Dreamfall - TLJ2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(Options?)
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
A Dreamfallból melyik az a verzió amelyikben van angol felirat?
MErt nekem dvd verziós van meg, ami orosz telepítõs, és abban lehet átváltani angolra. De állítólag nincs benne felirat. Azt hol kell bekapcsolni?
VAgy esetleg a 6cd-s verzió az amelyikben van?
Mindkét tengelyre be lehet.
Ja igen, és a Dreamfall sokat változott történetvezetésben is. A TLJben sokkal inkább egy szálat kuszálnak össze és April kalandjai tényleg kalandozás szerûek, tehát olyan nagy utazás jellegû, ha értitek mire gondolok. Ez a Dreamfallban megváltozott, inkább több szálon fut és ettõl szerintem Zoì kalandjai nem lettek olyan... bensõségesek, hogy úgy mondjam, ezt az utazás hangulatot veszítette el szerintem.
De énnekem spec mind2 játék hasonló szinten van, mind2 a képernyõre ragasztott és mind2 elõl úgy álltam fel, mint egy jó könyv elõl...
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Mindenesetre nekem a gondolatisága, és a filozófiai tartalmai nagyon tetszettek a dreamfallnak. Noh meg a képi világa is lebilincselõ volt jópár helyen, mint árkádiában a város elhagyatott része nagyon tetszett, a különféle stark-os jármûvek, és az ikrek is höhö... olyan "állatkák" nekem is kellenének itthonra ehehe.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
többiben igazad van.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Amikre nem is igazán emlékszek, hogy egyáltalán megtámadták Westhouset 😄, a kislány rajzára.
Azt nem lehet tudni, hogy Westhouse támadta-e meg a Fehér Sárkányt, ugyebár nem derült ki és az indok se természetesen.
Rezára azért mondta, hogy nem õ, mert a Waticorp befolyása alatt áll valszeg (amit ugye mostmár vki más vezet).
A játék története elõrre megírt trilógia, aminek a Dreamfall a közepe, a második része. Tehát tényleg érdemes végigjátszanod a The Longest Journeyt, igazából a Dreamfallt nem is igazán ajánlanám senkinek annak ismerete nélkül. 😛
És még hozzátenném, hogy a TLJ kevésbé komor. Annak is meg vannak a sötét részei bõven, de nagyon jó az egyensúly ezen a téren. A történet is kevésbé nyitott és most egy kis laza spoiler: happy end. 😊
Ugye trilógiát említettem, ez mostmár nem igaz, ugyanis 3. rész helyett epizódokra bontott folytatás lesz... De a sztorit természetesen akkor is egy nagynak kell tekinteni.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Óh és még annyit a dolghoz... kérdés. Bár lehet elõttem már sokan feltették a fórumban.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Érdekes kérdéseket vett fel ez az egész történet. Több filozófiai vonulatot, amit már oly sokan tagalaltak, Isten álmodja a világot... illetve az ember álmodja e Istent... témakörben. Továbbá az élet is csupán egy álom, stb. ÉS volt némi cégellenes filozófiai is benne, ezt nevezhetnénk talán globalizációellenességnek? Bár attól függ mit takar az a szó, hogy globalizáció...
Mégis az érdekes gondolatok és a furcsa történet után valami fájó üresség marad az emebrben, legalábbis bennem. Túl érzékeny vagyok az ilyesmihez, vagy talán csak öregszem.
ha az alaphoz jó a crack, akkor ahhoz jó😄
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Ami azt illeti ki vagyok, ma mûvtöri vizsga kortárs, holnap is... és szivok mint a fene, mer olyan anyagmennyiséget kérdeznek mint a fõsulikon... szívás, hogy a mûtöritanárunk az a nõ aki az egész országban kiosztja ki mit tanítson, meg mien érettségitételek legyenek, hehe. bár ez nem tartozik a témához. De az ilyen egomán hülye mávészpalánták megosszák másokkal.. asszem elmek berúgok mégjobban.
nah mind1. Megpróbálok valami norm image fájlt, bár a yasou-t mondjuk nem ismerem.
tudod mi az a crack? valaki aki asziszi, hogy ért hozzá, elkezd a hardcoded hex-állományban aztazt átírkálni... és bizony néha nem csak azt írják át, ami a nocd-hez kell😄
Próbálkozzál egy normális Image-el meg yasuval... akkor nem lesz gond a patchekkel😄
スラッグ
スラッグ
Readmebe less be esetleg, hogy ott nem-e írnak errõl, ha nem, akkor google "dreamfall voice", vagy "sound". És mondjuk "missing", vagy "issue", vagy "problem", vagy esetleg szûkítésnek "-acting -actor". Kis google tanfolyam. 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Amúgy úgy általában sokkal több humor volt a TLJ-ben. Sok NPCnél humoros volt a beszélgetés, fõleg a játék 1. felében, késõbb ott is komolyabb volt, akkor már April is hanyagolta a szarkasztikus megjegyzéseit, persze Crow mindig. 😊 Én April megjegyzéseit nagyon bírtam, plussz szerintem nagyon élvezetes volt a TLJ-ben a naplója is, én folyamatosan olvasgattam, a Dreamfallban sajna nagyon csak tárgyilagos volt Zoì mobilja és ezzel unalmas is, nem adott pluszt a játékélménybe...
