9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
#6342 A <bgsound>-dot felejtsd el.
Helyette használj Flashben készült lejátszót (például ezt), amit SWFObjecttel be tudsz illeszteni. -
#6341 Hello!
Beraktam 1 oldal nyitólapjára egy zenét intronak (<BGSOUND SRC="intro1).mp3" LOOP=infinite>)
Meg lehet oldani azt, hogy több számot rakjak be, és véletlen szerűen, vagy sorba más induljon el? -
#6340 Adobe Flash akármelyik. -
#6339 ilyen menűt mivel tudnám átszerkeszteni magyarra, és hogyan tudom megadni hogy megnyissa az oldalakat amit szeretnék??
-
#6338 ok, köszi -
#6337 Google-be írd be keresőoptimalizálás, vagy search engine optimization vagy röviden SEO.
Egy csomó cikket, leírást találhatsz a témában.
Pár leírás:
http://keresomarketing.fpn.hu/
http://weblabor.hu/cikkek/keresooptimalizalas
http://webni.innen.hu/Keres_c5_91optimaliz_c3_a1l_c3_a1s -
Diko30 #6336 Sziasztok! valaki tudna segiteni nekem a keresö optimalizálásban?
Köszi elöre is! -
#6335 "Nekem pedig a menü megfelő sorának kellene változni... vagy ez kiterjeszthető egy egész cellára is?"
A link méretét állítsd be a "cella" méretűvére.
A :hover IE alatt csak a linkekre alkalmazható - hacsak nem használsz egy kis trükköt.
"Köszi, bár nagyon kínai!!!!"
Annyira nem az - a példában a link alá töltődik be (Javascripttel betöltve) a Flash. -
pici #6334 #6331 Megoldva ;) -
Butch3r #6333 DJ Faustus!
Köszi, sikerült letesztelni más webtárhly szolgáltatónál, itt sztem az ingyenes tárhely a gond. Bérelnem kell egy normálisat, mert két ingyenes sazrt is kipróbáltam, de az egyik helyen mindig ujratölti az egészet eltűnik vagy 2 mp re és ujra bejön, aztán a másikon meg az ékezetek helyett idióta jeleket írt ki e ott meg nem töltötte ujra az oldalt lol...
Szarok ezek egy szóval. -
#6332 Köszi, bár nagyon kínai!!!! -
pici #6331 Hali!
Arra nem tudok rájönni, hogy hogyan lehetne megoldani azt, hogy a link egy adott oldal könyvjelzőjét hozza be... Vagyis az adott oldal azt a részét amire hivatkozni szeretnék...
Vagyis:
<a target="iframefooldal" href="../hirek/hirek.htm gondolom itt a kettő között kellene valahogy összefűzni, de egyik írásjel sem jött be #2008.01.23.">történés</a>
Előre is köszi a megfejtést :) -
#6330 Dj Faustus!
Köszi a tippet! Egy dolog van ami miatt szerintem ezt nem tudom alkalmazni, mégpedig az, hogy csak a "link terjedelmében" változik a háttér.
Nekem pedig a menü megfelő sorának kellene változni... vagy ez kiterjeszthető egy egész cellára is? -
#6329 "Azt szeretném, hogy a link alatt a háttér megváltozzon, mikor az egeret főlé viszem, mint a lap pont hu oldalaknál."
Nem kell itt Javascript, a CSS is megfelelő erre.
Ha csak a háttérszínt szeretnéd megváltoztatni.
a, a:link {
background-color: black;
color: white;
}
a:hover {
background-color: white;
color: black;
}
Ha háttrképet is szeretnél váltani:
a, a:link {
background-image: url(out.jpg);
}
a:hover {
background-image: url(over.jpg);
}
Bővebben:
:link
:hover
background-color
background-image
"csak álandóan újra tölti az egészet"
Mert a szerveren levő index.php-t újra és újra meghívod (mivel ez egy szerveroldali szkript). Ha az oldal bizonyos részeit nem szeretnéd újratölteni, akkor a frissülő tartalmakat tedd bele <iframe>-be, vagy hívd be Javascript-ben XMLHttprequest segítségével.
Bár szerény véleményem szerint a jelenlegi szélessávú kapcsolatok korában ennek kevésbé van jelentősége.
"Következő lenne a kérdésem: mi a "¹" és "¾" karakterek kódja?"
Ha magyar és szláv karaktereket is használni szeretnél, javaslom használj UTF-8-as karakterkódolást.
Így használhatsz többféle karaktert egyszerre.
Unicode karakterkódok
"Azt hogyan tudnám megcsinálni, hogy ha az egér nyilacskáját, a menű gombjaira viaszem akkor valamilyen hangot adjon ki!!!"
A leginkább hülyebiztosabb megoldás, hogy a linkre való rámozduláskor (onmouseover) egy adott id-jú elembe elhelyezel egy flash objektumot, amiben meg lejátszod a hangot. -
#6328 Sziasztok!
Pár hete érdeklődtem gördítő sáv szinezésről. Akkor nem működött, vagyis félig, egyszerű html lapnál jó. Viszon ha 2 frame-ből áll az oldal akkor nem működik. Van erre valami megoldás? Vagy nem lehetséges úgy? -
#6327 Sziasztok.
