917
sgtopic4.jpg
  • takysoft
    jajj.. most már trilógia? pff:D
    padawan: te meg figyelmetlen és nagyon idegesítő vagy. ez volt az egyetlen dolog, amit mindtam és senki se kötött bele:D NÉZZ és LÁSS, ÉRTELMEZZ és csak utána kérdezz.
  • Evin
  • padawanrobi
    nincs meg senkinek a végigjátszása????
  • Malakai
    Ja és itt a történet és a karakterek is szorosan kapcsolódnak, ugye egy trilógia részei...
    Az már mellékes, hogy nincs sorszám a nevében, biztos ezt coolabb dolognak tartották, minthogy The Longest Journey 2 - Dreamfall.
    (Pedig szerintem marketing szempontjából is jobb választás lett volna.)
  • Malakai
    Na, akkor már én is, nehogymár kimaradjak! :D
    Az tényleg rossz volt, hogy TLJ2, mert nem az a címe, de amikor viszont a folytatás témáról beszéltünk, akkor nem is erről volt szó.

TLJ2 meg nem lesz, egyszerűen mert nem így nevezték el, de akár lehetne az is a címe a Dreamfallnak (amíg nem volt a Dreamfall cím, addig úgy is nevezték interjúkban pl). A köztes időszakokat, kimaradt dolgokat eredetileg Ragnar azt mondta, ha végigment játékban a történet, akkor kiadja novellaként, de nem lepődnék meg, hogyha ilyesmit a chaptersbe beletennének, hiszen illik az epizódosdihoz, egy-egy visszaemlékezős rész...

Ja igen, és ha egy játék-film-könyv-stb:történethez készül egy előzmény, az még nem túrja ki a második részt a helyéről, hanem prequelnek nevezik, szép angolosan. :)

Egy játék nem attól lesz folytatás, mert hasonló a játékmenet, a GTAval ezt te is elismerted, de nem is attól, mert a címében ott egy sorszám (habár általában, ha már sorszámoznak, akkor az alábbi feltételnek megfelel)...
    A játék attól lesz folytatás, ha kapcsolódik az előző részhez hagyományosabb stílusjegyekben, mint pl a története/karakterei.

A magyarosítás-magyarítás-honosítás körkérdés meg, hogy jön ide? Az nyelvtani kérdés. :)
  • takysoft
    hmm...
    mint már mondtam.... A Dreamfall a TLJ történetének folytatása(nem előzménye az biztos):D. ebben sosem kételkedtem, de hogy maga a játék folytatásként minősül-e, nincs kedvem megint vitát nyitni.
    mint ahogy a hozzászólásodból ovasom neked sem.

de nem TLJ II. és a chapters se lesz tlj 3.
    egyszer majd meg fog jelenni egy TLJ2 nevű játék, ami talán a köztes történetet dolgozza fel. akkor majd visszajövök mosolyogni:D

ja és még vmi... hogy lehet a GTA-t nem szeretni??? :D minden részével hónapokat játszottam:D

ja hogy legyen még mibe belekötnöd itt a másik fóbiám:
    olyan nincs, hogy magyarosítás. az hivatalosan honosítás, még a magyarítás is lefogadott, hizs magyar lesz tőle a játék.. de magyarosítás nincs... magyaros akkor lesz a játék, ha raksz bele juhászokat meg gémeskutat:D

