7862
  • Thanatos
    jah hogy mrá felkerültek? mea culpa :)
  • Fenrir
    talán erre gondolt
  • Thanatos
    linket dobs, ha nem nagy kérés? msotanában csak a te oldaladról ovlasok nwn2 hireket mert lusta vagyok :) igy nemtom hova raksogatnak msotanában ki interjuhékat :O
  • Smoke
    És mi van bennük?
  • KH
    az elmúlt napokban jónéhány interjuhé kikerült...
  • Thanatos
  • Fenrir
    kit érdekelnek a koszos törpök? drow elfek mindenek felett :)

Pharaun Mizzrym powwa
  • KH
    Galéria frissülés
  • Thanatos
    viszont a kép az csini :)
  • [Jakuza]
    Hardwired hirek:

3.5e D&D szabályok beépítéséről kérdezték ezúttal Ferret Baudoin nagymestert.

Új klassz jelenik meg, a Warlock. Egyszerű, mert nem kell szpelleket tervezgetni, tanulgatni, varázslat szinteket csekkolni vele, csak lőni kell a mágiát harcról harcra.
    Epic szintek kimaradnak, csak 20. szintig lehet tápolódni, viszont új featek, spellek, abilityk, és presztízs klasszok lesznek, így lehet töprengeni, mely kombók a legpusztítóbbak egyéni ízlésnek megfelelően.
    multiklassz korlátozást négyre bővítették.
    XP elosztás változik kissé, a kísérők, szummonált lények, familiárisok nem vesznek el lényeges mennyiségű tapasztalati pontot harcok során. KOTOR 2 és Planescape: Torment dizájnere tervezi ezt a részt.
    Lovak szerepéről nem nyilatkoztak, tehát hogy paladin warhorse is lesz vagy csak utazgatásra, kincs cipelésre lehet használni a drága hátasokat.
    Sebzésrendszert kissé megkavarták 3.5-ben, mert +5 kard se képes teljes sebzést bevinni egy Vérfarkasnak. Korábban - 3rd edition D&D - csak ezüst vagy mágikus fegyver tudott bevinni maximum sebzést, de mivel rendkívül gyakoriak a mágikus fegyverek, ennek a kitételnek nem sok értelme lett. Emiatt változtatni kellett a szörnyek alap védelmét.
    Intelligens szörnyek bevételét a csapatba nem tervezik. Bár a Forgotten Realms sub-classokból lehet válogatni.
    Drow alfaj és presztízs klasszok lesznek. Továbbá Gold Dwarfok és Gray Dwarf/duergar alfajok befigyelnek. Utóbbiak méreg immunitása igen csábító!!
    3.5e szabályok a ranger karaktert sokkal életképesebbé teszik. Harci stílust választhat: íjjal vagy egyszerre két fegyverrel nyomul. Változott jó pár tulajdonsága is.
    Karakter klasszok egyensúlyát teljesen átdolgozták, így alapszinten is nagy változásokra lehet számítani! Kizárólagos Fighter featek jelennek meg. Varázslatok átdolgozása kihat a mágiahasználókra. Szintléptetések során több új meglepetés vár.

• Thanatos
    énis, ezt meg oblivion-t várom tlaán a legjobban rpg-s részelgből (bár nem is sok egyébb lessz innen :P)
  • Fenrir
    jöhetne már, rohadtúl várom
  • Thanatos
  • KH
    Interjuhé a 3.5E szabályok átvételéről
  • KH
    Hari megküldte ki is az ipse
  • Larvin
    Ami igazán kecsegtetően hangzik az a kasztok kiegyensúlyozása és az, hogy minden szinten lesz valami bónusz. Elég fura érzés volt bizonyos esetekben amikor végre elértél a mágikus számhoz és tulajdonképpen nem történt semmi különös csak kaptál pár életerő pontot. Ennek, ha minden igaz vége. Az osztályharc pedig fokozódhat végre :) A papok hatalmának vége? :) Mondjuk az alapjátékot bármely kaszttal végig lehetett nyomni csak jó lenne ha a modulkészítők is figyelnének erre a dologra. Mindenesetre, ha Artanisnak lesz magyar modulja a saját szerverén (folytatva a hagyományokat)biztos szívesen segítek majd neki.
    Azt vettem észre, hogy a multis közösség az elején eléggé összetartott, de aztán különböző okok miatt szétszakadtunk. Nem lehetne egy új lapot kezdeni az NWN 2-vel? A LoA, az Anwalen, Legendák földje és a Dalakora projekteken munkálkodók, ha összefognának valami igazán jó dolog születhetne.
    Persze csak azoknak szól ez a dolog akik még nosztalgiával gondolnak vissza az NWN multi szerverein eltöltött időkre.
  • Thanatos
    *forditás , kb enyit az én "forditásomról" hogy mgé saját magamat is forditani kell azonos nyelvre :D
  • Thanatos

