859
Battle for Europe 1939-1945
  • Fasiszta
    A domoban nehéz a német misszió?
  • Axon
    Magyar szerveren nincs fent? Mert nekem igen gyengécskén csordogál lefele.

Nekem az első rész nagyon bejön, a 2. résszel kicsit fenttartásaim vannak, mivel nem igazán szeretem az afrikai hadszintért. Mindenütt sivatag, esetleg sárkunyhók. 1-2 pálya után szörnyen unalmas tud lenni.
  • Serpa
    ki is probálom a demot ...
  • stuka85
    Na akkor egy kis hír a Theater of War 2-ről INFO válom a véleményeket :D
  • Axon
    Én is kipróbáltam mindenféle variációt. Régi és új driver. Közepes és csúcs gép. "Egyetlen processzor használat" opció pipával és anélkül. Szóval mindenféle kombinációt kipróbáltam 3 gépen is és mindenhogy működött tökéletesen. Nekem nem jelentkezett az általad említett probléma. Az is igaz, hogy mindhárom gépen XP van, én nem használok Vistát és már nem is fogok. Éppen az új win7 beta-val kísérletezgetek, ezért a Vista mindenképpen kimarad.
    Mindhárom gépen rendszergazdaként telepítettem és indítottam, nem is szoktam azt változtatgatni.
    A grafika meg egy közepes gépen is megy fullon szaggatás nélkül. Ne felejtsd el, hogy ez egy nagyon "régi" játék, még 2003-ra ígérték a megjelenést, az már más kérdés, hogy még csak most ért ide. A grafikai motor ezért 2003-as színvonalú, ami engem egy pillanatig sem zavar, de a gépigénye ezért igazán alacsony.
  • beyczy
    XP-nél semmi sem használt, az istennek se akar elindulni... viszont Vistával sikerült elindítani annyi volt a baj hogy nem rendszergazdaként indítottam ezért nem engedett profilt létrehozni (gondolom a mappáját nem engedte "felülírni") viszont rendszergazdaként simán elindul és fut full grafikán döccenésmentesen
    amúgy itt van egy részletes F.A.Q. ami elég sokmindenre kitér, Vistán is így sikrült elindítanom.
    link
  • Axon
    Majd mond el mire jutottál.
  • beyczy
    rendben köszi! amúgy a 4 mag miatti probléma nekem is megfordult a fejemben, meg láttam egy olyan opciót a menüben hogy "use only one CPU", ha otthon leszek majd kipróbálom, lehet hogy az is megoldja a problémát.
  • Axon
    Mivel két oprendszeren is kipróbáltad, így nem sok tippem maradt. Talán az újabb videodriverekkel lehet gondja. Én 3 gépen próbáltam (2 munkahelyi és az otthon), de nem volt problémám. Mondjuk az is igaz, hogy nem igazán szoktam frissíteni a video drivert. Szerintem mindegyiken minimum 1 éves (ha nem öregebb) driver van fent.
    Miközben az előző mondatot írtam, akkor ugrott be, hogy az egyik munkahelyi gépen pont előtte vagy két nappal próbáltam ki a FarCry2-t és az szövegelt a régi driver miatt és azon frissítettem, de abban egy régebbi ATI X1600-as kártya van. Mondjuk azon is megy a ToW full grafikán.
    Az otthoni gépemben pont olyan videokártya van mint a tiedben. Procim szintén intel (E8400). Mondjuk ez 2 magos a tied meg 4, talán ez bezavarhat. A Blitzkrieg játék például már kifagy a 2 és 4 magos procikon és ki is adtak, hozzá egy patch-et. Bár ilyen problémával más játéknál nem találkoztam. Én is Winxp-n toltam mind a 3 gépen, kettőn SP2 van a harmadikon SP3, így az sem lehet probléma.
    Azt még megcsinálom, hogy az otthoni gépemen frissítek a legújabb nvidia driverre, hátha az kavar be. Már jártam úgy több játéknál is, hogy csak régebbi videodriverrel hajlandóak működni (pl. The Entente (RTS), Civil War (FPS)).
  • beyczy
    arra nincs ötleted hogy vajon miért lép ki töltés közbe a pc-men? (Core2 Quad Q6600, GeForce 8800GT, 2GB ram, WinXP SP3/Vista 64bit) próbáltam XP-n is meg Vistán is de semmi, elkezd tölteni és kilép. Laptopon nincs ilyen probléma, de azon meg annyira nem fut simán mint ahogy lentebb írtam. ha vkinek van vmi ötlete az pls help
  • Axon
    Egy gyönyörű FlakPz 38(t) akcióban:

• Axon
    Szerintetek mennyi esélye van a cromwell 4-nek? :-)

• Axon
    Kipróbáltam végre én is az über patch-et az #564-es beírás szerint. nekem is tökéletesen megy. Nekem már nem volt meg a cd-kép, csak a setup.exe. Indításnál viszont kérte a cd-t. Csináltam egy sima .iso filét az egyetlen setup.exe fileból és azt is elfogadta, simán elindult.

Kipróbáltam a 2 új kampányt. Remek lett mindkettő, bár eddig természetesen csak mindkettőnek az első pályáját próbáltam.
    Az orosz kampány 41 tele moszkva körüli harcokkal kezdődik. oroszokkal kell védekezni és talán ellentámadni is ha követik a valós eseményeket.
    Német kampány normandiában kezdődik. Szerencsére nem partra szállás, mert azt már nagyon utálom. Sima lövészárok harc német felmentő tankok érkezésével a jenkik és britek ellen. nagyon élvezetes az első pálya, sokáig szórakoztam vele.
    Szerintem remek kis játékot faragtak belőle a patchekkel, csak kár, hogy nincs rá több időm (sem semmilyen más játékra).
  • beyczy
    hát hogy őszinte legyek eddig nem sokat játszottam a játékkal, csak a demót próbálgattam. most fogok nekiállni tüzetesebben szóval összehasonlítási alapom nagyon nincs. az biztos hogy a játék sebessége optimalizáltabb, a demó szaggatott a laptopomon, ez meg full grafikán is simán fut
    ja és lenne egy olyan problémám amire ötleteket várok. szóval régebben feltettem már a pc-mre a TOW-ot (nem tudom melyik verzió) és simán elindult, a demóval is tudtam játszani meg a teljessel is
    az utóbbi időben viszont akárhányszor próbáltam játszani a teljessel vagy a demóval, amikor elkezte betölteni bármelyik küldetést, szó nélkül kilépett a desktopra. próbáltam többször is telepíteni de mindig ugyanaz az eredmény. érdekes mert régebben simán futott és a laptopon most is simán megy
  • bgabor
    Remek! Már töltöm is.

Mik a tapasztalatok? Miben lett jobb a játék?
  • beyczy
    na örömmel jelentem hogy működik a játék 1.10-es uber patch verzióval
    1. telepíted a skidrow dvd-s verziót (1.7-es alapból)
    2. telepíted a Kalypso féle uber patchet (#561)
    3. kicsréled az eredeti .exe fájlt ezzel: LINK
    4. a DVD képet bemountolva hagyod és működik
  • bgabor
    Ez kivételesen igen. Ezt a játékot a 'Steel Fury:Kharkov 1942' című, decemberben angolul is megjelent tankszimulátor fejlesztői készítik. Úgyhogy lesz angol belőle, előbb vagy utóbb. :D
  • beyczy
    link
    itt találtam kicsit bővebb infót a telepítés és indítás kapcsán (az alább említett patch-el) reggel kipróbálom majd hogy tényleg működik-e
  • beyczy
    Uber Patch for Kalypso version
    ez egy über patch ami elvileg működik a nem letöltős verziókkal is. nem próbáltam hogy tényleg így van-e de azt írja hogy kompatibilis velük (829 MB)
  • beyczy
    hát mondjuk ha a TOW-ból vagy az Officersből indulok ki van valami alapja annak amit mondasz...
  • m1garand
    ne reménykedj orosz játék = jó ötlet, szar kivitelezés, lehet soha nem lesz angol
  • beyczy
    Kharkov 1943
    a leírtak alapján ígéretesnek tűnik
  • a.carkey
    Köszi.
  • Axon
    A kismillió javítás mellett a 2db új kampányt ad a játékhoz összesen 18 misszióval. Ezért tényleg megérdemli az über nevet.
    Ezért is lenne jó egy olyan verzió amire rá lehet tölteni és működik is. Vagy egy jó crack hozzá (bár eddig még egyik verziójához sem készült crack.
    A legjobb megoldás az lenne, ha egy olyan verzió kerülne fel a netre, amiben már benne van az uber pach. Verziószáma 1.10.0.81
  • a.carkey
    Na de mit tud?
  • Axon
    Kis javítás, hogy engedi magát rátelepíteni az általam letöltött verzióra, csak nem hajlandó elindulni. Keresi az eredeti dvd-t.
    Most csak azt nem értem, hogy ha nem kompatibilis a dobozos dvd-s verzióval, akkor miért keresi az eredeti dvd-t.
    A letöltős verziónál hogyan oldják meg a védelmet?
  • bgabor
    Kiadtak anno egy óriási(többszázmegás) patchet, über patch néven, ami sokat javít az amúgy katasztrofális kivitelezésű játékon. Kis "szépséghibája", hogy kizárólag a letöltés(direct to drive) változatra lehet feltelepíteni, a bolti/dobozos/warezos változatra nem, mert nem kompatibilis. Magyarán semmire nem megyünk vele.