a gta-s dolgot meg már mondtam... egyszerűen nem szeretem, ha valaki valamit rosszul tud, és elkezdi terjeszteni, mert asziszi igaza van... gta San andreas esetében pl még a Gamestar címlapján is GTA4 volt írva(vagy a pcguru, fene tudja).
    most meg koppannak mert ényleg jön a gta4, pedig anno is megmondtam..
    persze ugyanígy leugattak
  • csgj
    ja, hát először is LOL :D :P XD Másodszor meg amint látod, rajtad kívül valóban elég sokan tekintik egyfajta folytatásnak a Dreamfallt.... ahogy én is, Malakai is, és véletlenül nem odafigyelő padawanrobi is. Egyébként meg, kellett neked újra felhoznod ezt a témát?? :D Így is annyit vitázunk már róla, hogy regényt lehetne írni belőle. De azért folytatom: A Dreamfall a TLJ világában játszódó, vmennyire folytatásos rész... Mint már mondtam, April és a 2 világ története folytatódik a Dreamfallban... Csak itt főleg az álmokról szólt a történet, amiken ugyancsak képes vki átjutni Arcadia-ba (Zoe Castillo). De hát az álmok már vmennyire szerepeltek a TLJ-ben is. A GTA részek valóban nem folytatások, csakhogy ott más a helyszín, a szereplő, meg szinte minden, csak ugyanaz a stílus. (ja, egyébként rühellem a GTA-kat) Szóval ezzel ne vessd össze... Összegzés: A Dreamfall új cselekményt indít el, de ugyanabban a világban, majdnem ugyanazokkal a szereplőkkel (sőt, a szinkronhangjuk is a legtöbbnek ugyanaz), habár a stílus kicsit változott... Azaz, a Dreamfall részben folytatása, részben nem folytatása a TLJ-nek. De nem mondhatjuk rá, hogy egy különálló játék! Mert NEM AZ! Sok volt? :D
  • Malakai
    Nem egészen ugyanaz, de hagyjuk. :D
  • takysoft
    na te viszont tényleg buta vagy.....
    nem kérem én, hogy olvass vissza 30.000 üzenetet, mint más fórumokon...

de legál 5 üzenetet tudjál már visszaolvasni izomhülye kérdések feltétele előtt....

meg honnét szedi mindenki ezt a "TLJ II" szöveget......
    tisztára, mint amikor anno a Vice City-t aztán meg a San Andreast mingenki le GTA4-ezte....
  • padawanrobi
    Valaki nem tud olyan oldalt ahol lelehet tölteni a Dreamfall
    The Longest Journey II magyar végigjátszását?
    még ma kéne nekem
  • takysoft
    tudom
    és tényleg bocs, nem akartalak megsérteni
  • Evin
    Elnézem, mert nem vagyok béna, max lusta. :)
  • takysoft
    tudok is. első találat:D én is aszerint játszottam, mikor elakadtam.
    és elnézésed kérem a csúnya szóhasználat miatt. nem volt szép dolog.
  • Evin
    Azt hittem tudsz konkrét címet, azért kérdeztem.
  • takysoft
    arra a részre már nem emlkszem pontosan, de tényleg nehéz volt azt tom.
    végigjátszás... ennyire ne légy már béna:D
  • Evin
    Ismét sikeresen megakadtam. :) (Ahogy írértem. :D)
    A barlangrendszerben vagyok, ahol a szobrok kezében 4 jelképet ábrázoló, forgatható kör van. De honnan tudom, mi a jó kombináció? A földön levő szimbólumokkal sem egyeznek.

