HTML-szerkesztés kezdőknek!!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cSuwwi
linkre kattintva a böngészõ általában nem ugrik sehova (ha a link másik oldalra mutat, és be van állítva a target, de nem (_self-re).
target=_blank a legjobb megoldás

ha popupos link, és arra mászik el, akkor kell egy onclick is.

<a href="link.htm" target="_blank">link</a>
ill, ha onclickes, akkor
<a href="#">link</a>

shit happens

Johnyy
VAGy máshogy fogalmazva!!! hogy ha mondyuk van egy link a lap közepén lefele, és a linkre katintva a kép ne ugoryon foyton felülre hanem az edot pozícióban maradyon!!! ?????

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

Johnyy
És oat lehet hogy pl van egy szövegdoboz ahol egy linkre katintva a szövegdobozban megyelenik a szöveg, vagy pl elõugrik a szöveg.....

Johnyy
thx

Harder
Most készültem el vele, remélem lesz aki hasznosnak találja
Honlapgrafika készítése Photoshop és Dreamweaver segítségével (2 oldal)
http://www.tutorial.hu/content/view/362/28/

Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu

Valaki tudna adni egy linket ahonnan lehet letölteni buttonokat?

cSuwwi
beírod az img tagba hogy border="1" és lesz kerete

shit happens

Johnyy
hali! egy gyors kérdés! hogy kell dw-ben keretet afni egy képnek??????

progeny
Helló.
Én actual drawing-ot használok és egyszer csak fellépett az a probléma hogy miután elmentem a lapot, betöltésnél leveszi a honlap méretét 176*649-re ez mér lehet? Ha tud vki segíteni akkor írja le nekem pls.

PROgeny

http://szefoo.uw.hu

Dichter
Én csak annyit tudnék tanácsolni, hogy ne wavot rakj alá.

az én kérdésemre is tud vki választ adni ?😄
cSuwwi
ne százalékban add meg a frém méreteit, hanem fix értékekkel, akkor minden felbontásban akkora lesz.

shit happens

Sziasztok! Az lene a problémám, hogy készítettem framet 17-es monitorral, de ha valaki 15-el nézi össze vissza mûxik. A kérdésem az lenne, hogy esetleg ezt valahogya le lehet fixálni, hogy minden képernyõn ugyanúgy mutassa? Köszi a segítséget

SZiasztok! Olyat szeretnék htmlebe hogy 1 wav hang szóljon de csak 1x aztán egybõl 1 másik hang de az folyamatosan legyen!
szóval egymás után legyenek a hangok,de a második folyamatos legyen.. hogy tudnám ezt elérni ? vki segitsen pls!
thx
Dichter
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
<!-- innen
function click() {
if (event.button == 2)
{
alert('Jobb klikk letiltva!');
}
}
document.onmousedown = click;
// eddig -->
</SCRIPT>

Ezt másold a HEAD-be

Dichter
embed

Danee
én is tudom hogy ki lehet játszani, de oda szeretném irni egy hibaüzenetben, hogy én csináltam, vagy valami ilyesmit (pl: utolsó szerkesztés idõpontja...)

batman
a jobb kattintás letiltására az itteni guruk azt mondják könnyen kijátszható, szal felesleges, szerintem fogadd meg a tanácsot. a másikat nem tudom, de nézd meg a súgóját. szerintem beágyazott doksiként, vagy egyszerû html paranccsal

[...] Te romboló állat! Te sátán!

Danee
2 dolgot nem tudok:
Hogy lehet az oldalra zenét berakni Macromedia Dreamweaver 2003 MX-el?
Hogy lehet ugyanezzel a progival letiltani a jobb kattintást?

batman
nincs is, úgy teljesen fasza

Dichter
Kösz, igyekeztem. De elméletileg 1024x768-ban fullscreenes böngészõvel nem kéne vízszintes scrollbarnak lennie.

batman
jaja, scrollozgatni kell, ami szerintem fõleg a vízszintes scrollozás esetén zavaró, de a design nekem nagyon bejön, le a kalappal!

