HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Olyat csináltam egy ismerõsnek, hogy egy kis szövegdoboz a lapon, amiben jóval több szöveg van mint amennyi elférne benne, és scrollozható a dolog lefelé. Dreamweaver-el csináltam, layerrel.
Minden frankó, jól mûködik, csak az lenne a kérdés, hogy a SCROLLBAR színét meg lehet-e változtatni, és ha igen, hogyan?
...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...
1-Hogyan lehet egy .com -os domaint megvenni, kb mennyiért és hol kell ezügyben érdeklõdni?
2-A ''még szabad'' domainek között honnan lehet keresgélni? (Nem fogok sokat fizetni, az tuti.)
3-Illetve tudtok vmi gyorsan elérhetõ ''nemzetközi'' szervert, amire a .com-os domaines oldalam ingyen feltölthetem (pl 1 bannerért cserébe)?
4-Vagy mennyibe kerül 1 szerver bérlése pl 1évre?
/Minimális dinamikával rendelkezik (html), nem kell tárolnia szinte semmit, napi látogatószám nem felbecsülhetõ, az egész világ felé hozzáférhetõ kell legyen/
5-Kb milyen szabályok vonatkoznak rám ezután, mint tulajdonosra? Esetleg vmi (magyar) linket, a fentiekkel kapcsolatban..?
/Elõre thx!/
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May
Én csak szórakozásikból,tanulásból csinálom.
Igazábol,csak azért nem csináltam még,mert nem tudom mit tegyek rá,olyat nem akarok,ami meg van más 1000 helyen.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
mert nagyon égõ ha egy igényes tartalom egy reklámcsik alatt van.
10 es évi összeg csak akad - és megkapsz mindent ami a munkához kell.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Lassan mások után magamnak is kellene egy honlap.
Más.
Nem jött össze a számlálo,még ugy se,hogy az általatok be linkelt Tutorial.hu-rol leszedtem egy komplett scriptet.
Nem láttm semmit a Mozillába,az IE7-be is csak egy kis kocka volt piros átlókkal.
Az Ingyenweblapok.hu-rol szedtem egy parancs sort amivel Html-ben is ki lehet iratni a számot,amit ki is irt szépen,de nem számolt semmit,pedig ha kitöröltem a .txt filét,akkor reklamált a Tüzroka.
X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May
Na most neki ülök,remélem össze tudom hozni.
A Total C menüjében van olyan hogy a felmásolt fájlnak jogadás a szerveren...
[/spam]™
Itt jön egy ujabb problemám,idáig semmi gondom nem volt soha se.
A lap a Freeweben van,tegnaptól olyanokat csinál,hogy 0 bites dolgokat tölt fel.
A hiba nálam van,vagy a Freeweben?
counter.txt
A txt-nek midnegy mi a neve, csak az legyen a php kódban is.
Hogyan, mivel töltöd fel a fájlt a tárhelyre?
[/spam]™
Illetve még azt nem értem,hogy hogy tegyem irhatová a txt-t?
továbbá a txt-t írhatóvá kell tenni
[/spam]™
feltöltöd a tárhelyre
az index.html-t (vagy amibe rakod a php kódot) átírod index.html re
vhova beszúród a kódót (a <body></body>közé
Mi az a .txt file,amit ki kellene iratni,vagy azt irjam át a az oldal nevére,pl. akarmi.htm ?
<?php
if ( file_exists("counter.txt") ) {
}
else {
touch("counter.txt");
$fp = fopen("counter.txt", w);
fwrite ($fp, "0");
fclose($fp);
}
$fp = fopen("counter.txt", "r");
$sz = fgets($fp);
$sz++;
print $sz." látogató járt az oldalon!";
fclose($fp);
$fp = fopen("counter.txt", "w");
fwrite($fp, $sz );
fclose ($fp);
?>
Srácok kellene egy kis segitség.
Html oldalba kellene egy megtekintés számlálo,idáig csak .php-t találtam,de azt nem tudom berakni.
Elöre is köszi.
néztem ezeket a menüket, találtam is egyet, de hogy tudok belõle lenyílót csinálni?az nekem elengedhetetlen lenne.
Asus P5N32-SLI SE Deluxe * Intel(R) Core(TM)2 CPU 6400 @ 2.13GHz (2 CPUs) * NVIDIA GeForce 7950 GX2 1GB * 2048MB RAM * 483 GB Total * Samsung SyncMaster 795MB * Windows Vista óóó jeee
Majdnem. Ha a két oldal kinézete nem néz ki egyformán, akkor az IE6-IE7-FF1-FF2-Opera8-Opera9(-és egyéb elterjedt böngészõk) viszonylatban (IE 5 alatt már kissé rondább a helyzet) némi trükközéssel az esetek többségében ki lehet javítani a különbségekbõl fakadó hibákat.
"Ha így van, akkor miért van sok oldalánál külön IE és külön FF css? 😊"
Az IE CSS-hibáit kijavítandó megoldás.
"Faustus, te csináltál nekem még tavaly egy lapot, és most abból próbálkozom egy újat csinálni, gyakorlatilag a meglévõ fájlokat használom fel kicsit átszabva."
