9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
huncsik #8222 meg a képeket mikor beillesztem az oldalra és feltöltöm nem jeleníti meg! -
huncsik #8221 a menüt bal oldalon szeretném egymás alatt és mikor rákattintok bejön az adott oldal. -
#8220 Menü
Lehet vízszintes és függőleges. Lehet, hogy csak egyszerű lista, utána meg hivatkozást teszel rá.
Fejléc
Beírod a címet, majd megadod neki, hogy ő legyen Címsor1. Felül a lenyílóban Szövegtörzs -> Címsor 1.
Háttér
Formátum menü - Oldal színei és háttere... -
huncsik #8219 az osztályomnak szeretnék egy oldalt csinálni mert a lapunk.hu nál letiltották! Hogy kell menüket hátteret meg fejlécet meg ilyeneket csinálni! lécci segíts! -
#8218 Van sulineten egy jó cikk a programról, de már tegnap sem volt elérhető. -
#8217 Hát minden attól függ, hogy mit szeretnél az oldalra.
Mit szeretnél az oldalra? :) -
huncsik #8216 pontosan az érdekelne hogy szeretnék vele egy weblapot csinálni csak nem tudom hogy fogjak hozzá a tárhely már megvan csak nem tudom hogy kezdjek hozzá az oldalnak mit kell először megcsinálni meg ilyenek!
Lécci segíts! -
#8215 Ha középszintű érettségire készülsz, akkor körülbelül ezeket kell benne ismerned:
• Címsor
• Szöveg színe
• Betűméret
• Félkövér, dőlt, aláhúzott
• Számozott lista és felsorolás
• Szövegigazítás
• Kép
• Táblázat
• Hivatkozás
• Vízszintes vonal
• Háttérszín
• Háttérkép
• Hivatkozás színe
• Oldal címe -
#8214 Pontosabban mi érdekel? :) -
huncsik #8213 hello lécci segítsetek hogy kell használni a Nvu nevű weblap szerkesztőt mert nem tudom! -
slowg #8212 Áh megcsináltam már le tudom ellenőrizni! -
slowg #8211 Ezt most nem nagyon értem Cat 02! -
Cat 02 #8210 #8201 ? -
slowg #8209 Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy csinálni akarok egy PHP oldalt de közbe a böngészőbe meg akarom nézni de nem jeleníti meg! Mi lehet a probléma! Előre is köszi!
Privátot is küldhettek! -
storm111 #8208 Köszi Kispeki! Neked is Faustus! Próbálkozom, hátha lesz belőle valami:)! -
#8207 A szélességgel teljesen egyetértek. Viszont a CSS formázásnál: ha megnézed, mindegyiknek meg van adva egy id. Nem véletlenül. Ezeket tudod szerkeszteni CSS-ben. Ha nem táblázatmentes, akkor div és table tag nélkül hogy oldanád meg? :) A magasság esetében pedig ha a konténernek megadsz egy overflow: auto-t, és mondjuk szerkeszted a scrollbar-t javascripttel, akkor még egész jól is ki tud nézni :) -
#8206 "A konténernek megadnám a szélességét és a magasságát is "
A szélességét még csak-csak megadhatod, de a magasságát nem érdemes lerögzíteni, mivel a tartalom általában "túllógja" a megadott kereteket. Másrészt egy 1024*768-as felbontású képernyőről az 1024 pixelre méretezett konténer ki fog lógni a böngészőablakból, ugyanis a böngészőablak effektív szélessége kisebb (kb. 20 pixellel), mint a képernyő szélessége.
