HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sziasztok!
Lenne egy alap kérdésem: EZT az oldalt szeretném középre igazítani, tehát, hogy mindenki felbontástól függetlenül középrõl láthassa.
Az alábbi dolgot találtam, ezt beleraktam a style.css-be de nem segített....
div#container
{
margin-left: 10%;
margin-right: 10%;
}
Elõre is köszönöm a segítségetek!
Lenne egy alap kérdésem: EZT az oldalt szeretném középre igazítani, tehát, hogy mindenki felbontástól függetlenül középrõl láthassa.
Az alábbi dolgot találtam, ezt beleraktam a style.css-be de nem segített....
div#container
{
margin-left: 10%;
margin-right: 10%;
}
Elõre is köszönöm a segítségetek!
Egyszerûen importálod a Adobe Flashbe(File-Import-Import stage vagy libary) az avi fájlt. Utána kapsz egy "varázsló" felülettel, ahol be tudsz állítani több dolgot is.
mondjuk konvertáld FLV-be, és használj hozzá egy flash videoplayert pl. JW player
végülis az lenne a lényeg,hogy ha hozzáadok a menühöz 1 linket akkor ne kelljen minden oldalon módosítani ...
De igazából azt gondolom, hogy felesleges.
Ha nincs különösebb oka, hogy iframe-be tetted, akkor inkább nem kéne.
(szerintem)
Ha nincs különösebb oka, hogy iframe-be tetted, akkor inkább nem kéne.
(szerintem)
[/spam]™
Ne a menüt tedd az iframe-be, hanem azt, ahova megnyitod a tartalmat. 😊
Boldog Szülinapot, Fau! 😊
Boldog Szülinapot, Fau! 😊
[/spam]™
2 iframe
egy a menünek, egy a tartalomnak
adsz nekik nevet
és megmondod a menüben a link-nek, hogy target másikframe 😊
egy a menünek, egy a tartalomnak
adsz nekik nevet
és megmondod a menüben a link-nek, hogy target másikframe 😊
[/spam]™
Hi!
Nekem olyan valami kéneamivel egy oldalt belehet ágyazni másik oldalba.
Igazából a menüt szeretném így megoldani,de iframmel aza gondom,hogy a menü helyén nyitja be azt oldalakat ...
Elõre is Köszönöm!
Nekem olyan valami kéneamivel egy oldalt belehet ágyazni másik oldalba.
Igazából a menüt szeretném így megoldani,de iframmel aza gondom,hogy a menü helyén nyitja be azt oldalakat ...
Elõre is Köszönöm!
Ha igazán le akarod védeni, akkor szerintem PHP-val csináld.
De itt van egy egyszerû JavaScript kód; csak ezt a két sort:
if (form.id.value=="JavaScript") {
if (form.pass.value=="Kit") {
kell átírnod.
Elsõben a 'JavaScript' a felhasználónév, másodikban a 'Kit' a jelszó..
De itt van egy egyszerû JavaScript kód; csak ezt a két sort:
if (form.id.value=="JavaScript") {
if (form.pass.value=="Kit") {
kell átírnod.
Elsõben a 'JavaScript' a felhasználónév, másodikban a 'Kit' a jelszó..
A honlapomat jelszavas védelemmel akarom ellátni.
Egy egyszerû html kódót tud erre vki?
zitus
Egy egyszerû html kódót tud erre vki?
zitus
Sziasztok!
