917
-
#717 Énnemtom:D
Nekem csak mondta akinek vittem. De amjd mondom neki, hogy nézze meg újra. -
#716 Ami neked van, abban van angol feliratozás. Tapasztalatból mondom.
(Options?) -
#715 Hali!
A Dreamfallból melyik az a verzió amelyikben van angol felirat?
MErt nekem dvd verziós van meg, ami orosz telepítős, és abban lehet átváltani angolra. De állítólag nincs benne felirat. Azt hol kell bekapcsolni?
VAgy esetleg a 6cd-s verzió az amelyikben van? -
#714 Options.
Mindkét tengelyre be lehet. -
ricsa008 #713 a forditott egér mozgás hol lehet átállítani? -
#712 A TLJ eléggé más, sőt.. De a története ugyan olyan magával ragadó (csak más jellegű), mint a Dreamfallnak. Persze igazából a Dreamfallt kéne a TLJhez hasonlítani és nem fordítva. :P A játék része pedig mindenképpen jobb, rendes fejtörők, a mellékszereplőkkel is jobb párbeszédek és egy hangulatos napló. ^_^
Ja igen, és a Dreamfall sokat változott történetvezetésben is. A TLJben sokkal inkább egy szálat kuszálnak össze és April kalandjai tényleg kalandozás szerűek, tehát olyan nagy utazás jellegű, ha értitek mire gondolok. Ez a Dreamfallban megváltozott, inkább több szálon fut és ettől szerintem Zoì kalandjai nem lettek olyan... bensőségesek, hogy úgy mondjam, ezt az utazás hangulatot veszítette el szerintem.
De énnekem spec mind2 játék hasonló szinten van, mind2 a képernyőre ragasztott és mind2 elől úgy álltam fel, mint egy jó könyv elől... -
Imperat #711 Hümm... igazán érdekes. Ami azt illeti most már kiváncsivá váltam eléggé, hogy feljegyezzem a tlj első részét a végigjátszandó gémek listájára :)
Mindenesetre nekem a gondolatisága, és a filozófiai tartalmai nagyon tetszettek a dreamfallnak. Noh meg a képi világa is lebilincselő volt jópár helyen, mint árkádiában a város elhagyatott része nagyon tetszett, a különféle stark-os járművek, és az ikrek is höhö... olyan "állatkák" nekem is kellenének itthonra ehehe. -
csgj #710 hohohó, ne így állj hozzá! Én is először a grafika miatt nem akartam vele játszani... viszont 10 perc után már egyáltalán nem is számított nekem :D Annyira beleéltem magam a történetbe, hogy egyáltalán nem zavart a szereplők kockafeje :) Ja, és érdemes leszedni hozzá a magyarítást, mert jól sikerült... De nagyon nagyon nagyon nagyon javaslom, hogy játszd végig! -
#709 Én is most nyomtam végig a dreammfalt, nagyon tetszett, a vége szerintem is összecsapottnak tűnik de így is mély hatást gyakorol az emberre. (így annyira nem is lehangoló hogy nem egyszerűen meghal a nő hanem beszél a "botos ember"-re, akár fel is ébredhet még...) Viszont a grafikája miatt már nagyon nincs kedvem az első részt végignyomni. Nincs valami rövid leírás róla? -
csgj #708 Chang mondja ki, és szerintem igaz -
#707 Annyit járok vissza már ebbe a topicba, hogy még végül újra előveszem TLJt, aztán meg Dreamfallt, hogy up2date legyek a témában. :D -
#706 ez szerintem ki van mondva.. vagyis erre emlékszem, de ki tudja...
többiben igazad van. -
#705 Ja és.. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Könnyen meglehet, hogy Zoì anyja Chang, ugye ez sincs egyértelműen kimondva... Eredetileg Zoì anyja rég meghalt, de sose ismerte... -
#704 Nem, ezen kérdések jó nagy része nem tisztulna ki, mert nem volt rá válasz. Vannak dolgok, amire tudnék válaszolni, ha nem olyan rég játszottam volna a játékkal. :$ Hülyeségeket nem akarok írni. :P
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A torony pontos leírásába az emlékeim ködössége miatt nem akarok belemenni, akárcsak a botos mukiba. :)
Amikre nem is igazán emlékszek, hogy egyáltalán megtámadták Westhouset :D, a kislány rajzára.
Azt nem lehet tudni, hogy Westhouse támadta-e meg a Fehér Sárkányt, ugyebár nem derült ki és az indok se természetesen.
Rezára azért mondta, hogy nem ő, mert a Waticorp befolyása alatt áll valszeg (amit ugye mostmár vki más vezet).
