859
Battle for Europe 1939-1945
-
Morus #739 de hozzá teszem hogy még minden felkészülés ellenére is komoly veszteségekkel tudok elkönyvelni 2!!! jól elrejtett AT üteg miatt
ráadásúl ez a veszteség álltalában elég ahoz hogy össze jöjjön az ellenfélnek annyi stratégiai pontja hogy behívhasson valami supportot...nehéz nehéz:)
-
Morus #738 Igen a tankokat távól kell tartani lehetőség szerint a tankelhárító ütegektől mert azokat jól be lehet ásni elrejteni.
Gyalogsággal próbálom felmérni merre vannak ilyen ütegek aztán most már nem csak az aknavetősökkel hanem az önjárókkal is megszórni ezeket a potencionális pontokat -
Dns5000 #737 Hmm nem gondoltam hogy önjáró löveggel lehet nem látható célra lőnni.
Tankokkal az a probléma, hogy az ágyúk símán tudnak lőnni de a tankok nem tudnak visszalőnni mert nincs line of sigth. -
Morus #736 Tegnap nyomúltam a játékkal:)
rájöttem pár dologra ami gondolom csak nekem újdonság:)
szóval hogy az önjáró lövegekkel lehet indirekt is tüzelni gondolok itt a hummelre a wespére meg a marderre merthogy a stugIII at is ebbe a kategóriába sorolják de azt nem is próbáltam ki ( igazából csak a németeket próbáltam)
szóval elég komoly károkat lehet okozni egy támadás előkészítésénél a lövedékek űrméretéből kifolyólag bár pontatlanabbak a lövéseik viszont így akár egy domb mögűl a fedezékből vígan tüzelgethetnek ha csak benem méri őket a légierő vagy az aknavető:)
a másik hogy ugye a játékos kapja a pontokat és ezeket támogatásokra költheti amik között ott van a tüzérségi pusztító zárótűz
ennél rájöttem hogy ugye 300 lövedéket lőnek ki összesen és az első 100 után mikor a csík vissza szalladt egyszer az elejére a kis ikonnak már leállítható a támogatás és újrahívható bármennyi új célpontra
de nem vagyok benne biztos hogy nincs e összefüggésben azzal hogy a tüzérségi támogatás alatt ismét 500 stratégiai pontot szerezzen a játékos mert nekem mindíg összejött a pont szal nincs ez se kizárva
mondom lehet csak nekem új a dolog
de gondoltam megosztom:)
-
#735 Szerintem a "szenny" az ami a szádon kifolyik. Nem tudom miért kell másoknak tetsző játékokat fikázni. Rengeteg olyan játék van ami nekem nem tetszik, de tudomásul veszem, hogy sokaknak nagyon is bejön és nem megyek oda a topikjába bunkóskodni.
Ha nem tetszik a játék, akkor ne gyere ide és mindenkinek jobb lesz. -
bgabor #734 Hát talán ha nem ilyen sértő, kötekedő módon fejtetted volna ki a véleményedet. ("amíg a te imádott játékaid megütik azt a kisfiús elképzelést és összetetséget ami egy 10 éves szintjét kielégít")
Hidd el nekem se életcélom a hozzád hasonló tahók győzködése, úgyhogy lezártuk a kérdést. Legalább választ kaptam a korábban feltett költői kérdésemre: igen, vannak olyan igénytelen emberek, akik még ezt a szennyet is megveszik. De ez talán minősítse a te igényességedet. -
Morus #733 Elöszőr is: látom nagyon bántja az egódat hogy lelettél kicsit szólva.
De te jöttél egy játék topicába azt lehurrogni...
Másodszor: nem!! egy hiphop művelet lánctalpat szerelni gondold csak végig te hogyan kezdenéd...ha volt is ilyen hogy kűldték őket az egy dolog de hogy valakik egy csatatéren tankot szereltek aztán csatáztak tovább egy csoda számba menő kivételes eset volt az tuti
Harmadszor: Munitionkraftwagen ha jól tudom a ködvetőnek volt a lőszer szállító kocsija ami meg ugye rakétavető mivoltából nem igen a közvetlen arcvonalon rendetlenkedett
Hidd el NEM pakolgattak lőszert az arcvonalon miközben lőttek rájuk!