Csináltam magamnak egy honlapot, de akadt egy kis problémám. IE7-ben szétcsúszik az oldal. A van egy flash banner az oldalon a fõ gondot az okozza. embed tagbe tettem bele, ha objectetbe ágyazom bannert, akkor nincs gond IE7ben, de firefoxban lesz. próbálgattam szépíteni a htmlt és css, de vagy az egyik vacakol vagy a másik.
oldal: tamisistvan.fw.hu
Várom a megoldásokat. Köszönöm
Csináltam magamnak egy honlapot, de akadt egy kis problémám. IE7-ben szétcsúszik az oldal. A van egy flash banner az oldalon a fõ gondot az okozza. embed tagbe tettem bele, ha objectetbe ágyazom bannert, akkor nincs gond IE7ben, de firefoxban lesz. próbálgattam szépíteni a htmlt és css, de vagy az egyik vacakol vagy a másik.
oldal: tamisistvan.fw.hu
Várom a megoldásokat. Köszönöm
Van egy 300 sorból álló dvd listám, és olyan kód kéne nekem, ami egy keresõ, és ha az illetõ beírja a keresõbe például azt hogy "transformers" vagy "trans" akkor a transformers címû filmhez dobja az illetõt.
Olyan CTRL+F szerû kéne, csak kódba.
Olyan CTRL+F szerû kéne, csak kódba.
Üdv!
Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy van egy kitölthetõ hely, ahova lehet írni. <#nemtudom>#nemtudom> És ha rákattint egy gombra, akkor amit beírt, az egy másik helyen megjelenik, vagy másik ablakban... Köszi a választ elõre is!<#worship>#worship>
Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy van egy kitölthetõ hely, ahova lehet írni. <#nemtudom>#nemtudom> És ha rákattint egy gombra, akkor amit beírt, az egy másik helyen megjelenik, vagy másik ablakban... Köszi a választ elõre is!<#worship>#worship>
Köszi. 😊
Web: http://www.tir.extra.hu
Ha szerkeszteni akarod az SWF állományt, elõbb vissza kell fejtened.
Ehhez itt találhatsz eszközöket.
Utána megnyithatod Adobe/Macromedia Flash-sel és szerkesztheted.
Ehhez itt találhatsz eszközöket.
Utána megnyithatod Adobe/Macromedia Flash-sel és szerkesztheted.
Sziasztok!
A ".swf" végzõdésû flashbanner-rel mit kell csinálni azt pl, hogy tudom szerkeszteni? Kérlek segísetek. Üdv 😊
A ".swf" végzõdésû flashbanner-rel mit kell csinálni azt pl, hogy tudom szerkeszteni? Kérlek segísetek. Üdv 😊
Helyesen? Ezt hogy érted? 😊 ÉN eddig is helyesen írtam, legalábbis számomra... 😉 😛
fú sorry, de elfelejtettem válaszolni
<center>-t kiszedtem (ha már strict), CSS-ben van helyette margin: 0px auto
a td.tartalom pedig kapott text-align: center-t - ilyen lett (zip)
IE6-ban jó, viszont chrome-ban valamiért a 30-70%-os cellákból 50-50%-os lesz
esetleg megpróbálhatod fix értékekkel, vagy táblázat nélkül
12346: nekem akkor volt ilyen, amikor az FTP kliensben el volt mentve a jelszavam is, ha neked is így van, azon is változtass
<center>-t kiszedtem (ha már strict), CSS-ben van helyette margin: 0px auto
a td.tartalom pedig kapott text-align: center-t - ilyen lett (zip)
IE6-ban jó, viszont chrome-ban valamiért a 30-70%-os cellákból 50-50%-os lesz
esetleg megpróbálhatod fix értékekkel, vagy táblázat nélkül
12346: nekem akkor volt ilyen, amikor az FTP kliensben el volt mentve a jelszavam is, ha neked is így van, azon is változtass
Ugyanaz, mint IE-ben. Csak helyesen kell megírni a kódot 😊
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Sziasztok, Még mindig nem boldogulok az explorerrõl foxra való átírással :$, esetleg tudnátok abban segíteni, hogy foxban mik az alapvetõ feltételek amitõl honlap kinézete lesz egy oldalnak? 😊
Üdv
Üdv
szép napot!
