22335
-
#2237 Tavaly ugy volt.
Hogy a rajt a Ujpesti rakpaton volt. Végig a rakparton át a petőfi hidon budára. Majd ott is végig a rakparton asszem a lánchidon mentünk vissza, majd végig az Andrássy utón be a városligetbe. Ott volt a vége ahol az a nagy rét van, a mülyég után beljebb. -
#2236 én azt sem tudom mi az útvonal :) de amúgy tényleg jó lenne sg-s bringaparty néha :D -
#2235 Jaja! Mult évben is voltunk.. Hát figyi ha mentek akkor beszéljünk meg valami találkozó helyet vagy ilyesmit aztán össze futhatunk. Persze ha én is mek.. Nagy sg-s brimnga parti:DDD Igaz mi nem szoktunk elmenni a rajtig. Álltalában a margit híd pesti hidfőnél szoktunk gyülekezni:D -
#2234 de attól még mehetünk csak a poén kedvéért -
#2233 Menjünk? Mondjuk a bringázás jó benne. De én szeretem az autokat:D -
Gabo #2232 Merev villában annyi a jó, hogy nem tud elromlani, nincs karbantartási igény. Addig, míg az ember összeszedi a pénzt egy rendes telora tökéletesen megfelelő lenne.
Csak a gyártók/boltok ma már nem tudnak telo nélkül eladni egyetlen bicot sem. Így viszont mindenki jól jár vele, kivéve a bicost. Eladják az olcsó telokat, majd a páciens néhány hónap múlva kopogtat egy új, drágább villáért. (Persze a régit már csak legfeljebb használt alkatrésznek számítják be...) -
Gabo #2231 Ha átlagos XC felhasználást feltételezünk, akkor szerintem is a használható kategóriába tartozik.
Amúgy ezért is írtam, hogy talán azt érdemes idővel cserélni.
Azt hiszem igazad van. Ez alapján nem érdemes különbséget tenni a két bico között. -
#2230 Nekem totál noname első telóm van, de városi padkázásokhoz azért igen jól jön, és sokkal jobb így közlekedni, mint merev villával. Mondjuk terepre nem megyek. -
#2229 igen de a suntour nem annyira moslék, mint a gila. bár ha nem ugrálsz vele, meg nem zúzod annyira, akkor a gila is jó. -
Gabo #2228 Maradjunk annyiban, hogy a belépő teloknál minden jobb. (Talán még a merev villa is.) ;o) -
#2227 szerintem az rst gilánál szinte minden jobb :) -
Gabo #2226 Én valószínűleg megyek majd. Alapvetően az időjárástól függ a dolog.
Próbálom szervezni a bringás ismerősöket a cégtől is. Majd kiderül, hogy kinek lesz kedve hozzá. Szerintem vétek kihagyni, mert nagy buli az egész.
Valószínűleg viszek majd fényképezőgépet és megpróbálok lőni néhány képet is. -
Gabo #2225 Amennyivel többe kerül a Magellán, annyival többet is ér.
A Magellán Polaris Deore váltószettel lett szerelve és a WTB felnik sem rosszak. Azt is meg merem kockáztatni, hogy az RST Gila jobb telo, mint a SunTour. A Magellán vázának a kialakítása is jobb, legalább is a bowdenek jobb helyen vannak elvezetve. A Magellánál a felső vázcső tetején futnak, így cipeléskor nincsenek útban és kevésbé koszolódnak. A Skarpeánál viszont a felső vázcső és az alsó vázcső alján lettek elvezetve. Az előbbi cipekedéskor lehet kényelmetlen, míg az utóbbira az első kerék az összes szutykot rá fogja csapni.
A Magellán Polaris egy amatőr versenyzésre is megfelelő bico, míg a Skarpea S300 egy belépő szintű bico.
Hosszabb távon a Magellán jobb választás. A Deore szett egy megbízható és strapabíró váltókészlet. Amit esetleg cserélni érdemes majd rajta, az az első villa. De ez már teljesen igény kérdése. -
#2224 ki jön majd a critical mass-ra? -
ujoncB #2223 Magellánból talán ez: http://webshop.speedbike.hu/webshop/index.php?p=productMore&iProduct=1831 (ezt többen is ajánlották, kifejezetten sokan :-) )
A Merida is nagyon tetszik. Minél többet megnézek, annál nehezebb dönteni :-)
Még nem ejtettem ki a Skarpeát se, árban azért ez a legjobb, kinézetre is tetszik. Mondjuk gondolom a Merida például amennyivel drágább, annál többet is tud.
http://skarpea.eu/m/termekek/mtb/s300-n-i-hu
Hozzáértők azt mondták, hogy ez az oldal nem ad túl sok infót a bringáról, de én teljesen laikus vagyok. Nem tudom, hogy így képről, ránézésre, meg a minimális infókból lehet-e, tudtok valami összehasonlítást (melyik jobb, miért, melyik éri meg jobban, miért) adni a Magellanról és a Skarpeáról?
