HTML-szerkesztés kezdőknek!!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Johnyy
#2221 ????<#whatever><#rinya>

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

Cicero
Kivéve a Saját Fórumon. <#idiota>

&#9679;újreg&#174;&#9679; &#9679;Nem tetszik valami elvtárs? :C&#9679;

Dichter
Ha a bannerre gondolsz, akkor azt írni kell a Moderátoroknak, az arra való topikba.

Cicero
Hogyan lehet a hosszú címbe betenni képet? Valami scriptel nem?

Johnyy
off:
ha többet akarsz tudni akkor gumi 😞.. 😊

mivan elveszett a J betûd?
vagy most ez a menõ? akkor yo

football without ultras is nothing

Johnyy
Hali! És oayat meg lehet oldani hogy van egy adott htm, html link aminek betöltése elõbb beyön egy töltõképernyõ loading és egy pl egy plash állapotyelzõn letölti az oldal minden elemét és csak miután kész utánna töltö be az oldalt...?

Harder
Használd a legújabbat

Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu

Cicero
Mindegyiket a Macromedia készíti... A verziószámot kérdeztem...

<#hehe>

cSuwwi
javascripttel simán le lehet kérdezni az user böngészõfelbontását (pl. a statos oldalokon is szokott lenni ilyen info)

shit happens

Harder
Amelyiket a Macromedia készített 😄

Cicero
Melyik a legjobb Dreamweaver? <#fejvakaras>

Random work
Valahogy meg lehet oldani, hogy az oldal felismerje milyen felbontáson böngészik az user? Ha igen akkor mennyire böngészõfüggõ vagy milyen korlátai vannak?

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

cSuwwi
Where to open the target URL.

* _blank - the target URL will open in a new window
* _self - the target URL will open in the same frame as it was clicked
* _parent - the target URL will open in the parent frameset
* _top - the target URL will open in the full body of the window

shit happens

cSuwwi
a _top a legfelül fogja nyitni.
pl. van egy frames oldalad, és az egyik frameben ilyen linket használsz, akkor azt a framet kiemeli, a többi megszûnik.

shit happens

Johnyy
és a self és parent között mi a külömbség? 😮

Dichter
Hogy hol nyíljon az új ablak. _blank: új ablakban, _self:önmagában, _parent:szülõjében (ilyen van pl itt az sg-n is a fórumkeresõben) _top: én nem használtam még.

Johnyy
Moat tulaydonképpen mi a telyesen részletes külömbség a link nél ha
blank v parent v self v top ... ?

Cicero
Hmmm... Lehet hogy a 2-ik volt a hiba... Majd a tavaszi szünetben nekiállok és csinálok egy weboldalt, akkor sok lesz az idõm is. Kösz mindent! <#worship><#puszi>

Harder
Biztos lehetsz benne, hogy el volt rontva.
A dolog nem bonyolult: van egy elérési útvonal, és van egy fájl. Ha a megadott útvonalon és néven vagy fálj, akkor meg fog jelenni.
- vagy rossz volt az útvonal
- vagy rossz volt a fájlnév (ami akár lehet a fájlnévben lévõ kis/nagybetûk eltérése is; spec karakter által okozott gond is elõfordulhat)
- vagy nem völtötted fel a szerverre a hivatkozott fájlt

Javascripttel. Találsz leirást a www.tutorial.hu -n !
Imremagdi
meg lehjet azt csinálni html-ben hogy az oldal tartalmát egy txtbõl szedje ki ? php nélkül ?

http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1

millio tutorial van...
webmester.lap.hu
kiindulásnak
aztán keress rá a KataPorta-ra, sztem az is nagyon jó

Cicero
Uram atyám... <#szomoru1> Inkább hol lehetne megtanulni a HTML nyelvet?

cSuwwi
Akkoris elírás lehetett

index.html / benne a link <a href="wallpaper/page02.html">link</a> /

az indexxel azonos könyvtárban egy másik könyvtár: wallpaper, azon belül egy page02.html esetén a másodikra fog irányítani, elhiheted.

vagy tedd fel egy ingyenes szerverre, és a html kódból megmondjuk hol a hiba

shit happens

Cicero
Átnéztem egy csomószor és nem volt elrontva, mert a hivatkozásokban nem volt c:\ vagy bármely más, csak ennyibõl állt: wallpaper/page02.html De ha tudsz segíthetsz...

