Dreamfall - TLJ2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

via_mala
Ennek a játéknak még nincs magyarítása, amit leszedtél az valszeg eredeti The Longest Journey játék magyarítása.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Szevasztok!

Lenne egy õrült nagy kérdésem, kérésem hozzátok, azaz inkább a magyarítókhoz 😄

Szóval, fel szeretném telepíteni a Dreamfall - The Longest Journey játék magyarítását, amit egy közismert honosító oldalról szedtem le, 8 rar-ban! Minden ok, de a magyarítás telepítõje egy sorozat-, vagy szériaszámot kér, és egyszerûen sehol nem bukkanok rá! Szóval a problémám adott, és ha valaki tudna nekem segíteni, akkor elõre is köszönöm! Úgy hallottam, hogy itt nagyon segítõkész emberkék fórumoznak, ezért fordultam hozzátok! Szóval, mégegyszer elõre is köszi! Csáó mindenki!
Hát akkor ez az elsõ feladat, enélkül a többi helyiségbe nem fogsz tudni bemenni. Az õr-robot mindig ugyanazon a pályán kering, ezért ha mindig a nyomában mész, sose jöhet veled szembe. Meg kell találnod egy leszedhetõ panelt az oldalfalon (nehéz észrevenni), leszedni és megbütykölni.
A további feladatokat Damien (flashback-ben) mindig el fogja mondani, de az M gombbal el is olvashatod mindig a noteszedben. Én mindig figyelem a notesz-bejegyzéseket ezen a pályán, mert sok labor van, és mindegyikben mást kell csinálni...

raven87
Még az oldalfali panelt sem találtam meg. 😊

IntelŸ Core i3-370M, 3 GB DDR3 (1066 MHz)RAM, 320GB HDD, ATI Mobility Radeon™ HD 5470 512MB Xbox live: xx Raven87 xx

Jé, én is pont ott vagyok most. Imádom ezt a részt. : ) Hát itt elég sok mindent kell meghackelni, mit csináltál eddig? Elsõ feladat? (Oldalfali panel megtalálása, leszedése, meghackelése, és ezzel a laborok ajtajainak kinyitása?)

raven87
Egy kis segítség kellen a Dreamfall-hoz.
Japánban vagyok a -58. szinten és egyszerûen nem tudom mit kéne meghackelni. 😞

IntelŸ Core i3-370M, 3 GB DDR3 (1066 MHz)RAM, 320GB HDD, ATI Mobility Radeon™ HD 5470 512MB Xbox live: xx Raven87 xx

Köszi a megoldást, nekem is ugyanez volt, sõt a játékban a képernyõkön a videók sem látszottak, így már ez is megjavult.
Szia! Nem tudom - sikerült-e megoldani a problémádat- nekem is hasonló volt. Egy angol fórumon találtam a megoldást: a Dreamfallt a Dokumentumok mappába telepítsd. 😊 És már mûködik is. A hozzáférés miatt van az egész, amit magam nem értek, hisz én vagyok a számítógép egyetlen felhasználója, így a rendszergazda is -de mégis így már mûködik...
Sziasztok!

Lenne egy láma kérdésem. Pontosan hogyan mûködik a karakterek irányítása? Én arra gondolok, hogy nyomom az elõre nyilat, és arra megy, amerre az egérrel nézek (mint mondjuk egy TPS-ben), vagy pedig az egérrel csak nézelõdni tudok, és minden irányba a nyilakkal irányítom?

takysoft
pontosabban a 4CD-snek nem kell patch(kivéve a police fix)
a 2CD-shez tedd fel a legújabb 1.57-es patchet
a magyarítás meg már nem olyan analfabéta😄 bár nem publikus😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

MerlinW
TLJ vagy Dreamfall?

TLJ:
1. van TLJ-nek saját topikja
2. 2CD-s vagy 4CD-s? 2CD-sre nem kell patch
3. ugye nem raktad fel a (még analfa-béta) magyarítást?
4. win2000 kompatibilitás?

