22335
-
Gabo #2077 Én értem a nézeteidet. De ettől a lenti tények még tények maradnak. Olcsó össztelosokkal hosszú távon gond lehet, bárki is gyártotta.
Egy merevfarú gépnél egy jól megválasztott nyereggel (erről ódákat lehetne irogatni), ballonosabb, legalább 2.0" körüli gumikkal, egy jó első villával sokat lehet javítani a rezgés elnyelésen. Esetleg rugós nyeregcsővel is lehet próbálkozni. Ez utóbbi még mindig olcsóbb megoldás, mint egy össztelós.
Hogy az út egyenetlenségeit mennyire fogod érezni a hátsó feleden, edzettség kérdése is. Minél erősebbek az ember lábai, annál többször áll ki a nyeregből, vagy ha nem is áll ki, annál inkább helyezi át a terhelést a lábaira a rázósabb részeken. Sokan tavasszal azért kezdenek pihe-puha nyergeket vásárolni, mert a téli punnyadás után az edzettségük elmarad a tavalyitól. Ennek köszönhetően a fenti terhelés áthelyezgetés helyett továbbra is a hátsójukra nehezednek. Ez pedig szépen oda vezet, hogy biztos a nyereg a rossz. ;o)
Az általad megadott bicok közül szerintem a Kelly's beast 2007 vázának a felépítése a legjobb. Ez a négy forgáspontos megoldás több gyártónál is megtalálható és nehezen tudják elrontani. Ennél a megoldásnál a legkisebb a pedálozásból adódó belengés. Szóval a pedálozásba fektetett erő többsége nem fog a rugózás miatt elnyelődni. Persze egy jó rugóstag és villa is sokat számít. Ha van lockout, akkor a felfeléken biztos nem lesz gond.
Azt minden esetre kalkuláld bele, hogy össztelos vázra nehéz lesz csomagokat rögzíteni. A hagyományos, hátsó háromszögre szerelt csomagtartót itt nem fogod tudni használni! -
#2076 már probáltam komolyabb merev farut is(Merida Matts ) amibe egy manitou R7-es villa volt és az igaz hogy a kezemen nem éreztem ha egy nagyobb bukkanon átmentem,de a hátsó része elég keményen visszaadta az uthibáit és hosszab uton azért nem fogok kiálva tekerni a nyeregböl.Annál még a TG-s bringa is jobban tompitott, pedig az az én 80 kg-om alatt alig mozdul meg.A teljes uthossza max 1 cm a 4 helyett.Ezért kell össztelos nekem.A lényeg kényelmesen és lassan eljussak A-bol B-be.Semmi verseny vagy durvulás.A suly se lényeg mert csomagot is vinnék. -
#2075 persze hogy nem,ezért vegyél inkább ugyan anyi pénzből egy jó merevvázast,mint egy nem éppen jó ösztelóst,ösztelósból tényleg nincs értelme olcsót venni,nekem a schwinncsepel ranger biciklim úristen,így viszagondolva anyira szar alkatrészekből volt megcsinálni,és a hátsó teló is csak akkor nem mozgott amikor kellett:D -
#2074 most ha azt mondom hogy egy TG bringám van 30k-ért ahhoz képest a 100k-s bringa profi szintu az én igényeimhez.A TG-s is kibirta a balaton körutat.
Persze hogy fél milláböl már lehet jót venni,de nem mindenkinek adatik meg hogy ennyit kiadjon egy bringára. -
#2073 kona stinky 300:) -
#2072 inkabb 500:D -
#2071 egy jó ösztelós váz kerül 200-ba,nem éri meg ösztelósat venni 100 körül -
#2070 énis lebeszélnélek erről mert csak a gond lesz vele , az én bringám is 130 ezer volt, nem össztelós, nincs tárcsafék sem, és a teló is finoman szólva kaki:D egy jó első teló kb 40-50 ezertől kezdődik! Ráadásúl egy ilyen össztelóssal kínszenvedés lesz emelkedőt mászni! -
#2069 már pár helyen leirtam, hogy miért szeretnék össztelósat.Mert földuton és egyenetlen talajon szeretnék kényelmesen turázgatni anélkül hogy szétrázná a hátsomat és a gerincemet.