Van végigjátszás?!? Hol?
  • takysoft
    jajjj. a telefon.. azzal mennyit szívtam...
  • csgj
    pontosan ezt kell csinálni :) Csak én fogtam egy lapot meg egy ceruzát, és lerajzoltam a jeleket többféle sor-kombinációban. Plusz írtam hozzá magas-közepes-mély hangjelöléseket :D :D De TLJ-ben azért többször kellett rajzolnom :) pl a telefonszerű szerkezetnél Alais szigetén (asszem így hívták)
  • takysoft
    igaza van:D amúgy walktroughban biztos benne van.
  • Evin
    Ó, találok én magamnak :)
    thx
  • Malakai
    Az ott az egyik leghülyébb fejtörő emlékeim szerint, ugyanis azt a dallamot csak egyszer lehet előcsalni, még az a rész előtt (amikor korábban is használtad a tojást a gépnél, akkor volt egy dallam), bár lehet rosszul emlékszek (nem most volt már) és vissza lehet menni és újra lejátszatni a dallamot. Viszont ne számíts több pontra a játékban, ahol meg lehetne akadni... :P
  • Evin
    Mikor a fénylő tojással(?) kell hangot kelteni a falon, annak hol találom meg a kombinációját?
  • takysoft
    1: TLJ-vel játszani!! (mi fordítottuk le a csapatommal)
    2:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Lesz folytatás. Epizódos formában jön majd. És én még April-t se temetném:D
  • roblee
    Nem játszottam vele, de tudok róla. Egyébként visszaolvastam és láttam, amit írtál, megspórolhattam volna magamnak néhány hsz-t.
    Most az általad megadott blog-ot olvasom. Köszi!
  • Malakai
    A The Longest Journey-vel nem játszottál véletlen (a Dreamfall annak a folytatása)? o.0
    Amúgy eredetileg egy trilógiának volt megírva (a második részen erősen kurtítottak), de mivel a második rész igen mérsékelt eladásokat produkált, így gondolom kellett valamit csinálni, amivel esetlegesen eladhatóbbá tehetik a folytatást.
  • roblee
    Valami nagyon elkerülte a figyelmem. Most néztem utána, lesz folytatása, de csak epizódok formájában adják ki, mint a HL2-t. Na, ennek nem örülök.
  • roblee
    Azt hozzá tenném, hogy nagyon tetszett. A történet, a világok és a helyszínek. Remélem nem így akarják befejezni.
  • roblee
    Végeztem a játékkal, de lennének kérdéseim. Spoiler-ba teszem, nehogy olyan olvassa el, aki még nem végzett vele.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nekem nagyon úgy tűnink, hogy nem ez lesz az utolsó rész. Pl, Kian szerepe sem zárult le, Zoe azt üzente apjának, hogy legyen óvatos, mert Reza nem az, akinek látszik, a White Dragonnal is történt valami, nem is beszélve az utolsó videoról, ahol a torony tetejét eltakarja az a bizonyos köd vagy felhő. Nincs közületek valaki, aki hasonló véleményen van?

• takysoft
    ettől függetlenül... kép konvertálás.
    letöltöd az IfranView nevű progit.
    megnyitod a képet, aztán "File/Mentés másként" vagy "Save as" ha angol.
    beállítod neki, hogy jpg, és megadod, hogy hány %-os legyen.
    100% elvileg minőségveszteség nelküli.(ebbe persze a többi beállítás is beletúrhat). addig állítsd a %-ot lefele, amig a kész kép 130k vagy kisebb lesz.
    tadamm..
  • takysoft
    dehogynem tudsz. idézek tőled: "beszurni képet"
    Na.. van alul egy gomb...az van ráírva, hogy "Kép beszúrása"
    na úgy tudsz. nincs méretlimit.
    fogod a képet, feltöltöd vhova. ahov akarod. extra.hu, atw.hu, mind1
    aztán beszúrod...
  • ricsa008
    hogy tok beszurni képet mer 130 kb de nem tom hogy kell átkonvertálni
  • takysoft
    RefreshLock vagy RefreshForce

utóbbit is ugyanaz a gyerek csinálta, de még nem néztem.
  • csgj
    állítgass hertzet vagy a monitoron, vagy a videokártyád driver vezérlőjében. nekem atim van, szóval nemtom hogy van a geforce beállításoknál... de kell lennie olyannak, hogy átállíthatod a hertzet úgy, hogy játék közben is ugyanannyi maradjon (a hertz száma, pl 85 Hz), mint amennyi az xp futtatásánál van nálad. Remélem erre a problémára gondoltál
  • ricsa008
    Eizo 17 colos az XP 1280x1024ben fut
  • takysoft
    na haragudj, de ha Hertz problémád van, akkor francot se érdekli a procid.
    milyen játékkal játszol? milyen monitorod van?
  • csgj
    ez a "hz probléma" mit is akar pontosan jelenteni? :P Hertz?? Egyébként a géped még legalább közepes beállításokkal sztem simán futtatni tudná a játékot...
  • ricsa008
    LÉÉCI
  • ricsa008
    HAHHÓÓÓÓÓÓ
  • ricsa008
    szasztok olayan gondom van most kaptam meg a játékot és ahogy rányomok az újj játékra akkor úgy jön be mintha Hz problémás lenne mi lehet a gond a gépem: 2.8 intel, 712 Ram, GF 6200 128 MB (rajta van a kompatibilis kártyák listáján) HELP
  • Slig
    Na ok már rájöttem!