22335
11330766891279474906.jpg
  • SrAta
    Nah
    Felteszek egy kérdést:D
    Szal:
    Aszfaltra, szolid terepre, enyhe erdei utakra esetleg bakonyba mien bicót ajánlotok?
    Én kinéztem magamnak azt a kelly's quartzot amit már linkeltem:D
    szóval ilyen 90.000- 100.000 FT-os kategóriába kéne
    NAGYON MAX A 100.000:D
    Köszi
    SrAta
  • gordon 24
    Hát ez nehéz eset..

Elöször is.. Ha fél centis a hézeg akkor akkor követtél el nagy hibát, amikor olyan kicsire vágtad.

De talán igy sincs veszve. Először is a leendő beli váznak menj el és mérd meg a nyakát.. Nézd meg milyen Stucnit rakszrá stb..

Próbáld kimérni.. Ha szeremcséd van, akkor jó lesz.. Ha nincs akkor baj van..:D
    Annyit lehet mondjuk csalni, hogyha a stucni felső csavarjánál hosszabb a villa, de nem ér fel a tetejéig az nem gáz.. Ugy össze tudod rakni..
    De a felső csavar fölé mindenképpen érjen fel!

Ha viszont rövidebb és nem cserélhető a cső.. Akkor kampó.. Add el és vegyél egy másikat. Ez a legjobb megoldás.

Vagy gányolsz..
    Volt rá példa hogy ugy csinááltuk meg, Hogy egy olyan méretű csövet ami a villa nyakának a belső méreténél egy ici picit nagyobb(nem jó ha sokkal mert nem tudod ráhuzni a stucnit) megfogtunk.
    A villa nyakát felhevitettük majd bele "sajtoltuk" és ennek a külsö részére pedig huztunk egy darab eredeti méretű csövet.
    Igy meg tudod hosszabitani, De ez gányolás.. Sőt kicsit recseg is. És azért mondjuk dirtre nem ajánlom:D
  • szieszáj
    nézd inkább várjuk meg Gordont ő tapasztaltabb mint én + nem akarok hülyeséget mondani:)... amugy multkor énis hosszabb csavart tettem, bele a menet elszállt szóval fűrészelhettem ki az egészet :D
  • Truck Driver001
    de akkor új váll,és becsúszok,nem?mert az egyben van.és ha mondjuk profi,megtoldaná a csövet?[heggesztés]:D
    másik,h még az is megfordult a fejemben,hogy ha hosszabb csavart tennék bele a kormányba,ami elér a tüskéig.de lehet ez hülyeség..
  • szieszáj
    új nyakcső,én ugytudom hogy azt majdnem mindegyikben lehet cserélni...
  • Truck Driver001
    hali emberek!a következő kérdésemmel fordulnék felétek!nos van nekem ügye egy új villám, a mostani vázamban fél centis hézagolással, gyakorlatilag méretre van vágva.szóval 18.5cm-es a nyakcső.a villa egy Hardy-ban fityeg, de ahogy néztem elég sok dirt/street vázaknak viszonylag egyforma a fejcsőhossza.nekem egy fireball-ba lenne majd,és aggódok h netán kicsi lesz.bár remélem nem, mert a hardy fejcsöve elég hosszú, és brutál.de ha mégis, villa/váz eladáson kivűl van más megoldás?
  • Gabo
    Srácok!
    Mielőtt valamit ajánlotok, előbb érdemes tisztázni azt, hogy mi az igénye a leendő bringásnak!
    Ha ezt legalább nagy vonalakban sikerült tisztázni, akkor érdemes abba belemenni, hogy mire milyen alkatrészt érdemes választani.

Lac122:
    Az alap kérdések a szokásosak.
    Mire szeretnéd használni a bringát? Suliba, munkába járni minden nap? Alkalmi hétvégi kirándulásokra? Rendszeres sportolásra?
    Milyen körülmények között szeretnéd használni a bicot? Főleg aszfalt? Könnyebb terep, döngölt földutak? Rendszeresen hegyi, erdei ösvényeken?
    Milyen rendszerességgel használnád a bringád? Hétvégenként? Minden nap? Rövid alkalmi tekerésekre? Esetleg hosszabb, egész napos túrákra?

Nem fogom újból leírni, amit ebben a témában már írtam. Olvassd el a #780 és a #1446 számú hozzászólásom! (Az oldal alján a keresőbe beírva meg tudod keresni őket.)
    Érdemes visszalapozni vagy a fórum keresőjét használni és a topikban lévő hasznos infokat átolvasni. Valószínűleg több kérdésedre így magad is megtalálod a válaszokat.
  • gordon 24
    Hát igen.. Használtan sokal jobbat tudna..
    Sőt 120000ft ért simán el tudna hozni egy 200000-250000ft s gépet
    Csak hát nem tudjuk az elő éltetét..