Hát a váza az lehet hogy az én kreálmányom, de abban egy fia táblázat nem volt.
Ahogy látom a menü viszont azt alkalmaz. Meg Javascriptet.
Ez viszont két ok miatt necces:
1. A táblázat nem menü kialakítására alkalmas.
2. A Javascript bármikor letiltható, illetve nem szabad az oldal mûködését teljesen Javascript függõvé tenni.
Javascriptes menû helyett alkalmazz CSS-sel készültet.
http://css.maxdesign.com.au/listamatic/
http://css.maxdesign.com.au/listamatic2/
http://www.dynamicdrive.com/style/csslibrary/category/C1/
Faustus, te csináltál nekem még tavaly egy lapot, és most abból próbálkozom egy újat csinálni, gyakorlatilag a meglévõ fájlokat használom fel kicsit átszabva.
de itt egy link, légyszíves nézzétek meg.
köszönöm.
link
Asus P5N32-SLI SE Deluxe * Intel(R) Core(TM)2 CPU 6400 @ 2.13GHz (2 CPUs) * NVIDIA GeForce 7950 GX2 1GB * 2048MB RAM * 483 GB Total * Samsung SyncMaster 795MB * Windows Vista óóó jeee
[/spam]™
Valószínûleg - mint Cat 02 is említette - Frontpage segítségévvel készítetted el a táblázatot. A Frontpage mivel M$ termék IE specifikus kódot (ami nem igazán nevezhetõ tisztességes HTML kódnak) generál.
"míg IE tökéletesen betartja a megadott 2px-es margót"
Nos hogy az IE mit tart be és mit nem, arról lehetne beszélni. Sajnos az IE másképp (helytelenül) értelmezi a W3C ajánlásait (illetve a PNG-vel is gondjai vannak), így például a dobozmodellt (margó, szegély, kitöltés, tartalom) is. Így egy IE-re optimalizált oldal furcsán fog kinézni más böngészõ alatt.
abban kérném a segítségeteket, hogy van egy tábla, amit IE faszán a helyére rak, de FF vhogy furcsán rakja be, a háttér színe sem jelenik meg,csak a benne lévõ kis szöveg, de az sem a helyén. vki tudna segíteni?
ja, még az is a gondom, hogy míg IE tökéletesen betartja a megadott 2px-es margót a fejlécnek(felülrõl), FF baszik rá, rátolja a tetejére..vki meg tudná nézni?
ASUS P5N32-SLI SE Deluxe ¤ Intel Core2 6400 @ 2.13GHz ¤ EVGA GeForce 7950 GX2 1gb ¤ 4* 512 DDR2 800Mhz ¤ 3* 160 GB
ASUS P5N32-SLI SE Deluxe ¤ Intel Core2 6400 @ 2.13GHz ¤ EVGA GeForce 7950 GX2 1gb ¤ 4* 512 DDR2 800Mhz ¤ 3* 160 GB
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Hogy tudom elérni, hogy az oldal azonos méretû legyen mindenféle felbontásban a böngészõkben? tehát auto igazodjon a látogató moncsijához??
a height "700 után hiányzott a " ....kösz
nekem most épp így néz ki:
<iframe src="main.html" id="mainframe" name="mainframe" frameborder="0" height="700 scrolling="no" width="855" allowtransparency="true"></iframe>
http://htmlinfo.polyhistor.hu/html_ref/inline.htm#IFRAME
Egy kérdésem lenne:
Hogy tudom elérni, hogy az iframe ablakban megjelenítek egy másik, nagyobb méretû lapot, ne tegye be nekem oldalra azt a windózos csuszkát?
Ugyanis beraktam egy saját scrollert, de az nem megy, mert berakja a windózét..remélem érthetõ, mit mondok😊
Mi történik, ha a delikvens megszokásból a böngészõ vissza gombjára kattint egy flash oldalon?
Mi történik, ha nincs a megfelelõ flash plug-in telepítve a gépre, és mondjuk munkahelyi gép lévén nincs lehetõsége telepíteni, vagy azt sem tudja mi az?
Hogyan lehet optimalizálni a flash oldalt?
Miért jó a flash oldal?
Válaszolj magadnak ezekre a kérdésekre ;-)
[...] Te romboló állat! Te sátán!
Javaslom merülj el egy kicsit a usability témában. Sok fáradtságtól fogod megkímélni magad vele a jövõben.
[...] Te romboló állat! Te sátán!
Hát azért remélem 20 év múlva már lesz valami megoldás.
Lehet meg se érem, mire lehet olyan betûtípusal oldalt csinálni, amilyennel akarja az ember...
😞
Azért köszi
\"Az élet kellős közepén is a halál leselkedik ránk.\"
nem lehet akkor valami olyat létrehozni amit felteszek az FTP-re és mondjuk maga a szövegben a kódban, külön linkként írom be neki a fentlévõ betûtipust, vagy egy style-t csinálok neki és arra egy rámutató linket?
\"Az élet kellős közepén is a halál leselkedik ránk.\"
Egyébként pedig ajánlom figyelmetekbe az #5349-es hozzászólásom.