420
Dangerous Waters by Sonalysts
  • neuro
    Nem lehet összehasonlítani a DW-t az SH3-al, csak azért mert mind a kettőben vannak hajók.
    A DW egy sokkal összetettebb és realisztikusabb játék, az SH3 pedig inkább a nagyközönségnek készült. Ettől függetlenül mind a kettőt imádom és tökéletesen kiegészítik egymást. De az már biztos, hogy a DW marad fent a vincsimen tovább, egyszerűen csak azért mert sokkal nagyobb kihívás, és hosszú távon jobban leköt.
  • Thanatos
    és én ezt nem is tagadtam...
  • kiskorúbézoltán #178
    Hibákat egyébként lehet találi mind a kettőben (nem is keveset ami a realisztikusságot SZERINTEM(!!!) fölöslegesen rontják de ettől függetlenül mind a kettőt nagyon jónak tartom .
    Lehetne elmélkedni a "renow"-os "bevásárlás"-ról az IFF-fel felszerelt fedélzeti lg.kezelőkről , a fegyveres tisztről a figyelőkről vagy akár a DW időnkét végtelenül ostoba AI-járól , de szerintem ezeken fölül lehet emelkedni és lehet ÉLVEZNI a játékot nem az apró - időnként bosszantó - hibákon rágódni .
    Kinek mi jön be , nekem szerencsére mind a kettő , úgyhogy nyomom mind a kettőt , a CS pl. nem jön be azzal nem foglalkozom , ennyi .
  • kiskorúbézoltán #177
    Leírom Neked újra mert látom nem érted :
    NEM AZT MONDTAM , HOGY A SHIII NEM REÁLIS HANEM AZT HOGY A DW ÖSSZETETTEBB .
    Szedjek elő nagyobb betűket ?
  • kiskorúbézoltán #176
    Nem tudom , hogy röhelyes-e , de 10 éve még papíron ill. spec vonalzókkal számoltam lőelemet pedig akkor is voltak már szg-ek , mégis azt használtuk (és nemcsak mi , tőlünk nyugatabbra is) . Persze azóta mindent átvettek a szg-ek , de nekem is furcsa azért egy kicsit .
  • Thanatos
    tény de ettől még szeritnem reálisan is igy van, mert 2. vh-ban a sonár (főleg eleinte) ugye még nem votl tul fejlet igy elginkább vizuálisan ment a felderitás, vagy beazonositás, etc ha már sonáron megmutatta irányt
  • kiskorúbézoltán #174
    Az SH-ban egyszerű : látom hol van , látom mit csinál . A DW-ben javarészt feltételezéseken ill. kizárásokon alapul szvsz .
  • Thanatos
    de azért mond meg őszintén, modern tengeralattjárónál nem röhejes hogy papiron vonalzoval kéne számolgatni? amikro eg yiylet egy számitogép szeirntem nagyábol max 10sec alatt számol ki, szerintem... :)
  • Thanatos
    nem, én a véleményem montam el hogy mirét jön be nekem jobban a sh3 mint a dw, baj? :)
    amugy abban igazatok van hogy lehet a megfigyelők auto-n tul pontosak, bár én még iylet nem tapasztaltam, de nem is nyomtam még olyan sokat vele hogy iylesmi előjöjjön, amugy szvsz ez simán javitható lenne egy patchben, elgalábbis szerintem 8az más kérdés hogy fogják-e javitani vagy nem :P)
  • kiskorúbézoltán #171
    Hmm , Te csak kötekedni akarsz ?
  • Thanatos
    nalátod, tma-t meg nem te cisnálod akkor dw viszonylatban máris nem realisztikusan játszik... :)
    amugy jo hogy mondod , engem is borzasztóan idegeistett ez hogy a hightech technika korában papiron vonalzoval számolják az irányokat és sebességeket..., érdekes...
  • Thanatos
    2.vhban a helyzet értékelése kb egyenlő a számolásal mert msáhogy nem tudsz értékelni..., ha neked kell számolni ezt is az se jó ha megcsinálják helyeted azse, nem értelek titeket :P
  • kiskorúbézoltán #168
    Persze aki szeret szmolgatni meg vonalzózni az gyárthat magának kézzel TMA-t ! :DDD
  • kiskorúbézoltán #167
    Ha a ghost az amire gondolok azok jó részét ki lehet szűrni , én rendszeresen tisztogatom a térképet kézzel .
  • kiskorúbézoltán #166
    A DW-ben a helyzet értékelése a bonyolult nem a számolás .