a foritsás is jó , és nekem sincs fogalmam se hogy mi az az Johnny Appleseed :DDD
  • Chipii
    Elég gáz, hogy nem lesznek benne csatornák alapból. Szerintem elég sok modulíró, aki már előre eltervezte legalább a jövendőbeli nwn2-es világát, tuti tervezett bele csomót. Remélhetőleg hakok formájában idővel elérhető lesz. Full nem értem, miért hagyják ki...
  • KH
    megvan a harmadik interjuhé is, kevésbé izgi, de még informatív
  • Chris
    Régen még az nwn.hu kezdeténél sokat okoskodtunk ugye, hogy pl. egy quivering palm fordítható-e mondjuk vibráló ökölnek... :D Amondó voltam már akkor is, hogy úgy kellene hagyni. :D
  • haxoror
  • Thanatos
  • haxoror
    Hát igen, pont ezért nem szeretem a magyarításokat mert a készítőkkel általában elszáll a ló és MINDENT magyarra fordítanak :)
  • KH
    először arkane trükkmesterre gondoltam, de aztán megtudtam, hogy a csaló/szélhámos hitelesebb... bár "kissé" hülyén hangzik...
    hmm, lehet, hogy télleg nem kéne lefordítani, no jó, akkor nem fogom... végülis a warlockokt, meg a sorcit én se szoktam...
  • Thanatos
    amugy mielött még félre leszek értve teljesen becsülendő hogy van aki leforditja az ilyen rpg-s infomorzsákat, nekem teljesen szimpi, csak engem spec zavar, de ez max egyéni soc problémám :) ilyen stilusban az egyik elgjobb odlal szvsz (vagy inkább a legjobb mert msot igy fejből egyetlen más honlapot sem tudok mondani amit szoktam nézegetni és rpg-vel foglalkozik és magyar :) )
  • Thanatos
    pedig pont az..., szerintem ezeket a neveket fölösleges leforditani mert egyrészt iszonyú hülyén hangzik másrészt meg a játékban majd ugyis ezen a néven találkozol vele... (amire lesz maygaritást az tuti 3-4 év :P)
    mongyuk nekem annyira nem problem csak zavaro, mind1, max ovlasom az angolt :)
  • KH
    (azt hogy arcane trickster nem fogadom el :-P )
  • KH
    oké, arcane trickster mi legyen?
  • Thanatos
    egész jó bár a magyar forditásban ez az állandó Hoppá! beszurások, meg az "arcane csaló" stilusu leforditgatások elég idegesitőek :/
  • KH
    az előzővel szemben ez már érdekesebb interjuhé, a karakter fejlődésre koncentrálnak...
  • KH
    egy új interjuhé
    és egy kis előzetes
  • Smoke
    Mikor jelenik meg?
  • KH
    hát, az nekem se teccik, hogy már egy RPG esetében is a megjelenést fényezik, de nem lehet vele mit kezdeni, ez a piaci trend, ezt követelik meg a kiadók a fejlesztőktől

itt van még egy hossssszú előzetes a Gamespy-tól
  • Thanatos
    visszatérsz?
    hova? honnan? mivaaaan?
  • Larvin
    Najó mindenki döntse el, hogy jó, vagy rossz hír
  • Larvin
    Elképzelhető, hogy még adnak ki (a premium modulokra gondolok), bár szerintem felesleges, NWN -nek a multis része volt jó szerintem.

Én is félek a grafikától, mert az tényleg belerondíthat a multis játékélménybe. Egy single játékot pár hónap alatt elfogyaszt az ember. A multit (ha jó) akkor évekig nyúzza. Van egy rossz hírem a magyarországi NWN társadalom számára: ha kijön a játék VISSZATÉREK!! hm hm hm ...
  • Besz
    Mindez szép, amit ezekben az interjúkban leírnak, és a képeket is elnézve nagyon jónak tűnik az egész játék.
    De mi lesz a gépigénnyel?
    Egyenként szinezhető, méretezhető, felszerelhető szörnyek? Mindenütt dinamikus árnyékok? Textúrák keverése? Részletes szörnyek, önvilágító textúra? A legjobb a kisördög szárnyai alatt észrevehető csillogás. Kit érdekel, hogy csillog, vagy nem? Úgy tűnik, hogy ennél a játéknál is a grafika az elsődleges szempont.

Azt hiszem már most kijelenthetem, hogy az én gépem nem fogja bírni. Elképzelem, ahogy a nagyobb (10-20 fős) csatáknál elkezd szaggatni a gép.

Igazából nekem már az is megfelelne, ha az nwn 1-hez kiadnának egy újabb nagy kiegészítőt.
  • KH
    hosszabb IGN előzetes
  • KH
    interjuhé fordítás (alapvetően engine dolgokról)