Azt hogyan tudnám megcsinálni, hogy ha az egér nyilacskáját, a menű gombjaira viaszem akkor valamilyen hangot adjon ki!!!
Előre is köszi!! -
cbr1983 #6326 Itt jól jelenik meg mind a magyar, mind a szláv betű... én is ezt szeretném elérni. -
cbr1983 #6325 Következő lenne a kérdésem: mi a "¹" és "¾" karakterek kódja? Vagy van olyan betűkészlet, mely úgy a magyart, mint a szláv betket jól kezeli? Ha igen, segíthetnétek a fejléccel kapcsolatban.
Előre is kösz szépen! -
Butch3r #6324 Igazad van, bocsi..
html ben <div id="akarmi">...</div> a kód, ha a cssben #akarmi volt..
nekem is lenne egy ujabb kérdésem :)
htmlbe ágyazott rövid php scriptet használok az oldalon a tartalom cserélgetésére:
<?php
$_GET['id'] = str_replace('../', '',$_GET['id'] );
if (isset($_GET['id']) and $_GET['id'] != '')
{
if (is_file("modulok/" . $_GET["id"] . ".php"))
{
include("modulok/" . $_GET["id"] . ".php");
}
else
{
include("modulok/error.php");
}
}
else
{
include ("modulok/fooldal.php");
}
?>
ezt találtam felhasznűáltam működik is
a menüpontok pedig így vannak megadva:
<p><a href="index.php?id=kapcsolat" title="Kapcsolat" align="left"><strong>Kapcsolat</strong></a></p>
stbstb
a kérdésem a következő lenne.. feltette megy ingyenes tárhely szolgáltatóhoz és megy is az oldal, csak álandóan újra tölti az egészet ha rákattintok a menüpontra és nem tudom miért. Nálam ha tesztelem localhost stb akkor minden ok :( nem tudom mi lehet plz aki tud help valami jó tanáccsal lásson el :) előre is köszi :) -
#6323 Elláttatok jó tanáccsal css-ből!
Köszönöm!
Egy komolyabb kérdés Vágó úrtól 10.000 -ért.
Szeretnék egy "dinamikus" menüt a következő munkámhoz. Azt szeretném, hogy a link alatt a háttér megváltozzon, mikor az egeret főlé viszem, mint a lap pont hu oldalaknál.
Idáig ezt a scriptet használtam pl a dunapizza pont hu-nál
<script language="JavaScript"><!--
function preloadImages()
{
var preload = new Array();
var i, a=preloadImages.arguments;
for(i=0; i < a.length; i++)
{
preload [i]=new Image;
preload [i++].src=a[i];
}
}
function locateObject(name, d)
{
var i,x;
if(!d) d=document;
x=d[name];
for(i=0; !x && d.layers && i< d.layers.length; i++)
x=locateObject(name, d.layers[i].document);
return x;
}
function ImageSwap( Name, URL)
{
var img;
img = locateObject(Name);
img.src = URL;
}
//-->
</script>
Ez működik és super, de csak felhasználni tudom, nem én írtam, de erre az elképzelésemhez nem jó!
Ötlet?
-
#6322 HTML
CSS
Megírása kódszerkesztőben (Jegyzettömb, Notepad++, Notepad2, jEdit, PsPad, Context,...) pár másodperc. -
#6321 Köszi a tippeket CattiBrie és Butch3r!
Működnek! mennyit számít egy-egy írásjel...
Hogyan kell valmi.css -t megírni?
Akkot kipróbálnám a Butch3r által ajánlott módszert!
-
#6320 Pár kiegészítés:
* A stílusdefiníciót érdemes rövidíteni, mint CattiBrie is írta (kisebb méret, gyorsabb letöltődés):
#akarmi {margin: 4px 10px;}
* Ha a CSS állományban #akarmi szerepel, akkor aa HTML-ben így hivatkozunk rá:
<div id="akarmi">...</div>
Ha pedig .akarmi szerepel:
<div class="akarmi">...</div>
Egyébként pedig:
Osztály-szelektorok
ID-szelektorok
<link> -
Butch3r #6319 AMADEUSLACA...
css ben megírod hogy
#akarmi{
margin-left: 10px;
margin-right: 10px;
margin-top: 4px;
margin-bottom: 4px;
}
html be meghívod a HEAD be ugy hogy:
<link href="eleresiut/akarmi.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
ezután, a programban bármikor meghívhatod úgy, hogy:
<div class="akarmi">..............a cucc .........</div
és ennyi :) sok sikert -
#6318 margin: 4px 10px; -
#6317 color-nál a szín-t nem kell macskakörmök közé tenni :)
így
color: #484848; -
#6316 Egy következő találós kérdés!
Hogyan adnátok ezt meg css-ben?
<div style='margin-left: 10px; margin-right: 10px; margin-top: 4px; margin-bottom:4px;'> <div>
köszi a tippeket -
#6315 Igazad van a betűnagyság kérdése megoldódott!