  • Lupis
    néha próbáltam manuálisan megcsinálni mindent ,de vhogy sose lett az igazi a gépi emberek meg tényleg túl pontosak
  • Lupis
    na igen a legénység már lusta összekötögetni az adatokat
  • Thanatos
    meglehetni emglehet csak bonyi, de ez kb pont olyan volt mint a dw realitása... :P
  • Thanatos
    hát ebben igazad van, talán majd köv patchben, bár tény hogy ebben reálisab a dw de engem azért az is idegesitot hogy ott meg 2millio ghost volt :/
  • Lupis
    meglehet:D
  • kiskorúbézoltán #160
    Elúszik ? Mire kiszámolnaám a rozsda végezne vele ...! :DDD
  • Lupis
    főleg hogy az idő pereg miközben méri az adatokat és addig simán elúszik a hajó:D
  • kiskorúbézoltán #158
    Szerintem nem is lehet , hacsak valaki nem fejbenszámoló matekzseni .
  • Lupis
    hát a rendes booton is több ember csinálta ezt sztem nem érdemes elvárni hogy minden egyes torpedólövésnél megcsinálja a játékos
  • kiskorúbézoltán #156
    Hé , hé ! Én a kapitány vagyok , nehogymá' én papírozzak meg tologassam az abakuszt ! De azért az AI személyzetnek se kéne annyira halálpontosnak lennie szvsz .
  • Thanatos
    énis ezt modnom hogy az egyszerűsége max abbol van hogy ott még a technika is egyszerűbb volt de ez a realitásából szeirntem semmit se von le...
  • kiskorúbézoltán #154
    Ne értsd félre , nem fikázom a SHIII-at , csak egyszerűbbnek tartom technikai szempontból , ami term abból következik , hogy akkoriban a tech is egyszerűbb volt .
  • Thanatos
    talán át kéne állitani manuális adatgyüjtésre akkor ha amx realitást akarsz tényleg...., nem tom 100% miért nem rakja only manuálisra :/
    de ha manualon van még a sebességét is neked kel kiszámolni az irányábol, a helyváltozásábol és egy stopperel 8meg eprsze a sjaát adataid segitségével) :)
  • kiskorúbézoltán #152
    100-on nyomom , hid el , megmondja és még nem tévedett . Ha a megfelelő embereket teszed a toronyba akkor bőven megvan a 6-7km .
  • Thanatos
    nem, de a két szim kcist nagyon máshol van korban, ezért tény sokkal több ismeret kell dw-hez én ezt nem is tagadtam, de realitásban szerintem az sh3 a saját korszakába illően bőven emgállja a helyét...
  • Thanatos
    nemtom 100% realitin neked kell beazonositani a hajót...
    és nekem még nem szurtak ki tök sötét ben 6kmről egy hajót se :)
  • kiskorúbézoltán #149
    Csak összehasonlításképpen , olvastad a DW kézikönyvét ?
  • kiskorúbézoltán #148
    És a sasszemű figyelők akik a vaksötét , viharos tengeren 5-6km-ről kiszúrják a hajókat a fegyverzei tisz meg a tipusát is megmondja ?
  • Thanatos
    hát igen ez igaz, dw se rossz csak engem az idegesit benne hogy a hangulata valahogy nekem erősen a 0 felé konvergál :/
    amugy 100% realisticon sh3-ban se találtam még semmit ami nem lenne reális...
  • kiskorúbézoltán #146
    Én a DW-t is hasonló stílusban játszom full auto szeményzettel csak akkor avatkozok be ha valamiért szükségesnek látom . Ahogy én látom a DW egy nagyon összetett technikai/harcászati szimulátor , a SHIII. inkább a hangulat megteremtése felé mozdult el a technika helyett . Nekem mind a kettő nagyon bejön , bár a DW-t komolyabbnak tartom .
  • Thanatos
    szerintem meg nem, de hát izlések és pofonok, eleve ha reális tényleg reális lenne akkor egy emberként képtelen lennél elvégezni 60 munkáját :)
  • Petko
    a szimulátor nem kapitányt szimulál, hanem a műszereket, meg a gépet, nem az a lényeg hogy ki kezeli ... ami nem a fizikát, meg technikát, hanem személyeket szimulál azt inkább szerepjátéknak hívják szerintem
  • Thanatos
    az persze egy más kérdés hogy ki mit kedvel, de a realitáshoz szeirntem sh3 sokkal közelebb van (mármint vezetés mikéntjében, a többiben dw is profi, tény)
  • Thanatos
    3 terem van, amugy én ugy vagyok ezzel hogy a valóságban se a kapitány fog kormányozni és tényleg max a periszkopot kezelni, és tulképp a tengeralattjáró szimulátor hoz inkább sh3 van valóságban közel mert ugy egy tengeralattjáro nem oylan mint egy repülőgép ahol a pilota = kapitány és mindent ő csinál, tengeralattjárónál ilyet egy kaptiány se csinál, és főleg nem nyomgod mindent..., szvsz...
  • Petko
    egyébként már fél órája ezen röhögök, hogy pl. most beírok a half-life topicba valami ilyet:
    Urami (szerintem) ezt elba**ták,de nagyon! Én annak idején megnéztem a Haláli Fegyver című filmet az HBO-n, és még videóra is vettem. Ezek után nagyon vártam ezt a játékot, de nagyon nagyot csalódtam!