22335
-
#3837 leszeded. :] -
leipsig #3836 [IMG][/IMG]
Új gép -
leipsig #3835 régi gépem -
leipsig #3834 [IMG][/IMG] -
#3833 ns capital . merev ns villaval, brakeless, es 24es kormannyal, aaaaz a bicaj :] -
#3832 am ezt a nem lesz azért mondta mert leszedem vagy tönkremegy?:D -
#3831 az előző bmx-em 11 volt kilépőkkel:P és első fékkel, alu vázas volt:D -
#3830 enyém csak 11.6 blo :P
am fel ev. es nem lesz se rotorod, se hatso feked, se ep vazad, se ep ulesed, aztan elso feked se :]
superbmxen volt most par hete egy bringa, 7.6 kilo. pofas bico. fele animal :] -
Gabo #3829 Na Ez már szép darab!
Remélem nyúzod is rendesen, ahogy egy ilyen bringát illik! -
Gabo #3828 Torta:
MONGOOSE 2008 ROCKADILE AL
Ez egy nagyon-nagyon alap bringa. Sokat ne várj tőle!
Nézzük sorjában:
A váz használható és egy bizonyos mértékig alapja lehet a későbbi fejlesztéseknek.
A Suntour M2025 villa semmilyen beállítást nem tesz lehetővé. 63 mm-es rugóúttal rendelkezik. Aszfalton a kisebb repedéseket, egyenetlenségeket talán valamelyest csillapítja, de terepen csak arra lenne jó, hogy elpattogj vele. (Mint a prérifarkas a Gyalogkakukkban.) Aki komolyabban szeretne bringázni, az néhány hónapon belül le fogja cserélni.
A meghajtás a Shimano, a Sunrace alap modelljei és noname alkatrészek közül lett összeválogatva. Alkalmi tekerésekhez használhatók ugyan, de hosszabb használat és terhelés alatt valószínűleg a pontosságuk hagyni fog némi kívánni valót maga után.
A kerekek aszfalton, döngölt földúton talán használhatók, de komolyabb terepre nem nagyon merészkednék velük. Bár nem írtad, de ha esetleg testesebb bringás lennél, akkor arra készülj fel, hogy ha a kerékszett nem túl jó minőségű, akkor sűrűn kell majd centrírozni. Akár egy-egy rosszul sikerült padkázás után is.
A Kenda Komodo gumik jók lehetnek, de túl agresszív a mintázatuk. A bütykös felületük miatt aszfalton elég zajosak lesznek. (A gyártó választása azért eshetett rájuk, hogy ezzel azt sugallják, hogy ez bizony egy kemény terep bringa. Pedig nem az...) Érdemes inkább egy alacsonyabb mintázatú vagy vezető éllel ellátott gumit választani. Ezeknek sokkal jobb a gördülési ellenállásuk és inkább valók kemény útfelületen való használatra. Ha a vázba az 1.95” helyett 2.0” vagy 2.1”-es gumi is belefér, akkor a ballonosabb külsőnek köszönhetően egy kicsit jobb lesz a rezgés elnyelése is a gépnek.
A ProMax fékekről nem őrzők túl jó emlékeket. A fékpillangók meglehetősen rugalmasak, így fékezéskor hajlamosak csavarodni. Ez pedig nem használ a fékerőnek. Ezeket már a vásárláskor lecserélném legalább egy Shimano Deore V-fékre. Zongorázni lehet a különbséget közöttük.
A kormány acélból van, így eltörni nem, legfeljebb elhajlani fog. Viszont nehéz és nem korrózióálló.
A műanyag pedálok sem a strapabíróságukról híresek.
A bringa főleg aszfalton való alkalmi, hétvégi tekerésekre alkalmas, de komolyabb, rendszeres sport használatra nem ajánlanám. Ha nincs más választási lehetőség, akkor amit vásárláskor azonnal lecseréltetnék, azok a fékek és esetleg a gumik. Az első a biztonság szempontjából fontos, a második pedig a bringa menet tulajdonságain javítana sokat.
