7862
  • Larvin
    Forrás:NWnews
    According to the 3.5 PHB, for multiclass characters the skill point cost to raise a skill is determined by the class you are leveling up and max ranks are character level + 3 if a skill is a class skill for any of your classes, and (CL + 3)/2 otherwise.

Example:
    A level 1 Rogue/3 Wizard has gained enough xp to level to character level 5. He takes a level in Wizard. He has 7 ranks in Disable Device, and spends two skill points to raise disable device to 8.

Andy Woo: A. Max ranks are determined by the best of any of your classes, as it says in the PHB p. 62
  • virs lee
    Dehogynem, az instant killre pl. gyakorlatilag mindenki immunis, a 20-30-akat sebző spellekkel meg lehet próbálkozni leverni az 1000+ hp-kat. Ha nem csinál semmit a harcos, akkor is hamarabb elfogy a varázslat minthogy meghalna. Az milyen már hogy egy lvl9 meteor shower sebez 80-at? Vicc. Az AD&D-ben még legalább ekkora kamuk nem voltak. Ott is ennyit sebzett, de nem voltak 1000+ hp-k, hanem 100-150, a Kangaxx szintű ellenfelektől egy egész csapat parázott, itt meg laza ujjgyakorlat maximum.
  • virs lee
    Egyensúly itt sose volt, gyakorlatilag minden ki lett spórolva a szabálykönyvekből amit nem lehet átváltani dmg/sec-re. Ezzel a nem harcos osztályok a képességeik nagy részét be is bukták, béna kacsa szintjére süllyedve.
  • [Jakuza]
    Szerintem amit te olvastal el abban is ez allt, csak rosszul ertelmezted.
  • virs lee
    Raadasul ne hasonlitsuk mar ossze egy harcossal
    Hát ne is, nem mágusból lehet 1300-akat sebző buildeket csinálni...

Egy azonos szintu harcosnak semmi eselye nincs egy magussal szemben, kiveve az elso nehany szintet
    Veszteni nincs is esélye. Ami használható spellje van a mágusnak, azt mind letiltják szerveren, de anélkül is csak felkapja a +10000000000 cuccait, aztán lehet próbálkozni mágussal.

Raadasul olyan sincs, hogy valaki immunis lehet egy magusra.
    Dehogynem. Pala-blackguard kombóval máris 63 mentőd van, na ezt dobd felül egy lvl20-nál lekorlátozott mágussal! Egyedül a miafaszom missilevel lehetne (lvl6, nem jut eszembe), mert ahhoz nem kell mentőt dobni, az meg a szerverek 99%-án tiltott a time stoppal együtt. És akkor még nem is beszéltünk a +10-es és hasonló cuccokról, meg az alapjátékban is minden sarkon előforduló immune to death / akármi cuccokról. Röhej hogy a mágia mestere nem tud levarázsolni egy buta harcost se.

Gondoljunk csak bele, mit csinal egy harcos a Bigbykkel, a timestoppal, a halal, a negativ energia, a mind varazslatokkal, az osszes elementalis sebzessel, es sorolhatnam.
    Vagy immunis rá, vagy a mentője akkora hogy garantáltan el se találja, vagy a szerveren alapból tiltott a használata.

És ez csak a pvp rész, pvm-ben hány másodpercig van csapatjáték? Kb 2, mert annyi alatt elfogy minden spelled, aztán meg dekkolhatsz alvásra várva, mert azzal is kell ám szivatni azt aki ilyen kaszttal akarna játszani.
  • Larvin
    Lehet, hogy ez így van, de én #350-ben nem erről írtam.
    Te tudsz valami forrást ahol ez le van írva? Erről még nem hallottam.
  • [Jakuza]
    Ja, vannak gyengei a magusnak a harcos ellen, ha eppen alvas kozben kapja el a harcos, vagy ha elfogytak egy masik csataban a varazslatai. :P
  • Larvin
    A mágusnak is vannak gyengéi meg a harcosnak is, senki sem legyőzhetetlen (TS és mondjuk HARM nélkül meg végképp)
    A vértben való alvásra léteznek scriptek, lehet, hogy 2-ben alapból benne lesz.
    A vért puszta viselése pedig egy erős harcosnak nem okozhat gondot, viszont a vazsik komoly energiákat mozgósítanak :D
  • [Jakuza]
    Te itt keversz valamit.
    A jovobeli szabaly szerint szintenkent max +3 skillpontot kolthet egy pure class.