Egy 100 ezres kategoria pláne márkásba meg szerintem nem lehet gagyi kategoria ami pár honap után szétesik.A mongoose otero comp pl egy alap változat,de ugyan erre a vázra van egy közép és egy profi változata is és csak a telók a váltok és a fékek lettek cserélve az alaphoz képest, a váz maradt.Ezért gondoltam,hogyha az alapnál is olcsobb alkatrészekböl rakom össze a bringát attól én késöbb akár egy profi szintüt is csinálhatok belöle,de ahhoz egy alapot kell vennem a többi már apránként nem olyan nagy kiadás. -
#2068 szerintem 50k-ért jó
-
#2067 túrázáshoz megkérdezhetem, hogy minek neked összteló? -
Gabo #2066 Egy normális merevfarú gépet is elég művészet 100k alatt összehozni.
Szóval a 100k környéki össztelós gépek elég rizikósak, származzanak bármelyik gyártótól is.
Bringát az ember hosszú távra választ magának. Márpedig az olcsóbb össztelosoknál a tartósság gondot okozhat. Ezeknél a vázaknál a forgáspontok legtöbbször csak egyszerű csúszó csapágyazást kapnak. Ezek pedig ahogy kopnak, úgy kotyogósodnak ki egyre inkább. Ez a hátsó rész lötyögéséhez, csavarodásához vezet egy idő után. Ha később esetleg egy tárcsafék kerül hátra, akkor ez még fokozottabban jelentkezik. De maga a pedálozás is állandó, ismétlődő csavaró erőként jelentkezik.
Ha cserélhetőek a csapágyak perselyei, akkor persze orvosolni lehet a kopásból adódó problémákat. De ebben az árkategóriában a "Ha"-n van a hangsúly.
Boltja válogatja, hogy vásárláskor mennyire hajlandóak az alkatrészeket cserélgetni. Általában drágábbra igen, de olcsóbbra felettébb ritkán cserélnek. Meg persze egy bizonyos szint alá menni nem is nagyon érdemes.
Az általad felsorolt bringák közül felépítésében és felszereltségében talán a Kelly's beast 2007 tűnik a jobbnak. -
#2065 hello mindenki!szerintetek 50 pénzért megéri a Hauser five?és egy haro f4-es bmx-et ami alig használt és alig sérült mennyiért lehetne eldani előre is köszi a válaszokat -
#2064 Ilyenekre gondoltam, mint ezek:
Kellys beast 2007
mongoose otero comp 2007
mongoose wing elite 2006
Nem akarok durvulni velük csak turázásokra kell egy megbizhato bringa amit egy jo alapnak tudnék használni egy esetleges késöbbi tuninghoz.Tehát lényegében egy jo váz kell és hogy egybe legyen a bringa és majd késöbb cserélném ami nem tetszik vagy nem ugy müködik ahogy szeretném.Esetleg megoldhato az ilyen boltokba, hogy ár csokkentés végett pár alkatrészt kicserélni olcsobb fajtára, hogy ne legyen olyan megterhelö egyszerre a vétel anyagilag? -
#2063 jaja,100k alatt cc bicó szerintem szkifi,jó minőségű ösztelósak nagyon drágák -
GVG #2062 hát annyira nem értek hozzá, de sztem 100k alatt igazán nem éri meg össztelósat venni
Amúgy a Merida Matts sport 100-at ajánlom nekem olyan van és nagyon jó, dupla felnit meg esetleg másik telót érdemes rá venni de a váz jól néz ki, könnyű és tartós -
#2061 tudnátok olyan webshopot mondani ahol rendkivüli akciok vannak régebbi kiadásu (2006,2007)MTB bringákra?Csak uj bringák érdekelnek mert számla kellene róla,de nem akarok 100k-nál többet költeni rá.