A bringával vásárlás után két dolgot lehet tenni:
Használod addig, míg eldől, hogy tetszik-e ez a sport és amíg össze nem jön a pénz egy jobb gépre. Akkor pedig egy az egyben el kell adni.
A másik lehetőség, hogy apránként ahogy kopnak az alkatrészek lecseréled őket jobbra. De ebben az esetben valószínűleg jobban jársz, ha egy jobb vázra épített, de szerényebb felszereltségű bringát választasz.
Én azt javasolnám, hogy szánj rá több pénzt és inkább vegyél egy jobb bringát, minthogy csalódj és később megbánd a döntésed. Nagyjából +20k-ért már meg lehet venni egy Magellan Crater Alivio bringát. Az szerintem jobb választás lenne szinte minden szempontból.
Illetve érdemes megvárni a szezon végi akciókat. Pl. a Merida bringákra már el is kezdődött!
Esetleg előző évi modelleket is érdemes megnézni. Sokszor igen kedvező áron hozzájuk lehet jutni. Pl. itt: http://www.speed-way.hu -
#3827 az lol:D
miből van müanyag?:D
am azé a 85kilóm alá kell az acél váz meg a többi acél cucc:D -
szieszáj #3826 monti :D -
#3825 Szerintetek
ATB vagy Trekking?
Egyik barátom nem tud választani:D -
szieszáj #3824 nekem a montim 11 kg kb :D
amugy jo kis gép ez igy ránézésre, + sokkal jobban jártál mint mongoossal szvsz :) -
#3823 igen, Haro F2 nél döntöttem, kipróbáltam az oszttársamét, és kurvára bejött, 13 kiló az egész kilépő nélkül:), jó a geoja szal egész könnyü a manual, meg 110°xD lassan megy már a 180is:) -
szieszáj #3822 ezt vetted multkor amikor kérdezted ?:) -
#3821 Akkor itt az enyém:)
Kurvajó keró, csak a felnit kéne cserélni, mert ez papírból van:P
A színe gyönyörű, bocsi a minőségért, de telos képek:) Am a színére visszatérve, napon arany, neonnál bordó, és sima lámpánál meg barna:P
-
#3820 Át kéne írni a topic címet.
Ötletek? -
#3819 ez frankón néz ki, jól látom hogy az első kerék ballonosabb? -
szieszáj #3818 szép darab bár fék nékül az igazi szvsz :) -
#3817 ha meg álombájk akkor ez...
következő nyáron lesz a csere erre. a régit persze megtartom örökre ;)
nem akarnám cserélni de sajnos haladni kell a korral...
[center] -
#3816 beszélsz. kocsi is csak 50milliónál kézdödik, neketek mégis 5éert van :] mégis jó...
röviden, 400tól felfelé már bőven jókat össze lehet rakni :]
am fotóztam az enyémről is egyet...
haro cozmo alap. azóta hoffman villa, eastern agyak, egy nomad kormany, odüsszi fékesdi, a vázon akkor a papucs mint az ááálat, de akkor sem cserélem le, szívemhez nőtt már nagyon, és súlyban sincs többletem vele, lehet nem a legszebb de legalább összetörhetetlen, új hajtás meg beszerelésre vár csak.
[center] -
#3815 Törn off kapszlokk -
#3814 miért olyan drága bicód vagy? szerintem bőven a feléért is van 1 milláért már karbonvázas! -
#3813 Miért kiabálsz? -
#3812 1 MILLIÓ FELETT JÓK AZ ÖSSZTELÓSSOK -
#3811 itt nyomja valaki össztelóssal? egy szép napon olyat szeretnék -
#3810 -
#3809 Rock Machine Stampede 70 2007
NEKEM ILYEN BIKEOM VAN MIVEL SAJÁT KÉP NINCSEN GÉPEN IGY NETRŐL TESZEK BE!
