HTML-szerkesztés kezdőknek!!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DoctorJohnson
Sziasztok!

Olyat csináltam egy ismerõsnek, hogy egy kis szövegdoboz a lapon, amiben jóval több szöveg van mint amennyi elférne benne, és scrollozható a dolog lefelé. Dreamweaver-el csináltam, layerrel.
Minden frankó, jól mûködik, csak az lenne a kérdés, hogy a SCROLLBAR színét meg lehet-e változtatni, és ha igen, hogyan?

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

Dj Faustus
"A domain.hu a hivatalos oldal, nem?"
A magyar .hu regisztrátorokat õk akkreditálják.

CattiBrie
A domain.hu a hivatalos oldal, nem?

[/spam]™

Dj Faustus
Tetsuo
Sziasztok! Kezdõ vagyok és nem tudok nagyon angolul:

1-Hogyan lehet egy .com -os domaint megvenni, kb mennyiért és hol kell ezügyben érdeklõdni?
2-A ''még szabad'' domainek között honnan lehet keresgélni? (Nem fogok sokat fizetni, az tuti.)
3-Illetve tudtok vmi gyorsan elérhetõ ''nemzetközi'' szervert, amire a .com-os domaines oldalam ingyen feltölthetem (pl 1 bannerért cserébe)?
4-Vagy mennyibe kerül 1 szerver bérlése pl 1évre?
/Minimális dinamikával rendelkezik (html), nem kell tárolnia szinte semmit, napi látogatószám nem felbecsülhetõ, az egész világ felé hozzáférhetõ kell legyen/
5-Kb milyen szabályok vonatkoznak rám ezután, mint tulajdonosra? Esetleg vmi (magyar) linket, a fentiekkel kapcsolatban..?
/Elõre thx!/

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

mike0013
lehet, hogy reklámmentes, de sql nem mûködik, php nagyon lassan megy

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Nem nekem kell.
Én csak szórakozásikból,tanulásból csinálom.

Igazábol,csak azért nem csináltam még,mert nem tudom mit tegyek rá,olyat nem akarok,ami meg van más 1000 helyen.
extra reklámmentes

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Vorpal
lassan majd adnod is kell a megjelenésre, akkor simán bérelj tárhelyet,
mert nagyon égõ ha egy igényes tartalom egy reklámcsik alatt van.
10 es évi összeg csak akad - és megkapsz mindent ami a munkához kell.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

szerintem extra.hu

Két dolog,szerintetek melyik a legjobb ingyenes tárhely?
Lassan mások után magamnak is kellene egy honlap.

Más.
Nem jött össze a számlálo,még ugy se,hogy az általatok be linkelt Tutorial.hu-rol leszedtem egy komplett scriptet.
Nem láttm semmit a Mozillába,az IE7-be is csak egy kis kocka volt piros átlókkal.
Az Ingyenweblapok.hu-rol szedtem egy parancs sort amivel Html-ben is ki lehet iratni a számot,amit ki is irt szépen,de nem számolt semmit,pedig ha kitöröltem a .txt filét,akkor reklamált a Tüzroka.
mike0013
ott valószínû, hogy a freewebbel van gond, próbáld meg az uw.hu vagy tvn.hu -t

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Az a furcsa,hogy idáig semmi gond nem volt a felmásolt dolgokkal.
Na most neki ülök,remélem össze tudom hozni.
CattiBrie
Ezt nem tudom.

A Total C menüjében van olyan hogy a felmásolt fájlnak jogadás a szerveren...

[/spam]™

mike0013
jelzem, counter.txt-t fölös csinálni, mert leellenõrzi, hogy van-e, ha nincs létrehozza és beleírja, hogy 0, ha meg te hozol létre akkor írd bele, hogy 0

TotalCommander-el töltöm fel.
Itt jön egy ujabb problemám,idáig semmi gondom nem volt soha se.
A lap a Freeweben van,tegnaptól olyanokat csinál,hogy 0 bites dolgokat tölt fel.
A hiba nálam van,vagy a Freeweben?
CattiBrie
index.php
counter.txt

A txt-nek midnegy mi a neve, csak az legyen a php kódban is.
Hogyan, mivel töltöd fel a fájlt a tárhelyre?

[/spam]™

oupsz 😄 index.php 😄

Na ezt nem értem:"az index.html-t (vagy amibe rakod a php kódot) átírod index.html re"
Illetve még azt nem értem,hogy hogy tegyem irhatová a txt-t?
CattiBrie
ha az oldalon engedélyezve a van a PHP futtatása
továbbá a txt-t írhatóvá kell tenni

[/spam]™

csinálsz egy counter.txt
feltöltöd a tárhelyre
az index.html-t (vagy amibe rakod a php kódot) átírod index.html re
vhova beszúród a kódót (a <body></body>közé

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Lehet,hogy halál béna vagyok,de ha ezt beirom egy táblázatba nem történik semmi.

