22335
11330766891279474906.jpg
  • Pistike 007
    cíp:|
  • VRSDM
    ma semmilyen vagon nem volt amibe felfértem volna, bicós egyáltalán, utasos meg háát fullra tömve, így 8an nekivágtunk fótról csillebércnek :)

tekerjünk át az új megyeri hídon...
    zárva
    akkor az északi összekötőn...
    zárva
    akkor árpád híd és hév...
    hév nem késik

szóval a végén fótról lett betekerés a fogasig :]
  • Pistike 007
    És ha nincs ülés?-.-'
    Mehetek a másik vagonba? Mondjuk nem szívesen hagyom ott a bringám.
  • VRSDM
    van többféle bicós vagon, ált. van ülés is ott, vagy csak ilyen lehajthatós a falból. vagy a fele kocsi ilyen fele olyan. felénk ilyen felemás van. felrakod és leülsz mellé.
  • Pistike 007
    Tudna valaki valamit mondani a vonaton való bringaszállításról?
    Oké hogy veszek egy jegyet pl Győrtől Sopronig, meg egyet bringajegyet ugyan így. Felrakom a bringát a biciklis vagonba. Ott hova ülök? Vagy egy személyszállító vagonba kell ülnöm a két jeggyel? Valaki írja le plz.
    Thx!:)
  • VRSDM
    saját pálya . saját verseny. szóljon hát az offline.hu ról a DTLF JAM cikkje ;)
  • VRSDM
    szombaton megyünk csapatostul (dtlf) csillére egésznapos kamerázós csapatásra. várommár
    (bardi nézz fel ha gondolod)
  • Vaxi
    Igen, igazad lehet.
    off: kint van a topic ;)
    ugyan csak a link ami a képes beszámolómra mutat, de hátha jön pár új arc közénk :)
    apropó. új topic nevet nem akarunk? valamit módosítani kellene rajta sztem.
  • Gabo
    Azt kell mondjam, hogy igen is, nálunk is erre lenne szükség. Kő kemény sokkterápára, hogy végre a fejükhöz kapjanak az emberek.
    Szerintem mindannyian fel tudunk sorolni legalább fél tucat olyan esetet, ahol a többi közlekedő veszélyeztette az életünket és mi vétlenek voltunk. Persze gondolom ha valaki magába néz, olyan eseteket is fel tudna sorolni, ahol ő maga volt a vétkes.
  • VRSDM
    ma, völgy, félméteres ugró, utána babakocsifeljárós ívű érkező 2méteren 6méteres ugróhossz. oltós

nemén. merevvel meg sem próbálom, roli cimbi :) vidit majd rakom
  • Quki
    pedig simán berakhattad volna...kicsit megrázza az embereket...és lehet egy pár hülyét fel is ébresztene...
  • bardocz
    Szerintem nem csak itthon legyintenek így.Csak nálunk a gyurmafigura a trendi.
  • gordon 24
    Hát igen!

Csak az a baj, ha ilyen filmeket csinálnának pl itthon, mindenki csak legyitene: ááá velem ugyse történik ilyen..

Aztán közbe...

Nagyon figyelni kell!
  • Vaxi
    Kicsit durva ...
    nem akarok sehol flame-et azért nem a kocsis topicokba linkelem
  • cicai
    hétvégén a manualt gyakoroltam, már néha összejön
  • cicai
    :D
  • VRSDM
    én itthon voltam lázzal :D
    4019 - alap. de a csatornarendszeres babakocsifeljárós döntött betonívek ottmaradtak :D
  • cicai
    fasza:)
    és te hol vagy?:P
  • bardocz
    Gondolom ívek el lettek pakolva.
  • VRSDM
    néhány kép a hétvégi street jamről.

a többi megtalálható itt...
    áve
  • Vaxi
    Na megvolt a szegedi CM!

Adatok (benne volt a hazaút és a benzinkút is, mert kicsit fújtam a kerekeken)

A táv: ~22km
    Idő: 1:59:26
    Átlag sebesség: 11.0 (#4003, egész jól bejött :D)

Elég sokan érkeztek a rendezvényre, már az elején nagyon jó volt a hangulat. Végig rendőrautó vezette a felvonulást, és semmilyen balhé nem volt. Voltak persze akik nem örültek nekünk, és bemagyaráztak, de mindenhol vannak ideges emberek :) Viszont sokan buzdítottak, egy-két kedves szóval, integetéssel jelezték, hogy őket nem zavarjuk, sőt!
    A felvonulók életkora kb. olyan széles volt, mint a bicajok közti különbségek, voltak chopper bicajok, dirt, DH bicajok, nameg voltak a sima, városi kerékpárok. De mindenki egyformán része volt a menetnek, és remélhetőleg mindenki jól érezte magát :)