Dreamfall:
Codecpack, nVidia Video driver régebbi kell neki (én 81.98-al toltam)

[merlinw.org]

hello,
most játszok a TLJ-vel, de nagyon idegesítõ, hogy idõnként lefagy és csak a reset segít
(találtam egy patch-et a hivatalos fórumon, de azt meg valamiért nem tudom telepíteni)
volt v.kinek hasonló gondja?
thx answer (ha v.ki még figyeli ezt a játékot)

melyik verziód van 6cd-s vagy a dvd-s ???
nekem a 6cd-sel semmi gond nem volt, bár utólag szedtem le hozzá én is cracket.

Köszi válaszod😊
Nos, nem írtam át semmit...ugyanis több volt a hely a c-men, mint 8 GB. Elindítottam a telepítést, majd kiválasztottam a D-t, oda tettem fel ( amúgy ott ugye 36 giga szabad helyem van)... igaz, crackes a játék, azt külön töltöttem le torrenttel... lehet, a crackben van a hiba?
takysoft
írásvédett könyvtár, elcseszett felhazsnálói jogok?
fogalmam sincs, ne haragudj. (a regeditben visszaírtad az infókat?, már ha átírtad õkat a telepítéshez)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Sziasztok!
Problémám van... sikerült feltelepítenem a Dreamfallt (nekem is nyammogott a helyhiány miatt), el is indul szépen, lehet vele játszani, csak épp mikor menteni szertnék, na akkor írja ki, hogy nincs elég hely a céllemezen... a D-re telepítettem, ahol 36 GB szabad helyem van, a C-men pedig 8 GB. Na ezt oldja meg valaki, ha tudja😊
takysoft
ha jól sejtem az "egy bizonyos" nem a TLJ.. akkor meg minek itt kérdzed?

Hali mki,ismeri valaki az 5star progit?<#conf><#nemtudom>

Egy bizonyos játék igényli
Ha valaki le írná a lényegét mivel angolul nem értek.
roblee
Köszi, takysoft! Sikerült felrakni a game-t, csak az elérési útvonalat írtam át a registryben D:\Prgoram Files-ra. Nagyok vagytok!!!<#vigyor>

\"Force is a Powerful Ally and a Terrible Foe\"

roblee
OK! Találtam jónéhány hozzászólást. Hétvégén ki is próbálom õket. Köszi!

roblee
Köszi! Vissazolvasom.

takysoft
olvass vissza, volt már párszor a dolog a topicban... 600 hozzászólásba nem szakadsz bele.
amúgy ha nincs a c:-n legalább 7 giga hely, akkor nem tudod feltenni.
csinálj rá helyet😄 (ha van 7 giga hely, akkor már beállítható az installnak más partició is... csak amíg nincs hely, nem lép tovább)

ha megoldhatatlan, akkor a regisztrációs adatbázisban kell átírni az aktív vagy a swap particó helyét. nem tudom pontosan, a regedites megolgáshoz olvass vissza😄 nem bonyolult, csak nem tudom fejbõl😄

Biztos valamilyen boszorkány átkot tett rád!
roblee
Üdv mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem. Nagyon érdekel a játék már régóta. Leszedtem a netrõl, de mikor telepíteném, kiírja, hogy nincs elég hely a merevlemezen, még lehetõséget sem ad, hogy én kiválasszam, hogy hova akarom telepíteni. Feltételezem, hogy a C:\-re akarja rakni, ott van több, mint 4 Giga helyem, akkor miért nem engedi? Haveromnál simán felrakta, még fel is ajánlotta a telepítés helyének kiválasztását. Tudnátok segíteni? Köszi! <#confused>

Malakai
Én spec ja, pont azért, hogy legyen folytatás, mert egyik kedvenc játékom a TLJ, a Dreamfall nem annyira, de mindenesetre egyik kedvenc történetem a játékok közt!
Amúgy hazai forgalmazás, hogy is mondjam? Hmm, gyenge volt? 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

takysoft
ha a magyar eladásokon múlik... ahogy ismeretségi köröm ismerem, ...

Speciel a jelen lenõk közül megvette valaki a játékot?

