420
Dangerous Waters by Sonalysts
  • Petko
    én se értem hogy jön ide a fleet command... ez egy teljesen más játék, egyébként meg szimulátor, és a subcommand folytatása
    szerintem meg nagyon király, kifelyezetten tetszik hogy jó komplex, és ténleg szaktudást igényel... és atomdurván van modellezve a valóság
    én meg az sh3 ban csalódtam, annak meg semmi köze az elődjéhez... vannak benne szép látványos dolgok, meg hangulatos stb., de az meg kurvára nem szimulátor... egy kibaszott műszerhez se lehet nyúlni a periszkópon kívül, csak parancsokat osztogatni mint valami rpgben.. meg ténleg ahogy kiadás előtt reklámozták is benne van a belső kamera, és nagyon szép aztán annyi is az egész amit mutattak. legalább a többi részlegbe is lehetett volna nézelődni, de csak az a 2 terem van amit beetettek a trailerekbe, aztán semmi több... eléggé csonka játék szerintem egy valódi (hagyományos) tengeralattjáró szimulátorhoz
    én kifejezetten élvezem hogy varálhatok a műszerekkel, mindent nyomogathatok, felfedezhetem a működésüket stb. és ezért vagyok egyértelműen a DW mellett ami számomra nagyon profi játék
  • kiskorúbézoltán #139
    Ez a SC továbbfejlesztése , mi köze van a FC-hoz ? Ez szim , nem stratégia ...

• Thanatos
    nekem is, főleg sh3 fényében...
  • Braveheart
    Egyetértek... nekem Sub Command után elég nagy csalódás a játék
  • szemlits
    Jó nagyot!

Hát...kipróbáltam...fenn is volt kb. 1 órát a gépemen,utána szépen leszedtem.
    Urami (szerintem) ezt elba**ták,de nagyon! 90%-ban végigjátszottam a Fleet Commandot,nagyon vártam ezt,de csalódtam! Hogy míért?
    Kezdeném ott,hogy a Fleet Commandban az volt a legjobb,hogy tényleg A KAPITÁNY voltam,aki nem áll be a géppuska mögé,nem ő mondja meg,hogy milyen rakétát kell betőlteni,hanem csak azt dönti el,hogy mit mikor,mivel kell leküzdeni és hogy kell manőverezni. Tehát irányít és nem melózik! Ez tetszett a F. C.-ben,hogy egyszerűen kiadtam a parancsot (pl.: XXXX cél lekűzdése Harpoon-al és egyszer csak elindúlt az a rakéta és vagy talált,vagy nem. A másik dolog az irányítás,nem kellett útvonalat kijelőlni a hajóknak,egyszerűen,csak egy "célpontot".Minden elérhető volt egy menüből (amikor 15-20 rakéta közelít feléd,ezt igencsak lehet értékelni).
    Mondjuk van ami tetszett benne. pl.: hogy ki lehet választani a repülőeszköz fegyverzetét (ezt mondjuk meg lehett csinálni F. C.-ban is,de ott macerásabb volt) és hogy autómata személyzetet lehet bekapcsolni,ja meg az időgyorsítás!
    Tehát az "igazság" valahol megint félúton van! Ha csak továbbfejleszették volna a Fleet Commandot,mondjuk egy 2.0-as verziót csináltak volna,amiben néhány kényelmi dolgot raktak volna még bele és aktualizálták volna (főleg technikaliag),szerintem sokkal jobb lett volna.
    Vagyis: "Ha valami (sok) mindenre jó,akkor igazából egyikre se!"
  • kiskorúbézoltán #135
    Akkor most eljött a kánaán ? DW , SHIII. ...
  • neuro
    nem is mondtam: megjött a mikulás - a dedikált 600 oldalas kézikönyv elég komoly :)
  • kiskorúbézoltán #133
    Na mivan emberek , mndenki a SHIII-at nyomja ?
  • Petko
    nekem sem
  • Thanatos
    nem
  • Charly
    Sziasztok nektek nem esik szét néha játék közben a kép?
  • Razgon
    Nem, a Weapon Control-nál beállítom az útvonalat, és utána kilövöm. Tenger felett nincs is gond, de az afrikás küldetésnél, ahol egy folyón kell hadakozni, a Harpoon beleáll a földbe.
  • neuro
    1. Ilyet még nem láttam, de ezek szerint előfordulhat :)
    2. A harpoon hajók elleni rakéta és nem robotrepülőgép. Elképzelhető, hogy ha alacsonyan repül, nem kerüli ki a tereptárgyakat. TASM-al próbáltad már?
  • Razgon
    Követtem egy felszínen haladó tengeralattjárót az Orion kamerájával, lazán átvágott a szárazföldön...

Szerintem a Harpoon van annyira okos, hogy ne repüljön földnek, ha pl. van egy sziget az útvonalán...
  • neuro
    hajók "kiúsznak" a szárazföldre

ha hibás a célpont TMA-ja, akkor látszólag kiúszhat a szárazra

.... A Harpoon földnek repül...

ha rosszul van beprogramozva, előfordulhat
  • Razgon
    Nah, végre megvan. Jó, bár van ami nem tetszik. Szerintem sok hülye küldetés van. Terroristák elloptak egy nukleáris tengeralattjárót... Afrikában bénázni motorcsónakok ellen a fregattal, evakuálás Kelet-Timorból... ->LOL

Kicsit elveszik a tengeri háború feelingje.