Remélem a Chaptersben a naplót, mint hangulati elemet visszahozzák. ^_^
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Ha prequell, akkor én mondjuk örülnék egy Cortezes témának is, de amit mindenképp remélek, hogy jó sok April lesz, mondjuk sokkal jobban kedveltem a régi Aprilt persze, nem az új Ravent, addigra már kiveszett a humora szegénynek.
(Zoì is poénkodott ugye, de sztem a humora közelébe se volt April TLJs megjegyzéseinek, naplójának.)
(\__/) ( X.x) ( } . { )
bár egy kis prequelt is el tudnék képzelni😄
Kicsit sajnálom, hogy a varjú keveset szerepelt, mert nagyon jól szövegelt.
És mit lehet várni a -nem harmadik- harmadik résztõl? Ennek a folytatása lesz, vagy nem?
(\__/) ( X.x) ( } . { )
padawan: te meg figyelmetlen és nagyon idegesítõ vagy. ez volt az egyetlen dolog, amit mindtam és senki se kötött bele😄 NÉZZ és LÁSS, ÉRTELMEZZ és csak utána kérdezz.
Az már mellékes, hogy nincs sorszám a nevében, biztos ezt coolabb dolognak tartották, minthogy The Longest Journey 2 - Dreamfall.
(Pedig szerintem marketing szempontjából is jobb választás lett volna.)
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Az tényleg rossz volt, hogy TLJ2, mert nem az a címe, de amikor viszont a folytatás témáról beszéltünk, akkor nem is errõl volt szó.
TLJ2 meg nem lesz, egyszerûen mert nem így nevezték el, de akár lehetne az is a címe a Dreamfallnak (amíg nem volt a Dreamfall cím, addig úgy is nevezték interjúkban pl). A köztes idõszakokat, kimaradt dolgokat eredetileg Ragnar azt mondta, ha végigment játékban a történet, akkor kiadja novellaként, de nem lepõdnék meg, hogyha ilyesmit a chaptersbe beletennének, hiszen illik az epizódosdihoz, egy-egy visszaemlékezõs rész...
Ja igen, és ha egy játék-film-könyv-stb:történethez készül egy elõzmény, az még nem túrja ki a második részt a helyérõl, hanem prequelnek nevezik, szép angolosan. 😊
Egy játék nem attól lesz folytatás, mert hasonló a játékmenet, a GTAval ezt te is elismerted, de nem is attól, mert a címében ott egy sorszám (habár általában, ha már sorszámoznak, akkor az alábbi feltételnek megfelel)...
A játék attól lesz folytatás, ha kapcsolódik az elõzõ részhez hagyományosabb stílusjegyekben, mint pl a története/karakterei.
A magyarosítás-magyarítás-honosítás körkérdés meg, hogy jön ide? Az nyelvtani kérdés. 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
mint már mondtam.... A Dreamfall a TLJ történetének folytatása(nem elõzménye az biztos)😄. ebben sosem kételkedtem, de hogy maga a játék folytatásként minõsül-e, nincs kedvem megint vitát nyitni.
mint ahogy a hozzászólásodból ovasom neked sem.
de nem TLJ II. és a chapters se lesz tlj 3.
egyszer majd meg fog jelenni egy TLJ2 nevû játék, ami talán a köztes történetet dolgozza fel. akkor majd visszajövök mosolyogni😄
ja és még vmi... hogy lehet a GTA-t nem szeretni??? 😄 minden részével hónapokat játszottam😄
ja hogy legyen még mibe belekötnöd itt a másik fóbiám:
olyan nincs, hogy magyarosítás. az hivatalosan honosítás, még a magyarítás is lefogadott, hizs magyar lesz tõle a játék.. de magyarosítás nincs... magyaros akkor lesz a játék, ha raksz bele juhászokat meg gémeskutat😄
a gta-s dolgot meg már mondtam... egyszerûen nem szeretem, ha valaki valamit rosszul tud, és elkezdi terjeszteni, mert asziszi igaza van... gta San andreas esetében pl még a Gamestar címlapján is GTA4 volt írva(vagy a pcguru, fene tudja).
most meg koppannak mert ényleg jön a gta4, pedig anno is megmondtam..
persze ugyanígy leugattak
nem kérem én, hogy olvass vissza 30.000 üzenetet, mint más fórumokon...
de legál 5 üzenetet tudjál már visszaolvasni izomhülye kérdések feltétele elõtt....
meg honnét szedi mindenki ezt a "TLJ II" szöveget......
tisztára, mint amikor anno a Vice City-t aztán meg a San Andreast mingenki le GTA4-ezte....
The Longest Journey II magyar végigjátszását?
még ma kéne nekem