Kipróbáltam, és működik, viszont a színt a Mozzila még mindig nem mutatja!
Jó így a css?pl:
body{ font-size : 14 px; font-family:Tahoma; color:"#484848"} -
busky #6314 Közben megoldódott a problémám magától.Most megy a fórumom, úgyhogy stornózva a kérdésem. -
#6313 Végül is így oldottam meg, hogy a háttér (ami beállított fotó).
body {
background-image:url(back.png);
background-repeat:no-repeat; //erre nehezen jöttem rááá
background-color:black;
background-attachment:fixed;
background-position: top;
} -
busky #6312 Sziasztok!
Frissítettem az eddig jól működő fórumom (easyforum) html oldalát, -új linket tettem fel- és azóta nem tudom elindítani. Nem indul el az index.php. Azt írja ki, hogy adjak a members.php-nak 777-es jogosultságot, de amikor ezt meg akarom tenni, (azt sem értem, hogy miért állítódott át) akkor nem engedi.
Még tesztelés alatt van az oldal, úgyhogy nem tragédia a dolog, csak nem tudom, mi a fenét csináljak. Van tippetek? -
#6311 Nem. Elég egy, amit írtam. Nálam működik.
Miért a head-nek adod meg a font méretét? Talán a bodynak kéne. -
#6310 Azaz külön méretezzem be az explorernek és a mozzillának a betüket?
Ha igen akkor, az a kérdés, hogyan!
És miért nem reagál a mozzilla a css-ben megadott parancsra?
<style>
a:link {color: #0093DD; FONT-SIZE: 14px; } /* unvisited link */
a:visited {color: #0080FF; FONT-SIZE: 14px; text-decoration:none} /* visited link */
a:hover {color: #FE4960; FONT-SIZE: 15px; text-decoration:none} /* mouse over link */
a:active {color: #82B34D; FONT-SIZE: 14px} /* selected link */
.text{ font-size : 14 px; font-family:Tahoma; color:"#484848"}
.head { font-size : 20 px; font-family:Tahoma}
</style> -
#6309 body {
font-size: 12px;
}
De, ha ki szeretnéd küszöbölni, hogy a mozzilla és az explorer ugyanazt a betűnagyságot adja vissza, akkor az azt jelenti, hogy a cél, hogy NE ugyanolyan méretű betűket jelenítsenek meg. És a Mozilla egy z. :) -
#6308 Sziasztok!
Hogyan tudom kiküszöbölni, hogy a mozzilla és az explorer ugyanazt a betűnagyságot adja vissza?
A mozzilla jóval nagyobb és mire teleirok egy oldalt 2 cm eltérés van
Köszi a segatőknek előre is! -
cbr1983 #6307 a végén 980x90-es flasht használtam 1000x136-os háttérrel.
#header {
width: 1000px;
height: 136px;
background-image: url(header.jpg);
}
#flashtide {
width: 980px;
height: 90px;
padding: 23px 10px;
}
Kösz mégegyszer az útbaigazítást! -
cbr1983 #6306 Na megvan, sikerült! Csak a paddinget a flashtide-hoz kellett írnom. -
cbr1983 #6305 Kösz a segítséget, de sajnos ez így nem az igazi. A header háttérképét mintha másolná a középre tolt helyre. Tehát a háttérkép marad a helyén, és annak egy ,,másolata" csószik a flash-sel együtt középre. Lehet, hogy nem látszana a hiba abban az esetben, ha a háttérkép egyszínű lenne, nekem viszont az alsó és felső részén egy-egy csík van. -
#6304 "Flashem szélessége 728 px, magassága 90 px."
HTML
<div id="header">
<div id="flashtide">
<!-- Ide töltődik be a Flash -->
</div>
</div>
CSS:
#header {
width: 728px;
padding: 20px 136px;
}
#flashtide {
width: 728px;
}
Hogy miért ugyanakkora a flasht tartalmazó blokk (flashtide) mérete, és a fejléc (header) mérete? Mert a fejlécnek van kitöltése, ami körbeveszi a flasht tartalmazó blokkot.
Így 20px + 20px + 90px = 130px; illetve 136px + 136px + 728px = 1000px.
Megjegyzés: a float tulajdonságnak nincs center tulajdonsága.
CSS-ben nincs align tulajdonság (HTML-ben volt, de már a 4.01-ben deprecated státuszúvá vált), csak text-align.
Az értékeknél meg egybe kell írni a számot a mértékegységgel.
Tessék olvasni... -
cbr1983 #6303 Sziasztok!
Flash pozicionálása a problémám. A headerbe szeretném beszúrni, annak is a közepére /függőleges és vízszintes irányban is a közepén kell lennnie/.
Flashem szélessége 728 px, magassága 90 px.
Headerhez tartozó CSS
#header {
float: center;
align: center;
height: 130px;
width: 1000 px;
}
Próbáltam osztályt csinálni a flashnek, de valamiért nem kezelte jól, a bal sarokban hagyta a továbbiakban is.
Valaki leírná ide a flash beszúrását a pozicionálásával együtt? Kösz előre is!