Képek (a bicaj emelésről nincs képem, mert foglalt volt a kezem, benne volt a bicaj a fejem fölött :D)

[Bocsánat a sok képért, meg a minőségért is, telefonos képek, remélem azért megjelennek :D]

Várnám a pesti beszámolót, ha volt valaki :)
  • jbal
    Köszi!
  • Gabo
    Nekem néhány éve megvan egy Kerékpártúrák Magyarországon című kiadvány. A kiadója a Frigoria. Ez tartalmazza a bringa utakat és a bringával járható utakat. Sajnos messze nem avul el a tartalma olyan gyorsan, mint illene. :o/
    A térkép mellett tartalmaz útvonal leírásokat és a helyi nevezetességekről egy-egy rövid leírást.
    Valószínűleg a térkép szaküzletekben, esetleg könyvesboltokban meg lehet vásárolni.
  • VRSDM
    gps-eken van kerékpár térkép.
  • jbal
    Sziasztok!
    Létezik olyan térkép amin Magyarország kerékárút"hálózata"(haha:D) van rajta és nem a hülye autóutak?
    Köszi!
  • Vaxi
    Szolnokiak!

Kerékpározás szerelmesei figyelem!

AUTÓMENTES NAP ALKALMÁBÓL, 2008.szept. 22.-én
    KERÉKPÁROS KÖRÚT LESZ SZOLNOKON
    Gyülekezés ideje,helye: 17 óra Kossuth tér
  • VRSDM
    kelenfoldon picit tobb nyeremenylett mint nyertes, leraktak egy kupacba es " haromra aki kapja marja" egy....ke-izé három"

akkora kicsia a rakast se latott meg ember fia :D
  • Vaxi

• bardocz
    Jah azt nem tudtam.Am én nem tervezem,hogy kimegyek.
  • VRSDM
    nem, ma van street verseny. előhallásokból ítélve egész jóféle.
  • bardocz
    Az ottani 3 ugratós trailsre gondolsz?
  • VRSDM
    valaki kelenföldre megy?
  • Vaxi
    jaja
  • Máté94
    Ez lesz hétfőn ugye?:D
  • Vaxi
    Hááát, igazából nem hiszem, hogy kellene, nekem sincsen még sajnos.
    Akkor egy pár szót a felvonulásról:

Útvonal:

Dóm tér - Aradi Vértanúk tere - Boldogasszony sugárút - Bécsi körút - Petőfi Sándor sugárút - Dugonics tér - Kálvária sugárút - Londoni körút - Kossuth Lajos sugárút - Bocskai utca - Szent István tér - Csongrádi sugárút - Rózsa utca - József Attila sugárút - Tisza Lajos körút - Takaréktár utca - Széchenyi tér (kis pihenő ;) )- Híd utca - Népkert sor - Temesvári körút - Székely sor - Belvárosi híd (kis pihenő ;) )- Dózsa György utca - Tisza Lajos körút - Huszár Mátyás rakpart - Aradi Vértanúk tere - Dóm tér

Néhány szabály:

Autósokat nem molesztálunk, nem sértegetünk!
    A bringádon legyen valamilyen villogó vagy lámpa! Enélkül ki se mozdulj otthonról!
    Nyomatékosan felhívjuk a felvonulók figyelmét, hogy a megmozdulás politikamentes, csupán a jelenlétünkkel kívánunk hatni a mindenkori városfejlesztési irányvonal kidolgozóira.
    A felvonulás sebessége 11 km/h -ban van maximalizálva elméletileg, azért, hogy a mezőny ne szakadjon szét, és hogy a kicsik is tartani tudják az iramot.

Amit hozzál:

Megfelelő állapotban levő bringát (fékek, gumik), biciklilámpát (este lesz vége), sisakot (ha van), és időjárásnak megfelelő ruházatot (esőben is vonulunk!).

Tekerés után buli a garaboncziásban, immár az új helyen :)
  • Máté94
    Én ma elmennék délután,hogy regisztrálhassam magam:)
    De a felvonulásra ugye nem kell sisak?
  • Vaxi
    Én mindenképpen ;)
  • Máté94
    Hali!
    Ki jön a biciklis találkozóra?:D
    (Szeged)
  • Gabo
    Minden attól függ, hogy mire szeretnéd használni, milyen gyakran, milyen körülmények között.
  • bardocz
    Ja akkor jó :-)