Neverwinter Nights 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Több, mint 30 figura csinálta 5 évig, 2x1 éves pihenõvel😊

[merlinw.org]

Acidlich
Ja, es ebben a Tales of the Sword Coast is benne van😄 5 evig csinalta a figura, nem semmi

wedge31
Ez mekkora cumi az enhanced edition-nak...<#hehe>

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

ez csak "sima" konvertálás, vagy azért tettek bele finomhangolásokat, módosítgatásokat az eredetihez képest ?

ahogy õ is mondja "Well this makes Baldur's Gate Enhanced Edition pointless." 😛

WOW

Acidlich
na ez durva, megcsinaltak BG-t nwn2 ala:

Calver
legegyszerûbb: általában suppress, max napi 1 étkezés. ha annál többször zabálsz, attól megy fel az éhséget - ha nagyon elereszted magad, simán összejöhet az is, h gyorsabban fog fogyni energiád mint ahogy enni tudsz.
azon kívül kaphatsz egy olyan képességet, h élõhalottakat megehetsz bármilyen negatív mellékhatás nélkül még az elején, ez kiváló feltöltõdni.

"The trees move. Do you not see it?"

meg is van a trollos megoldás - sav vagy tûz 😊 a lélekfalás viszont még mindig érdekelne
Sziasztok!
Az alapjáték végigjátszását követõ nagyon hosszú kihagyás után elkezdtem a MOB kiegészítõt. Kezd tetszeni a dolog, bár vannak dolgok amikkel még nem igazán tudok mit kezdeni. Egyrészt ez a lélekfalás... most is 39-en van az a statom, ami azt jelzi, hogy már romlottak is egyes képességek. Mennyire kell ettõl tartani? és hogyan lehet egy törvényes jó lovaggal sikeresen jó szinten tartani ezt?
A másik: Találkoztam vad trollokkal (magyar fordításban ez a nevük). Ezeket hogyan lehet végleg kiiktatni, mert ugyan haldokolnak, leülnek, tovább sebzõdnek, de rohadtul nem pusztulnak. Ha meg ott hagyom õket, 1 perc múlva teljes életerõvel csápolnak újra. Valami tipp? 😊 Köszi a segítséget!
MarkBlade
Remélem húsvét alkalmából akcióznak..
Na sztem a jövõhéten be is újitom 😄

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

http://www.gog.com/gamecard/neverwinter_nights_2_complete

247*19,90--4913😛

haver 2 hónapja szólt,hogy 5!!! dollár...,de akkor nem voltunk ráhangolódva ....😄 lehet lesz még akcióban

Ennyi pénzt még mindig sokallok érte, nem vagyok most annyira tele. Ha 5000 körül lesz valahol, akkor veszem egybõl.

Már level 7 a palám meg van egy 6-os Wiazrd is!
Marha jó összevcerõdtem ma 3 másik gyerekkel õk is kb 6-8-asok voltak...miközben öldöstük a szörnyeket ,ment az RP duma...és arra is jön az XP! kb 8-9 hd-s szörnyeket öldököltünk /lizard meneket meg cammogó dombokat meg pixiket és dryádokat/ 25-35 xp/db ,de ha nyomatod az RP-s szöveget az is ad 20-25xp-t 3-4 mondatonként! Nagyon nagy feelingje volt! Én elõadtam,hogy kezdõ paladinként mennyi újdonsággal találkozom a nagyvilágban, volt egy harcos õ mondogatta a taktikákat volt egy ranger meg egy monk azok meg veszekedtek közben és mi meg õket csitítottuk és jött az XP,királyság😊

7200 ft a Diamond az összes kiegeg+ alap játék....

<#eljen> Bárcsak eredeti játékom lenne, régen is nagyon szerettem a PW-ket NWN1-ben.

úgytûnik nem😛 pedig fenomenális! 75 ember szinte non stop! XP a szerepjátékért! ,de akár farmolhatsz vagy lootolgathatsz is ha neked az tetszik! a Drowok Underdarkból indulnak csak ott 30! terület van! Van egy rakás quest.

HETVEN+!!! klassz közûl választhatsz nagyon brutál! mindenfle prestige classok,custom spellek pl. wizarddal Fiery Burst : kell hozzá memorizálva lenni egy fire spellnek 2. szintnél nagyobbnak és amíg azt nem lövöd el 30 yardra 5 feet radiusba a memorizált spelled felét sebzed d6-al....felele kerekitve,dex save felezi ofc. tehát ha van fire ballod akkor 2d6...kis apróság,de játszahóbbá teszi a wizardot alacsonyabb szinten is.
Nincsenek durva "rest" megkötések igaz nem lehet mindenhol pihenni,de 2 pihenés közt maximum 200 sec van....

aki szereti az NWN-t és ár játszott PW-t vagy még nem játszott az próbálja ki! már akarnak 2. szervert is annyi játékos van!

4 napja találta a haver tök véletlen és azóta nyomatjuk)

Sziasztok a Baldurs Gate: The Sword Coast Chronicles PW ben játszik valaki?

