HTML-szerkesztés kezdőknek!!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kispeki: köszönöm!!

ennél is lámább vok, úgyhogy megyek és keresek vmi kézzelfog6ót.

kispeki
Captcha (- látsz egy képen betûket, illetve számokat, alatta lévõ mezõbe beírod, ha nem jó nem engedi tovább -> robotok szûrése)

A HTML tag-ek kiszedése remélem nem okoz gondod 😊 (Majd olyan tárhelyet válassz, ahol engedélyezve van a PHP 😊)

SoF II: C4z0rla

Faustus: elõször is köszi.

"Mellesleg javasolt az ûrlap jobb szûrése, mert ebben a formában sok spamet küldhetnek az ûrlapon keresztül. Érdemes Captcha-t használni, az üzenet mezõ tartalmából kiszedni a HTML-tageket, stb... "

ez nekem magas. sülthal vok ehhez.

tudom, talán pofátlanság (bár én nem venném annak), de nem írnád le azt a részt javítva, amit ki kellene javítanom?
már vagy 40-et leszedtem, de nem jutok 1rõl a 2re!

ha igen, ha nem köszi a segítséget!!

kispeki
Faustus látom vette, a kurzorral semmit nem csináltam, a scrollbar-t szerkesztettem JS-el, amit pedig gugliba beírva szinte bárhol megtalálsz 😊

Dj Faustus
"Amikor megnyitom az email.hu oldalt, kitöltöm az adatokat, mindig feldobja, hogy: "Megnyitja vagy menti a filet? Név: level.php .."

Mit kell kijavítani, hogy elmenjen az üzi?"

Fel kell tölteni egy olyan webtárhelyre, ahol támogatva van a PHP és a mail függvényen keresztüli levélküldés (ingyenes tárhelyeken ez limitálva van bizonyos mennyiségû levélküldésre, de errõl bõvebben a tárhely weboldalán tudnak részletes tájékoztatást adni).

Mellesleg javasolt az ûrlap jobb szûrése, mert ebben a formában sok spamet küldhetnek az ûrlapon keresztül. Érdemes Captcha-t használni, az üzenet mezõ tartalmából kiszedni a HTML-tageket, stb...

"kispeki: ez a kurzór nagyon érdekelne!!! Nem értek az ilyenekhez (sem),"
Kurzor megváltoztatása: CSS cursor tulajdonság.

A gördítõsáv megváltoztatása: például jScrollPane (JQuery-n alapuló Javascript függvénykönyvtár) segítségével.

Blades: a fejléc egy 1xû kép.
Ezt bármilyen fotóprogival elkészítheted, ill. vannak oldalak, ahonnan tudsz hasonlókat leszedni és azt méretre állítod.

kispeki: ez a kurzór nagyon érdekelne!!! Nem értek az ilyenekhez (sem),
de nekem nagyon király!!

Csaó!

Szeretném a segítségeteket kérni. Egy email küldõt tennék a webre, és ezt a kódot találtam (már az én adataimmal):
<body>
<FORM action=" level.php" method="post" name="form1">
<P>Név:<br><INPUT name="name" type="text" style="width:200px;"></P>
<P>E-mail cím:<br><INPUT name="email" type="text" style="width:200px;"></P>
<P>Üzenet:<br><textarea name="message" cols="30" rows="7"></textarea></P>
<P><INPUT name="submit" type="submit" value="Küldés" style="width:auto;"></P>
</body>

A level.php:
<body>
<?php
$name=$_POST<'name'>;
$email=$_POST<'email'>;
$message=$_POST<'message'>;

if($name=='' or $email=='' or $message=='' or !eregi("@", $email)) {
echo "Kérem, töltsön ki minden mezõt. <a href=#blocked::history.back();>Vissza</a>";
}
else {
// írd át a címedet és a levél tárgyát
mail("[email protected]", "Szállás", $message, "From: $name<$email>\n\r");
echo "Köszönöm levelét! Rövidesen válaszolok!";

}

?>

</body>

Amikor megnyitom az email.hu oldalt, kitöltöm az adatokat, mindig feldobja, hogy: "Megnyitja vagy menti a filet? Név: level.php .."

Mit kell kijavítani, hogy elmenjen az üzi?