Harder
Az, hogy elrontottad a hivatkozásokat. 😊

Cicero
Egyszer csináltam FrontPage-el egy oldalt de nem nyitotta meg a linkeket... Nemtom mi lehetett a baja....

cSuwwi
Frontpage, Dreamweaver vagy bármelyik WYSWYG szerkesztõ jó, szerkesztõ módban nem kell tudni a html-t (ami nem nehéz amúgysem)

shit happens

Cicero
Elsõ weboldalamat akarom elkészíteni amin saját háttérképeim lennének elérhetõk. Jó helyzetbe vagyok, mert az elméletet értem és tudok rajzolni is Corel DRAW-al, csak kéne egy tipp... Melyik program nagyon egyszerûen kezelhetõ HTML szerkesztõ, amihez nem szükséges tudni a HTML nyelvet?

Harder
Linkelj légyszíves, érdekelne hol és hogy bizonygatják az IE szabványközelibb mûködését. 😊

Dichter
Most viccelsz ezzel az oldallal?? Tök jó, hogy leírja, hogy miket tud a firefox. Linkeljek most olyat, ami ugyanez, csak IE-re?

cSuwwi
Jó a flash csak sok-sok idõ szépen megcsináni. Ha szép, akkor méretes, jóval nagyobb, mint egy mezei html oldal, idõbe telik a letöltés -> modem és egyéb lassú netekkel (gprs) halál.

Viszont ahol van flash plugin, ott tényleg úgy néz ki.

Az IE "gyengségére" példa, hogy a fórumon amit mostanában csinálgatunk, van egy tiszta dives üzenetmegjelenítés (egy table sem volt). Ettõl gyorsabb, meg "kompatibilisebb".
Az IE másképp gondolta és 25 üzi után egyszerûen nem dolgozta fel az oldalt (a forráskódból látszott hogy letöltötte, csak nem dolgozta fel) Se nálam, se másnál, se a hatos, se az ötös IE. Az opera és a mozilla/firefox tudta kezelni. (Ezért IE alatt táblázatos, minden más alatt dives lett)

shit happens

Tetsuo
De akkor most mit csináljak?
Csupán 11 framet jelenítettem meg, vonal, scroll meg átméretezhetõség nélkül. (Az IE nem bírta sorba rakni..) Az FF pedig a frémek fekete háttere közé, berak fehér vonalakat.
Az egyik frémben lesz a menü (kis gif animációval, ezzel is tuti szívok majd..), a másik -középsõben- pedig megjelenik a menüponthoz rendelt infó (ezt elvileg tudom hogyan kell), egy alsó keretben meg, néhány képbõl diavetítést szeretnék csinálni (gondolom gif lesz).
Jah meg csinálnék egy "szavazás" boxot is (mindenhol ugyanolyat lehet látni, én kicsit változtatnék rajta vizuálisan, bár SZVSZ ez php, ott meg még nem tartok..)
Meg egy vendégkönyvet, (fórum nem kell, nem olyan a téma).
Sztán még több animációt, ezt már intelligensé tenném, azaz csak ha szélessávot érzékel az oldal..
Mellesleg sok weboldalt olvastam a témában és kicsit mind1ik másként értelmezi a szabványokat, arra jutottam h a Flash a legjobb, az tuti vizuálisan mindegyik gépen ugyanolyan lesz. A második weboldalam Flash lesz! 😊
Várom a tanácsokat. & thx.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Harder
Ajánlott olvasmány, nem csak a cikk, a lap többi tartalma is
http://www.hszk.bme.hu/~hj130/firefox/index.html

Harder
Vagyis a szabványt az IE használja jól, és a FF-otok csúnyítja.

Boccs, de erre csak azt lehet mondani hogy hülyeség. Legalább minimálisan olvass már utána mielõtt leírsz ilyet.