Negyedszer: Az se érdekel ha nem bírlak meggyőzni NEM érdekel... te elmondtad a véleményed én elmondtam az enyémet..neked meg NEM kötelező játszani ezzel a játékkal én meg NEM fogok elmenni a COH topicba lehúrrogni a játékot
PONT -
bgabor #732 Látom életedben nem hallotál a kurszki tankcsatában a csata hevében a tankból kiugró emberkékről, akiket az eltörött lánctalpat megjavítani küldtek ki. Vagy a számtalan német lőszerhordozó járműről(Munitionkraftwagen), amelyeknek éppen a harctéri lőszerutántöltés volt a feladata.
Ennyit talán arról hogy melyikünk műveltsége származik a diszkóveri csatornáról.
A T-34esnek és a Panthernek pedig 50 km/h volt a maximális sebessége műúton, de terepen is gyorsabbak voltak 30 km/h-nál. Ehhez hasonlítsad a játékban látott harckocsik vánszorgását. -
Morus #731 Axon!
Hát a topicnál azért népszerűbb a játék:)
kár érte pedig érdemes kipróbálni egymás ellen
magába hordozza hogy változik a játék:) -
Morus #730 Bgabor!
Nem nem vettem észre a tankok sebességét az én verziómba nincs km/h kijelző a tankok felett de ha a tiedben van akkor légyszives kűld el ha viszont nincs és csak más játékok alapján szerzett élményeidre építed a véleményed....ezt nem is fejezem be érzed te is milyen ciki:)
Realizmus...igen...Tisztelt Bgabor látom a diszkóveri csatornáról kimaradt hogy a "lánctalpjavítás" és a "lőszerutántöltés" hogyan is történt de elárulom hogy nem félórát vett igénybe egyik sem ugyanis nem 2 kilókat kellet mozgatni.Terepen ezt megoldani sem egyszerű de hogy ütközet közben?? ne vicceljünk már:)
hát a COH egy külön stílus már próbáltam utalni rá ezzel semmi gond csak ne vedd egy lapra ezzel a játékkal mert butaság lenne de elfogadja mindenki hogy neked az tetszik így kérlek fogadd el hogy nekünk meg ez
Hogy miért tetszik nekünk arról olvass egy ismertetőt ha neked nem sikerűlt a játék finomságába belefúrni magad akkor legalább lásd egy olyan cikkíró véleményét akinek ez sikerült
-üdv -
bgabor #729 Teljesen tisztában vagyok vele, hogy a valóságban nem 50 méterről lőtték egymást a harckocsik akkoriban, nehéz is lenne nem tisztában lenni az ilyemivel, hiszen ma már a csapból is a második világháború folyik.
Ha viszont már a realizmust emlegeted, észrevehetted hogy a játékban fele,negyedakkora sebességgel mozognak a tankok, mint a valóságban. Lánctalpjavítás, lőszerutántöltés sincs megoldva benne.
Szóval ne csináljunk már úgy, mintha ez a játék annyira reális lenne. Reálisabb az átlagnál, de messze nem tökéletes, és magánhordozza az orosz fejlesztések minden nyűgjét. Emiatt aztán az emberek zömének egyáltalán nem élvezetes ezzel játszani, főleg a nyugati játékok után. Szerintem a realizmus csak az ilyen ósdi orosz játékoknál jár együtt az élvezetmentességgel.
A CoH-ról meg annyit, hogy nem elég kipróbálni, és egyáltalán nem a grafikája a lényeg. Le kell játszani vele vagy 50 meccset emberi ellenfelek ellen hogy rájöjjön az ember mennyire összetett taktikailag a játék, mert ez a single player hadjáratból nem fog kiderülni. Nem véletlen, hogy az a játék a II.vhs RTS-ek királya. -
#728 Csak munkahelyemen van internet, ott meg éppen csak arra volt lehetőségem, hogy elindítsam ezt a játékot, amikor lejött.
Mint látod a topikból, nincs túl nagy érdeklődés a játék iránt. -
#727 Szívemből beszéltél. -
Morus #726 Isten igazából azért jöttem erre a fórumra hogy megkérdezzem van e valakinek kedve játszani a TOW2:kursk al hálózatban csak időközben úgy éreztem egy hozzászólásra válaszolnom kell...
