9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
Cat 02 #8262 A legfelső nem vált =] -
#8261 * Szóval a stíluslap. ;) -
#8260 Felejtsd el a grafikus szerkesztő felületen való kattintgatást.
Meg kell rendesen tanulni (X)HTML-ben, CSS-ben kódolni, és akkor akár egy Jegyzettömbbel is képes leszel szerkeszteni (mondjuk ez kissé mazochizmus, inkább valami kódszerkesztőt javasolnék, Komodo Edit, PsPad, Notepad++, Notepad2, vagy a DW-ben is van kódnézet).
Itt láthatsz egy leegyszerűsített példát az előző kérdésedben felvetett dolgokra, a kinézetet módosító stíluslap itt található.
-
Cat 02 #8259 http://www.w3schools.com/css/default.asp
baloldalt menüpontok, lapozgass. -
BEE LEE #8258 Faustus, Dreamw8-ban látok ugyan olyan menüt, hogy css, de semmit nem tok vele kezdeni. Ötlet?
köszi -
BEE LEE #8257 nagyon köszönöm!!!!!!!!!!! -
#8256 "olyan kérdésem lenne, hogy egy szöveget, hogy tudok hivatkozássá alakítani. "
Hiperlinket az <a> taggel hozhatsz létre:
<p>Ez egy bekezdésen belüli <a href="http://sg.hu/">hiperlink</a></p>
"menüt szeretnék készíteni. amikor a szövegre megyek az egérrel, mögötte cserélődjön a kép."
CSS-sel:
a, a:link {
background-image: url("hatter_off.jpg");
}
a:hover {
background-image: url("hatter_on.jpg");
} -
BEE LEE #8255 így néz ki a html:
<body>
<form method="post" action="mail.php">
Név:<br>
<input name="neved" type="text" size="30" />
<br>
E-mail cím:<br>
<input name="email" type="text" size="30">
<br>
Üzenet:<br>
<textarea name="szoveg" cols="24" rows="5"></textarea>
<br>
<input type="submit" value="Küldés">
</form>
<p> </p>
</body>
köszi -
Cat 02 #8254 Ez alatt kéne lennie input-oknak is.
Ám: http://www.tutorial.hu/email-kuldo-szolgaltatas/ -
BEE LEE #8253 Cat 02: köszi.
van egy ilyenem a html-ben: <form method="post" action="mail.php">
erre gondoltál? ha igen leírnád, hogy pontosan hogy illesszem be?
így: $body =$_POST['mail.php']; ?
köszi -
Cat 02 #8252 A $body elvileg az email teste, de azt üresre állítod.
"$body = "";"
Valahol kell lennie egy küldő form-nak. Annak van egy neve, azt jegyezd meg és a PHP-ba ezt írd a body-s rész helyett:
$body =$_POST['formneve']; -
BEE LEE #8251 hali. tudna vki segíteni?
email küldő lenne, de:
<?php
// Címzett:
$address = "[email protected]";
// Tárgy
$subject = "Infó";
// Levél törzse
$body = "";
// Fejléc
$header = "MIME-Version: 1.0\n";
$header .= "Content-Type: text/html; charset=utf8\n";
$header .= "From: valahonnan.hu <[email protected]>\n";
$header .= "Errors-to: [email protected]\n";
// A törzs HTML-esítése
mb_internal_encoding("UTF-8");
$subject = mb_encode_mimeheader($subject, "UTF-8", "Q");
$content = "<html><title>$subject</title><body>$body</body></html>";
// Levélküldés és a sikeresség ellenőrzése
$success = mail($address, $subject, $content, $header);
// Visszajelzés a küldésről
if ($success) {
echo "OK";
} else {
echo "NO";
};
?>
1, amit megkapok mail-t üres. a szöveget nem küldi el
2, az "infó" "ó"betűjét nem írja ki.
3, itt a végén van egy "OK" amit én nem szeretnék, hanem mivel ez a kapcsolat oldalon lesz, szeretném, ha ugyott, ugyanúgy maradna.
előre is köszi!!
nem kódot, csak segítséget kérek! köszönöm!