Aluból nagyon lutri használtata venni.
  • Lac122
    ha az altrixból kiszedem a váltót az nem tehető be a vázba
  • szieszáj
    te hülye vagy mint mindig
  • bardocz
    Na ez pl simán jó:)
  • Máté94
    Reklám?Vagy nem?
  • vass17
    de még egy normális váltó sincs benne és már így 120k. Sztem sok jó gépet találhatna, ami egyben van. Gondolom vmennyit kaphatna a régi altrix eladásából is, én pl ilyet is ajánlanék:
    KTM Ultra Sport monti, alig használt, kb.200km-t futott. Deore hátsóváltó, LX első váltó, RST Launch teleszkóp, Deore fékváltókarok, duplafalú felnik, Deore agyak, bowdenes tárcsafékek. Az új ára 129000 pénz.
    Irányár:85000Ft

nem reklám akar lenni, csak egy példa:)
  • szieszáj
    amugy valaki nem tudja az RS Pike-ok miért recsegnek mert amivel eddig találkoztam mindnél lehetett tapasztalni... + gyenge szimeringet is
  • gordon 24
    De nem sporol vele sokat.. Kb egy 10-est. Az is 20-30 körül van, meg a sauntor is.. Nem sok értelmét látom.
  • bardocz
    Szerintem kezdésnek egy RST is elég :-)
  • szieszáj
    :)
  • gordon 24
    Jó a hajtást sokra irtam.. Látod amit számoltam már olcsó jóval..

A Dj teló kell bele.. Egy nem drága, a másik azt a vázat magasan kell tartani mert különben nem jó érzés bicozni vele..

Olyan villa kell ami mozog 10 centit de nem törik 2-é:D
  • szieszáj
    hát nem hiszem hogy pl neki dj teló vagy 15 ezres hajtás kéne csak ezért írtam :)
  • bardocz
    Ha jót választassz jól jársz vele;) Amúgy mennyire durvulnál a bicóval?Mert lehet egy olcsóbb telót is vehetnél,és később cseréled,és ezzel most egy 10-20 ezret akár spórolhatsz is.
  • gordon 24
    Na szóval:

Kona Scrap váz: 49900ft
    Marzo DJ3 : 37740ft
    Fék avid V-fék: 2 x 4792
    Bikepositive hajtó kar: 4200ft
    Bikepositive norma közép rész 2040ft
    bikepositíve Kormány 4000ft
    Bike positive Stucni 2500ft
    Ülés cső : 50000ft
    és erre lehet számolni még kb egy 5000ft (bowdenek, lánc egyéb szarságok)
    Ja és ugye marad a te kereked ülés stb..
    Igy kb: 12000ft

Ha cserélsz még ülést az plusz még egy 3000ft

Szóval nagyából bejött a tippem..
  • SrAta
    kössz a gyors választ:D
  • SrAta
    sztem vegyél 92.900ér egy 2009es kellys Quartz titaniumot jobban jársz:D
  • Lac122
    mi van ha egy 20000-30000 ezres mtb vázat veszek
  • gordon 24
    Hát szerintem igazán semmit nem kell vele csinálni
    Egy a lényeg ne tárold fejjel lefelé. Ne lógasd első keréknél fogva ilyesmik..
    Különben ha majd kicsit rosszabbul mozog, érdemes olajat cserélni stb..
    De ameddig jól müködik ne bojagsd lehet nagyobb bajt csinálsz..
  • SrAta
    a leendő bicóm
  • Lac122
    ok
  • gordon 24
    Ha gondolod összerkok neked egyet.. (igy képletesen:D ) És hogy mennyi lenne.

• SrAta
    http://www.testbike.hu/list2.php?pid=2310
    ezzel a telóval van alapból szerelve a bicóm
    tom nemnagy eresztés
    de olajos
    naszóval az olajos telók mennyire nyügösek tehát olajat cserélni,zsírozni
    hogyn és mikor kell?
  • gordon 24
    Azért mert 54000ft a váz.

Ebbe egy Dirt Jumper minimum kell az 38000ft
    Aztán fékek. Ha csak V-fék Az is kb egy 11-2 ezer ft
    Akkor kormány egy 5000ft
    Hajtó kar kb 15000ft
    Közép rész egy 3000ft
    Kormány csapágy 3000ft
    Lánc stb

Számold össze és akkor még az apróságokat nem is irtam.

Ennyi az. Ha a legdrágábbat veszed akkor 300000ft mint ahogy az enyém lett:D
  • Lac122
    miért mennyi az alsó limit?
  • Lac122
    mi az a középrész adsz egy linket meg a hajtókarról?
  • szieszáj
    nem kötekedésből de miért,mond már meg ? nem muszáj a legdrágábakkal számolni...
  • gordon 24
    Hát szóval..

Az Altrix cuccai ból a 2 kerék használható. Azt ennyi.

Sajnos minden jó váznak más mérete van Ugynevezett A-Hed setes. Emiatt uj villa kell uj ülés cső, Uj középrész, arra uj hajtó kar. Uj kormány stb.

Szóval erre az árra számolj plusz egy 80000-90000ft

A komplett bicód olyan 140000-150000ft ből kijön..
  • Lac122
    és ha az altrix alkatrészeit beszerelném ebbe az jó lenne
    vagy újat kell venni?
  • gordon 24
    Kurva jó!! A Konákat én imádom (nekem is az van!)
  • gordon 24
    Nem rossz! Ha ennyit szánsz rá azért elötte nézz körbe! Van Kona ennyiért Merida stb.. Lehet találsz jobbat:D
  • szieszáj
    hát nekem nem sok
  • szieszáj
    ha van ennyi pénzed egy vázra jó
  • Lac122
    és ez milyen