Szóval ha van valaki aki jönne játszani jelezze:)
egy cimborámmal kűldjük mostanában mind cooperative mind egymás ellen de szívesen látunk másokat is akiknek bajuk van az ellenségeó mesterséges inteligenciájával:)
hálóban nagyobb élmény az tuti és nem kell hozzá csak egy hamachi nevű program amivel virtuális LAN-t lehet létrehozni minden gond nélkűl -
Morus #725 Hát Bgabor....most erre mit mondjon az ember...játszottam a COH al kipróbáltam tényleg látványos csak éppen semmi köze a harctéri taktikákhoz.
Szerintem nem érdemes egy lapon emlegetni az általad felhozott játékokat a ToW al legfőképpen a távolságok miatt tudod...biztonyosan van volt olyan eset amikor a tankok 5 m ről lőtték lövik egymást de hidd el hogy java részt nem így zajlottak a csaták.Ezzel arra akarok célozni hogy amíg a te imádott játékaid megütik azt a kisfiús elképzelést és összetetséget ami egy 10 éves szintjét kielégít addíg bizony vannak akik örűlnek egy ilyen összetett játéknak ahol "még" manőverezni is van lehetőség...
Bgabor igen a tankok elakadnak a sárban és igen ha kikűldöd őket az ellenség ágyúi elé nagy esélyel ki is lövik azt...tudod azért rakták oda az ágyúkat hogy az ilyen baklövéseket kihasználva gyengítsék a támadást bizony.Lehetnél egy kicsit kreatívabb hiszen mennyi de mennyi lehetőséged van ahelyett hogy tankjaidat kisétáltatod a nyílt mezőre ahol agyon lövik őket mert bizony nem fogják észre venni a bokorba rejtett lövegeket még az se biztos hogy észre veszik hogy honnan lőnek rájuk vagy az se hogy idejük marad reagálni.Csak kreatívan! kűldjél felderítőket szórd meg a potencionális állásokat aknavető tűzzel indíts el egy dzsippet a másik szárnyon csaléteknek hogy amíg a lövegek arra fordúlnak azt az időt kihasználva tüzelőállásba kerűlhessenek az egységeid....mondjam még?
persze aki az árkád stratégiához van szokva hogy öööööööööööööááááá lődd már szét az tényleg csalódni fog ebben a játékban...ne is próbálja ki hadja a pi**ba mert nem is neki készítették.Lehet neked nincs fogalmad milyennek kéne lenni egy ilyen játéknak nem gondolod? mert a világ médiái így gondolják akiknél hatalmas sikereket könyvelhet el ez a sorozat
Grafika? szerinted az a CoH os kép szebb vagy csak hasonlóan kidolgozott mint a Tow os? hát lehet hogy az esztétikai érzékeddel vannak bajok vagy lehet az enyémmel de én a TOw ra szavazok
Ez egy remek játék tele lehetőségekkel és persze hibákkal de mindenesetre én csak annyit üzennék a készítőknek hogy : KÖSZI!
-
bgabor #724 EZ volt az a kép, amit az előbb belinkeltem, csak ez a tetves fórum már lassan semmilyen képfeltöltő szolgáltatást nem enged használni. -
bgabor #723
Na ez grafika. És ez a 2006-os Company of Heroesből van, nem a 2010-es Theatre of War 2-ből. Mégis ég és föld a különbség a CoH javára. -
bgabor #722 Értem. Szerintem azért a grafikát ne dícsérjük, mert a játék nem túl szép, viszont szaggat mint az állat, irreális a gépigénye. Főleg hogy ennél azért orosz gyártmányú RTS-ek is tudnak sokkal szebbet(Man of War,Red Tide), nagyobb FPS-el, felekkora gépen is. Nem beszélve a nyugatiakról, mondjuk a Company of Heroesról.
És amúgy mi jön be a játékon?
Mert nálam az egységek útkeresése borzalmas, a tankok úgy mozognak, mintha első világháborús Mark IV-esek lennének és nem villámgyors, fürge T-34esek meg Pantherek.
A játékmenetet sem igazán értem. Első német pályán ha megindulok, leszednek a szovjet AT ütegek, ha elérek az árok két "hídjáig", a tankok zöme elakad ott a sárban(piros sebesülés mindkét lánctalpon).