[IMG] http://bikemag.hu/oldimages/stories/2007/09_szeptember/RockM3.jpg[/IMG]
Vázanyag: Block Design Custom 7005 DB Alumínium
Villa: Marzocchi Dirt Jam Pro 100 mm / 32 mm
Hajtómű: TruVativ Hussefelt Howitzer 170 mm / 38 fog + rockring
Középrész: TruVativ Howitzer
Lánckeréksor: Shimano HG-50; 11-32 fog; 9s
Lánc: KMC-Z9000
Váltókar: Shimano Deore; 9s
Hátsó váltó: Shimano Deore LX
Fék: Hayes nine; 180 mm / 180 mm
Első agy: Rock Machine; 36 furat
Hátsó agy: Rock Machine; 36 furat
Felnik: Mach1 Freeride
Küllők: DT; 2 mm; fekete
Külsők: WTB Timberwolf; 26 x 2,3
Kormány: TruVativ Hussefelt DH risebar; 680 mm / 31,8 mm
Kormányszár: TruVativ Hussefelt; 60 mm / 0 fok / 31,8 mm
Markolat: WTB csavaros
Kormánycsapágy: Cane Creek Mallet
Nyeregcső: TruVativ XR 2 csavaros; 31,6 mm / 350 mm
Nyereg: WTB Power-V
Pedál: Wellgo alu platform
Geometriai adatok:
Fejcsőszög: 70,5 fok
Nyeregvázcső-szög: 73,5 fok
Tengelytáv: 1040-1060 mm
Láncvillahossz: 410-430 mm
Felsőcsőhossz: 550 mm
Vízszintes felsőcső-hossz: 565 mm
Fejcsőhossz: 124 mm
Tömeg: 16,12 kg -
#3808 Egy dirt váz.. 100 tól kb 140 nagyon max 150-et bir.. Illetve illene birnia..
De a gyártók a 100-ast rakják bele szinte mindbe igy azzal müködik valszeg a legjobban..
Az én Konába 150-es van egyenlőre birja:D -
vass17 #3807 Kicsit furán mutat ott ez a cím:D Nem lenne elég annyi, h: Biciklizés? -
#3806 ilyen sem volt még, top10 be került a topik -
vass17 #3805 Maszka, látom megjött az eszed, és hallgatsz a többségre:) -
vass17 #3804 Hmm, nem tudtam, hogy a váz nem visel el tul nagy teleszkópot. De honnan lehet megtudni, hogy mekkora a max. teherbírása ilyen szempontból??? (vmikor tervezek telóvásárlást, jó lenne tudni:D) -
#3803 :D!
nem igen tudtam még szétzúzni..szerintem nagyon bivaly egy váz!
csak a villát kéne eladnom már!:D
-
#3802 azt egy szóval sem mondtam h a drágábbakat nem ők csinálják...az természetes hogy igen :) viszont az enyém még eredeti marzo gyári :D 2005 ös dirt jam comp, és ebben még több anyag volt mint a mostaniakban :) -
#3801 Hát figyi! Én erről nem trudok. De ha 2-en mondjátok tutti nem hülyeség.
Azt viszont kétlem hogy a profi villákat a santur gyártaná, mert neki nincs profi villája.
Ráadásul a Marzocchi nem a bringa gyártásba kezdte kb 30 éve gyárt cross és enduró motorokhoz villákat, igy nem valószinű hogy a santour adná az ötletek hogy kellene csinálni.:D -
#3800 ezt láttam,de már nincs nekik.csak a gugli dobja ki.egypk ha az oldalon rákeresel,csak a RUX-S van,ami 54dodó! -
#3799 amúgy meg a suntour is kezd felfejlődni...a duro-k szarok , de a rux-okkal megütöttek egy jó szintet.. -
szieszáj #3798 itt :)