Tehát az orosz fejlesztők megint melléfogtak, ezúttal sokadjára.
    És ezzel sikerült a süllyesztőbe küldeniük a játékukat. Kár érte, mert maga az alapötlet kiválló lett volna. Csak hát a kivitelezés megint oroszosra(tehát ócskára) sikeredett.
  • a.carkey
    Mit tud az az über patch?
  • Axon
    Nincs hozzá törés. Ez nem egy új verzió hanem pontosan az a régebbi, amit már eddig is le lehetett tölteni.
    Az überpatch-et rá lehet tölteni, de ezután nem hajlandó elindulni, mert nem találja az eredeti dvd-t.
  • beyczy
    rendben köszi az infót mindenkinek! :)
  • bgabor
    Az überpatch csak a letöltős verziókra megy fel, a dobozosra nem.
    (a warez a dobozos verzióból van)

Sajnos ezt a programot a világon semmi se menti meg.
    Világbajnok ötlet, ócska orosz kivitelezés.
  • Serpa
    akkor nincs törés benne?
    überpatch fel se megy rá?
  • beyczy
    az idáig rendben, végigolvastam a fórumot is. de a dobozosra is telepíthető az über-patch? (úgy hogy működjön is )
    én a direct2drive.com-on néztem ott jelenleg 40$ battlefront.com-on meg 45$. én inkább maradnék a kényelmes letöltős verziónál ha működik über-patch-el meg rendesen tárolható.
  • a.carkey
    3200 ftért megveheted Szlovákiában a dobozost. Ne kérdezd, hogy itthon miért nem kapható ... :D
  • beyczy
    már miért lenne rablás? korábban is olvastam hogy van hivatalosan letölthető verzió, ami kb 6000 Ft körüli árban van. én csak információkra vagyok kíváncsi ezzel a verzióval kapcsolatban. szerintem ebben nincs semmi illegális...
  • m1garand
    ez rablás
  • beyczy
    szerbusztok. úgy döntöttem hogy beszerzem a letölthető fizetős verziót, de még mielőtt bármit is tennék, lenne pár kérdésem:
    1. ezzel a verzióval működik az über patch?
    2. letöltés után bárhogyan tárolható? (gondolok itt dvd-re való kiírásra)
    3. mindenhol $39.99 az ára? ha valahol olcsóbb, tudnátok esetleg címet küldeni hogy honnan érdemes beszerezni?

egyelöre ennyi kérdésem lenne. Válaszotokat előre is köszönöm!
  • m1garand
    hát Pluskat-nak lett igaza
  • Axon
    Lejött végre a Skidrow féle verzió.
    El lehet nyugodtan felejteni. Ez teljes egészében megegyezik az eddigi neten terjedő 1.7.0.68-as verzióval, ennek is ugyanaz a verziószáma. Szerintem fel sem törték, csak ráírták, hogy Skidrow verzió.
    Én is felteszek a netre egy teljesen új Axon verziót belőle :-)
  • Axon
    Én is nagyon reménykedem benne, hogy ez már az Uber patch-es verzió lesz. Még 100 mega hiányzik a letöltésből. 4-kor lejár a munkaidőm, így valószínűleg ebből már csak holnap lesz valami.