Köszönöm, sikerült megoldani. <#awink>

Calver
nem behaviour panel kell neked, hanem gyorsgombok. nyomkodj végig X környékén, vagy nézd meg billentyûzetkiosztásnál, kellene valami ilyennek lennie, felugrik egy rakás parancs és a hozzájuk rendelt gombok, azzal lehet csata közben gyorsan parancsokat adni npc-knek (ill multiban élõ és lélegzõ kétlábúaknak) - azért kérdezik h támadjanak-e, mert adtál nekik valamikor egy "follow" vagy "stand your group" parancsot, csak sajnos nem rémlik már fejbõl melyik a mágikus billentyû.

Hát nem tudom, a C betûvel a behaviour panelnél lehet állítgatni puppet mode meg ilyeneket, elvileg minden jól van beállítva, plusz a rest gomb melletti Party AI gomb is be van kapcsolva. Mostmár legalább követnek, de továbbra is should i attack, should i attack? és csak állnak bambán <#shakehead>

Calver
vannak dialógus gyorsgombok, amikkel többek között multiban is parancsokat adhatsz csapattársaknak, valószínûleg ilyennel sikerült megadni nekik h csak simán kövessenek vagy maradjanak a seggükön.

X, C vagy valami ilyesmi azt hiszem ezeknél az alapbeállítás.

Valaki help plíz, felraktam most a két kiegészítõt a játékhoz, de azóta nem igazán "mûködik" a többi karakter a partiban. Hiába van follow módra állítva akkor sem követnek, ha meg harcolok nem csinálnak semmit csak kérdezgetik, hogy should i attack?
Amíg nem voltak fent a kiegek mindenki csinált magától mindent, mit kell átállítani?

A bábu módot kapcsold be és a taktikai nézetbõl irányíts. Az ID mod nekem is tetszett, de csak 4 karakterrel csináld mert többel már túl könnyû. A varázstárgyakat próbálták lemásolni (kézbe visszatérõ dobbaltát nem sikerült) és ezért érdemes csak olyan karakterosztályokat indítani ami az eredetiben is benne volt, mert újabbaknak nem lesz speckó fegyverek.
Ryleh
hali

kovezzetek meg de renhagyo kerdesem lenne.
alapbol csak azert tettem fel ezt a gamet ,mert a regi icewind dale-t ratoltak fullban ,mint mod-ot.szeretem a regi jatekokat.
az a gondom,hogy itt onhatalmulag (azaz a scriptek,AI,stb) miatt szinte kivettek a kezembol a regi ,megszokott iranyitast.probalkoztam "babu" moddal,de igy is tobbet kell a karakterekre vigyaznom,mint magara az esemenyekre..
azonban nem ismerem a jatekot (a NWN2),igy instrukciokat kernek: miket tiltsak le a karakter viselkedesenel.
a cel: tervezett harcok,azaz ami visszadja a regi infini-s hangulatot,immar 3d kontosben.

koszi

MerlinW
Fent van mind a tízezer patch is?😊 A steam-es verzió igen hálás dolog ebbõl a szempontból😊

[merlinw.org]

Hello! Nem rég kezdtem el játszani ezzel a játékkal. Elöször tök jól ment, csak egy ismerõsöm mondta váltsak karaktert....Megtörtént...játszottam vele, elmentettem a játékot majd nem tudta betölteni és azt írta ki hogy 2D missing texture... Újra felraktam a játékot most már nem is látszódik a karakter... 😞((( Van valakinek ötlete ez mi a *** ??

G

TVelvet
azt az IP címet amire forwardingolni akarod, pl. a sajátod. 😊
szia mindenkinek. kérdésem az lenne hogy épp port forwandigolok hogy haverral tudjunk játszani de amikor a routeren beállitom a 5120-5300 portokat, odairja, hogy hiányzik neki az ip cim - oda mit irjak?
Calver
na ez egy másik amit a kiegészítõk (vagy patchek?) adnak, új kameranézetek. amúgy beállítások között állíthatóak szerintem ilyenek is.

#7773: adnak új alapkasztokat is (swashbuckler pl), azokat nem fogod tudni használni - de presztízskasztokat igen, mivel azokat nem rögtön az elején veszed fel. csak nem árt elõre megtervezni a karakteredet (nw2db), h tudd is milyen irányba akarsz fejlõdni.

dave10000
Tudtok olyan módról amivel a karakter forgatása (beleértve a kamerát is) a jobb egér gombbal valósítható meg?

dave10000
Egyenlõre még nincsenek. Ha késõbb rakom fel õket, teszem azt még az alap játék végig vitele elõtt akkor is kihatnak majd az új dolgok az alap játékra?

Calver
de gondolom fel vannak attól dobva kiegészítõk? rengeteg új kasztot és egyéb finomságot adnak hozzá alapjátékhoz is.

valamint ajánlom Kaedrin-féle modot is feldobni.

dave10000
Rendben kösz :-)
Egyenlõre csak az alap játékot játszom, persze késõbb tervezem a kiegészítõket is.

Calver
amit kihagytam: ez sima NWN2-re vonatkozik. Storm of Zehir-ben szinte minden képzettség fontos, az elképesztõen jó Mask of the Betrayer-ben pedig nem pihenhetsz nonstop, mert belehalsz. ellenben ott van tolvaj familiárisa egyik karakternek.

