22335
11330766891279474906.jpg
  • gordon 24
    A Megarange-hez csak megarange váltót tudsz használni. Ezért ehhez a fogaskoszorúhoz csak az jó.
    A nem ehhez való váltók nem fogják tudni felváltani a felső tányéra vagy ha meg is teszi nagyon ki fog nyulni a kanál. Szóval ehez olyen kell.

Én azt javaslom hogy ha elől 3 tányért használsz és hátul 8-as fogaskoszorút.

Hogyha távokat akarsz tekerni és nem száguldozni akkor elől középső-t használd. Hátul pedig közép és alatti fogakat. Ha fel fele hajtasz elől kicsi hátúl közép és fel fele lévő fogakat.
    Ha gyorsan akarsz menni elől nagy tányér hátul közép és le felé fogakat.

De ha még igy gyorsan megy a lábad akkor az a legjobb megoldás, ha előlre veszel a hajtókarra nagyon lánckereket. Ha ezt megteszed olyanra betudod állitani hogy beszarzs ha el akarsz indulni vele:D
  • repvez
    Valaki tud segíteni a #1751-be?
  • gordon 24
    Ugy csinálj mindent mintha Autó lennél. Magyarul mindig abba a sávba menj ahova jutni akarsz. Persze jobbra tartva a szélén. Ha igy viselkedsz az autosok tudják mit akarsz, ha jobbra balra kalipálsz rosz sávból mész egyenesen stb. Akkor összezavarod őket és könyen elüthetnek. Szóval jól csináltad onnan kell tovább menni egyenesen.
  • Amse
    Jó linkek :) Ma voltam a futárélet nagyjával Dorogon a Tour de Kanyar mozgolódás révén és nagyon jó volt. (alleycat-en van infó róla, de míg ninja lent van nem lesz elérhető) Volt bográcsozás meg bmx-es ugrálás a palatinus tóba :)
  • gabber_saviola
    szerintem szabályosan közlekedtél.

itt az sg-n eléggé halott ez a biciklis téma, adok pár hasznos weboldalt ahová járok:

http://bringaut.hu
    http://criticalmass.hu
    http://alleycat.hu
  • GabiWong
    Sziasztok,
    arra lennék kiváncsi, hogy egy kereszteződésben, 3 sáv van (bal balra, középső egyenes, jobb jobbra), és én egyenes akarok továbbmenni, akkor a középső sávban legyek, vagy tartsak jobbra, és a jobból menjek egyenes tovább ? Mi a szabályos és mi az ajánlott ? : ) (Eddig a középső jobb szélén mentem)
  • repvez
    Az megtudnátok mondani hogy ez a racsni jo lenne egy shimano thurney hátso váltohoz?Mert azt irják hogy megarange kompatibilis válto kell hozzá,de nem tudom hogy az enyén tudja e.És egy 14-28-as racsnihoz képest mekkora gyorsulást érhetek el ugyanannyi tekerés mellett,mert a mostanival szinte állandoan a 14est használom és néha már szalajt a pedál olyan gyorsan kell tekernem,de mégis alig haladok.
  • gabber_saviola
    Én satuban fűrésszel vágom
  • GabiWong
    A bowden házat mivel érdemes vágni, vagy nem ajánlatos otthon barbárkodni rajta ? : )
  • gabber_saviola
    45 fokos szögben úgy, hogy feltekeréskor vissza tudjak hajtani fél centit, és azt visszatűröm a csőbe, és arra megy rá a dugó

Holnap készítek képet róla.
  • GabiWong
    A szallagot feltettem, majd rakok be róla fotót mien béna lett :D.

Az elején hogy dugod be a csőbe, hogy ne csavardjon amikor elkezded tekerni ?

Már csak a fékeket kell átoperálnom.
  • gabber_saviola
    ájjáj :(

akkor régebbi vázkialakításod van sajnos. a mostani szabvány olyan 5-6-7 cm a fék felső középpontja (kögzítőpont) és a fékpofa középpontja között.
  • GabiWong
    Sziasztok!

Most olyan problémám van, hogy a fék amit vettem a bicajra, nem éri el a felnit (vagyis elére csak belelóg a kerékbe is ...).
    Ienről már halottatok, mi lehet erre a jó megoldás ?

Úgy tervezem hogy két téglalap alakú vassal lejebb hozom a jukakat, csak nem tudom, hogy nem a fognak eltörni a terheléstől :)
  • gabber_saviola
    ha nem megy, akkor simán le tudod szedni és újra elkezdeni.
    de ha tényleg nem megy akkor újrabandázsolom az én kormányom és tolok róla videót :)

grat, egyik legjobb parafás bandázst vetted (jóvétel)
  • GabiWong
    Köszi a segítséget!
    Megpróbálom magam rárakni, hátha elrontom :D

Iet vettem
    http://ebike.hu/termekek/kormszalag/3559
  • gabber_saviola
    nem nehéz pedig, simán megtanulható
  • Amse
    én hagyom a profikra. 800-1000ft ért feltekerik és nagyon szép lesz...
  • gabber_saviola
    legjobb

parafás bandázs vagy sima gumis?
    Csak azért kérdezem, mert a gumist jobban tudod húzni, mikor felrakod, a parafásnak meg szélesebb a ragasztócsík az alján.