Dichter
Köszi. Igen, erre utólag én is rájöttem. 800x600-ban ugye most "kiesik" a böngészõbõl.

batman
nekem kurvára tetszik! <#eljen>
csak annyi megjegyzésem lenne, hogy én a helyedben 800x600-ra optimalizáltam volna

Dichter
most ezen dolgozok. Kritika?

hello all!
olyan kérdéssel fordulok ide, hogy hogyan lehet megoldani biztonságos filefeltöltést szerverre. gondolok itt pl olyanra, mint amilyenek ezek az SG-s képfeltöltõk is. Tehát hogy a szerverrõl információkat ne lehessen kinyerni... segítséget elõre is köszi

football without ultras is nothing

cSuwwi
4 cellára 1 képet?
vagy 4 felé vágod a képet, és mindegyikbe külön külön berakod
vagy az a 4 cellát egyesíted, de nem mindegy, hogy a 4 cella hogy helyezkedik el (lehet egymás mellett, egymás alatt, vagy 2x2-ben)
legegyszerûbb vizuális módban kijelölni a 4 cellát, és merge-zni

shit happens

Hogy lehet egy képet 4 cellára felosztani?
Dreanweaverben vagy Frontpage-ben

Nekem nem mükszik eggyikkel sem. Valaki leírná WYSWYG módba??

Sil78
A BGSOUND csak Internet Explorer alatt mûxik (ezt nem is bánom, így legalább nem zavar). Ha olyat akarsz, ami a többi böngészõben is mûködik, akkor EMBED vagy OBJECT kell a háttérzenéhez (az EMBED asszem nem szabványos, de elvileg mûködik).
Pl:
<embed src="zene.mp3" autostart="true" hidden="true">

These are my friends, see how they glisten...

Felraktam a zenét is FTP-re meg minden.Nem az a baj, hogy le kéne zárni a / jellel?

Beírtam a body rész után és még sem szól a zene

Nekem mondhatok teljesen Láma vok hozzá erre bizonyíték az oldalam.

cSuwwi
ha zenét akarsz betenni, flash-el lenne talán érdemes (csinálni vagy keresni kell hozzá egy szimpla vezérlõt), és kiolvassa a könyvtárból az egyik zenét, tekerheted, lelõheted, stb.

shit happens

PrasCo
Hát kikapcsolni aazt én sem tudom, de a LOOP az ismétléseket határozza meg (ha 0, akkor végtelenítve játtsza le), tehát ha 1-re rakod, egyszer lejáttsza a mjuzikát, és bekussul. A gond csak ott van, hogy minden frissítés után újrakezdni. 😊
A CoD Klánunk honlapját. Aki tudna segíteni képeket szerezni és használhatóvá alakítani az jelentkezzen már.

Elõre is köszi

Freddy02
Sorry, de azt már nem tudom, hogy hogyan lehet kikapcsolni.
Milyen honlapot csinálsz?

http://www.gamehelp.atw.hu

Freddy02
body tag után.

És ezt melyik rész után kell beírni?

Thanks

Freddy02
<BGSOUND SRC="h01.mp3" LOOP="3">
<P>
<SOUND SRC="h01.mp3">
<P>

1-2 engem is, de ettõl még én is szeretnék rakni az oldalamra.

Random work
Azt nem tudom, hogy kell de ha megcsinálod lehessen kikapcsolni ugyanis engem néha az õrületbe kergetenek a zenélõ oldalak. 😊

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Hogy lehet háttérzenét berakni az oldalra(mp3 formátumba)?

Freddy02
Hali all!
Hogy lehet megoldani, hogy amit küldeni akarnak az e-mail-omra kûdjék?

Sil78
Mondjuk phpBB: egyszerûen telepíthetõ (php futtatási lehetõség kell hozzá, meg egy MySQL adatbázis), nagyon könnyû kezelni, nem kell hozzá programozási ismeret.

These are my friends, see how they glisten...

cSuwwi
saját fórum

csinálni egy fórumot = írni egyet
html nélkül = lehetetlen

shit happens

Hy all tudna valaki mondani egy olyan programot amivel lehet csinálni fórumot és nem kell hozzá html kód ismeret?
Fogom,vágom,érzem,érzékelem.

Dichter
És mégsem 😊 Mellesleg nem azzal van a gond, hogy én nem tudnék ilyen képeket csinálni, hanem a megrendelõ adta elénk, hogy õ konkrétan ezt akarja.