Mi az a .txt file,amit ki kellene iratni,vagy azt irjam át a az oldal nevére,pl. akarmi.htm ?
mike0013
legkönnyebb php-vel megoldani (nevezd át a fájlt "fajlod.php"-ra " nélkül és másold be a következõ sorokat oda, ahol akarod, hogy megjelenjen, hogy hányan nézték az oldalt:

<?php
if ( file_exists("counter.txt") ) {
}
else {
touch("counter.txt");
$fp = fopen("counter.txt", w);
fwrite ($fp, "0");
fclose($fp);
}

$fp = fopen("counter.txt", "r");
$sz = fgets($fp);
$sz++;

print $sz." látogató járt az oldalon!";
fclose($fp);

$fp = fopen("counter.txt", "w");
fwrite($fp, $sz );
fclose ($fp);

?>

Hali.
Srácok kellene egy kis segitség.
Html oldalba kellene egy megtekintés számlálo,idáig csak .php-t találtam,de azt nem tudom berakni.
Elöre is köszi.
Mr Wild
köszi a helpet..
néztem ezeket a menüket, találtam is egyet, de hogy tudok belõle lenyílót csinálni?az nekem elengedhetetlen lenne.

Asus P5N32-SLI SE Deluxe * Intel(R) Core(TM)2 CPU 6400 @ 2.13GHz (2 CPUs) * NVIDIA GeForce 7950 GX2 1GB * 2048MB RAM * 483 GB Total * Samsung SyncMaster 795MB * Windows Vista óóó jeee

Dj Faustus
Másrészt inkább kitöltést (padding) használj a #wrapper-nél.

Dj Faustus
"Elvileg midnent meg lehet úgy oldani HTML-lel (css), hogy az mindkét nagy böngészõ alatt ugyanúgy nézzen ki, nem?"
Majdnem. Ha a két oldal kinézete nem néz ki egyformán, akkor az IE6-IE7-FF1-FF2-Opera8-Opera9(-és egyéb elterjedt böngészõk) viszonylatban (IE 5 alatt már kissé rondább a helyzet) némi trükközéssel az esetek többségében ki lehet javítani a különbségekbõl fakadó hibákat.

"Ha így van, akkor miért van sok oldalánál külön IE és külön FF css? 😊"
Az IE CSS-hibáit kijavítandó megoldás.

"Faustus, te csináltál nekem még tavaly egy lapot, és most abból próbálkozom egy újat csinálni, gyakorlatilag a meglévõ fájlokat használom fel kicsit átszabva."
Hát a váza az lehet hogy az én kreálmányom, de abban egy fia táblázat nem volt.
Ahogy látom a menü viszont azt alkalmaz. Meg Javascriptet.
Ez viszont két ok miatt necces:
1. A táblázat nem menü kialakítására alkalmas.
2. A Javascript bármikor letiltható, illetve nem szabad az oldal mûködését teljesen Javascript függõvé tenni.

Javascriptes menû helyett alkalmazz CSS-sel készültet.
http://css.maxdesign.com.au/listamatic/
http://css.maxdesign.com.au/listamatic2/
http://www.dynamicdrive.com/style/csslibrary/category/C1/

Mr Wild
nem, legalábbis nem hiszem😊 kezdõ vagyok, fogalmam sincs:9
Faustus, te csináltál nekem még tavaly egy lapot, és most abból próbálkozom egy újat csinálni, gyakorlatilag a meglévõ fájlokat használom fel kicsit átszabva.
de itt egy link, légyszíves nézzétek meg.
köszönöm.
link

Asus P5N32-SLI SE Deluxe * Intel(R) Core(TM)2 CPU 6400 @ 2.13GHz (2 CPUs) * NVIDIA GeForce 7950 GX2 1GB * 2048MB RAM * 483 GB Total * Samsung SyncMaster 795MB * Windows Vista óóó jeee

CattiBrie
Elvileg midnent meg lehet úgy oldani HTML-lel (css), hogy az mindkét nagy böngészõ alatt ugyanúgy nézzen ki, nem? Ha így van, akkor miért van sok oldalánál külön IE és külön FF css? 😊

[/spam]&#8482;

Dj Faustus
"hogy van egy tábla, amit IE faszán a helyére rak, de FF vhogy furcsán rakja be, a háttér színe sem jelenik meg"
Valószínûleg - mint Cat 02 is említette - Frontpage segítségévvel készítetted el a táblázatot. A Frontpage mivel M$ termék IE specifikus kódot (ami nem igazán nevezhetõ tisztességes HTML kódnak) generál.

"míg IE tökéletesen betartja a megadott 2px-es margót"
Nos hogy az IE mit tart be és mit nem, arról lehetne beszélni. Sajnos az IE másképp (helytelenül) értelmezi a W3C ajánlásait (illetve a PNG-vel is gondjai vannak), így például a dobozmodellt (margó, szegély, kitöltés, tartalom) is. Így egy IE-re optimalizált oldal furcsán fog kinézni más böngészõ alatt.

ha Frontpage el csináltad akkor ez van 😄

CattiBrie
Esetleg link?