Pár centis darabot a csőben hagysz, amit megfogsz az egyik kezeddel, másik kézzel alulról kezded, és felfelé tekered a bandázst úgy, hogy mindig takarja az előző felét vagy 1/3-át, mert akkor nem fog kibuggyanni. Feltekerés közben azért kicsit húzd a bandázst(nem nagyon, de azért feszes legyen), mert ezzel is megakadályozod a kibuggyanást. Ha nem jó a tekerés mindíg vissza tudod bontani, szal no para.

elsőre bonyolult csak, másodikra már profin megy a dolog.
  • Pistike 007
    K.csapágynak azt a részét, ami a vázban van, azt hogyan szedjem ki? Erőszakosan, vagy van valami mikéntje...:)
  • GabiWong
    Sziasztok,

országúti bicikli kormányra a szallagot nehéz feltekerni (hogy kell), mert ami most van rajta, azt le akarom cserélni.

Köszi a segítséget : )
  • Pistike 007
    Szerintetek inkább Mali vagy Scott MTB vázon "legyenek a dolgok"?
  • Mike at home
    szerintem ez életveszélyes
  • gordon 24
    Ez világos. Csak ezzel egy baj van:

Egy jó ösztelós bringa kb 500000ft -nél kezdődik.
    Nem véletlenül. Az egyik hibája a gagyibb bringáknak, Hogy nem csapágyakon forog a hátsó rész hanem csak csapolásokon. Ez azt jelenti hogy nincs köztes forgópont. Ezzel az a baj, hogy kilógósodik, és lógn kezd.
    Aztán amit az elöbb leirtak az is igaz rá.
    Ami a biciklizést jelenti ha össztelosod van akkor az energia jó része a teleszkóp mozgatására megy és nem a bicikli mozgatására. Ha turázni akarsz és sokat biciklizni nem javaslom én sem. Jobb annál egy merev hátuljú bicaj, és mondjuk egy rugós nyeregcső. Igy a gerinc történet sincs és az elöbb leirt hibák sem jönnek elő.

A másik pedig az hogy ezeknek a bringáknak a felszerelése sem jó azért kerül ennyibe mert telós. Ha ennyiért veszel merevet jobban jársz mert jobb cuccok is lesznek rajta.
    Persze a te döntésed, én csak a véleményem mondom..

De azt még hozzá teszem hogy elvileg a mongoose jó márka. Tehát biztos hogy müködni fog..

Üdv.
  • repvez
    A mostaninál nem hiszem hogy valami is nehezebb tud lenni.Egyébként meg tekerni kell nem emelgetni vagy nem?
    DE azért hasznos tud lenni az a hátso rugo amikor egy nagy gödörbe megy bele az ember és nem egyböl a gerinc tompitja.Ha csak egy fokkal jobban mozognak a teloi mint a mostani akkor annak én már örülök.
    Mint mondtam csak hobbybringás vagyok nem érdekelnek a grammok és hogy 2mp-el lassabban érek valahova csak hogy kényelmesen eljussak A-ból B-be.
  • bardocz
    és nehezebb
  • Krezga
    Szerintem ki a mezőre, meg túrázgatni pont nem jó az össz-telós, mert sok erőt elvesz.
  • bardocz
    nem baj,azért próbáld meg
  • repvez
    Na az én voltam
  • bardocz
    szerintem ez sem mozogna túl sokat,de lehet tévedek,amúgy volt már itt valaki akinek azért nem mozgott,mert ahol a váz meg az izé ösze van kapcsolva(ahol elfordulna az ami a kereket tartja)túl szoros volt és amikor kivette a rugót akkor sem mozdult a váz,nézd meg azt is hátha jobb lesz
  • repvez
    ezért érdeklödök,mert 80 kg-omnál a mostani nem nagyon mozog
  • bardocz
    ha em olyan durvulásra akarod használni max akkor,de azért próbáld ki hogy rugózik mert ha olyan mint egy tescobike akkor tök fölösleges
  • repvez
    Ezt sok helyen mondták,de megindokolni nem tudták, hogyha nem versenyre használná az ember hanem csak saját szorakozásra ki a mezöre és turázni akkor milyen hátrányom származik belöle.
    Most egy TG bringám van amibe már 500km-ert beletekertem,de azon kivül hogy kicsi az áttétele nincs vele gondom.
  • bardocz
    enyiért egy randes ösztelós vázat nm lehet kapni :D
  • Szabi84
    Nah, nem vagyok a biciklikben profi, de egyet tudok ennyi pénzért ne össztelósat vegyél!
  • repvez
    Tudnátok erröl a bikerol egy kis véleményt mondani a felszereltségéröl milyenek a telói stb...
    Mongoose
  • Szabi84
    meg ha ilyen bringám lenne :)
  • bardocz
    bázz,ha így tudnék bicózni :O
  • Z
    WTF? pardon me... (F5? no way!)
  • Z
    Hát ezek tudnak: mádáfákáz!
  • Z
    Hát ezek tudnak: mádáfákáz!