A Fog of Wart olyan komolyan vették Ivánék, hogy az ellenségeket egyáltalán nem lehet látni. Ja, hogy itt az a játék, hogy a csigalassú, forgolódó tankjaimat pillanatok alatt halomra lövi a tuti pozícióban elhelyezett AI? Érdekes elképzeléseik vannak a szórakoztatásról ezeknek ott oroszországban, szerintem agyukra ment a hideg és a vodka.
Szóval én nem értem hogy ezek a fejlesztők miért nem dinnyét árulnak inkább, mert az RTS-eikkel soha nem fognak befutni. Egyszerűen fogalmuk sincs, milyennek kell lennie egy második világháborús RTS-nek. Azt se értem, ki az aki egyáltalán fizet egy ilyen minőségű "játékért".
Vagy oroszországba nem jutott el a Company of Heroes? Vagy nem játszottak a Men of Warral? Vagy egyszerűen ennyire ostobák? -
#721 Ez természetesen egyéni megitélés dolga. Sok 2 vh-s rts van. Viszont a legtöbb kritikát általában a grafika kapja. Most már végre van egy olyan is, amely a grafikával is büszkélkedhet.
Nekem mindenesetre a játék is bejön. -
#720 Munkában mindkét légvédelmi üteg:
-
#719 Megérkezik az orosz légierő:
-
#718 Jól látszik az ágyú részletes kidolgozottsága:
-
#717 Tüzérek irányba fordítják a remekül kidolgozott ágyút:
-
bgabor #716 Már az alap TOW2-ben sem az egységek kinézetével volt a baj, hanem a játszhatatlan, dögunalmas és teljesen élvezetmentes játékmenettel. -
#715 Kilőtt féllánctalpasom, amelyből szépen kiszáll (ajtót kinyitva) az egyetlen megmaradt túlélő:
-
#714 Dombtetőn a tüzérem. Háttérben a belövendő terület:
-
#713 Az ágyút felvontatom a magaslatra, hogy be tudjam lőni a környéket:
-
#712 Közben páncélosaimmal megkerülöm a dombot:
-
#711 Rá is kapcsolta:
-
#710 Rákapcsolom a féllánctalpasra. Szépen ráfordul, a kezelőket meg előre küldöm:
-
#709 Gyalogság tudja mozgatni:
-
#708 Egy rövid csövű 75 mm-es ágyú:
-
#707 Marder hátulról:
-
#706 Marder szemből. Jól látszik a géppuska és a lehajtott ágyúcső tartó:
-
#705 A 20 mm-es kezelő személyzete közelről. Még a műszerfal is jól látszik:
-
#704 A 37 mm-es önjáró légvédelmi ágyú közelről:
-
#703 Vásároltam néhány hasznos egységet (tigris, marder és 2 légvédelmi ágyút):
-
#702 Csináltam néhány újabb nyálcsorgatós képet, immár az otthoni gépemen full grafikán. -
#701 Nagy hangsúlyt fektetek a tüzérségi előkészítésre. Egyszerre nyomulok a gyalogsággal és a tankokkal. Az elején pedig veszek tigrist, mert igazán csak azok képesek gond nélkül nyomulni az ellenséges tűzben. -
Dns5000 #700 Német kampány 3. pályán nem lehet tovább menni, mert az árkon nem mennek át az AI által irányított csapatok :S
Nagyon gáz hogy az általam irányítottak is csak akkor tudnak átmenni az árkon, ha pont előttük van az átkelő. Ha 10 centire van akkor nekimennek az ároknak és megállnak.
Nektek mi a taktikátok? Ha tankal megyek előrre leszednek az AT ágyúk, ha gyalagossal azokat meg a géppuskák. Pillanatok alatt meghal mindenki.
Eddeg a taktikám: tankal nyomulok előrre 22re már tudom hol van minden AT ágyú sok. Összes tank egy célpontra lő ha nincs sérülés mentés, ha van visszatöltöm. 30mp kell menteni és van 30-40x visszatölteni 1 pályát.
Gyalogos-gyalogos harc meg valami borzalom. 3 csávót ráküldök 1re az árokban közelharc, élszalad, aztán legránátozza saját magát a 3 csávóm.