22335
-
#3957 Jahh:D Na igy már világos..
De az extreme Frreiridra már DH bringákat használnak. -
#3956 Ez nem igy van!
A szimpla vállas villák közül nagyon sok brutál durva viszonyokra van kitalálva.
Ha megnézed a Kona stinky vagy azok az igazi Freerida bringák, mind szimpla vállas villával jönnek ki..
Amelyik bicóba már dupla vállas van már inkább DH enyhe DH-ra van
Ráadásul merev hátulju bicóba agyatlanság dupla vállas villát tenni.
Egyrészt letöri a nyakát stb..
Egy a kérdés mit nevezel te freeridenak?? Mert lehet ezért nem érted azt hogy nem érdemes bele dupla vállas villa. -
#3955 Én is valami ilyesmiről beszélek.Csak nálam az extrem freeride a freeride:) -
#3954 mert nekik nem kerül pénzbe a 320ezres rockshox boxxer:D -
#3953 jó persze...aki 20 métereset akar ugratni...az úgy is duplavállast vesz...de ha úgy vesszük a freeride-ot is szétszedhetjük két részre: freeride-ra illetve extreme freeride-ra... -
#3952 Öööö,ezek a szponzorált fickók vajon miért nem olyat használnak?:P
Városi freerid-re,meg kis ugribugrira persze elég a szimplaváll is,de ami nálam már igazi freeride,arra az kevés. -
#3951 az is tud erős lenni ugyanúgy...ha jól megcsinálják...és kb ott mozog a 200 ezres értéknél...pl egy marzocchi shiver sc vagy marzocchi 66 rc2 -
#3950 láttál már szimplavállas freeride teleszkópot...rendeset? -
#3949 Városi freeride,vagy amikor kimenne egy hegyre?Mert innen jópár ugrás öngyilkosság lenne szimplavállal. -
#3948 egy valamit elrontottál...a freeride gépeknek nem nagyobb az rugóútja 200nál...sőt...200 sincs...150-170 között mozognak elől hátul...és leginkább szimplavállas jószágok...persze lehet duplavállas is...könnyebb mint a dh bicó...hogy azért lehessen valami trükköt is végrehajtani vele...továbbá ránézésre a dh bicikli masszívabb -
Gabo #3947 Ami még kimaradt:
DS, 4X - Dual Slalom és Four Cross. Az első esetben ketten, a második esetben négyen indulnak egyszerre egy jól kiépített, leginkább lefele haladó, éles kanyarokkal és ugratókkal megpakolt pályán. Ha jól tudom egyenes kieséssel mennek a versenyek, az jut tovább, aki elsőnek célba ér. A bringák általában merevfarúak, de meglehetősen masszív vázra épített gépek. -
#3946 -
#3945 Thx!! Mondjuk utólag én is agyaltam rajta.. Mert én a sram fogaskoszorút shimano lánccal használtam..
De viszont valami olyan eltérés van a kettő között hogy a fogaskoszorúban a fogok közelebb vagy távolabb helyezkednke el.. Igy ha Shimano váltóval akarsz sram koszorún váltani nagyon sok esetben közé vált vagy kihagy fog sorokat. erre értettem hogy a váltó nem kompatibilis a koszorúval..
De igaz a többi ja.. -
Gabo #3944 CC, CX - Cyclo Cross. Outi light terepen, sokszor válloncipeléssel és futással vegyítve.
XC, OX - Cross Country, illetve Olympic Cross. A verseny típusától függően vagy néhány km-es körpályán vagy marathón esetén egy hosszabb A-B pont közötti pályán zajlik a verseny. Komoly emelkedőkkel és technikás lejtőkkel terepen. Könnyű bringák. Az élmezőnyben sokszor carbon vázas, 10 kg alatti tömeggel rendelkező gépekkel nyomulnak. Mivel sokat kell mászni, sprintelni, jónéhányan használnak még merevfarú gépeket.
Trail - XC gépeknél egy kicsit erősebb, nagyobb rúgóúttal rendelkező gépek, 100-140 mm rugóúttal. A gépek nem kimondottan XC versenyzésre szántak, sokkal inkább örömbringázásra. A nagyobb rugóútnak köszönhetően technikásabb, hosszabb marathónokon is jól használhatóak, kényelmesek. (Én is ilyenről álmodozom mostanság...)
AM - All Mountain. Az MTB fogalmának újraértelmezése. Összteló, 150 mm körüli rugóút, erős felépítés. Valódi hegyi túrákra (pl.: Alpok) szánt gépek. Még elég jól lehet velük mászni, és lefelé sem kell parázni.
DH - Down Hill. Lejtőn le a lehető leggyorsabban, extrém terepen. Előre kijelölt pálya, ahol a legjobb időeredmény győz. Ma már szinte csak össztelós gépeket használnak, 200 mm körüli vagy nagyobb rúgóúttal.
FR - Free Ride. Szabad zúzás, sok ugrással, letöréssel, extrém terepen. Talán még a DH gépeknél is masszívabb, össztelós bringák, 200 mm és nagyobb rugóútak.
