HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Javascript (ajax), vagy frame.
Mondjuk flash az benne van gyorsítótárban szerintem, szal annyira nem parás.
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Sajna a függvénykönyvtár NAGYON magas nekem 😊
Az elsõ megoldást tudtam, csak nem szeretnék annyit menteget(õz)ni.
-Szimplán, (X)HTML-lel: megcsinálod külön-külön a galériában található képek oldalait (galer1.htm, galer2.htm, galer3.htm), a nyilakat tartalmazó képeknek meg megadod az elõzõ/következõ oldal linkjét. Ugyanez megoldható PHP-vel dinamikusan is (adatbázisból, szöveges állományból, állománylistából generálhatod a képek nevét).
-Javascript segítségével: vannak erre külön függvénykönyvtárak.
2. Ugyancsak Javascript, például Jquery függvénykönyvtár - itt láthatsz példát rá.
1,
Összedobtam egy bemutatkozó HTML oldalt, de szeretném
a galériáját úgy megoldani, hogy jobbara-balra mutató nyilat készíték
(fotót) és arra kattintgatva tudnak lapozni.
Tulajdonképpen, mint a windovse képnézegetõ, csak én a kép jobb és bal oldalára tenném a nyilakat.
2,
Azt hogy tudom megoldani, hogy a kép jobbról, balról vagy felülrõl
csússzon be?
Köszi. Csaba
Amerikai Pite portált készítenék (e107), ha valakinek lenne kedve segíteni benne az írjon rám! Fõleg képszerkesztésben, de másban is elkél a segítség!
Köszi!
ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430
leszarom a konfigod...
az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan látogatottság számláló, ami minden új nap újraindul? Itt most nem a statisztikára vagyok kíváncsi, hanem hogy alapból minden nap újból induljon el 0-ról.
köszönöm
üdv,
leszarom a konfigod...
Szimplán HTML-ben nem, de CSS-sel abszolút pozicionálással, vagy egy elem háttérképére való másik kép (vagy másik elem, aminek külön háttérképet állítasz be) rakásával megoldható. Az utóbbira itt láthatsz példát.
Lehet html-ben egy belinkelt képre egy másikat rátenni? Például van egy kép, amit a fõoldalon belinkeltem az adott albumra mutatva, de az egy új album, ezért egy "new" feliratú gif képet ha rá tudnék varázsolni, úgy, hogy emiatt ne kelljen megduplázni a fájlt az nagyon jó lenne.
Van erre valamilyen megoldás?
Köszönöm!
Szerettem volna, eléggé régóta, egy blogot. Végre találtam, hozzá, tenplate-t, viszont szeretném, átalakítani, 3-oszlopossá, de nem értek hozzá. Tudna nbekem, segíteni valaki??? Elõre is köszönöm!!!
#mainmenu {display: none}
</style>
vagy ha kell a helye, és hátteret akarsz neki:
#mainmenu td {visibility: hidden}
#mainmenu {background: #00f url('http://sg.hu/img.jpg')}
Szükségem lenne egy olyan HTML-re ami átlátszóvá teszi a fent látható Fõoldal, IT/Tech, Tudomány, stb, stb menüsort az SG logó alatt.
Ha ez lehetséges akkor köszönöm! 😊
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Az egésznek a mozgatórugója a Javascript, amely a submit gomb lenyomásakor aktiválódik:
onclick="document.getElementById('bkeret').src=document.getElementById('url').value; return false;"
Tehát a gomb lenyomásakor a bkeret id-val ellátott soron belüli keret src attribútuma meg fog egyezni az urlid-val ellátott szövegbeviteli mezõ értékével.
A return false; csak azért kell, hogy ne küldje tovább az ûrlapnak a szövegbeviteli mezõ értékét.
Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha beírok egy adott URL-t az oldalon akkor azt hogy tudom az adott oldalon egy keretbe megjeleníteni??
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Az elõzõ hozzászólásomban leírt problémám tárgytalanná vált, mivel sikerült megoldanom a problémát.
Üdv.!
allow_call_time_pass_reference = On
vagy ha Off-ra van állítva, állítsd On-ra.