Köszönöm a választ!!

xblades
Hali kéne egy kis segítség.
Ilyesmi weboldalt szeretnék csinálni: http://stalker-cop.try.hu
Joomla-val próbálom szerkeszteni, az érdekelne hogy tudnék egyedi kinézetet adni neki? Leginkább az egyedi fejléc érdekel.
Hasonló menü megfelelne, amit a Joomla-án láttam szerkeszthetõ.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

kispeki
Nem is egy 😊 Nem tudom ki szabad e mondani, de sok illegális fel-letöltõ oldalt készítettem (gondolom mindenki tudja mire gondolok), valamint van egy-két saját oldal, amiket csak szórakozásból készítettem, például ez egy fél órás meló, csak a stílust csináltam meg hozzá:

http://kispeki.extra.hu/

Ja, akkor félrenéztem =] Mondjuk Kompozer akkor is jobb elvileg.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

osztály weblap lesz, nem érettségi

esetleg a google sites-al is meg lehet próbálkozni
Nvu-val benyaltad, Kompozer a menõ :p
Ám középszintû érettségi kb szövegszerk. szintû, csak arra figyelj, hogy kikapcsold a CSS-es cuccot.

CattiBrie
Bármilyen furcsa is, de az Nvu valid kódot generál. 😊 Engem meglepett. 😊
De azt meg kell hagyni, hogy néha (na jó, gyakran) elég ostobán viselkedik. 😞

[/spam]&#8482;

nehéznek tûnik!neked van oldalad?
kispeki
Én még mindig azon az elven vagyok, hogy a legjobb, ha Te magad írod a kódot:
- egyrészt, ha kész az egy nagy öröm, hogy senki vagy semmi sem segített benne, az egészet Te írtad
- másrészt nem lesz szemetes a kód, mint azt általában az ilyen progik csinálják

A legegyszerûbb ha megtanulod a HTML nyelvet, és gyakorolsz, gyakorolsz és gyakorolsz. Minél több oldalt készítesz, annál jobb leszel és így tovább 😊

Itt van pár link:
Link 1
Link 2

Ha ezek ellenére még mindig ragaszkodol az NVU-hoz:
HTML szerkesztés NVU-val

CattiBrie
Elõször kell menteni, utána beilleszteni.
Ha nem jelenik meg a kép, akkor mentsd el, majd válaszd ki újra a képet.

[/spam]&#8482;

az a baj hogy nem értek ehhez a progihoz annyira mert a lapunk.hu-nál egyszerûbb volt ezért is kérem a segítséged hogy induljak el
utána is kell menteni ha a képet beillesztettem? mert mentettem utána is az index. et és nem jelenik meg a kép
CattiBrie
Amikor új weblapot nyitsz, akkor elõször mentsd el egy könyvtársba. A szükséges kép is legyen a html állomány mellett, valahogy így:

• index.html
• kep.jpg

És ha megvolt a mentés, csak utána illessz be képet, mert különben baj lesz a hivatkozással.

[/spam]&#8482;

meg a képeket mikor beillesztem az oldalra és feltöltöm nem jeleníti meg!
a menüt bal oldalon szeretném egymás alatt és mikor rákattintok bejön az adott oldal.
CattiBrie
Menü
Lehet vízszintes és függõleges. Lehet, hogy csak egyszerû lista, utána meg hivatkozást teszel rá.

Fejléc
Beírod a címet, majd megadod neki, hogy õ legyen Címsor1. Felül a lenyílóban Szövegtörzs -> Címsor 1.

Háttér
Formátum menü - Oldal színei és háttere...

[/spam]&#8482;

az osztályomnak szeretnék egy oldalt csinálni mert a lapunk.hu nál letiltották! Hogy kell menüket hátteret meg fejlécet meg ilyeneket csinálni! lécci segíts!
CattiBrie
Van sulineten egy jó cikk a programról, de már tegnap sem volt elérhetõ.

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Hát minden attól függ, hogy mit szeretnél az oldalra.
Mit szeretnél az oldalra? 😊

[/spam]&#8482;

pontosan az érdekelne hogy szeretnék vele egy weblapot csinálni csak nem tudom hogy fogjak hozzá a tárhely már megvan csak nem tudom hogy kezdjek hozzá az oldalnak mit kell elõször megcsinálni meg ilyenek!
Lécci segíts!
CattiBrie
Ha középszintû érettségire készülsz, akkor körülbelül ezeket kell benne ismerned:

• Címsor
• Szöveg színe
• Betûméret
• Félkövér, dõlt, aláhúzott
• Számozott lista és felsorolás
• Szövegigazítás
• Kép
• Táblázat
• Hivatkozás
• Vízszintes vonal
• Háttérszín
• Háttérkép
• Hivatkozás színe
• Oldal címe

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Pontosabban mi érdekel? 😊

[/spam]&#8482;

hello lécci segítsetek hogy kell használni a Nvu nevû weblap szerkesztõt mert nem tudom!
Áh megcsináltam már le tudom ellenõrizni!

