420
Dangerous Waters by Sonalysts
  • Thanatos
    nem
  • Braveheart
    Nektek nem villog néha a játék? Tök idegesítő... (GefFX5600, legújabb driverek)
  • Titan
    Szerintem BUGos...:( Most kezdtem el 7-szerre a kampányt és mindig ott rohadok ki...Azt a tetü sub-stationt nem leht kilőni...a shipyardot is csak úgy sikerált, hogy a spec egységet zavartam oda...A felderítő repcsi meg beakadt a parton és ott remeg!
    Szal szerintem jöhetne valami pecs...
  • neuro
    A hadjáratba még nem kezdtem bele. Egyelőre csak tanulgatom a programot. De olyat már én is láttam, hogy egy célpontot megduplázott, de az csak akkor jött elő, ha az Autocrew ugyan azt a tárgyat felderítette a radarral és a szonárral is.
  • Titan
    Hááát nekem a tapasztalatom az, hogy a MARK paranccsal megjelölöd a célt, de a távolság még mindig nem tiszta. Szal az irány az megvan, de a távolság nem egyezik, izé...szal nem tudom meddig kell csúsztatni azt a képet vagy mi a rák! A tüzér meg csak akkor látja a célt, ha az meg van jelőlve neki valami módon. Ami lehet vizuális (Periszkóppal bohóckodni) vagy Sonár, vagy radar! A taktikai képernyőn (F5) a számok előtti betű jelzi, hogy mi alapján lett megjelőlve. s=sonár, v=visual, r=radar asszem...
  • Titan
    Oksa megnézem...
    A többi problémámra nem tudod a megoldást?? Már ez a 4. napja, hogy ezt az 1 missiot csinálom és még mindig nincs vége...:(
  • neuro
    Az options-ben van egy olyan lehetőség, hogy a roncsokat eltüntesse...
  • csaneszman
    Sziasztok! Gyerekek valaki magyarázza mááá el nekem hogyha periskoppal meglátom a célt..lefényképezem meg minden...utána a fényképet megnézem..el lehet csúsztatni---azt vágom hogy ezzel a távolságát lehet meghatározni---de mennyivel kell elcsúztatni...és az irányát pedig a térképen tök hülyén jelöli.Azt is hogyan kell beállítani mielött elküldöm a tűzvonalvezetésnek.
  • Titan
    Nem. Megnéztem a távkukkerrel is és ott van a station! Próbáltam úgy is, hogy kijelőltem a célpontot (define target), de akkor is csak becsapódik a rakéta, de nem robban...
    Továbbá azt is észrevettem, hogy a kilőtt hajót megduplázta a progi és az elsűlyedt hajó mellett generált még 1 hajót, amit nem is lehet kilőni! A radaron is megjelenik! Továbbá a kilőtt célpontokat miért nem tőrli autómatikas a taktikai térképről?? Én állítottam el valamit? Haha de észrevettem, hogy a kilőtt 48-as torpit lehet manuálisan is irányítani, és ki lehet kapcsolni, hogy pecsapodjon és robbanjon! Így ki lehet kerűlni az aktív és passzív eltérítőket és a célpont közelében bekapcsolni és BUMMM! MUHAHAHA
  • neuro
    Lehet olyan célra lősz, ami ott sincs?
  • Titan
    Na, jah...Én kb. 3 napja még az első kűldivel szarakodok...

SPOILER

Odáig eljutottam,hogy lenyomtam az öböl előtti egységeket, lecsúzliztam a helikoptereket, behajóztam az öbölbe és kilőttem ott 2 hajót. Sajnos a 3. hajó valahogy összeragadt a ronccsal és azt nem tudom kilőni (BUG??) és 3 parti célpontot se. Hiába lőttem rájuk TLAM rakétát, az be is csapódott, de nem robbant fel! Most ott tartok, hogy mindenem elfogyott és csunya szavakkal dobálózok...
    Valami ötlet? A show truth-ot kikapcsoltam...