-
#2222 mire kell? Én lehet, hogy használtat... -
#2221 50-55k-ért milyen mtb ajánlotok?? -
ujoncB #2220 Sokan mondták a Magellánt meg a Meridát. Azért gondoltam a Skarpea-ra, mert örökös garanciát adnak a vázra, plussz testre szabják. És elég megfizethető áron. Azért ez szimpatikus nekem :-)
A Merida ennél drágább kategória, ahogy néztem. Még a Magellánon gondolkodom :-) -
Gabo #2219 Erről a márkáról Én személy szerint eddig nem is hallottam.
A magam részéről inkább a Magellánt, Meridát és talán esetleg az Author-t ajánlanám.
Ezek a cégek már pár éve a piacon vannak és ár/érték arányban jónak mondható bicokat készítenek.
A nézelődés megkönnyítéséhez itt egy link gyűjtemény:
http://bicikli.lap.hu/
http://hegyikerekpar.lap.hu/ -
ujoncB #2218 Többfelé érdeklődtem, meg nézegettem, most épp ez tetszik: http://webshop.speedbike.hu/webshop/index.php?p=productMore&iProduct=1850
Mit gondoltok róla? -
ujoncB #2217 OKé :)
Megnézem, köszi :) -
#2216 Specialized Hardrock-ot érdemes megnézni, mondjuk az kicsit drágább a kategóriájában, de szerintem megéri :) -
ujoncB #2215 Köszönöm a tanácsot! Körülnézek ilyen szempontból :-) -
#2214 neem, azt tudtam, hogy nem stimmel és hozzá kell nyúlni, néztem is azt a 2 csavart, de logikailag egy olyan irányú csavartól elvben nem mozdulhat pont merőleges irányba és mégis :) -
#2213 Legalább edzettél egy kicsit!:D Jó de aki nem csinált még ilyet honnan tudná? -
#2212 Azért az vicces volt, hogy gyakorlatilag úgy tekertem ma végig szembeszélben 20km-t, hogy az egyik fékpofa - ha nem is tökig, de - hozzáért a tárcsához... Nincs ám izomlázam lol :) -
#2211 Na ugye!:D -
#2210 Teljesen jó! Úgy csináltam, ahogy mondtad és most... jéé, milyen könnyű tekerni :DDDDD -
#2209 És jó lett? Nem ér bele? -
#2208 update: rájöttem közben, hogy mire gondoltál és meg is oldottam. köszi! :) -
#2207 a konzol amivel a vázhoz csavarozod nem közveten kapcsolódik a fékpofákhoz,hanem azt 2 csavar tartja a konzolhoz,azt kell meglazítni -
#2206 Az nem lehet! És ha nagyobb a tárcsa?? Mutass képet a fékről!!(lehetőleg ugy hogy a felfogatása is látszodjon) -
Szepy2884 #2205 Szóval, akkor max 120E-ért ki milyen bringát ajánl? És V-fékkel v. tárcsával? Köszi -
#2204 őő, nemtom, nekem egyben volt az egész, mármint... 2 csavarral kellett a vázhoz rögzíteni a cuccot és csá, ennyi :) -
levi1989 #2203 mi a véleményetek at eastern lowdown bmxről?
miért jó és vannak e hátrányai -
#2202 75 volt, www.bemp.hu
acélváz de elég könnyű (2,5kg) -
#2201 másik kérdésem az lenne h kb 50-55-ért ,olyen mtb ajánlanátok?? -
balrog20 #2200 hello a vázat mennyiért vetted? és hol? előre is kösz :) -
#2199 Elviekben ugy mükdöik a dolog, hogy a vázadra felteted a konzolt. Ebbe megy igye bele az a két csavar ami a féket tartja. A fékednek valószinüleg ovális az a része amibe a csavar van.
Na amikor felteszed, belerakod a csavart, de nem huzdo meg. Megfogod behuzod a fékkart akkor a fék ráfeszül a tárcsára, és beigazitja magát. Ezek után behuzott féknél meghuzod a csavarokat. Igy tutti ugy fog állni hogy amikor elegedi a tárcsát akkor sem fog hozzá érni. Maximum annyira hogy serceg egy kicsit de az nem baj. -
#2198 nagyon szép bico lett!
nekem sose lesz ennyi pénzem :((