-
Cat 02 #8250 <a href="link">Szöveg</a> :D
egy , kettő
random google találat volt, de a példák működnek -
#8249 No még a játék az év végén jelenik majd meg remélhetőleg, addigra szeretném elérni azt a szintet hogy eltudjam készíteni a weboldalt és folyamatosan frissíteni. -
BEE LEE #8248 ha gondolod küld át mailen az anyagot, vagy ha felvan töltve, írd meg a címet. -
#8247 Kösz, szerintem az nem egyszerű html már ha összetett egy oldal (több menü linkek, képek videók)
Most átböngészem amit linkeltél. -
BEE LEE #8246 Hali.
olyan kérdésem lenne, hogy egy szöveget, hogy tudok hivatkozássá alakítani. Képet 1xű, de szöveget nem tom.
menüt szeretnék készíteni. amikor a szövegre megyek az egérrel, mögötte cserélődjön a kép.
köszi -
BEE LEE #8245 blades: küldtem privit.
ha elküldöd a képet, elkészítem. -
ldavid #8244 szerintem firefoxban az oldal tulajdonságainál (média fül vagy mi) keresd meg a képet amit le akarsz cserélni
ott lesz mellette a címe, aztán FTP-n megnyitod ugyanazt a könyvtárat, és feltöltöd a helyére az új képet (ugyanazon néven)
-
#8243 Fejlécet már csináltam, a baj hogy nem tudom hol, hogy tudom felszerkeszteni a weblapra.
Mert a Joomla feltett néhány alapot, de azt nem tudom változtatni csak szín meg hasonlót.
Vagy új weblap alapot kéne létrehoznom? Ahhoz még nem értek csak most tanulom.
-
BEE LEE #8242 kispeki: köszönöm!!
ennél is lámább vok, úgyhogy megyek és keresek vmi kézzelfog6ót.
-
#8241 Captcha (- látsz egy képen betűket, illetve számokat, alatta lévő mezőbe beírod, ha nem jó nem engedi tovább -> robotok szűrése)
A HTML tag-ek kiszedése remélem nem okoz gondod :) (Majd olyan tárhelyet válassz, ahol engedélyezve van a PHP :)) -
BEE LEE #8240 Faustus: először is köszi.
"Mellesleg javasolt az űrlap jobb szűrése, mert ebben a formában sok spamet küldhetnek az űrlapon keresztül. Érdemes Captcha-t használni, az üzenet mező tartalmából kiszedni a HTML-tageket, stb... "
ez nekem magas. sülthal vok ehhez.
tudom, talán pofátlanság (bár én nem venném annak), de nem írnád le azt a részt javítva, amit ki kellene javítanom?
már vagy 40-et leszedtem, de nem jutok 1ről a 2re!
ha igen, ha nem köszi a segítséget!!
-
#8239 Faustus látom vette, a kurzorral semmit nem csináltam, a scrollbar-t szerkesztettem JS-el, amit pedig gugliba beírva szinte bárhol megtalálsz :) -
#8238 "Amikor megnyitom az email.hu oldalt, kitöltöm az adatokat, mindig feldobja, hogy: "Megnyitja vagy menti a filet? Név: level.php .."
Mit kell kijavítani, hogy elmenjen az üzi?"
Fel kell tölteni egy olyan webtárhelyre, ahol támogatva van a PHP és a mail függvényen keresztüli levélküldés (ingyenes tárhelyeken ez limitálva van bizonyos mennyiségű levélküldésre, de erről bővebben a tárhely weboldalán tudnak részletes tájékoztatást adni).
Mellesleg javasolt az űrlap jobb szűrése, mert ebben a formában sok spamet küldhetnek az űrlapon keresztül. Érdemes Captcha-t használni, az üzenet mező tartalmából kiszedni a HTML-tageket, stb...
"kispeki: ez a kurzór nagyon érdekelne!!! Nem értek az ilyenekhez (sem),"
Kurzor megváltoztatása: CSS cursor tulajdonság.
A gördítősáv megváltoztatása: például jScrollPane (JQuery-n alapuló Javascript függvénykönyvtár) segítségével. -
BEE LEE #8237 Blades: a fejléc egy 1xű kép.
Ezt bármilyen fotóprogival elkészítheted, ill. vannak oldalak, ahonnan tudsz hasonlókat leszedni és azt méretre állítod. -
BEE LEE #8236 kispeki: ez a kurzór nagyon érdekelne!!! Nem értek az ilyenekhez (sem),
de nekem nagyon király!!
-
BEE LEE #8235 Csaó!
