9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • Atika :o)
    Sziasztok hogy tudom azt megcsinalni php-ben hogy egy mail formot ha kitoltenek akkor 2 ameil cimre kuldje el ne csak eggyre. Az email cim $myemail = '[email protected]'; van definalva. Koszi
  • Borgi
    ilyesmik köszi, de volt valami mezeibb, ahol egyszerübb kodok voltak. vagy nem voltak? :P
  • Cat 02 #8100
    Ilyesmi?
  • Ic3 m4n
    Összes
  • Ic3 m4n
    Ilyesmi?
  • Borgi
    srácok, tudtok olyan oldalt mondani, (úgy emlékszem volt ilyen, kerestem és nem találtam) ahol ilyen css-el kialakított többhasábos oldalaknak a sablonjai vannak fent?
    választ előre is köszi
  • Atika :o)
    Sziasztok tudnatok nekem egy olyan peldat mondani ahol van egy jelentkezesi iv amit ha kitoltok utanna elkuldi mailban a megadott cimre es meg le is lehet tolteni pl pdf formatumban a vegen??
  • 12346
    Halihajó!

Érdeklődnék, hogy melyik webshop mocit érdemes használni. Nekem az osCommerce, ZenCart kb egykutya, de elbíbelődtem velük, de szvsz talán már öregek(?). Próbáltam még a PrestaShopot, meg valamennyire a VirtueMartot, de nincs sok tapasztalatom. A Magento-t meg még sehova nem sikerült felküzdenem úgy, hogy ne lett volna vmi nyűgje az adott tárhellyel...:/ Pedig állítólag jóféle, csak milyen tárhelyen lehet működésre bírni?

Nagy igényem nem lenne. Nem akarok a fél világot összekombináló akciókat, meg névre szóló csengődallamokat és a többi^^
  • lostprophet
    Oké, akkor javascripttel:)
    Tudsz kódot vagy oldalt linkelni (vagy magyarázni:D)?
  • Cat 02 #8093
    Javascript nélkül sehogy ^^
  • lostprophet
    Hogy tudnám CSS és HTML segítségével megoldani például, hogy ha a menüsor fix, akkor minden menüpontra kattintva a képernyő adott részére hozza be pl.: a híreket?
    Kábé érthető?:D Tehát csak a tartalom frissül, a menüpontok maradnak a helyükön.
  • web007
    Sziasztok!
    Nekem az lenne a kérdésem, hogy az AciveX vezérlő milyen videó formátumokat támogat??
  • stonesour
    köszi
  • Cat 02 #8089
    IE 6 mintha ezt nem támogatná, bár franc se tudja már.
  • ldavid
    és szerinted egy CSS rollover ne elég neki? x)

stonesour: nézd át ezt, ha nem megy, lírjuk
  • Cat 02 #8087
    Leírja részletesen most épp innen tanulgatom jquery-t.
  • stonesour
    hello, valaki tudna segíteni nekem?

az lenne a kérdésem, hogy hogy tudom azt megcsinálni (html-ben) hogy van egy kép, ráviszed a kurzort és egy másik képpé változik. (linkekhez)

köszönöm.
  • Dj Faustus #8085
    Joomla: Virtuemart
  • Netgear
    Sziasztok. Könnyen kezelhető webshop rendszert keresek, ahova könnyű terméket feltenni, módosítani levenni, van valami egyszerű megoldás? (akár Joomla, Drupal, e107-be?)
  • Dj Faustus #8083
    Mivel a regisztrációs adatokat tárolni kell a szerveren, ehhez szerveroldali nyelv ismerete kell (például PHP, ASP, JSP) nem elég a HTML.
    A CMS-ekben (Joomla, Drupal, e107), blogmotrokban (Wordpress) ilyesmik már adottak.
  • zitababa
    Sziasztok!