Dirt, Street - Technikás, látványos ugrálás, trükközés épített pályákon vagy a városban. Az igénybevételhez igazodóan masszív vázakra épített gépek. -
Gabo #3943 Nem a fogszámban, hanem a bowden húzásban van eltérés a Sram és a Shimano között.
A két váltórendszer között egy-egy fokozat léptetéshez eltérő mennyiségű bowdent kell húzni. Ha emlékezetem nem csal a Sramnál 1:1 arányú a húzás mértéke. Ennek köszönhetően valamivel kevésbé érzékeny a beállítási pontatlanságokra, illetve össztelos gépeknél a hátsó rész mozgásából adódó bowden feszülésekre.
A váltók és a váltókarok nem kompatibilisek egymással, de a láncok és a fogaskoszorúk igen. Minden esetre a jobb váltás teljesítményhez és pontossághoz nem árt ugyan abból az alkatrész családból választani az alkatrészeket.
A Sramnál használt műanyagok pedig fényévekkel jobbak minőségben, mint amit más gyártók használnak. A Sram váltók valamivel nyitottabb felépítésűek és erősebb rugókat használnak, így kevésbé érzékenyek a koszra. Ezért kedveltebbek extrém felhasználásra. Bár ezen a téren a Shimano új szettjei is egyre jobbak. -
#3942 szó nem volt meggyőzésről!:) -
#3941 óóó értem! köszönöm :) -
#3940 A schimano "nagy" kategóriás cuccait nézed (lx, xt) annál nem.. De a közép kategóriában igen jó fajta..
Én sokáig használtam, sramot. Nekem az nem teszett benne hogy a váltó müanyag volt.. Könnyü ugyan, de azért na:D
Mindenestre jó igen.. De nekem most lx van Schimanoból. -
#3939 Aham.Értem.És van tapasztalotok SRAM-ma?Jobb mint a Shimano? -
#3938 Ez azt jelenti hogy nem ugyan akkorát emel a váltó, mint amilyen fogszáma van pl a Schimanó fogas koszórúnak.
Ha Sram váltód van akkor olyan fogaskoszorú ajánlot!
Sőt ha nagyon jó váltást akarsz akkor olyan váltókar is kell!
Egyszóval tökéletesen a sram magával müködik.
És a Schimano is csak magával müködik jól..
-
szieszáj #3937 szerintem pl: váltókar esetén -
#3936 CC/Xc..
Cross Country! Hegyről le hegyre fel!
Dh:
Downhill. Csak lefele nagy ösztelós szörnytegekkel:D
Dirt :
Ugra bugra brutálkodás:D Olyanokkal mint ami nekem van vagy Truck Drivernek stb..
Dual Slaolm Four cross stb re velók.. -
#3935 Már amelyik! Ha extreme. Akkor Jó dual slalomra is... -
#3934 Mi az,hogy a SRAM váltó nem kompatibilis a Shimanóval?Vagyis mt kell ahoz le cserélni?:D -
#3933 "CC/XC, DH és Dirt"
Elmondaná valaki ezek mik? -
Gabo #3932 Attól függ, hogy mire szeretnéd használni.
A Polaris egy visszonylag jó XC felhasználásra szánt bringa. Sokan hobbi versenyzésre is használják. -
marcix0 #3931 Magellan Polaris az jo bico ? bocs hogy sokat kérdezek:D -
Szerintem is. -
Alleycat bringás fesztivál és futár verseny -
#3928 Engem nem kell meggyőznöd! Ugyse veszek Suntourt. Ez ilyen kinek a pap kinek a..... -
#3927 olvasgass!
vélemények,a villáról.rosszat nem olvastam.mellesleg a Suntournak ez a felsőkategóriás villája.ma voltam vele Normafán,és bírja..pedig kapta az ívet rendesen.
#3905:35ropi volt,de írtam a BM-nek,és visszatették rendelhető állapotba.[2db volt nekik.]
ott a legolcsóbb,máshol az 50-et is elérheti.viszont asszem már nem lesz nekik,szóval én szerencsésnek mondhatom magam!:) -
marcix0 #3926 és az jo telo??? -
#3925 -
#3924 Jó hozzá. -
marcix0 #3923 Manitou Axel Comp?? ez jo gondolom ezerszejobb mintami a biciklimben van altrix mistralban ez ahozjo???? -
#3922 Igaz!! Mondjuk az már nem ez a kategória!
Az valami olyasmi ami mindenek felett van!:D Igaz az ára is:DD -
#3921 fox-ot kihagytad, de az más tészta:D -
#3920 Hát én nem is vettem olyat:D
Persze ez találgatás! És abszolut nem biztos hogy igy lesz! Reméljük nem is.. Nem akarok rosszat Truck Drivernek!
De én nem biznék egy Sauntorban.
Manitou, Rock Schoks, Marzocchi. Ez a 3 és semmi más! -
#3919 :)
Még jó hogy nem olyat vettem? -
#3918 :D én is erre próbáltam rá villágitani pár napja..