nem kifejezetten ide passzol, csak nem találtam a kérdésnek megfelelõ topikot^^
azt hogy lehet megakadályozni/kiküszöbölni, hogy különbözõ rejtett frame-ek, linkek - gondolom vmi féreg - beágyazódjanak egy honlapba, ezzel tönkretéve azt. a legalapabb az ftp jelszóváltás, de azért érdekelne egyéb is, ha van.
elõre is köszönöm!
nem kifejezetten ide passzol, csak nem találtam a kérdésnek megfelelõ topikot^^
azt hogy lehet megakadályozni/kiküszöbölni, hogy különbözõ rejtett frame-ek, linkek - gondolom vmi féreg - beágyazódjanak egy honlapba, ezzel tönkretéve azt. a legalapabb az ftp jelszóváltás, de azért érdekelne egyéb is, ha van.
elõre is köszönöm!
melyik kép? team.jpg?
lementve meg jó IE-ben is, érdekes (feltételezem azzal van gond)
<center>-t kukázd, CSS-be meg mehet ez: table {text-align: center} talán megoldja
vagy, ha csak középre akarod igazítani a lapot, akkor helyette inkább ez: table {margin: 0px auto}
keretnél meg szerintem a legegyszerûbb egy méretre vágott háttérképet csinálni a táblázatnak, és egy padding-el adni neki valamennyi helyet körbe, ahol látszik a kép
pl. table {padding: 15px} és egy 15 pixeles keret a képre
<center>-t kukázd, CSS-be meg mehet ez: table {text-align: center} talán megoldja
vagy, ha csak középre akarod igazítani a lapot, akkor helyette inkább ez: table {margin: 0px auto}
keretnél meg szerintem a legegyszerûbb egy méretre vágott háttérképet csinálni a táblázatnak, és egy padding-el adni neki valamennyi helyet körbe, ahol látszik a kép
pl. table {padding: 15px} és egy 15 pixeles keret a képre
lehet,hogy hülye kérdés: Táblázatba lehet keretet berakni képekbõl?Tehát 2 oldalra,alulra,felülre és sarkokba is más-más képet.
Max a meta elem, de semmi más... :S
Szopááás. Van ott valami google cucchoz link nem ? Ott próbálkozz.
Egy újabb kérdésem lenne... 😄
Ezzel a foxal nagyon meg fog még 1x gyûlni a bajom...
Ezt írja:
Bejelentett támadó webhely!
"
A(z) www..hu címen mûködõ webhelyrõl bejelentés érkezett, hogy támadó webhely, ezért a biztonsági beállítások alapján a böngészõ a hozzáférést nem engedélyezi.
A támadó webhelyek megpróbálnak olyan programokat telepíteni, amelyek személyes adatokat lopnak el, a számítógépet mások megtámadására használják, vagy károsítják a rendszert.
Egyes támadó webhelyek szándékosan terjesztenek ártó szoftvereket, de sok olyan van, amelyet a tulajdonosa tudta vagy engedélye nélkül használnak ilyen célra.
"
Ezt miért írja ki? Hozzá sem nyúltam az oldalamhoz de ez fogadott... 😞
Ezzel a foxal nagyon meg fog még 1x gyûlni a bajom...
Ezt írja:
Bejelentett támadó webhely!
"
A(z) www..hu címen mûködõ webhelyrõl bejelentés érkezett, hogy támadó webhely, ezért a biztonsági beállítások alapján a böngészõ a hozzáférést nem engedélyezi.
A támadó webhelyek megpróbálnak olyan programokat telepíteni, amelyek személyes adatokat lopnak el, a számítógépet mások megtámadására használják, vagy károsítják a rendszert.
Egyes támadó webhelyek szándékosan terjesztenek ártó szoftvereket, de sok olyan van, amelyet a tulajdonosa tudta vagy engedélye nélkül használnak ilyen célra.
