarul végigvinni -
Köszönöm -
Fahrenheit szerű -
Azt szeretném megkérdezni, hogy ennek a játéknak milyen az irányítása? Fahrenheit szerű, vagy kattintgatós -
Nacitangala #814 Értem, én sem várok mást a TLJ-től, mint kalandjátékot, őszintén szólva a Dreamfall-ról is elég hamar levágja a játékos, hogy ez nem akció, ami egyáltalán nem baj. Az adventure-ök legfontosabb része az erős történet, és nem bánom, ha ez az interaktivitás rovására megy, ha ezért emlékezetes és erős sztorit kapok cserébe.
Itt látszik igazán, miért mentek ki (sajnos) a divatból ezek a játékok. Az akciószerűség túl vonzó az FPS-ekben és a TPS-esekben, vagy akár a KOTOR-féle játékokban. A Dreamfall szerintem egy olyan hibrid kívánt lenni, ami bevonja a játékost az irányításba, folyamatosan mozognod és korrigálnod kell, de szigorúan kalandjáték marad. Ezzel erősíti az ott-vagyok-érzést. Nem olyan rossz dolog ez, részemről nagyon élveztem. -
Zóanagyvarázsló #813 Fogalmam nincsen, hogy ez milyen verziónak számít, nem lát el túl sok információval az installer. -
én azt hittem a Collector's-ról van szó.
ennyi off meg belefér, mert annyira azért nem felkapott a topic:D -
Zóanagyvarázsló #811 OFF:
"(van XP patch, ha kell adok linket)"
Eddig igazság szerint nem is kerestem, mert a korábban kiamaradt Apocalypse-re akartam koncentrálni. De most így nézelődve számomra olybá tűnik, mintha XP patch (vagy valami hasonló) csak a Collector's Edtitionhöz lenne? Vagy van másik is? Mert akkor tényleg érdekelne.
Őszintén szólva már nem is tudom pontosan, hogy milyen verzió ez, a CD 98-as évjáratú, és 1.04-et ír, de az 1.4-es patch is megjelent jóval régebben, csodálnám, ha ilyen régi verzió lenne a lemezen. Sajnos zene nincs, és a bázis kijelölésénél kilép. Van erre egy 'Old game hívek' topik is, talán ott célszerűbb folytatni. -
nem kissé, nagyon. mai napig a dos-ossal játszom.
(van XP patch, ha kell adok linket) -
Zóanagyvarázsló #809 Nekem a másik kettő mellett szerencsére megvan az, igaz egy pakk (Ultimate Strategy Archives) részeként, és a Win95 verzió (értsd: sem az XP-vel, sem a DOSBoxszal nem kompatibilis. Bár nála úgyis az a lényeg, hogy a polcon legyen. Zseniális játék, de kissé bugos. -
az X-Com sajnos nincs meg eredetiben, de Starcraftot megvettem, és a Psychonauts-hoz is sikerült hozzájutni eBay-en:D -
Zóanagyvarázsló #807 Számomra teljesen természetes, hogy különböző műfajok képviselőből kerülnek ki a kedvenceim, de a Psychonauts, StarCraft, X-COM triumvirátusból nehezen tudnék egyet kiválasztani, inkább csak még több nagy kedvenc jut eszembe. Rövidesen kiderül, hogy a TLJ-t közöttük fogom-e emlegetni. -
csgj #806 Nekem is TLJ... de szorosan követi a NWN2. Fura is, hogy a kettő teljesen más kategória :D -
nekem a Psychonauts:D -
Najó, a folytatás dologba nem akarok megint belekezdeni, ha zavarja a néha visszanéző topiclakókat. :)
És jah, nekem is jobban tetszett a TLJ, játékmenetben és hangulatban is. Annó le is írtam vhol itt ezt egy bővebb postban. :)
A TLJ nekem máig az a játék, ha nagyon kérdezik, hogy kedvenc, akkor azt mondom. :) -
nincs rá szükség, hogy bármi mellett kitartsak, ha TLJ 2 lenne, akkor az lenne a neve:D A készítők ezt eldöntötték helyettünk(bárki is gondolja az ellenkezőjét)
Nacitangala:
Annyit fűznék hozzá, hogy tényleg más játékra számíts. Mindenképp "más" a játék. Sejtelmesség és story szinte ugyanez, de nincs meg benne ez a "noir" beütés(sötétség), meg akció az nulla.
Személyes véleményem szerint a TLJ "jobb" mint a Dreamfall.
("jobb"= nekem több játékélménnyel szolgált) -
Takysoft, látom kitartasz amellett, hogy nem folytatások. :)
Szerintem nyugodtan lehet első résznek hívni, Ragnar bácsi is trilógiát írt, úgy egyben az egészet, összefügg minden, csak még nem mindent látunk. :)
Az igaz, hogy játékműfajilag más a kettő.
Jah és Nacitangala, csodálom, hogy ennyire tetszett a TLJ ismerete nélkül, én nem vagyok biztos benne, hogy ennyire bejött volna, ha nem azzal nem játszottam volna elötte... -
Nincs "első rész"
Csak egy ugyanebben a világban játszódó játék.
Meg "harmaik" se lesz, mert epizóikusan folyatják azt hiszem. -
Nacitangala #800 Tegnap este fejeztem be a Dreamfall-t. Ilyen jó történetet és dramaturgiát nagyon régen nem láttam, és a kettőt együtt ilyen színvonalon összefonódva még egyáltalán nem. Kalandjátékban gondolkodva persze. Emblematikus, ahogyan megoldották pl. April és Kian találkozását Friar's Keep előtt...
A vége teljesen letaglózott. Amikor Faith elaludt és eltűnt, úgy zokogtam, mint egy taknyos kölyök.
És rengeteg kérdésem van. Most először is megszerzem az első részt, aztán megvárom a harmadikat... -
ezt mondd az emailgyűjtögető botoknak:D -
Jah, zaklató maileket nem kérek, csak úgy szólok!