Esetleg megoldást jelent az is, ha adott könyvtárban létrehozol egy .htaccess nevû állományt és beleírod:
php_value allow_call_time_pass_reference 1
Vagy a hibajelentés mértékét lentebb kell venni - ez úgyis csak figyelmeztetés.
Némi olvasgatnivaló a témában:
http://php.net/manual/en/ini.core.php
https://weblabor.hu/levlistak/wl-phplista/2004/06/039518
Feltettem két modult a weblapomra és ezeket írja ki a képernyõ az említett modulok helyén:
"Warning: Call-time pass-by-reference has been deprecated; If you would like to pass it by reference, modify the declaration of
illetve:
"Warning: Call-time pass-by-reference has been deprecated; If you would like to pass it by reference, modify the declaration of
Namármintmost: nincs "allow_call_time_pass_reference" az adott file-okban, 3-szor átnéztem, még CTRL+F -fel sem.
Tudna esetleg valaki segíteni?
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
A leírt problémáim közül már csal az utolsó hozzászólásomban leírt
flash menüs problémát nem tudtam megoldani.
Sok fejtörés után rájöttem, hogy javascriptben lehetne a legkönnyebben végrehajtani. Sajnos elõször actionscriptben próbálkoztam, de rájöttem, hogy a js lesz hozzá a megfelelõ. Mivel csak most kezdtem a js-hez, ezért nem tudom megvalósítani az elképzelésemet, akárhogy is próbálkozok vele.
Van egy flash menüm, amin linkek vannak. Ez a flash egy alkalmazas.html-en van rajta, és van egy 3 keretet tartalmazó alkalmazasok1.html-em. A keretek nevei ezek:_fejlec, _szovegresz, _lablec. A _fejlec a fejlec.html fájlt jeleníti meg, a _lablec pedig a lablec.html-t. A _szovegresz alaphelyzetben a szovegresz.html-t jeleníti meg. És itt jön a dolog, amit nem tudok megoldani. Js-ben azt szeretném mecsinálni, ha egy adott linkre kattintok a flash menün, akkor a _szovegresz keretben cserélõdjön le a szovegresz.html, az adott flash linkhez tartozó html-re.
Amit, fontosnak tartok még megemlíteni, hogy a flash nem azon a html-en van elhelyezve, ahol az egyik frame tartalmát le kell cserélni. A flash az alkalmazasok.html-en van, míg a kereteket tartalmazó lapom az alkalmazasok1.html.
Remélem elég érthetõen írtam le a problémát.
Elõre is köszönöm a segítséget!
Azt kéne megoldanom, hogy ha a flashen egy linkre kattintok, akkor a kereteket tartalmazó lapomon a változó tartalmú keretben, a megfelelõ linkhez a megfelelõ html nyíljon meg.
Elõre is köszönöm a segítséget!
Van egy másik problémám is, amit nem tudom, hogyan oldjak meg.
Készítettem egy flash-t, amit egy kereteket tartalmazó html-re raktam fel.
A flashnek az összes html-en meg kell jelenni, és mindig ugyanazon a helyen, ezért a flash nagy helyfoglalása miatt, arra gondoltam, hogy nagyon jó lenne ha csak egyszer kellene betöltõdnie, és nem kellene minden oldalon külön. Kereteket tartalmazó lappal el is értem hogy a flash egy külön részre kerüljön. Szóval van két keret, az egyikben a flash, ami linkeket is tartalmaz, és ha a linkre kattintok, akkor a linkhez tartozó html most abban a keretben nyílik meg, amiben a flash van, nekem pedig az kellene, hogy a másik (alatta lévõ) keretben nyíljon meg. Szóval arra lenne szükségem, hogy a flash ne saját magán nyissa meg a hivatkozott lapokat.
Van esetleg valami lehetõség actionscriptben a problémám megoldására?
remélem, hogy érthetõen írtam le a problémát!
Elõre is köszönöm a segítséget.
Most kezdtem el a javascripttel foglalkozni, és van egy problémám. Egy weblapon szeretnék dátumot, idõt és a hét megfelelõ napjának nevét kiíratni. Ez a része a dolognak mûködik is, a honlapon a dátum, idõ és az adott nap neve megjelenik, de a karakterkódolással, probléma van. A html, ami a JS fájlra hivatkozik UTF-8 kódolású, és a napok nevénél az ékezetes betûk nem jelennek meg (helyettük csak kérdõjeleket kapok).