"
Ezt miért írja ki? Hozzá sem nyúltam az oldalamhoz de ez fogadott... 😞
Jah értem köszönöm, 😊
A CSS-ben én is kerestem, hogy hol lehetne középre igazítani de nem találtam meg 😞 Azért gondoltam akkor direktbe a kódon szerksztem meg.
Mert azt szeretném, hogy a menü elemeim úgy mint ez a 3 pont is és az összes felira viszonylag középen és jól helyezhedjenek el, ne elgyenek egymás hegyén hátán. 😄
A CSS-ben én is kerestem, hogy hol lehetne középre igazítani de nem találtam meg 😞 Azért gondoltam akkor direktbe a kódon szerksztem meg.
Mert azt szeretném, hogy a menü elemeim úgy mint ez a 3 pont is és az összes felira viszonylag középen és jól helyezhedjenek el, ne elgyenek egymás hegyén hátán. 😄
Hû nagyszerû. esetleg középre hogy tudok igazítani? <li align="center" .... > így?
1. HTML-tagbe nem így ágyazunk CSS-definíciót.
2. Ékezeteket állománynévbe ne rakj - csak baj lesz vele.
3. XHTML-ben kisbetûvel írjuk a tageket
Vagyis minimum így:
<li style="background-image: url(3pont.jpg);"></li>
még lehet hogy a listaelem méretét be kell állítani a 3 pontot tartalmazó kép méretére:
<li style="background-image: url(3pont.jpg); width: 20px; height: 50px;"></li>
2. Ékezeteket állománynévbe ne rakj - csak baj lesz vele.
3. XHTML-ben kisbetûvel írjuk a tageket
Vagyis minimum így:
<li style="background-image: url(3pont.jpg);"></li>
még lehet hogy a listaelem méretét be kell állítani a 3 pontot tartalmazó kép méretére:
<li style="background-image: url(3pont.jpg); width: 20px; height: 50px;"></li>
Hmm, megpróbálom lehet sikerül. 😊
Ezt az elemet használjam? -> <LI><background-image: url("háttérkép.jpg");></LI>
Ezt az elemet használjam? -> <LI><background-image: url("háttérkép.jpg");></LI>
Akár azt is lehetne. Csak akkor a pontokat, hogy fogom tudni a linkek közé rakni? Leginkább azért akartam a táblázatot mert máshogy nem tudtam a menüpontok közé pontot rakni.
Szerintem a táblázatokat felejtsd el.
Nem az oldalszerkezet kialakítására jók.
Pláne XHTML-ben egy rendezetlen lista elemeivel átlapolva nem elõnyös.
Használd csak a felsorolást, és CSS-sel formázd meg.
Nem az oldalszerkezet kialakítására jók.
Pláne XHTML-ben egy rendezetlen lista elemeivel átlapolva nem elõnyös.
Használd csak a felsorolást, és CSS-sel formázd meg.
Ez így már máshogy fest..
De ha a fölsõ jó, akkor miért nem cseréled ki abban a menüpontok nevét, és akkor használod azt?
UI: szerintem használj FF-t mert a legtöbben azt használnak valszeg.
De ha a fölsõ jó, akkor miért nem cseréled ki abban a menüpontok nevét, és akkor használod azt?
UI: szerintem használj FF-t mert a legtöbben azt használnak valszeg.
Igen az alsónál még ott hagytam a keretet.
Igen lenyílót, amúgy most jut eszembe a kuszaságról, hogy IE-re írtam mert foxra nem tudom írni még mindig :S így IE-vel nyissátok meg nekem abban hibátlanul mûködik. 😊
Jaa vagy már értem szerintem..
Az a gond az alsóval hogy nem csak simán a kék háttér jelenik meg, hanem a táblázat részek is?
Az a gond az alsóval hogy nem csak simán a kék háttér jelenik meg, hanem a táblázat részek is?
Ha megnézed van valami a fehéren is, de h mi akar ez lenni... 😄
Lenyíló menüt akarsz ?
Lenyíló menüt akarsz ?