Tehat nem lehet csak 3as szinten 9 skillpontja. (ezzel semmi baj sincsen)
    Viszont ha multiclass lesz akkor mar csak szintenkent max +2 pontot kolthet a masik osztalya az adott skillre, meg akkor is ha az elsodleges osztalya magasabb.
    Es ez egy marhasag.
  • Larvin
    Ezzel kapcsolatban megoszlanak a vélemények, én az mellett vagyok, hogy az egyensúly érdekében szükség van erre a módosításra. Minek költenének zárnyitás skillpontokra, ha símán fel lehetne törni a ládákat? Minek party-znának tolvaj karakterekkel, ha nélkülük is megvan a kincs?
  • [Jakuza]
    Ugyan.
    Lenyegesen erossebbek meg igy is egy csomo osztalynal.
    Raadasul ne hasonlitsuk mar ossze egy harcossal.
    Egy azonos szintu harcosnak semmi eselye nincs egy magussal szemben, kiveve az elso nehany szintet.
    Raadasul olyan sincs, hogy valaki immunis lehet egy magusra. Pontosabban lehet, ha editorral keszited a karaktert es minden magia ellen veded es egekbe emeled a probadobasait. :P
    Gondoljunk csak bele, mit csinal egy harcos a Bigbykkel, a timestoppal, a halal, a negativ energia, a mind varazslatokkal, az osszes elementalis sebzessel, es sorolhatnam.
    Feltud venni nehany cuccot, vagy esetleg a Fortija megvedheti, ami nem mindig sikerul, foleg egy magasan kepzett varazslo ellen.
    A tobbi mentojerol meg jobb nem is beszelni, raadasul olyan varazslatok is vannak, amik ellen nincs mento csak spell resist ved, mint pl a Bigby's Grasping Hand.
  • Larvin
    Nem értem mit mondassz. Vegyük a te példád: ftr/ tolvaj
    A tolvaj eztán is ugyanannyi skillpontot kap mint eddig minden szintlépésnél. Ha tolvajszintben fejlődsz, akkor tolvajoknál megszokott skillpontot költhetsz el. Az, hogy hogyan költöd el szintén változatlanul attól függ, hogy milyen osztályban fejlődsz.
    A változás csak annyi, hogy szintlépésenként ugyanúgy mint egyben van egy maximalizált érték ami fölé nem tolhatod a skilljeid számát attól függetlenül, hogy megtehetnéd mert sok van. Pl: tolvaj sem lehet első szinten kapásból 20-as zárnyitásból, hiába van elég skillpontja hozzá. A változás, hogy ezt a plafont mostmár nem csak az aktuálisan növekedő szint határozza meg (jelenesetben a tolvaj), hanem, ha már van valamilyen másik osztályod is (mondjuk 1 ftr). Például a tipikusan ftr tipusú skill, a fegyelem (ami mostmár nincs) és a zárnyitás (ami toli skill) aktuális plafonja: a jelenlegi szinted +3, és, ha mondjuk egy olyan skillre akarsz tenni amit senem a ftr, senem a toli nem támogatja, akkor ez az aktuális max érték mindíg a karakterszint+3 /2.
    Tehát a változás pozitív, hiszen eddig úgy volt, hogy hiába van ftr szinted is, ha toliként fejlődsz tovább a toli skillpontszabályai vonatkoznak rád végig, és a ftr skillek max értékei mindíg alcsonyak, annak ellenére, hogy ftr is vagy.
  • virs lee
    Az összes mágus nagyon gáz, nekik lvl 20-on megáll a fejlődés míg a harcosok felette is kapják a szintenkénti bónuszaikat. Ráadásul ezek a +10-es és hasonló csaló cuccok mint a NWN kiegben, na az meg a másik fele, simán immunis lehet vki egy mágusra. A használható skilleket (pl. a lvl6 missile) meg letiltják a szervereken nehogy véletlenül valamit is lehessen csinálni. És ehhez jön még az alváskorlátozás, mert ugye egy mágusnak el kell fáradnia 3 spell után, de egy harcos 2 hét full páncél viselés meg kardlóbálás után is ugyanolyan fitt mint ébredés után...
  • virs lee
    Hát ez is hülyeség mert egy izomagy miért ne verhetné le csak a lakatot a ládáról, miért kéne ahoz minden benne levő cuccot összetörni?
  • [Jakuza]
    Ez egy marhasag.
    Eleve a karakternek a fo osztalya kellene, hogy meghatarozza a skillpontok felvehetoseget, nem az ,hogy mert van egy masik osztalya is ezert csak 2 skillpontot vehet fel.
    Teszem azt, a karaktert az apja harcosnak akarta nevelni, de nem tetszett neki az az elet es elszokott otthonrol es beallt a tolvajok koze.
    Tehat az elso szintje harcos es utana 39 szintje tolvaj, ezert most nem vehet csak fel mindossze 2 skillpontot szintenkent a tolvaj skilljeihez, mert multiclass ? Megint azt mondom erre, hogy marhasag es raadasul logikatlan is.
  • Larvin
    Tegnap megkezdték a szerencsés beta-teszterek kiválogatását!
  • Larvin
    Újabb jó hír!
    A multiclass karakterek skillpontjainak növelésénél a skillpontok növeléséhez szükséges érték (dupla, vagy szimpla - támogatott, vagy nem)az aktuálisan növekedő osztály szintjétől függ (még mindíg), DE!:
    Ellentétben NWN1-el az aktuálisan maximális skillpontérték a szabályok szerinti karakterosztály +3, ha !BÁRMELYIK! már felvett osztály támogatja az illető skillt és karakterosztály+3/2, ha nem.