[/spam]&#8482;

Mr Wild
hey
abban kérném a segítségeteket, hogy van egy tábla, amit IE faszán a helyére rak, de FF vhogy furcsán rakja be, a háttér színe sem jelenik meg,csak a benne lévõ kis szöveg, de az sem a helyén. vki tudna segíteni?
ja, még az is a gondom, hogy míg IE tökéletesen betartja a megadott 2px-es margót a fejlécnek(felülrõl), FF baszik rá, rátolja a tetejére..vki meg tudná nézni?

hahh, dejó köszi szépen

ASUS P5N32-SLI SE Deluxe ¤ Intel Core2 6400 @ 2.13GHz ¤ EVGA GeForce 7950 GX2 1gb ¤ 4* 512 DDR2 800Mhz ¤ 3* 160 GB

hahh, dejó köszi szépen

ASUS P5N32-SLI SE Deluxe ¤ Intel Core2 6400 @ 2.13GHz ¤ EVGA GeForce 7950 GX2 1gb ¤ 4* 512 DDR2 800Mhz ¤ 3* 160 GB

batman
%-ban add meg a szélességi adatokat.

[...] Te romboló állat! Te sátán!

Hali!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Hogy tudom elérni, hogy az oldal azonos méretû legyen mindenféle felbontásban a böngészõkben? tehát auto igazodjon a látogató moncsijához??

Mr Wild
jah, megvan a baj..
a height "700 után hiányzott a " ....kösz

Mr Wild
köszi a válaszokat.
nekem most épp így néz ki:

<iframe src="main.html" id="mainframe" name="mainframe" frameborder="0" height="700 scrolling="no" width="855" allowtransparency="true"></iframe>

Dj Faustus
Az <iframe> scrolling attribútumának értékét állítsd no-ra.
http://htmlinfo.polyhistor.hu/html_ref/inline.htm#IFRAME

CattiBrie

[/spam]&#8482;

Mr Wild
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne:
Hogy tudom elérni, hogy az iframe ablakban megjelenítek egy másik, nagyobb méretû lapot, ne tegye be nekem oldalra azt a windózos csuszkát?
Ugyanis beraktam egy saját scrollert, de az nem megy, mert berakja a windózét..remélem érthetõ, mit mondok😊

batman
A flash technológia használata teljes oldal tekintetében csak nagyon indokolt esetben javasolt véleményem szerint, pl. microsite esetében, amikor a látvány a lényeg valamilyen márkaépítõ marketing terv keretein belül. Szintén usability szempontból azonban az egyik legrosszabb megoldás lehet.
Mi történik, ha a delikvens megszokásból a böngészõ vissza gombjára kattint egy flash oldalon?
Mi történik, ha nincs a megfelelõ flash plug-in telepítve a gépre, és mondjuk munkahelyi gép lévén nincs lehetõsége telepíteni, vagy azt sem tudja mi az?
Hogyan lehet optimalizálni a flash oldalt?
Miért jó a flash oldal?

Válaszolj magadnak ezekre a kérdésekre ;-)

batman
Sajnos az alapvetõ probléma az elképzeléseddel az, hogy nem a cicomának kell eladni az oldalad, hanem a tartalomnak. Ha az utóbbi rendben van, akkor betûtípustól függetlenül használni fogják az oldalad. Ha az nincs, akkor amúgy is b***hatod.
Javaslom merülj el egy kicsit a usability témában. Sok fáradtságtól fogod megkímélni magad vele a jövõben.

hunbasser
sztem csináld meg flashel,vagy képként

ReaL MaDRid x siempre

Tsippsy2
De ratyi....
Hát azért remélem 20 év múlva már lesz valami megoldás.
Lehet meg se érem, mire lehet olyan betûtípusal oldalt csinálni, amilyennel akarja az ember...
😞
Azért köszi

\"Az élet kellős közepén is a halál leselkedik ránk.\"

olyat lehet h megkéred h töltse le vagy css el beállítod h alapbõl mi legyne és ha az nincs akkor vmi alap betõtípis legyen

Tsippsy2
Hát erre csak azt tudom mondani....
nem lehet akkor valami olyat létrehozni amit felteszek az FTP-re és mondjuk maga a szövegben a kódban, külön linkként írom be neki a fentlévõ betûtipust, vagy egy style-t csinálok neki és arra egy rámutató linket?

Dj Faustus
Mivel az IE-n kívül egyik böngészõ sem támogatja a betûtípusok beillesztését (biztonsági okokból); másrészt a látogatók a két szép szemedért nem fognak mindenféle betûtípusokat az operációs rendszerükhöz feltelepíteni (no meg ki tudja milyen vacak, olvashatatlan betûtípust szeretne a tartalom közzétevõje használni); harmadrészt speciális - talpaltan, Arial/Helvetica/sans-serif betûtípuson kívüli - betûtípust kenyérszövegként (tehát olyan szöveg, ami nem címsor, dísz) nem ajánlatos alkalmazni.
Egyébként pedig ajánlom figyelmetekbe az #5349-es hozzászólásom.

Tsippsy2
Légyszi valaki árulja már el... nagyon kéne, mert undorító így... 😞