Szeretném a segítségeteket kérni. Egy email küldőt tennék a webre, és ezt a kódot találtam (már az én adataimmal):
<body>
<FORM action=" level.php" method="post" name="form1">
<P>Név:<br><INPUT name="name" type="text" style="width:200px;"></P>
<P>E-mail cím:<br><INPUT name="email" type="text" style="width:200px;"></P>
<P>Üzenet:<br><textarea name="message" cols="30" rows="7"></textarea></P>
<P><INPUT name="submit" type="submit" value="Küldés" style="width:auto;"></P>
</body>
A level.php:
<body>
<?php
$name=$_POST['name'];
$email=$_POST['email'];
$message=$_POST['message'];
if($name=='' or $email=='' or $message=='' or !eregi("@", $email)) {
echo "Kérem, töltsön ki minden mezőt. <a href=javascript:history.back();>Vissza</a>";
}
else {
// írd át a címedet és a levél tárgyát
mail("[email protected]", "Szállás", $message, "From: $name<$email>\n\r");
echo "Köszönöm levelét! Rövidesen válaszolok!";
}
?>
</body>
Amikor megnyitom az email.hu oldalt, kitöltöm az adatokat, mindig feldobja, hogy: "Megnyitja vagy menti a filet? Név: level.php .."
Mit kell kijavítani, hogy elmenjen az üzi?
Köszönöm a választ!! -
#8234 Hali kéne egy kis segítség.
Ilyesmi weboldalt szeretnék csinálni: http://stalker-cop.try.hu
Joomla-val próbálom szerkeszteni, az érdekelne hogy tudnék egyedi kinézetet adni neki? Leginkább az egyedi fejléc érdekel.
Hasonló menü megfelelne, amit a Joomla-án láttam szerkeszthető. -
#8233 Nem is egy :) Nem tudom ki szabad e mondani, de sok illegális fel-letöltő oldalt készítettem (gondolom mindenki tudja mire gondolok), valamint van egy-két saját oldal, amiket csak szórakozásból készítettem, például ez egy fél órás meló, csak a stílust csináltam meg hozzá:
http://kispeki.extra.hu/ -
Cat 02 #8232 Ja, akkor félrenéztem =] Mondjuk Kompozer akkor is jobb elvileg. -
ldavid #8231 osztály weblap lesz, nem érettségi
esetleg a google sites-al is meg lehet próbálkozni -
Cat 02 #8230 Nvu-val benyaltad, Kompozer a menő :p
Ám középszintű érettségi kb szövegszerk. szintű, csak arra figyelj, hogy kikapcsold a CSS-es cuccot. -
#8229 Bármilyen furcsa is, de az Nvu valid kódot generál. :) Engem meglepett. :)
De azt meg kell hagyni, hogy néha (na jó, gyakran) elég ostobán viselkedik. :( -
huncsik #8228 nehéznek tűnik!neked van oldalad? -
#8227 Én még mindig azon az elven vagyok, hogy a legjobb, ha Te magad írod a kódot:
- egyrészt, ha kész az egy nagy öröm, hogy senki vagy semmi sem segített benne, az egészet Te írtad
- másrészt nem lesz szemetes a kód, mint azt általában az ilyen progik csinálják
A legegyszerűbb ha megtanulod a HTML nyelvet, és gyakorolsz, gyakorolsz és gyakorolsz. Minél több oldalt készítesz, annál jobb leszel és így tovább :)
Itt van pár link:
Link 1
Link 2
Ha ezek ellenére még mindig ragaszkodol az NVU-hoz:
HTML szerkesztés NVU-val -
#8226 Először kell menteni, utána beilleszteni.
Ha nem jelenik meg a kép, akkor mentsd el, majd válaszd ki újra a képet. -
huncsik #8225 az a baj hogy nem értek ehhez a progihoz annyira mert a lapunk.hu-nál egyszerűbb volt ezért is kérem a segítséged hogy induljak el -
huncsik #8224 utána is kell menteni ha a képet beillesztettem? mert mentettem utána is az index. et és nem jelenik meg a kép -
#8223 Amikor új weblapot nyitsz, akkor először mentsd el egy könyvtársba. A szükséges kép is legyen a html állomány mellett, valahogy így:
[Weblapom]
• index.html
• kep.jpg
És ha megvolt a mentés, csak utána illessz be képet, mert különben baj lesz a hivatkozással.