  • [Jakuza]
    Igen ,ezt mar az egyben is a modulkeszitok igy oldottak meg es sokkal jobb mint az eredeti allapot.
    Mondjuk azzal azert nem ertek egyet teljesen, hogy ezzel felertekelodik a szerepe a rogueknak, addig amig van a varazsloknak knock varazslatuk.
    De persze ha varazslo vagy magus nincs, akkor biza nem art egy jo kis toli a csapatban.
    Bar maga a toli is halalos , mindenkire ketkezes harccal es egy SD osztallyal.
    Jaj akinek a kozelebe kerul, mert annak biza vege.
    Csak sok modulkeszito nem kultivalja ha csak egy SD osztalyt vesz fel a tolvaj.
  • Larvin
    Sokan emlékezhetünk, hogy a pw-ken nagy viták alakultak ki a lootolás, a ládák és a csapdák rendszerének kiforratlansága miatt. Ezen is próbálnak segíteni a 2-ben. Bár a megoldások nem új keletűek hiszen néhol már alaklmazták őket az 1-ben is. Az csapdák ezentúl újra élesítődnek, tehát hiába gyalogol bele a csapat tankja, az újra meg újra sebzést fog okozni, addig amíg valaki nem hatástalanítja. Felértékelődik tehát a rouge-ok szerepe a csapaton belül. A másik újítás (szintén, előrehaladottabb gondolkodású pw-készítők már alkalmazták), hogy a ládákat, ha erőszakkal próbálják meg kinyitni az azt eredményezheti, hogy törött tárgyakat találunk benne.
  • [Jakuza]
    Hiaba magas a dexed, eleve sokkal kisebb a konnyupancel vedelme, mint harcos mondjuk akivel szembenallsz es fullplatet hord.
    Arrol nem is beszelve, ha ketkezes harcmodort folytatsz, akkor pajzsod sem lehet, tehat annak is kiesik az vedelme.
    Raadasul, az ero tobb sebzest is ad, amig te csak a tamadopontodat noveled a dex emelesevel, addig egy harcos az ero novelesevel a sebzeset a fegyverenek is noveli.
    Ketkezes harc ezenkivul negativ modositot is ad a tamadoertekedhez.
    Persze erre azt mondod, hogy de egyel tobbet is tamadsz.
    Viszont szamolj kicsit, valaki felvesz egy piercing resistes ovet es mar gyakorlatilag karcolgatod az 1d6os rovidkardoddal, mondjuk 14es erovel indulsz az azt jelenti, hogy egy 5/- ovnel kritikus nelkul legjobb esetben 3 sebzest tudsz bevinni jobb, 2 sebzest tudsz bevinni balkezzel.
    Ez eleg gyengusz.
    Ugy meg azt mondanam, hogy ha a parry adna ketfegyveres harcnal ACt es mondjuk jarna neki a tumble is, hogy mar lehet kezdeni vele valamit.
    De igy nem sokat er.
    Kozelharcot ellehet felejteni. Ijjal meg multiban a lagos mapokon nehez az elet es allando futkosas, mert ha megallsz veged.
  • Larvin
    az, hogy mit tudsz kijátszani sokban függ a személyiségetttől szerintem, de multiban csak az AA él meg, a ranger szimplán nem. Kétkezes harcmodornál javaslom egyik kézbe rapiert a másikba (offhandbe) a tőrt+ 2 w fighting+improved 2 w fighting. A büntetések így csökkenek a minimálisra. A kettőben lesz egy árdekes prestige class a prc-ből :a duelist, de mivel sok int és dex kell hozzá (ha sebezni is akar akkor str is) tumble bónusz már csak minden 10 pontért jár szóval..., nagyon sokat kell agyalni rajta, hogy nekiálljon az ember. Mindenestre aki egy jó duelist kombót tud összehozni az már nagyon fineszes, vagy csak vén róka NWN-ben. Én mint már mondtam korábban eldritch knightra gyúrok. Már elötörim is alakul. De nem leutánozni! :)
  • Larvin
    A ranger sajna multiban játszhatatlan volt. Sajna a társak hamar kiközösítették őket (szerintem kegyetlenség volt), mert csak hátrányára voltak a csapatnak (bár ha jobban meggondolom a rangerhez passzol a szoló életmód, de akkor mire jó a multiplayer). Az arcane archer jó volt, de ugye odáig is el kell jutni. Szerintem a kettőben nagy előrelépés, hogy az egyes kasztot tuningoló képzettségekhez az azokat eddig számtalan feltételeik miatt (dodge, mobility, two w fighting, közeli lövés) most egy idő után ingyen meg lehet kapni. Azért még a jövő zenéje, hogy multiban, hogyan muzsikál az új ranger. Erről jut eszembe: Ha valaki kap bétateszt meghívót, remélem értesít minket a tapasztalatairól itt a fórumon.
  • Braveheart
    De miért? 2 mágikus rövid karddal, weapon finesse-el és magas dex-vel se jó? Ráadásul még nem számoltam az íjat meg a dire beart.
  • [Jakuza]
    Nagyon gyenge egyedul, egy hasonlo szintu barmilyen ellenfel ellen.
    Teszem hozza sajnos, mert en szeretek nagyon rangerrel jatszani, de sajnos szerintem is tul gyenge.
  • Braveheart
    Úgy érted, hogy lvl 14 felett gyenge a ranger? Sztem egy dire bear társsal meg jó featekkel és persze jó felszereléssel ütős lehet.
  • G_ArchAngel #341
    szintén zenész...