A honlapomhoz egy egyszerű html alapú kódos regisztrációs űrlapot szeretnék csinálni...Létezik olyan kód, melynek beillesztésével ez lehetséges?

zita
  • web007
    Ok nagyon kösz
    THX
  • ldavid
    akkor a piros zöld cserélős dolgot kell megcsinálnod, vagyis amit pirossal kiemeltem, azt vágd ki és rakd a zölddel kiemelt rész után
    így a baloldali rész lesz ketté osztva, a bennük megjelenő lapok címét és az 50-50%-os felosztást meg átírod arra amit szeretnél

(a fooldal2.html csak azért került bele, mert nem tudtam mit szeretnél az új frame-ben megjeleníteni)
  • web007
    ... fooldal.html kell (bocs)
  • web007
    és nekem csak egy fooldal.html,ezt én így ki is próbáltam és a nagy rész ahova a fooldal.html-nak kellet volna kerülnie fehéren maradt.
  • web007
    Kedves ldavid! Én úgy szeretném csinálni,hogy a fooldal.html jelenjen meg
    a jobb oldali nagy részben a menu.html pedig a bal oldali sávban és ez a sáv lenne két sorra osztva és ebből a menu.html a felsőben lenne
  • Penec
    Mostmár valamiért megjeleniti, először nemtudom mivolt a baja!
    nagyon szépen köszi =)
  • Penec
    Az a baj hogy valamiért nem jeleniti meg az elsőt... =(
    csak ennyit látok belőle

Email küldő szolgáltatás
    2004. March 05. Friday – 01:00 | írta: Harder | címke: küldés, mail, php, programozás |

Szerző: Harder (http://blog.harder.hu)

A cikk RSS linkje. Trackback nincs, de hozzászólhatsz a leíráshoz.
  • Cat 02 #8074
    http://www.tutorial.hu/email-kuldo-szolgaltatas/

Ez szerintem jó lesz neked. Vagy ha értesz php-hoz akkor mail().
  • Penec
    Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy hogy lehetne megoldani a következőt!
    emailcim: XY
    üzenet: blablabla

KÜLDÉS

De az email cim csak tájékoztató jellegű lenne, szal nem onnan küldi szal bármit beirhatna oda

És az lenne a kérdésem hogy hogy lehetne megoldani hogy ha rákattintanak a KÜLDÉS gombra hogy elküldje egy bizonyos email cimre, azt a 2 adatot (emailcim,üzenet)
  • ldavid
    ha a baloldali részt akarod felosztani, cseréld meg a zöld és a piros sorrendjét
    egyébként meg ne csinálj keretes oldalt, mindenkinek jobb úgy

Ic3 m4n: frameset-nél nem kell body

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Frameset//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/frameset.dtd">
    <html>
    <head>
    <title>9/a oldala</title>
    </head>

<frameset rows="21%,*" frameborder="1">
    <frame src="fejlec.html" scrolling="no" noresize>

<frameset cols="10%,*" frameborder="1">
    <frame src="menu.html" noresize>

<frameset rows="50%, 50%">
    <FRAME src="fooldal.html" name="oldal">
    <FRAME src="fooldal2.html">
    </frameset>

</frameset>
    </frameset>
    </html>
  • Ic3 m4n
    Így kezdésnek azt mond már meg nekem hogy a frameseteket hova írtad, mikor a <body> rész alatta kezdődik?
  • web007
    Sziasztok!
    Én egy keretes oldalt csinálok és az lenne a kérdésem,hogy van két
    oszlopom és abból az egyiket két sávra szeretném osztani,ezt,hogy tudom megtenni?

Eddig így néz ki az oldalam:

<html>

<head><title> 9/a oldala </title></head>

<frameset rows="21%,*" frameborder="1" >
    <frame src="fejlec.html" scrolling="no" noresize >
    <frameset cols="10%,*" frameborder="1" >
    <frame src="menu.html" noresize>
    <frame src="fooldal.html" name="oldal" >

</frameset>
    </frameset>
    </frameset>

<body bgcolor="black">

</body>
    </html>

• ldavid
    szerintem ez kell neked
  • gaborf
    Köszi az eddi segítségeket!
    Olyat esetleg lehet html-ben, hogy ha az egeret egy szöveg felé viszem, akkor egy képet jelenít meg?
  • Narancs
    Zsír zsír, akkor így jó lesz, köcce
  • CattiBrie
    Akkor mind a két szóra külön fog keresni. Már amennyiben így kötőjellel van írva a domain.
  • Narancs
    Ú illetve lenne még egy kérdésem: akkor is működik a dolog ha a cégnév mögé teszem a "varázsszót"? Ékszeres példánál maradva, ekszerek.hu foglalt, akkor kovacs-ekszerek.hu is ugyanúgy jó lesz keresés szempontjából?
  • Narancs
    Okés, köszi
  • ldavid
    az működik szinte mindenen pl. <p title="egy szó">szó</p>