Calver
hátööö... semmi. csapdák édesek, de sima NWN2-ben átsétálsz rajtuk majd használod a "rest" nevû hatalmas mágiát. zárt ajtókat/tárolókat fel lehet törni, vagy kinyitni 2-es szintû varázslattal (Knock), meg amúgy is kapsz tolvajt (bár baromi idegesítõt) és egy rakás olyan karaktert, akivel simán felhúzhatod zártörést, de akár fõkarakterrel is bevállalható, ha van rá pontod (nálad Qara volt a nyerõ). craft képességekre ott vannak nem használt csapattársak, lopakodás felesleges ha nem tolvaj vagy (sokszor azzal is), spot/listen szinte mindennel az. use magic device-ra várhatóan nem lesz elég pontod. diplomácia és blöff nagyon hasznos, csak kérdéses, h sima mágussal fel tudod-e eléggé húzni - mondjuk Arcane Scholar-nál class skill, szóval nekik nem nagy nehézség.

ami viszont mindenkinek jó: tumble és kisebb mértékben spellcraft. elõbbi ad AC-hez (soká) és segít kitérni támadások (attack of opportunity) elõl ha harcban futkározol, utóbbi pedig ad mágia elleni mentõdhöz. kismágusnak concentration megint fontos, bár ha megütnek harcban, valamit rosszul csinálsz.

kedves házigazda meg ha olvassa a topicot kicsit változtathatna design-on, mert erõsen yoyozik 3 perc gépelés után a szemem a szövegbeviteli mezõtõl...

dave10000
Rendben, kösz.
Képességek terén (gondolok itt pl: mágiaismeret, diplomácia, lopakodás) mi tartozik a nélkülözhetetlen elemek közé?

Calver
kisvarázslók legfontosabb statja az intelligencia, attól függ milyen erõsek varázslataik, és h mennyivel rendelkeznek. azon kívül dex/con sem árt túlélés miatt, többi annyira nem feltétlenül fontos.

build-nél pedig több dolog is lehet... wizard csak az alap kasztot, h igazán erõs akarsz lenni, erre építkezel egyéb presztízs kasztokkal amik extra bónuszokat adnak - Arcane Scholar pl.

másik verzió a harcos (vagy tolvaj) varázsló, amikor mondjuk wizard-ként kezdesz, de feldobsz 1-2 harcos szintet, majd átmész pl Eldritch Knight-ba. ofc ezeknek nem sok köze van klasszikus varázslóhoz, inkább mágiával feltápolt közelharcosok.

wizard-ok elején Sleep és társait használva tudnak vicceskedni, késõbb felesleges ilyenekkel szórakozni, felperzselsz mindent sebzõ varázslatokkal. nem feltétlenül a legegyszerûbb kaszt, de szórakoztató tud lenni. nagyon.

dave10000
Üdv.

Most kezdem a játékot és lenne néhány kérdésem. Nos elsõ ránézésre elég bonyolultnak néz ki a rendszer. Úgy tervezem, hogy 1 Wizardot csinálok de már a karakter készítésnél kérdések merültek fel. Nos elõször is mire érdemes pakolni? (Gondolok itt alap statra, képességekre, ezekre a feat -ekre stb.) Nézegettem néhány build -et de már az is csak összezavart. Gondolná az ember, hogy ha wizardot csinál akkor azt fejleszti, arra koncentrál, erre nem 1 build másra pakol és hasonlók. (Ezzel kapcsolatban is várok építõ jellegû hozzászólást) Valamint ha valakinek bármi nemû tippje/trükkje van wizardokat tekintve, vagy csak a játékkal kapcsolatban bátran ossza meg velem.

Elõre is köszönöm a válaszokat.

Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy a Mask of the Betrayer kiegbe sikerült kihagynom a legelsõ maszk töredéket, amit (ahogy utána olvastam az Okkus féle õsmedvék környékén lenne). A probléma az, hogy a kieg végén vagyok, ahol az Arctalan emberrel harcolok. Az hogy nincs meg a maszk, az mennyire befolyásol? Csak mert nem bírom megölni... mire lemenne az élete vagy nem sebzem, illetve feltölti.
A másik ami érdekes, Safiya jött velem. És a legutolsó harcnál, volt a keresztúti, a neverwinteri és a homokos part, szóval az utobbinál Safiya feje fölött jelenik meg egy olyan üzenet, hogy 8MB szükséges a javításhoz, ez mi?😄
Elõre is köszönöm a választ!
Calver
nwn2 könyvtárán belül override könyvtárba bepakolod a dialog.tlk kivételével, az megy a fõkönyvtárba - elõtte csinálj biztonsági másolatot eredetirõl.
utána meg lehet menni nwn2db-re karaktert tervezni és álmatlan éjszakákat "optimizálással" eltölteni <#bohoc>

Köszi a választ. Nagyon szokatlan, de már orvosolgatom beállításokkal. Még 1 kérdésem volna hogy a kaedrin prc pakkot hogy tudom felrakni? Csak bemásolom a fökönyvtárba?