de én vhol azt olvastam, hogy a 2-esben kicsit erősebb lesz, és nem arra gondoltam, hogy láthatatlanul nézegem a csatát lvl14 felett...
  • Braveheart
    Ez az nwn1-re vonatkozik...
    Melyik karaktert lehet jobban kijátszani, a rangert vagy az arcane archert?
    És ha rangerrel mész akkor milyen fegyvert használsz? Én most weapon finesst választottam, 2 short sworddal meg long bow.
  • [Jakuza]
    Vegre a bardot kicsit erosebbe tettek, mar ideje volt.
    Viszont druida maradt olyan amilyen volt.
    A Warlocktol meg szerintem kezdhetnek el rettegni a szerver ill modul tulajok. :P
  • Fenrir
    Háhá, mivel rouge-om sohasem volt még NVN-ben ezért nekem tuti drow zsiványom lesz, aztán majd szakosodunk assassinra :)
  • G_ArchAngel #337
    én a rangert továbbra sem érzem erősnek, pedig ígérték a tuningot...

mindegy, úgyis minden (c)RPG-ben elf ranger vagyok, itt is azzal kezdek, aztán majd nevelünk belőle félisten Legolast:)))
  • Braveheart
    Sajna a Pale Master még mindig gyenge... nekem van most egy az nwn-ben, és a lénye nélkül semmit sem ér. Igaz, jó a múmia is már, de sárkány ellen meg durvább szörny ellen semmi esélye. Varázslatokat kap, de nagyon alacsony a hatásfokuk... pl tűzlabdával sebzek kb 10et Wizard lvl3 PM lvl8 amúgy
    De nekem attól még tetszik
  • G_ArchAngel #335
    így nem lehet dolgozni...:(
  • Larvin