én azért remélem lesz folytatás

Hajjátok én még fél évvel ezelõtt vagy hogy (asszem nyáron😊) kivittem a gamet. Rengeteg nyitott szál van baassza meg és idegesít a folytaás. Szerintetek várható kövi rész?
MerlinW

[merlinw.org]

Shodan
Nagyon jó, én már 3 napja töltöm, most tenném fel erre kéri a 6os cd-t ami nincs is ebbe a relodedes szar verzióba, remek. <#violent><#boxer>Melyiket szedjem helyette?

A lakbér késik, a wécépapir is elfogyott, de a polc televan tápkieggel! Szaros seggel mész edzeni... Ez az áldozat...ez az Animal...Vállalod?

takysoft
nem tudom..
google it
and again

qweasd
Help a daa képfájlt melyik progival lehet beolvasni?

takysoft
jaja.. olyan, mint egy film, csak mindne apró részletet körbejárhatok, megnézhetek, sõt, része is van a történetben. gondolkodnom kell.
remek
de azért maradjunk a kalandjáték elnevezésnél... az interaktív mozi valahogy lekicsínylõ..

Lacc
Ja, jó lenne ha be lenne fejezve valahogy.
Malakai
Hát sajnos azóta se kezdõdtek meg a munkálatok, Ragnar - az író - blogján se téma már régóta a TLJ trilógia ( ugye elég sokat volt a Dreamfall rossz visszhangja miatt ), én azért reménykedek, hogy lesz folytatás, egyszerüen muszáj folytatni ezt a történetet! :|

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Hali mindenki!
Nemrég vittem végig a Longest Journey-t. Utána pedig szinte azonnal a Dreamfall-t. Mindkettõ nagyon tetszett és NAGYON várnám a folytatást mert ez így sajnos kevés. Mûfaját tekintve szerintem ne keresgéljünk az akció-kaland v. kaland-akció között. Kicsit a Fahrenheit-hez hasonlítva sztem ez egy külön mûfaj, a történetmesélés újabb fajtája. Nem annyira kaland játék amibe belefér egy kis akció, inkább a cél elmesélni egy lebilincselõ történetet, és az ahhoz illeszkedõ elemeket pakolni a játékba.
Szóval szerintem elsõ a történet és ahhoz válogatnak a játéktípusok közül.
Mindenesetre nekem ez tetszik.
Nem mondom h. interaktív mozi, de nincs messze tõle.
Szerintem😄
magyarvok
Notepad++ progiban lehet váltogatni karakterkészleteket.
Nemtom segít-e, mindenesetre itt a link: http://notepad-plus.sourceforge.net/hu/site.htm

takysoft
a gond az, hogy egy-egy játék csak annyira utf8, hogy ismeri annak karaktereit, de néha bizony nem ugyanazt a kódot használja rá.
bár az is lehet, mondom, hogy az editor nem utf8-as.
bár ha jól olvasom, kiszedhetõ a szöveg, így a notepad-es dolognak menni kéne.

Malakai
Notepad pl szerkeszt UTF-8-at, annyi, hogy elmentéskor nem ANSI legyen kiválasztva, hanem az...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

takysoft
UTF8, én is úgy tudom, akkor kell kezelnie az ékezeteket.
más kérdés, hogy az editorod utf8-e?
mint anno dos-windows ügyben. nem mind1, hogy fordítom le a játékot, mert win alatt más a karakterkészlet, mint amit a játék használ.

esetleg: azt mondod ki lehet szedni a szövegeket.
tipp: nem tudom, egynyelvû, vagy többnyelvõ verziód van, így helybõl azt se létezik-e több verzió. de ha mondjuk igen, akkor próbáld meg kiszedni a spanyol, vagy német szövegeket, és visszarakni õket. nézd meg, hogy ah meghy, akkor õk hogy oldották meg az ékezeteket.

olyan játékot is láttam már, ami ugyan UTF8 volt, de az ékezetek karakterek mégis speciális karakternal számítottak.
ilyen helyen ilyesféle megoldások születtek: //é vagyis: késett = k//ésett.
lehet próbálkozni...
mondom, a játék megjelent spanyolul, franciául, stb. az lehet hogy õ, vagy û nem lesz, de éáúóüöí kell, hogy legyen benne valahol.

nagykispeter
Persze ha van megoldás akkor más a helyzet

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

nagykispeter
Ha ékezet nélkül adod ki szerintem annak aki 1 mukkot sem tud angolul,annak az is nagy segítség

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

Szerbusztok!