A játék története előrre megírt trilógia, aminek a Dreamfall a közepe, a második része. Tehát tényleg érdemes végigjátszanod a The Longest Journeyt, igazából a Dreamfallt nem is igazán ajánlanám senkinek annak ismerete nélkül. :P
És még hozzátenném, hogy a TLJ kevésbé komor. Annak is meg vannak a sötét részei bőven, de nagyon jó az egyensúly ezen a téren. A történet is kevésbé nyitott és most egy kis laza spoiler: happy end. :)
Ugye trilógiát említettem, ez mostmár nem igaz, ugyanis 3. rész helyett epizódokra bontott folytatás lesz... De a sztorit természetesen akkor is egy nagynak kell tekinteni. -
Imperat #703 Óh igen gondoltam rá, hogy végig kéne játszani azt a játékot is :) Bár az én finoman cizelált lelki világomhoz a véres gyilkolászós játékok állnak közel, mert az ilyen kalandjátékok sokszor felzaklatnak érzelileg. Vagy felidegesít... vagy elszomorodok rajta mint ennek a végén. De ha módomban áll sort kerítek az első rész végigjátszására. :)
Óh és még annyit a dolghoz... kérdés. Bár lehet előttem már sokan feltették a fórumban.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az a torony mégis milyen kapcsolatban volt azzal a nagy álomfelhővel, meg az álomgéppel? És mi volt az ami megtámadta westhoust és amit lerjzolt a kislány? Nekem úgy tűnt mintha az álomag lett volna. Ki volt a botos tetovált muki a tűznél? Zoénak az anyja volt az a dokitornő? És ha igen akkor lehet hogy saját gyerekét beáldozta a kísérletekben, és téleg a tesója volt a kislány? Westhous volt aki megtámadta a fehér sárkányt? De miért? Óhh és a végén miért mondta Reza-ra hogy nem az aki... vagy valami ilyesmi. Hümm kb ennyi volt ami nem igazán tiszta nekem. A többi ami nem tiszta az gondolom akkor tisztilna ki amikor végignyomom a másik játékot. -
csgj #702 ja, tényleg mindenképpen játszd végig a The Longest Journey-t! De úgy kezd el, hogy ne érdekeljen a régi, rondácska grafika :D Ja, és ott nem lesz bajod a hangulattal, nincs benne szinte semmi nyomasztó (esetleg Starkban...) -
#701 Játszd végig a The Longest Journey című játékot is, ha tudod, írásodból ítélve ez nálad kimaradt. :) -
Imperat #700 Hümm.. végigjátszottam ezt az érdekes játékot. Hát inkább nevezném interkatív történetnek, ami cseppet sem interaktív. Kissé idegesítő, hogy félbecsapták az egészet, és ráadásul nincs hapy end. Olyan ártatlan és vidám játék volt egészen a végéig, és mégis olyan borzalmas. Gondolom akartalk csinálni neki még egy haramdik részt is.
Érdekes kérdéseket vett fel ez az egész történet. Több filozófiai vonulatot, amit már oly sokan tagalaltak, Isten álmodja a világot... illetve az ember álmodja e Istent... témakörben. Továbbá az élet is csupán egy álom, stb. ÉS volt némi cégellenes filozófiai is benne, ezt nevezhetnénk talán globalizációellenességnek? Bár attól függ mit takar az a szó, hogy globalizáció...
Mégis az érdekes gondolatok és a furcsa történet után valami fájó üresség marad az emebrben, legalábbis bennem. Túl érzékeny vagyok az ilyesmihez, vagy talán csak öregszem. -
#699 ha nincs semmi baja, nem muszáj patchelni. én pl semmi hibába nem futottam bele, pedig végigjátszottam, mikor megjelent. egyet se aggódj.
ha az alaphoz jó a crack, akkor ahhoz jó:D -
Imperat #698 Hátt... őőő ment, csak éppen hang nem volt. Most alap verzión van hang, de mindenesetre köszönöm, szépen a segítségeteket. És elnézést a hosszas akadékoskodásomért.
Ami azt illeti ki vagyok, ma művtöri vizsga kortárs, holnap is... és szivok mint a fene, mer olyan anyagmennyiséget kérdeznek mint a fősulikon... szívás, hogy a műtöritanárunk az a nő aki az egész országban kiosztja ki mit tanítson, meg mien érettségitételek legyenek, hehe. bár ez nem tartozik a témához. De az ilyen egomán hülye mávészpalánták megosszák másokkal.. asszem elmek berúgok mégjobban. -
csgj #697 naná, mert az nem image fájl :P Egy virtuális meghajtó-elrejtő program, most nagyon menő... de szimplán azonos verziószámú crackel mennie kell a játéknak. Ha nem megy, akkor az van, amit Taky írt... -
Imperat #696 Hát... én nem értek az a technikai részletekhez. De megpróbálok akkor valmi imig fájlal elbíbelődni. Jóh tudom, a legjobb az amit megvesz az ember a boltban... de manapság kinek van arra fölös pénze..