Alap osztályok
    prestige classok
    Fajok
  • Larvin
    Új feat (képesség)!

Able Learner : egyenlőre úgy néz ki, hogy emberek vehetik fel és a hatása az, hogy a nem az osztályodba tartozó skilleket (szakértelmeket) is egy pontért veheted fel a megszokott dupla helyett. Az igazság az, hogy továbbra is lesz egy limit ami maximalizálja a nem támogatott skillek fejlődését alacsony szinten, tehát ha támogatott gyorsabban fejlődhetsz vele, de, ha később szeretnéd magasabb szinten feljavítani, akkor nagyon hasznos ez a képesség, akár úgy is, hogy mindíg csak a limitig maxolod és így a támogatott (osztályra jellemző) skillekre több marad az aktuális szintlépésnél.
    forrás:nwn2news
  • [Jakuza]
    Hat ez akkor nagyon gaz.
    Legalabbis az Improved Disarm. Me'g hogy belekerul egybol a tamado inventoryjaba a kezbol kiutott fegyver.
    Ezt nem kellene forszirozni szvsz.Amugyis mindig az volt a gaz, hogy a foldrol felvette az ellen es nem minosult lopasnak, es a szerver gazdai sem tudtak ezt kordaban tartani semmifele scriptekkel, hiaba hoztak olyan szabalyokat, hogy a fegyvert a harcutan visszakell szolgaltatni. (mondjuk ezzel nem ertettem egyet)
    De hogy egybol belekeruljon az ellen cuccai koze ez nagyon lol.
  • Larvin
    varik ömlesztve:

spellek
    spellek2
    spellek3
    spellek4
    spellek5
    spellek6
    spellek7
  • virs lee
    Varázslatokról tudni vmit mi lesz, m i nem?
  • Larvin
    Csak három gólem lesz (penge, csont, vas) és két óriás (tűz és jég)
    két sárkány modell van: vörös és fekete. ...az egyik harcos, a másik meg pap
    A Knockdown és a Disarm a továbbiakban nem okoznak sebzést

Lásd: #323
  • Braveheart
    Csak 3 féle gólem, 2 óriás és 2 sárkány lesz?
    És akkor sebez most a knockdown vagy nem?
    Nagyon kíváncsi vagyok mi fog ebből kisülni.
  • Larvin
    egy kis poén a várakozás izgalmait ellensúlyozandó: :D

Ezt a gyöngyszemet a biowares fórumon találtam:
    kérdés:
    Important question: Are the romance options limited to boy+girl? Are any of the companions bisexual?

válasz:
    [sarcasm]
    Unfortunate, I had been so hoping to start with carving a hole in a water melon, then moving up the food chain to a random farm animal, maybe a close relative, topping it off with a freshly dug up corpse.
    [/sarcasm]