A fordítás augusztus 30-ra lett elõirányozva de felmerült némi probléma. Ugyan a szövegfájlt ki lehet emelni és visszarakni, azon kívül bele is írhatok ékezetes karaktereket, de a játék nem jeleníti meg azokat, sõt a mellettük levõ betûket is elnyeli néha. Ékezet nélkül mûködik, de az nem megoldás. A szövegfájl kódolása elvileg UTF8-as azt mondták róla kezeli az ékezetes karaktereket, de sajnos nem úgy tûnik. Próbálom megkerülni a problémát, vagy keresek valakit, aki ért a programozáshoz és segít megoldani ezt a dolgot. Lehet - sõt valószínû - hogy kések egy kicsit.
takysoft
hol? még elég messze....

Jóóóól megszívtam:1. torrent letöltésnél 6 helyett csak 5CD volt a letöltésben.
2.torrent letöltésnél a játék csak oroszul kommunikált.3.torrent letöltésnél a 6 képfájl DAA formátumban volt. Nnna rövid utánajárás után ezt már sikerült installálnom. Végre gurul a játék. - Hol az a magyarítás? :-)))
Malakai
Ja, végülis nem totyog oda a kamerához és szótagolja bele, hogy az én nevem ám Épríííl!! 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

takysoft
a pap srác még visszatérhet simán.
Amúgy az elsõ rész nem fektet le semmit. Lady Alvane mondja a mesét.... az akárki lehet... 😄

Malakai
Zoì-ra a Fehér Sárkány is mondta, hogy különleges, szóval nemhiszem. Szerintem a harmadik részben Westhouse, April és Zoì hárman lennének a fõszereplõk, csak egy tipp. 😛 April sztem tuti visszatérne, az elsõ rész lefekteti, hogy nem hal meg. 😊 Sztem egy új "különleges" embert már kicsit sok lenne behozni, bár kitudja... 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

takysoft
wáááhhh... ez zenél...
dobtam egy hátast ilyenkor reggel 8-kor...(max hangerõn volt a hangfal😄)
hiába kapcsolom le, ha rámegyek egy másik oldalra, ott megint zenél😞
ilyet el ne kövess még egyszer😄
amúgy jónak indul😄
a képek - linkek rész már látom alakul.(bár bekerülhetne pár TLJ-s kép is, meg némi info arról is. Dreamfall sehol se lenne a TLJ nélkül.(ebbe nem kell belekötni, így van)

Kukkantsátok meg:

dreamfall.tar.hu

Jó szórakozást!
takysoft
a köpenyes alak az, aki megölte a fehér sárkányt, aki (talán) westhouse.
ennyi ami biztos.
a húsmassza😄 azért halt meg, mert önzõ volt, és csak a saját túlélése érdekelte.
a csajszi nem látta benne az erõt ami a világ meghódításához kell.
az Azadi invázió.. pontosabban a torony építése.. pontosabban amira a torony épült.
a torony egy átjárószerûságre épült, amit a Dreamnet nyithatott meg.
Az azadni invázió lényege: megkaparintani az átjárót. vagy akármi is az.

arcdia létezik.. erre a TLJ elsõ része a bizonyíték😄 akkor még sehol se volt dreamnet.. vagy brian westhouse utazása... zsintén bizonyíték.

tehát: Zoé a álomgép segítségével nem magába a dreamnet világába jutott be, hanem Arcadiá-ba(hisz az az álmok útján kommunikál Starkkal.) ez talán valami bug.
Viszont maga a dreamnet is átszivárog Arcadiába.. hisz eleve egy hatalmas álomgép az egész...
ennek a kivetülése az a valami a torony alatt.
a kislány storyját nem magyarázom, azt lezárták.

ami tény: Zoé mikor rákötötték a dreamerre, nem oda jutott, ahova a gonoszok szerették volna.(a húsköteg agyába, hogy az jól felfalhassa), hanem valahogy Arcadiába csúszott át.
Kérdés: vajon ez másokkal is megeshet majd? ha igen... lesz folytatás😄