Jókora bugok vannak, hajók "kiúsznak" a szárazföldre.... A Harpoon földnek repül... Reméelem lesz majd patch.

Mindezek ellenére azért jó.
  • Razgon
    Az Orion-t próbálta valaki? Jó?
  • kiskorúbézoltán #123
    A feladástól számított egy héten belül megjött az enyém (+/-1nap) .
  • neuro
    Az enyém még nem érkezett meg sajna :(
  • Lupis
    Én csak subot szoktam vezetgetni:P
  • Gundark
    Az egy rejtély hogy miért nem tettek bele dinamikus hadjáratot. Mert ez igy eléggé snassz. Már a red storm rising-ben is vót még a múlt században Ezzel lehetne teljes. No meg azzal hogy emberek lennének a hajón mint az sh3ban
  • kiskorúbézoltán #119
    Már megjött a full változat reggel óta azt próbálgatom úgyhogy a demós heloból mára OHP lett (nem egyszerű eset) . A SC-ban mindíg azt hittem , hogy "bezzeg a felszíni hajók, semmi bújkálás , infó hegyek 1000 km-en belül mindenről , tatásan legyalázok minden tengót" de nem ... nemcsak "nem tatásan" de sokszor a fregattommal mélyebbre merülök mint anno az Akulával bármikor ...
  • Gundark
    Egész nap helikopterezel mi , Árulókám Nem baj nemsokára itt az SH3Addig meg még seawolfozhatok egy kicsit
  • kiskorúbézoltán #117
    Nem kerül boltba csak online rendelhető .
  • Petko
    még nem árulják szerintem, mert külföldre is csak nemrég kezdték szállítani... én is figyelem a boltokat, mert én is meg akarom venni
  • Razgon
    A demóval szórakozok, már nagyon vágom a Victor kinyírását. Ledobálok pár DIFAR-bólyát, azok bizonyultak a legjobbnak. Ha a három DIFAR fogja a Victort, akkor a feltételezett helyére egy DICASS-t, ami tud pengetni, és többé nem lóg meg a Victor.
  • Razgon
    Árulja ezt a gammát valamelyik magyar forgalmazó? Én megvenném szívesen, mert az ilyen játékokat támogatni kell, de egyik magyar boltban sem láttam.
  • kiskorúbézoltán #113
    - egy "arcába" , sry ...
  • kiskorúbézoltán #112
    A változatban ...
    B változatban : sub kiemelkedik a vízből azt kap az arcába egy Pingvint (nem a Linux-ost!) az arcába ...
  • Lupis
    sub kiemelkedik a vízből azt SAMmal lekap:D
  • kiskorúbézoltán #110
    Nah , végignyomtam a helos demoküldit x-edszerre (a Kilo nem fogott meg annyira (de jó , hogy Gundark nem szokott erre járni még leárulózna megint ) és egyszerűen imádom ezt a gammát .

Már rutinból gyártom a bólyákból a hibaháromszögeket és lógatom a közepébe a kanócot , nagggyon kellemes látni az aktív szonáron ahogy a halacska megy a tengó felé aztán BUMMM !

Ha nem jön meg jövő héten a kardomba dőlök ...
  • Lupis
    VAn vkinek kedve multizni?
  • Lupis
    Kb milyen távolról lehet subot hatásosan kilőni másik subbal? mert ahogy tapasztaltam 5km felett simán elmanővereznek
  • Lupis
    akkor az subok ellen tuti nem jó :(
  • Petko
    az is akusztikus elvű de nem a hajó zaját, hanem ahol fodrozódik a víz a hajó elején, illetve a nyomvonal amit ez létrehoz megváltoztatja a hang terjedését, és valahogy ezt észleli. de én se vagyok hozzáértő, csak így olvastam valahol
  • Lupis
    nyomvonalat követi? hát ezt nehezen tudom elképzelni
  • kiskorúbézoltán #104
    Wh-st lőttem már szeből is (SC) nem egyszer és szinte mindíg sikerült , szóval ezt a nyomvonalas témát nem vágom (amúgy sem vagyok túlságosan hozzáértő személy :D) , a kanócosat meg csak vezérlik valami alapján , ami viszont megintcsak akusztikus , nem ? Mágneses rávezetésről meg éppúgy nincs lövésem mint a nyomvonalas dologról ... Gyujtó az ok , de rávezetés ... ?
  • Petko
    nem teljesen, mind2 már kilőtt torpedók megzavarására van
  • Petko
    wake homing, ami a hajó után húzott nyomvonalat (áramlásváltozást) követi, aztán vezeték vezetés (de ezek egyben szonárvezérlésűek is általában), meg talán van a játékban MAD (mágneses anomalitás) alapján működő is de ebben nem vagyok biztos
  • Lupis
    Sztem a passive akkor kell amikor tudod hogy közelben van egy ellenség és az megzavarja az érzékelőit aktív meg torpedók ellen mert akkor már úgyis tudja ,hogy hol vagy.