7862
-
#326 bárcsak már lehetne szaladni a TESCO-ban megvenni:):P
-
#325 Time stop-ot nagyon sajnálom:((( -
Larvin #324 egy csini kép (lelki szemeim elött megjelennek a kerekasztal lovagjai :D)
-
KH #323 Discipline, disarm, knockdown infók (többek között) -
#322 Hat remelem nem baromkodnak igy bele a disarmba. -
#321 Hat ennek szvsz semmi koze nincs a gyartashoz.
Ez szimplan szerintem csak az editorral a modulba elhelyezheto lenyek csoportjai, mint az NWN1-ben. -
virs lee #320 Lesz a time stopért cserébe végre project image? Meg esetleg symbol? A D&D 3.0-ban is benne van, mégha az NWN1-ben ki is maradt. -
KH #319 [URL=http://www.rpgvault.hu/?id=2587]Fejlesztői napló #2[/URL] videóval és képekkel... -
Larvin #318 Arra a kérdésre, hogy lesz e lehetőség gólemek gyártására egy nagy "Talán" volt a válasz. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!http://www.nwn2wiki.org/images/b/b7/Undead_and_Companions.JPG -> IGEN! (lásd: construct a companions csoport alatt) -
Larvin #317 Érdekes újításra bukkantam: tumble-ből már 10 skillpont kell egy ac bónuszhoz.
aug. 16
J.E. Sawyer
"Just so there's a dev post in this thread, Jeff Husges is correct; the skill now grants a +1 bonus to AC for every ten ranks. It also still allows the player to avoid AoOs from movement with a successful check." -
Larvin #316 Azthiszem javítanom kell magam. A disarm-nál a támadó inventory-jában landol a fegyver, az pedig nem jó, legalábbis pvp-nél sok vitát szülhet, főleg a craftolt tárgyaknál, de majd meglátjuk, hátha kitalálnak valamit a dologra -
#315 Ez aztán a hurrá optimizmus én óvatosabban bánnék az obsidiános fiúkkal eddig még csak egy játék folytatás füzödik a nevükhöz amit sikeresen totál elcsesztek /KOTOR 2 /. Majd csak a kész játékban derül ki az ujitások létjogosultsága mert egy folytatásnál legalább annyian ellenzik ezeket mind amennyien nem. -
Larvin #314 Úgy látszik NWN 2 beváltja minden reményemet. A pacikat hiányolom még (reméljük lesz kieg.) Lássuk sorban mi volt amit hiányoltam az 1-ből, de most úgy néz ki megvalósul. Összefoglalva egy szóban: 'az egyensúly', angolusul a game "very unballanced" volt. De most végre, sorrendiséget hanyagolva:
- A leütés nem okoz sebzést, nincs szükség discipline (fegyelem) szakértelemre
- ha jól értesültem kiveszik time stoppot amit nagyon jó ötletnek tartok, de örülnék, ha kivennék a harm-ot is, vagy legalább maximalizálnák a sebzését
- A bárd végre varázsolhat light armor mögül
- A ranger kap egy csomó bónusz képeséget, attól függően milyen irányban megy tovább (2kezes, vagy íjász)és a sok előfeltételt kívánó tulajdonságokat megkapja anélkül, hogy multiclassolnia kelljen értük a fighterrel
- Kivették a bugos és csalásokra lehetőséget adó 'Shifter' prestige classot
- A tolvajkodás rendszerét is megreformálták, bár még nem tudom hogyan működik az új rendszer, de a skill-t másképpen hívják (remélem nem csak a név változott)
- A legyakott ellen eldobja a fegyverét mikor elterül (ha jól vettem ki) úgyhogy übermonciknak sem érdemes überfegyvert betenni (hacsak nem akarunk a sok kikerült überfegyver miatt újabb moncikat gyártani)
- A disarmozóknak nem kell többé a lopott fegyverek miatt vitatkozniuk a sértődött tulajokkal mert a kézből kiütött fegyver az azt birtokló tulaj inventory-jában landol, nem a földön. (mondjuk, ha ezután meg találna hallni és közben újra elővette, akkor úgyis kiejti.->Lásd fentebb!)
- Nem adódnak össze a tárgyból jövő tulajdonság bónuszok (Én támogatom az ötletet mert így kevesebb lehetőség lesz überkarik gyártására, többet kell agyalni, ha jó akarsz lenni, nem lesz elég feldobni pár cuccot.)
- A sötételfek és más egyéb bónuszokkal megtűzdelt fajok fejlődése nehézkesebb lesz
Egyszóval tényleg a kiegyensúlyozottság felé mennek a készítők és ez nagyon jó dolog. A jelszó az, hogy mindenki megtalálja benne a neki tetsző játékstílust és választása miatt ne kerüljön hátrányba a többi játékossal szemben. Szívesen megnézném egyes "angol úriemberek" képét mikor szembesülnek ezzel a gondolkodásmóddal és azzal, hogy ez mekkora sikert fog aratni (mert nincs kétségem afelől, hogy sikeres lesz)
Lám, a karakterek hp-jének kimaxolása is alapként kerül a játékba és az egykor 'csítereknek' elkönyvelt playerek is feloldozást kapnak. Persze egyeseknek mindíg "spoilt children"-ek meg "fuckin hungarian exploiter"-ek maradunk, de azthiszem mi így is jól megleszünk az új játékban az új szabályokkal egy sokkal kiegyensúlyozottabb világban, talán egy nyitottabb szemléletű alkotógárdával és az új pw-k alkotói is magukévá teszik azt a hitvallást, hogy a játék mindenki szórakozására jött létre. Éppúgy a "vérpistikék"-nek mint az "rp nácik"-nak. Éljen az eljövendő új NWN közösség! -
#313 Mászt hev, most -
KH #312 ez meg egy ~24 perces prezi anyag (jó nagy 175 mb), a hang szerintem nem tökéletes, de a kép jobb (az általam) eddig látottaknál -
#311 Új múvi a GC-ről, lipcséből.