Lehetöleg össztelos CC bringák. -
#2060 és akkor itt a világvége -
#2059 banner autómatán vissza fog számolni ha eljön az ideje -
#2058 április 20-án -
#2057 mikor lesz critical mass? -
#2056 FElszereltségben lehet, de gyári adatok alapján súlyban jelentős eltérések 3-4 kg lehetnek -
#2055 Ha nem terepezni lesz, eleve ne MTB-t vegyél. 28-as Trekking/City bike, lehet acél vázas is, az legalább tartósabb, valami viszonylag jobb márkából, duplafalú felni nem árt de nem létszükséglet, ahogy az első teló sem. Felszereltség kb. mindegy, 50e alatti kategóriában úgyis ugyanazt rakja rá kb. mindenki, alap Shimano szett és kész. Nem kell túlspilázni szerintem, bármelyik bringa megfelelne a célnak a belinkeltek közül. -
#2054 Ez igaz csak egy Fradi drukker nem nagyon bír lila fehéret nézni.
Egyébként énmeg kipróbáltam egy versenyt amivel állítólag 20 éve bajnokságot nyertek.
Jó könnyű volt biztos jó bicajt lehetne belőle csinálni, de inkább vmi új design-osat szeretnék. -
#2053 pedig még mindig jobb mint egy acél sima kerekezésre -
#2052 Csajnak lesz. És nem terepezni P
Most felajánlottak neki egy aluvázat amire épülhet egy jó, de lila fehér színű én azt meg utálom. -
#2051 hát ezek olyan boltbajárós bringák:D -
#2050 -
#2049 Erről mi a véleményetek?
Grizzly kerékpár
Tulajdonságok:
A Grizzly kiváló társ a szabadidő eltöltésében vagy a mindennapok során. Kényelmes de sportos geometria, minőségi alkatrészek és fejlett acél váz jellemzi. Az egyik legnépszerűbb HAUSER kerékpár évek óta. Női és férfi vázzal egyaránt kapható.
· 26” méret
· HI-TEN acél váz női és férfi változatban is
· Shimano váltórendszer (TX30) 21 sebességgel
· Shimano RevoShift marokváltó (TX-50 váltókar a teleszkóposon)
· Férfi vázasok duplafalú felnivel, opcionálisan Suntour teleszkóppal
. Női vázasok szimplafalú felnivel, opcionálisan city felszereltséggel
· Alumínium agyak és ’V’ fékek
· Trinity kerékagyak
· Trinity 'V' fékek
· Az aktuális színválasztékról érdeklődjön a szaküzletekben!
-
#2048 Hát mont mondtam a régi váz túl nehéz úgyhogy mi vazzal kezdünk
lesz egy alap bicó jó vázzal amit majd lehet fejleszteni -
#2047 szerintem ha nem akasrtok egyszerre több pénzt költeni,akkor kezdjétek el a mostanit átalakítani,és majd a végén egy új váz,fontos egy jó váltó,rendes fékek,duplafalú felni,meg egy jó hajtás,ez már 50 felett van,de ha darabonként veszitek meg,akkor az nem olyan,mintha egybe költenétek 100-at,és addig a régire kell az új alkatrészeket felrakni,hogy ne csak a port fogják -
#2046 Akceptálom a véleményt, de jól jönne egy kis tanács is, ha már értesz hozzá. :) -
#2045 tévedés, lehet kiment a divatból, de direkt ilyent kért illetve szeretne
Őszinténszólva nekem nem tetszik az ilyen váz, de hajthatatlan volt.
Akiket ismerek azok az ilyet szeretik mert félnek a magas váztól. -
#2044 Igen ezt néztem, de szerintem ez túl nehéz és lomha lehet.
Kb ilyen a mostani biciklija amit használ -
#2043 meg szerintem nem fontos ilyen lányos vázat se már kiment a divatbol lányok is rendes egyenes vázu bicokal járnak :D -
#2042 44900.00Ft
egy ilyen szarért nevetséges...
csak alapbol szar a kerék még egy nőnek is de mint állat
fék nagyon gáz válto siralmas -
#2041 Én EZT találtam eddig ami tetszik mind árban mind felszereltségben. Szerintem ezt nem tudná kinyírni a drágám.
-
#2040 médintajvan :) -
#2039 igen, tavaly ennyiért vettem a bringavilágban a kampámhoz
http://www.photoblog.com/gabber/2008/02/11/az-n-kerkprom-my-bicycle.html -
#2038 Ezse rossz kerék