nah mind1. Megpróbálok valami norm image fájlt, bár a yasou-t mondjuk nem ismerem. -
#695 crack???? ba***eg... ezt nem mondtad:D
tudod mi az a crack? valaki aki asziszi, hogy ért hozzá, elkezd a hardcoded hex-állományban aztazt átírkálni... és bizony néha nem csak azt írják át, ami a nocd-hez kell:D
Próbálkozzál egy normális Image-el meg yasuval... akkor nem lesz gond a patchekkel:D -
Imperat #694 köhm.. crack megfelelő verziószámban fel volt rakva... -
#693 esetleg próbáld ki azt hogy a gamecopyworld-on keresel a patchelt verzióhoz cracket. de végülis ha így működik akkor jó XD -
Imperat #692 Feletlepítettem újra... úgy tűnik a patch volt a baja. MErt felatcheltem mielőtt elkezdtem vele játszani, most, hogy nincs patch most kiválló a hang. Nevetséges... a patcheknek javítania kellene a játékokon, nem rontani rajtuk. -
csgj #691 vagy hangkártya driver frissítés kell... -
Imperat #690 Nem... teljesen normál 6 cd-s cucc... Furcsa mert ugyanerről telepítette fel ismerősöm is... és neki volt hangja. Talán valami codeck probléma lehet... nem is tom... Jut eszembe kell valami külön mappájának lennie a hangoknak? Mert fene tudja, lehet nem rakta fel, a dolgot, mert itt közben rendereltem, meg ment a torrent is... ehehe... -
#689 RIP-elt? aszittem olyasmi csak az előző évezredben volt:D -
#688 milyen verziód van? mert azt hiszem van olyan rippelt változat amiből kihagyták a beszédet... :S -
#687 Én nemtom', gondolom optionsban nincs letekerve a hangereje... :P
Readmebe less be esetleg, hogy ott nem-e írnak erről, ha nem, akkor google "dreamfall voice", vagy "sound". És mondjuk "missing", vagy "issue", vagy "problem", vagy esetleg szűkítésnek "-acting -actor". Kis google tanfolyam. :) -
Imperat #686 Hello!Szükségem lenne egy kis segítségre, nem tom tud e valaki valamit ebben az ügyben... Az a helyzet, hogy nem hallatszik a játékban a beszéd... és nem tom miért. Minden egyéb okés. Az efektusok, a zene... csak a beszédhangok hiányoznak. És ez eléggé lerombolja a játékélményt... mitől lehet ez, hogyan lehetne megoldani nem tudja valaki? -
#685 jaja. Dreamfall egy sötétebb játék. -
#684 Ő is keveset szerepelt a Dreamfallban.
Amúgy úgy általában sokkal több humor volt a TLJ-ben. Sok NPCnél humoros volt a beszélgetés, főleg a játék 1. felében, később ott is komolyabb volt, akkor már April is hanyagolta a szarkasztikus megjegyzéseit, persze Crow mindig. :) Én April megjegyzéseit nagyon bírtam, plussz szerintem nagyon élvezetes volt a TLJ-ben a naplója is, én folyamatosan olvasgattam, a Dreamfallban sajna nagyon csak tárgyilagos volt Zoì mobilja és ezzel unalmas is, nem adott pluszt a játékélménybe...
Remélem a Chaptersben a naplót, mint hangulati elemet visszahozzák. ^_^ -
#683 Humor? Crow! -
#682 Az lesz, mint már sokszor mondtam, a sztori előre meg van írva, még a TLJ előtt megírta Ragnar az egészet, persze a forgatókönyv a konkrét játékhoz a játék készítésekor íródik meg, de a történet az előrre meg van írva és a Chapters természetesen azt viszi tovább. Prequellen nem lepődnék meg, az időben, szálakon való ugrálás úgyis stílusa a TLJ Sagának.
Ha prequell, akkor én mondjuk örülnék egy Cortezes témának is, de amit mindenképp remélek, hogy jó sok April lesz, mondjuk sokkal jobban kedveltem a régi Aprilt persze, nem az új Ravent, addigra már kiveszett a humora szegénynek.
(Zoì is poénkodott ugye, de sztem a humora közelébe se volt April TLJs megjegyzéseinek, naplójának.) -
#681 ajánlom, hogy az legyen:D
bár egy kis prequelt is el tudnék képzelni:D -
#680 Sikeresen kivégeztem, és nem volt több elakadás. :)
Kicsit sajnálom, hogy a varjú keveset szerepelt, mert nagyon jól szövegelt.
És mit lehet várni a -nem harmadik- harmadik résztől? Ennek a folytatása lesz, vagy nem? -
#679 Miaz, hogy mostmár? Trilógiának készült, még mikor a TLJ volt, már akkor is. :) -
csgj #678 írtam ilyet, hogy magyarosítás? mert akkor biztos gyorsan írtam... az az igazság, hogy tudom, hogyan kell helyesen írni. Eddig mindig magyarításnak mondtam és írtam, plusz néha feljárok a magyarítások.hu-ra. Ja, és lehetnél egy kicsit tágabb látókörű és tapintatosabb (mindenkivel). Hú, de nem szólok be, nem vagyok arcozós fickó :)