Mellesleg én is javasolnám a táblázatmentes oldalszerkezet kialakítását, illetve a CSS-sel való formázást. -
#8205 Én úgy csinálnám, hogy az egészet egy div-be raknám, nevezzük konténer-nek. A konténernek megadnám a szélességét és a magasságát is (1024x768), és középre igazítanám egy egyszerű margin-nal. Ezek után felülre be szintén egy div-be a fejléc, alá szintén egy div-be a menü, alatta pedig egy div-en belül(tartalom) két div, az egyik ugye bal oldalt az "Ajánljuk figyelmébe", a másik meg maga a tartalom. Ezeket ellátnám float:left-el (persze elég csak az egyiket), alá beraknék egy clear:both-al rendelkező div-et, aztán pedig jöhet a footer:
<div id="container">
<div id="header"><!--fejléc--></div>
<div id="menu"><ul><li......../li></ul></div>
<div id="tartalom">
<div id=left" style="float: left;">
</div>
<div id=szoveg">
</div>
</div>
</div> -
storm111 #8204 Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni. Nem nagyon értek a html-hez, de sablonból összehoztam egy oldalt, ami 1024x768-on tökéletesen meg is jelenik, de nagyobb felbontásnál már "szétesik" az oldal. Hogyan tudnám,azt elérni hogy az oldal szerkezete, a középrész, a fejléc, stb, "kövesse" a különböző képernyő felbontásokat? köszönöm a segítségeteket! -
#8203 Köszi! -
Cat 02 #8202 A php-t futtatni is kell. Ha feltöltöd valami tárhelyre, vagy raksz a gépedre php-t akkor megy. -
ldavid #8201 szerver nélkül a php nem fog működni.
vagy feltöltöd tárhelyre, vagy telepítel egyet a gépedre. -
#8200 De ha én index.php néven mentem el, akkor a böngészőben csak a beleírt cuccokat jeleníti meg:S -
#8199 Ha php kódot teszel bele, akkor igen. -
#8198 Az vajon gond ha nem index.php néven mentem el, hanem html2.html néven? -
#8197 Oké Köszi! -
Cat 02 #8196 Hát ez csak bejelentkezés gombot rak oda :D A többi ott van a leírásban -
#8195 és hogy állíthatom be, hogy melyik oldalra dobjon. pl. a galeria.htm-re? -
#8194 És ez le is kérdezi az adott fájlból az adatokat? vagy azt hogy tehetem meg? -
Cat 02 #8193 <input type="submit" value="Mehet"> -
#8192 Sziasztok! Van egy honlapom(illetve készül), és sikeresen megcsináltam hogy a Név és a Jelszó mező kitölthető legyen. De a bejelentkezés gomb nem jött össze.
Ez a leírás alapján csinálnám.
Hogy lehetne megcsinálni hogy működjön?
Előre is köszönöm a válasz(oka)t! -
#8191 Flv-be konvertálok, de közben rájöttem, a szerver volt a hibás, feltöltöttem atw-re meg extrára a weboldalt és ott hiba nélkül betöltődik. -
ldavid #8190 nézd meg több gépen is (más netkapcsolattal), hátha nálad a probléma - vagy linkeld be ide
FLV-be konvertálsz amúgy? -
#8189 Még egy utolsó kérdés. ^^
Van egy 8 perces videó, azonban mikor elkezdi lejátszani, csak a 3. vagy 6. percig tölti be, utána megakad. Megpróbáltam különböző formátumokban feltölteni a filmet, többször is, de semmi változás.
Vmi megoldás? -
#8188 na, sikerült megoldani a problémát
a video html kódja 4 sorba össze volt sűrítve sortörés nélkül és ez nem tetszett az ie-nek, most már jó :) -
ldavid #8187 szerintem csak valamit elszúrtál, mert annak mennie kell IE-ben is (nézd meg pl. a longtail oldalát) -
#8186 ezer hála :) sikerült ^^
még annyi kérdésem lenne, hogy jw media player-rel feltöltöttem az oldalra videót, ez szintén megjelenik minden böngészőben, csak ie-ben képtelen betölteni...
Vmi megoldás vagy alternatíva erre esetleg? -
#8185 <!--[if IE 6]><link rel="stylesheet" type="text/css" href="iestyle.css" /><![endif]-->
<!--[if IE 7]><link rel="stylesheet" type="text/css" href="iestyle.css" /><![endif]-->
<!--[if IE 8]><link rel="stylesheet" type="text/css" href="/iestyle.css" /><![endif]-->
asszem valahogy iigy kell, es akkor ha a bongeszo ie 6 akkor a istyle.css t tolti be, ahova kisebbre rakod a betumeretet.
ne vedd keszpenzek, egyaltalan nem biztos, sot... -
#8184 Hi!
Készítettem egy weboldalt és az lenne a probléma, hogy firefoxban és operában rendesen bejön, viszont internet explorerben a betűk mérete kb 4-szeresére nő és így szarul jelenik meg.
Lehet vmit tenni ellene?(azonkívül h ne használjanak mások explorert ^^) -
Cat 02 #8183 Igen. aláírás