Itt a JS-nek az a része ami problémás:
var n=new Date();
var nap=new Array(7);
nap<0>0>="Vasárnap";
nap<1>1>="Hétfõ";
nap<2>2>="Kedd";
nap❤️>3>="Szerda";
nap<4>4>="Csütörtök";
nap<5>5>="Péntek";
nap<6>6>="Szombat";
document.write(nap
A write-ban kiírt értéket valahogy rá kéne bírnom hogy UTF-8 kódú legyen? Ha igen, akkor azt hogyan csinálom?
Segítsetek, hogy az ékezetes karaktereket meg tudjam jeleníteni html-ben!
Elõre is köszönöm a segítséget.
a kod
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>
PAGE TITLE
</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" media="all" href="reset.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" media="all" href="style.css" />
</head>
<body>
<div id="main">
<h1 class="header">HEADER TITLE</h1>
<div id="header">
<div class="nav">
<ul>
<li><a href="onas.html">About us</a></li>
<li><a href="ukazka.html">Gallery</a></li>
<li><a href="podmienky.html">Infos</a></li>
<li><a href="kontakt.html">Contacts</a></li>
<li><a href="otazka.html">E-mail</a></li>
</ul>
</div>
</div>
<div id="left">
<a href="ordering.html"><h6>Ordering</h6></a>
</div>
<div id="content">
<h1>E-mail</h1>
<p>
<?php
// Change these two variables to meet your needs.
$myemail = '[email protected]';
$subject = stripslashes($_POST
$op = $_POST
if($op == 'contact')
{
$name = stripslashes($_POST
$person = stripslashes($_POST
$email = stripslashes($_POST
$tel = stripslashes($_POST
$subject = stripslashes($_POST
$text = stripslashes($_POST
$remote_host = $_SERVER
$server = $_SERVER
$browser = $_SERVER
if(!eregi("^<_a-z0-9->+(.<_a-z0-9->+)*@
{
$status = "wrong email<br>";
}
if(!$name)
{
$status .= "wrong name.<br>";
}
if(!$person)
{
$status .= "Insert contact person<br>";
}
if(!$text)
{
$status .= "Insert text.<br>";
}
if(!$status)
{
$header = "From: $email\r\nReply-To: $email\r\n";
$message = "
Page: $server
Name: $name
Contact person: $person
Tel: $tel
Subject: $subject
$text
";
if(mail($myemail, $subject, $message, $header))
{
$status = "email was send.<br>";
}
else
{
$status = "error<br>";
}
}
else
{
$status .= "<br><a href=\"email.html\">back to email</a><br>";
}
}
// Now check the referer page and ensure it's a proper URL
$referer = $_SERVER
if(!preg_match('#^http://
{
unset($referer);
}
?>
<?php print $status; ?>
</p>
</div>
<div id="corner"></div>
</body>
</html>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Így látatlanban $myemail2='[email protected]';
és keresel olyat h mail() és azt copypasteled és kicseréled benne a $myemail-t, $myemail2-re.
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
porki fagyok fállalon
választ elõre is köszi
porki fagyok fállalon
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Érdeklõdnék, hogy melyik webshop mocit érdemes használni. Nekem az osCommerce, ZenCart kb egykutya, de elbíbelõdtem velük, de szvsz talán már öregek(?). Próbáltam még a PrestaShopot, meg valamennyire a VirtueMartot, de nincs sok tapasztalatom. A Magento-t meg még sehova nem sikerült felküzdenem úgy, hogy ne lett volna vmi nyûgje az adott tárhellyel...:/ Pedig állítólag jóféle, csak milyen tárhelyen lehet mûködésre bírni?
Nagy igényem nem lenne. Nem akarok a fél világot összekombináló akciókat, meg névre szóló csengõdallamokat és a többi^^
Tudsz kódot vagy oldalt linkelni (vagy magyarázni😄)?
Magyarítások: http://lostprophet.hu Magyarítás videók: http://youtube.com/elveszettprofeta