• AnuluWork #49
    Elég hosszú és nehéz, majd meglátod.
  • neuro
    1-es pont a #41-es üzenetben :)
  • csaneszman
    Hi! Kár hogy nem olvastam el elöbb az üzenetedet így megspóróltam volna egy csomó szívást ......
  • csaneszman
    Hi! Rájöttem :) Csak azokat a tengeralattjárókat lehet vezetni ,amit a campaign-ban is felajánl a game....sajnos. Így eléggé behatárolt a választék. Sajnos pl. az amerikaiaknál 2 tipust...az oroszoknál mintha 3 -at engedne.
  • Thanatos
    aszem csak akkor jön az elő ha olyan tengeralattjárót/hajót/akármit raksz le ami player által is vezethető, elgalábbis nekem igy sikerült simán...
  • csaneszman
    Szia neuro! Hát nem vergődtem zöld ágra még mindig....A 2. pontban leírtakkal lettek gondjaim , mivel nekem olyat nem is ír ki a program amit leírtál...Első lépésben beraktam egy tengeralattjárót amit be is állítottam ..név tipus...stb. utána a következő oldalon nekem a következő van: Prob of inclusion...alatta: latitude....alatta: longitude....azt követő oldalon pedig egy 3d-s kép van a tengeralattjáróról amit választottam...több oldal nekem nincs
  • Braveheart
    Én is játszogatok vele, egyelőre show truth-al. Kár hogy néha kifagy. És tényleg csak 1 kampány van?
  • Titan
    Aham...THX! Végre valaki...
  • neuro
    Az a baj, hogy munkahelyen vagyok és nem emlékszem 100%-ban...

Tehát:

1. leraksz pl. tengeralattjárót (side0, típust, nevet, waypointot, taktikát stb. adsz neki - értelem szerűen olyat válassz ami játszható 688i, Akula...)
    2. a következő oldalra lépsz a kis nyíllal és ott lesz egy checkbox, valami olyan szöveggel, hogy Selectable vagy Controllable by player, ezt jelöld ki, utánna ha jól emlékszem a következő oldalon is van egy olyan checkbox, hogy platforms playable, azt is jelöld ki. De ha odaviszed az egeret a szöveg fölé kiírja, hogy melyik kapcsoló mire szolgál
    3. tegyél ki egy hajót, ami side1 stb.
    4. mentsd el és próbáld ki
  • csaneszman
    Hi! A mission editorral próbálnék csinálni magamnak egy tök egyszerű küldetést, hogy gyakorolhassak kedvemre, és ha minden jól megy nehezíthessek is ....Szóval ha a new mission-ra nyomok rá , szépen berakok pl egy hajót...és az nekem elég is lenne hogy megkeressem és elsüllyesszem, csak az a gáz hogy a saját járgányomat nem tudom hogyan kellene kiválasztanom. Erre szeretnék valami részletes választ kapni:)
  • neuro
    Sikerűlt valakinek rájönni, hogyan lehet beazonosítani az ismeretlen objecteket??? Úgy vettem észre, hogy néhány fantom is ólálkodik a tengeren!

Radarral, szonárral és távcsővel

Pl. Próba képpen kikapcsoltam a "show truth"-ot és felfedezett

Kikapcsoltad? Alapból a Show Truth nélkül kell játszani, csak úgy érdekes :)

objektumok nem fedték egymást...az ID számok se egyeztek meg (bár lehet, hogy csak Én vagyok a ) Olyan is előfordúlt, hogy fantomokat kergettem és fantomok csapódtak a tengeralattjárómba ???!!! Miért??

Ha valamit felderítesz radarral, majd szonárral két különböző ID-t kap ugyan az a célpont. A kapitány dolga eldönteni, hogy melyik jelforrás a biztosabb :)
    A "valóságban" is így működik: ha a radar fog egy jelet az ad egy irányt és egy távolságot, de a hajó vagy repülőgép attól még mozog, így a célpont az eredeti jelforrástól akár több száz kilométerre is lehet mire odaérsz. Van egy olyan poszt, hogy TMA (target Motion Analysis) ahol a célok mozgását lehet megsaccolni.

Felmentem a felszinre és minden fütyit bekapcsoltam, radar, ESM...stb. Továbbá mitől függ, hogy a kilőtt rakéták becsapódnak-e a célpontba vagy nem (Leszámítva azt, ha kilővik)???

Ez rakétától függ. A Harpoon-okat és a SLAM-eket például be kell programozni kilövés előtt. A Penguin-nek pedig csak ki kell jelölni a célt. De itt újra előjön az előző probléma: ha olyan célpontra lősz rakétát, ami már kilométerekre van az utolsó érzékelési ponttól, akkor a rakéta csak a hült helyét találja majd. A Tomahawk-nál és a Harpoon-ál ezért meglehet adni egy keresési zónát, ahol a robotrepülőgép aktív radarral kezdi keresni a célt.

A tórpedókat hogyan lehet elhárítani? Itt értem azt, hogy mi alapján döntöm el, hogy Aktív vagy Passzív elhárítót pottyantsak ki???