Kicsit kézikamerás, kicsit remeg, kicsit homály, de a nézhetjük.
Gamestar online link -
#310 Mög van itt még néhány érdekes infó morzsa főleg karakter alkotásnál választható hátterekről. (nem wallpaper hanem, hogy mit csinált a kari mielőtt kalandor állt) -
#309 Ahogy nézem ezeket a képeket de javú érzésem támadt.
Már jórég láttunk képeket ebből a szituból, csak másik kameraállásból. Na mind1 -
#308 Íme néhány új kép -
Larvin #307 http://www.bartleby.com/61/96/E0069600.html
eldritch= fura, nem evilági, ? -
Larvin #306 Az elemi és misztikus valamint az isteni/szellemi szavak tetszenek.Köszi!
Márcsak az eldritch-et kéne belőni valahogy. -
#305 Az arcane az elemi mágia, még a divine isteni/szellemi..
Ezt az eldritchet eddig csak a homm5-ben láttam, nem tudom mit takar.. -
#304 A papok az "erejüket" és mágiájukat az Istenüktől kapják akikhez imádkoznak, ezért is tudnak minden nap memorizálni újakat. A mágusok a természet energiáit használják fel, a Dark Sun nevű világban volt a Defiler-ek és a Preserverek. Különbség az volt, hogy a Defilerek ezt az energiát korlátlanúl használták fel a növényekből/állatokból, ezért is keletkeztek hatalmas kiéget foltok és elpusztult állatok/növények egy-egy varázslatuk után. A Preserverek csak annyi energiát emésztenek fel ami még nem károsítja a természetet.
Az arcane szerintem fordítható árkánnak, esetleg misztikusnak. (Magus-ban is árkán varázslatnak hívták).
A divine az az isteni mágia. Eldritch-ről még nem hallottam :) -
Larvin #303 Tény, hogy a magyar fordítás sokszor életszerűtlenül, sőt néha ostobán hangzik, ezért én nem is használok magyarítást soha, de legközelebb kipróbálnám az eldritch knightot és mielött belefognék érdemes volna letisztázni mi is az az 'eldritch' (már csak az előtöri miatt is). A hátborzongató helyett valami más szó kellene mert ezesetben nem csak gonosz karikról lehet szó. Az 'arcane' esetében a titkos szó pedig egy bárd esetében nem állja meg a helyét. Mit titkolózzon egy bárd? :) Szóval van két mágia vonal, az 'arcane' és a 'divine'. Ezeket kéne belőni valamelyest + most csatlakozik az 'eldritch' szó ami a warlock kaszthoz köthető, és ez ezesetben valami új energiából táplálkozó mágia, hasonló a bárdéhoz, mert a saját lelkéből fakad a dolog. Na ezt kellene leírni valahogy. Szétválasztani a három dolgot. Talán az istenekkhez való hozzáállás segíthet (de ez csak egy ötlet) A divine mágia követői ált. valamilyen diety-t is követnek (talán némiképp a ranger kivétel ezalól) az arcane mágia követői pedig általában az istenektől némiképp függetlenebbek. (kivétel mondjuk az Elminster féle varázsló, aki bele van zúgva Mystra-ba) A warlock-okról pedig az hírlik, hogy az erejük valamilyen kapcsolatban van a sötét oldallal. Na valaki okos ezt rakja össze és határozzuk meg a három fogalmat! -
virs lee #302 eldritch = hátborzongató, szörnyűséges, vérfagyasztó -
Aspyrin #301 Arcane-t talán titkosnak, esetleg rejtettnek. -
Thanatos #300 sehogyan, meghagynám eredetiben :) iszonyú ez a mindent lekell forditani mindenáron mizéria :) -
Larvin #299 Egy fordítós kérdés: Ti hogyan fordítanátok magyarra az 'eldritch' és 'arcane' szavakat? -
Larvin #298 Én az NWN-hez kiadott pdf-re gondolok, de közben szétnéztem az NWN2Wiki-n és sokat segített, bár az ott lévő infók inkább találgatások és a D&D szabályaira alapozottak, nameg NWN1-es tapasztalatok (PRC, stb.),de sztem elég jó dolgok vannak ott. Az egyik videón láttam egy láncinges muksót remélem lesz valami hasonló light armorban is mert elég szakadt és toldozott-foldozott kinézetű light armorokat láttam eddig. -
Thanatos #297 -
KH #296 hát, nekem a fiókocskámban pihenget ;-)
Még néhány videó, illetve egy videó interjuhé.
kitettem az eszköztárról is egy áttekintést, ha valaki érdekel -
Larvin #295 Jó lenne, ha ízelítőként meg lehetne kaparintani az új player handbook-ot pdf-ben. -
#294 Okay, hogy ez az ingame anyag most a harcokra ment rá, de nem félő, hogy elmegy nagyon diabloid irányba? -
KH #293 ingame trailer -
Thanatos #292 én értékelem döntésed :) -
csgj #291 már nincsen. de erről nem sztnék beszélni. főleg nem itt egy newerwinter nights 2 topicban xD -
#290 Mi lett a Zooey Deschanel topikoddal? :) -
csgj #289 jól lesz ez! csak a környezet grafikáján kéne még mit finomítani :( de mindegy, mert én mindenhogyan szeretem a fantasyt :D -
#288 Íme néhány új kép hardwiredről. -
Larvin #287 én is