22335
11330766891279474906.jpg
  • gordon 24
    Na én elteszem magam holnapra. Jó éjt!
  • gordon 24
    Az se rossz efoglaltság (én is csipem:D) Na de majd áprilistól kb huhhhu. Na akkortól ujra megy a durvulás!!!
  • bardocz
    lehet feltöltöm a vázat sütőolajjal,csinálok rápár lyukat,és tudok benne sültkrumplit csinálni:D majd elviszem szervzbe,de már csak fékkel együtt,addig itthon kockulok,meg szimezek
  • gordon 24
    Azt ne tedd rá.. Akkor vidd be egy szervízbe aztán egy 3000ft-ért átkenegetik neked mindenhol.
  • bardocz
    sajna max sütőolaj van itthon...majd amikor fel lesz rakva a fék akkor átkenetem az egész bicót
  • gordon 24
    Nem az két különböző hegy:D Van a Gelérthegy az az aminek a tetején a citadella van. Aztán van a Vár hegy annak a tetején a vár van. Aztán a szabadság hegy ezen van a normafa, széchenyi hegy, jános hegy stb. Aztán a hármas határhegy. Ezek közül csak a szabadság hegyre van felvonó. (fogas és a libegő)

Azt nézd meg, de a láncot olajozd. Ha van esetleg fáradt olaj (autóból leeresztett pl) akkor azzal olajozd meg.
  • bardocz
    jaa hogy ott,sokan a gellérthegyet szbadsághegynek hívják aztán gondoltam hátha:D

amúgy rendeltem a telóhoz valami zsírt is,amivel majd bekenem és nem fog koszolódni,olyan szerintem ami alapból rajta van,nem tudom jó-e még valahol a bicón,de majd megnézem hátha:)
  • gordon 24
    Én a szabadsághegyre járok. Azért mert egy centit nem vagyok hajlando felfele tekermni. A Szabadsághegyre meg felvisz a fogas. Ugyhogy ja. Jánoshegy, Normafa, ezeken toljuk. Na én ezért nem mek hóba bicózni.. Látod látod:D
  • bardocz
    ugye szabadsághegy gellérthegy?mert akkor az közel van:D majd ha jön a tavasz barátommal megyünk sashegyre,meg jánoshegyre talán,jó lesz majd:) kiváncsi vagyok mikor érkezik meg a tárcsafék,mert akkor veszek majd új láncot meg lehet fogaskerekeket is,mert a lánc tiszta rozsda,a fogaskerék meg csak kezd,de lehet arról lekaparom majd valahogy
  • gordon 24
    Felölem:D Én nyáron megyek fel bicozni. (remélem kicsit többet mint idén) Szóval ha akartok felölem jöhettek. Csak bukó kell minimum!! Ha az nincs akkor csak egyedül mek:D
  • gordon 24
    Azt nem tudom. De az biztos hogy a 2006-07-es tutti van még. Kb ezek a vázak uj áron olyan 35000-40000ft körül vannak. Tehát ha ugy akarsz össze raqkni egyet (ujként) akkor azért egy 120000-130000ft kell hozzá.
  • bardocz
    nekmis nekemis:D
  • acsati
    sztem is várok polarx-re. Hardyrol több rosszat olvasni máshol is. Azt nem tudod hogy 2004-es vázat lehet-e kapni vhol (boltban)?
  • gordon 24
    Szerintem ne. Várj egy picit hátha lesz jobb. Nekem nem tetszik az a Hardy. Mondjuk ez nem jelent semmit:D Csak mondom.
  • gordon 24
    Én budapesti vagyok! Ha kijön a jó idő gyere fel a szabadsághegfyre. Megmutatom:D
  • Mike
    hm... az tényleg nem elégm, pedig mot már olcsóbb lett