Jó kérdés... mind a kettőt :)
  • neuro
    Most akkor a full mission buliderrel csinálsz küldetést vagy a quick mission-el generálsz? Nem mindegy.
    Az FMB-ben miután kiraktál egy egységet, alul az egyik lapon (ha jól emlékszem a másodikon) be lehet állítani, hogy Controllable by player vagy valami hasonló.
  • Titan
    Nyiff! Ezt akartam elkerűlni....
  • AnuluWork #36
    Rakat dolgot lehet állítgatni a fegyverzetnél, hogy mit, merre, hogy. Javaslom, hogy a manualt olvasgasd! Kiba hosszú és néha elég körülményes.
  • Titan
    Sikerűlt valakinek rájönni, hogyan lehet beazonosítani az ismeretlen objecteket??? Úgy vettem észre, hogy néhány fantom is ólálkodik a tengeren!
    Pl. Próba képpen kikapcsoltam a "show truth"-ot és felfedezett objektumok nem fedték egymást...az ID számok se egyeztek meg (bár lehet, hogy csak Én vagyok a ) Olyan is előfordúlt, hogy fantomokat kergettem és fantomok csapódtak a tengeralattjárómba ???!!! Miért?? Felmentem a felszinre és minden fütyit bekapcsoltam, radar, ESM...stb. Továbbá mitől függ, hogy a kilőtt rakéták becsapódnak-e a célpontba vagy nem (Leszámítva azt, ha kilővik)???
    A tórpedókat hogyan lehet elhárítani? Itt értem azt, hogy mi alapján döntöm el, hogy Aktív vagy Passzív elhárítót pottyantsak ki???

Valakinek valami tapasztalat??
  • csaneszman
    srácok! ha generálok mgagamnak egy single missiont , akkor hogyan kell betenni vagy beállítani azt a járgány amivel én akarok lenni? Mindent beleraktam csak magamat nem tudom.....help
  • neuro
    Végre egy komoly haditengerészeti játék... A Seahawk-al már egész jól megy a felderítés és a harc, de a szonárokkal még gyakorolnom kell :)
  • AnuluWork #32
    Vezethetsz repülőt, hajót, tengeralattjárót, de még igazán nem merültem beléjük. Főleg subokkal szórakoztam, mert az picit ismerősebb. Egy Seawolf subbal becserkésztem egy saját magam által generált küldiben 3 argentin subot, és egy brazil argentin felszíni flottát 4-5 hajó, plusz a hordozók. De sokkal nehezebb lett, mint volt a SC. Most olvasom a manualt. Elég hosszú. Amíg azon nem rátam át magam, nem esem neki. :(

Kicist zavar, hogy nem lehet (tudok) joy nélkül repkedni, de az is irtó komplikált. De egyre többet fogok fel a dologból. Bár még mindig a Fleet Command (az ue, mint ezek, ue készítette, csak az egy RTS) a csúcs. Azt hittem, ezt is lehet úgy vinni, mint azt, de nem ... :(
  • Titan
    Remélem azért van ekkora csend, mert mindenki ezzel játszik....
  • Titan
    Szerintem nem...a kampány indításánál lehet választani 2 fajta tengeralattjárót és 1 repcsit...gondolom 3 féle kampány van...

Tegnap sikerűlt kilőnöm 1 hajót!!! JUHÉ! Valami radarokat(raise)és a célra kattintva kiköptem 1 torpedót, ami be is csapópott!!!!
  • csaneszman
    hi! létezik valami magyar oldal erről a gameról?
  • Braveheart
    én bekapcsoltam a show truth-t a menüben, kezdőknek ajánlott
    amúgy már most látom hogy még dolgozhattak volna pár hónapot a játékon... pár grafikai hiba, meg létezik hogy csak orosz kampány van?
  • Titan
    Valaki, aki nyomta már a game-t leírhatná röviden, hogy hogyan azonosít egy ismeretlen hajót és hogyan cserkészi be, majd lövi ki....
  • Titan
    Haha legalább nem Én vagyok egyedűl ilyen Láma
  • csaneszman
    Sziasztok! Jó látni hogy vannak olyan fanatikusok mint Én is
    Ha tudtok majd esetleg valami olyan magyar oldalt ahol a játékot elmagyarázzák részletesen , annak nagyon örülnék...a fasz attack-al nagyon sokat játszottam még régesrég.Multiban is bennelennék majd , ha megtanúltam játszani evvel a progival
  • Braveheart
    Most néztem meg a videókat és sztem még a Sub Commandnál is nehezebb...
    viszont eszméletlenül ratyi az intrója, meg nem hiszem el hogy nem lehet normálisan megcsinálni a sérülésmodelleket... szinte semmit sem változott ez a rész a SC óta...
    na mind1 majd meglátom milyen
  • Titan
    Ha lejött akkor megtaníthatnál játszani vele...
  • Braveheart
    Na asszem még ma meglesz nekem is a game. A Sub Commanddal rengeteget játszottam anno, és mindig azt szerettem volna ha folytatják a sorozatot...
  • Titan
    Uhh! Jó kis játék, csak elég bonyolúltnak látszik.
    Ha valakinek megy profi szinten azzal nyomnék egy kis multit, aminek keretében kiokíthatna...