Dichter
Ez mondjuk talán a legjobb megoldás, amit tehetnek a webfejlesztõk. Mindenféle platformon próbálnak 100%-osan megfelelni.

cSuwwi
Nem tudom mióta weblapozol, de én még emléxem elég jól azokra az idõkre, amikor az IE-t kellett javascripttel kitiltani az oldalról (3-as/4-es IE és 4-es Necckép volt akkoriban). Az IE már akkoris különcködött.
Az ötös IE jobbra sikerült, és a 98SE-ben bennevolt, akkor terjedt el igazándiból.
A mozilla sem tegnapi böngészõ, de én akkorsem szeretem az IE-t, nem különösebben érdekel a 85%-a, megcsinálom FFx alá, ami meg más, azt átállítom külön style oldallal IE-re és ennyi...

shit happens

Dichter
Már ott bukik ez a feltételezésetek, hogy IE elõbb volt, mint akármilyen mozilla "fattyú", legyen az FF, Netscape, vagy akármi más. Vagyis a szabványt az IE használja jól, és a FF-otok csúnyítja. Arról már nem is beszélve, hogy az internetezõk kb 85%-a IE használ, vagyis akkor elõbb kéne egy html-t IE-re optimalizálni, majd jöhetnek a többi böngészõk. De ezt inkább zárjuk is le. Értelmetlen vagdalkozás lenne, hogy miért szar az egyik, és miért jobb a másik.

cSuwwi
Sajnos a legjárhatóbb manapság az, hoyg FF alá fejlesztesz, aztán csúnyítasz annyit a kódon hogy IE-n is rendben legyen.

jah, én is így vagyok vele. :/
az jelenleg fejlesztett oldalnál úgy oldottam meg, hogy phpvel user-agent lekérd, és 3 stylesheet + egyéb beállítások php
(Mozilla és tsi, Opera, IE és a többiek), a php meg azért kell, mert a pl. egy textbox más szélességû IE és Mozi alatt, korrigálni kellett.
Bonyolult :/

shit happens

Harder
Rendszeresen belefutok olyan "hibába", hogy vmi - ami szabványos - FF-en tökéletesen olyan amilyennek lennie kell, IE alatt meg másképp jelenik meg. 😞 Sajnos a legjárhatóbb manapság az, hoyg FF alá fejlesztesz, aztán csúnyítasz annyit a kódon hogy IE-n is rendben legyen.

Dichter
Szerintem ne újítsuk ki ezt a FF vs IE vitát. Kinek ez tetszik, kinek az.

Tetsuo: Ez azért van, mert a Firefox rendszeresen másképp jelenít meg mindent, akármilyen szabványt használsz XML-tõl HTML-ig. Hogy miért? Na ezt a FF-ot programozó emberektõl kérdezd.

Sil78
Mutass példát, különben nem lehet megmondani, miért tér el. Mellesleg a Firefox az egyik legszabványkövetõbb böngészõ, általában az IE az, amelyik inkább a saját útját járja.

These are my friends, see how they glisten...

Tetsuo
HTML = SZAR

Tetsuo
Az mi a xarért van h egy sima HTML meg egy kis javascript (szabványos, mindenhol ezt okítják!), már nem úgy jelenik meg IEn és FireFoxon????
Melyik nem tudja a HTML és a Javascript szabványt? Egyik sem? Mert gyanítom Operán is máshogy nézne ki..
Ehhhhh

eddie2
viszont 1 dolog még mindig nincs rendben, hogy a layerek mondjuk opera böngészõben le-föl vannak csúszvan IE-ben meg minden ok, szóval ha valahogy rá lehet optimalizálni más böngészõre akkor írjátok le plz

(by eddie2)

eddie2
közben rájöttem magamtól is😊

(by eddie2)

eddie2
üdv!
az lenne a gondom, hogy lerakok 1 Layer-t és nem tudom neki megadni azt a parancsot hogy mindig középre legyen zárva.
hozzádtam a <div align="center"-t de semmit nem ért...
valaki írja le hogy mit kéne csinálni thx!

(by eddie2)

Johnyy
thx!!!!