amikor én vettem a Polarist az volt 110 a polarX pedig 140
  • acsati
    régebbi vázakat már nem is lehet boltban kapni? mindenhol csak a 07-08-as polarx-eket látom igy neten.
    pl egy ilyen 2004-est már nem lehet kapni? PolarX 04
  • acsati
    mer csak 60ezrem van....
  • Mike
    miért nem veszel újat?
  • acsati
    na.... tök jo hogy megbeszéltem a polarx-es csávóval hogy a héten megveszem a bicoját erre ma irja hogy eladta... birom ez ilyen embereket... ez köcsögség. szal ugrott a polar x
    megvegyem a hardy-t? vagy várjak még? nem tud vki 60ér vmi jo bicot?
  • Mike
    valamit valszeg rosszul csinálok :(
  • bardocz
    mondjuk ha lassan megyek nagyon,akkor én sem tudok mindig felmenni,metr a hátsó kerék megakad:D de ez inkább lejtőn fel szokott gond lenni
  • Szabi84
    pedig egyszerűbb mint lábbal fellépni:DD
  • Mike
    naja, elméletben nekem is megy :)
  • bardocz
    hát csak szimplán felrántod az elejét,úgy,hoyg a testsúlyodat hátra helyezed,ha erre voltál kiváncsi
  • Mike
    amikor felmész a járdára úgy hogy megemeled az elejét ügyesen
    vérciki amit én egy magasabb szegélynél előadok :(
  • bardocz
    mijaza járdázás?:O
    amúgy e-bike megnyitott,úgyhogy rendelem is avid bb7-es tárcaskéket 160mm-es tácsával:)
  • Mike
    na majd egyszer megnézem ezeket a dirteseket mit is csinálnak :)) budapestiek vagytok?
    mondjuk engem is megtaníthatnátok arra, hogyan kell járdázni (ez nálam az extremitás csúcsa), ugrálni nem akarok - ilyen igényeimet kiéltem már görkorival még 99-ben (abban az éveben mutatták be a Matrixot, eh jó régen volt)
  • gordon 24
    Hát nem egyszerü:D Nekem nem igazán megy. Néha elkapom a ritmust akkor egy pár 10méter sikeredik de aztán annyi.
  • acsati
    megveszem a polarX-et :)
    manualt nehéz lesz megtanulni?
  • gordon 24
    Szerintem nem fogsz csalódni benne. Nekem volt Polarx-em. Az első váza a magellanak ami igazán durvulásra termett. 3 évig toltam vele igen keményen még versenyeken is mentem vele, és abszolute semmi baja nem lett nem tört stb. Az egy nagyon jó váz. Ha ebbe a bicoba rakz egy kb 10-12cm-et mozgo dirt villát (manitou vagy Marzocchit) eszméletlen gép lehet belőle. Vázilag mind 2 jó (ahogy irta a másik srác a másik topikba) de a Hardy felszerelésileg nagyon gyengusz. Persze ez az én véleményem hallgass meg másokat is. De én mindenképpen a Magellant választanám.
  • acsati
    köszi a hasznos infot. akkor sztem polar x-et veszem
  • gordon 24
    Hát:

Nekem vázilag mindenképpen a Magellan jön be. Mivel a magellanak a ditz váza a polarx és ennél jobb merev falu nincs. Viszont a Meridának a hardyból 4 fajta van. Persze hogy az 1-es a legjobb tehát ez a gyengébb váza.

A felszerelése szintén a Polarx-nek jobb. Viszont azt tudnod kell hogy az az Sr Suntour az egy nagyon szar villa. Tehát azt cserélni kellene benne. A hajtóműve isis-es mig a másiknak sima négyszög tengelyes. Fém fékcsövek, mig a másikon sima van. Azon nevetlen fékekk vannak ezen sram 9.0.

Szóval a villa kivételével a magellan egy 100x-jobb masina mint az a Hardy. (mondjuk ha nem akarsz annnyira durvulni a villa is birni fogja)
  • acsati
    nálam hozzá értöbbeket szeretném megkérdezni hogy szerintetek melyik bicot érdemesebb megvenni ezek közül?
    Magellan Polar X
    UMF Hardy 4
  • bardocz
    ha a mostanidat el tudod adni 40-ért,akkor már tudnál venni új polarx-et,mert 100 körül vannak,de láttam már 95-ért is,mondjuk,hogy lehet-e még kapni azt nem tudom,na meg most ebike,is szünetel,pedig nekem is kéne már tárcsafék,mondjuk így olcsóbb lesz,ha elég sokáighúzzák lehet lesz pénzem mégegyre,amit rakok előre:D
  • acsati
    nekem újra biztos nem telne :( meg már tavasz környékén szeretném cserélni a mostani bicom
  • bardocz
    az hogy nincs agyonmatricázva jó jel,mert valósinü nem repedt a váz,amúgy általában mindenki azt írja a bicójár hogy jó állapotban van,hevrom 2db jó állípotú bicóval szívta meg,mondta ezután csakis újatvesz,ha egész nyarat kell dolgoznia akkor is
  • acsati
    van egy kép róla látszolag nincs rajta hiba és azt irja jo állapotban van
  • bardocz
    60ért lehet kapni uf hardy-t teljes bicót?szerintem azt nézd át jól,mert valami baja lehet,hogy enyiért adják,legalábbis nekem gyanús
  • acsati
    csak olyat nem találok 60ér... több pénzem meg nincs