Ezt most nem nagyon értem Cat 02!

#8201 ?

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy csinálni akarok egy PHP oldalt de közbe a böngészõbe meg akarom nézni de nem jeleníti meg! Mi lehet a probléma! Elõre is köszi!
Privátot is küldhettek!

Köszi Kispeki! Neked is Faustus! Próbálkozom, hátha lesz belõle valami😊!
kispeki
A szélességgel teljesen egyetértek. Viszont a CSS formázásnál: ha megnézed, mindegyiknek meg van adva egy id. Nem véletlenül. Ezeket tudod szerkeszteni CSS-ben. Ha nem táblázatmentes, akkor div és table tag nélkül hogy oldanád meg? 😊 A magasság esetében pedig ha a konténernek megadsz egy overflow: auto-t, és mondjuk szerkeszted a scrollbar-t javascripttel, akkor még egész jól is ki tud nézni 😊

Dj Faustus
"A konténernek megadnám a szélességét és a magasságát is "
A szélességét még csak-csak megadhatod, de a magasságát nem érdemes lerögzíteni, mivel a tartalom általában "túllógja" a megadott kereteket. Másrészt egy 1024*768-as felbontású képernyõrõl az 1024 pixelre méretezett konténer ki fog lógni a böngészõablakból, ugyanis a böngészõablak effektív szélessége kisebb (kb. 20 pixellel), mint a képernyõ szélessége.

Mellesleg én is javasolnám a táblázatmentes oldalszerkezet kialakítását, illetve a CSS-sel való formázást.

kispeki
Én úgy csinálnám, hogy az egészet egy div-be raknám, nevezzük konténer-nek. A konténernek megadnám a szélességét és a magasságát is (1024x768), és középre igazítanám egy egyszerû margin-nal. Ezek után felülre be szintén egy div-be a fejléc, alá szintén egy div-be a menü, alatta pedig egy div-en belül(tartalom) két div, az egyik ugye bal oldalt az "Ajánljuk figyelmébe", a másik meg maga a tartalom. Ezeket ellátnám float:left-el (persze elég csak az egyiket), alá beraknék egy clear:both-al rendelkezõ div-et, aztán pedig jöhet a footer:

<div id="container">
<div id="header"><!--fejléc--></div>
<div id="menu"><ul><li......../li></ul></div>
<div id="tartalom">
<div id=left" style="float: left;">
</div>
<div id=szoveg">
</div>
</div>
</div>

Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni. Nem nagyon értek a html-hez, de sablonból összehoztam egy oldalt, ami 1024x768-on tökéletesen meg is jelenik, de nagyobb felbontásnál már "szétesik" az oldal. Hogyan tudnám,azt elérni hogy az oldal szerkezete, a középrész, a fejléc, stb, "kövesse" a különbözõ képernyõ felbontásokat? köszönöm a segítségeteket!
papi08
Köszi!

13 éve itt. Szép idő.

A php-t futtatni is kell. Ha feltöltöd valami tárhelyre, vagy raksz a gépedre php-t akkor megy.

szerver nélkül a php nem fog mûködni.
vagy feltöltöd tárhelyre, vagy telepítel egyet a gépedre.
papi08
De ha én index.php néven mentem el, akkor a böngészõben csak a beleírt cuccokat jeleníti meg:S

13 éve itt. Szép idő.

CattiBrie
Ha php kódot teszel bele, akkor igen.

[/spam]&#8482;

papi08
Az vajon gond ha nem index.php néven mentem el, hanem html2.html néven?

13 éve itt. Szép idő.

papi08
Oké Köszi!

13 éve itt. Szép idő.

Hát ez csak bejelentkezés gombot rak oda 😄 A többi ott van a leírásban

papi08
és hogy állíthatom be, hogy melyik oldalra dobjon. pl. a galeria.htm-re?

13 éve itt. Szép idő.

papi08
És ez le is kérdezi az adott fájlból az adatokat? vagy azt hogy tehetem meg?

13 éve itt. Szép idő.

<input type="submit" value="Mehet">