HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nevetséges
football without ultras is nothing
Class is over.
These are my friends, see how they glisten...
Egyszerûen IE-re csinálták, itt kicsit röhejes, hogy webhosting/webdesing/programozás, de azt nem veszik észre, hogy másik böngészõn meg sem nyekken...
shit happens
Én is azt mondom, hogy most már igenis törekedni kell a szabványosságra (bár még az én weboldalaim sem 100%-osak ebben a tekintetben 😊 ), de ez nem azt jelenti, hogy az IE-t mindenképpen el kell felejteni, mert az sz*r. Valamikor a Netscape diktálta a szabványokat, utána jóideig az IE, most pedig már semmi, szerencsére független a dolog.
Tehát utoljára, hogy világos legyen: igenis, rá kell szorítani mindenkit, hogy mi a szabvány része és mi az, amit a többi böngészõ tesz hozzá extraként, vagy csak slamposságból. De ezt ne azzal kezdjük, hogy ujjal mutogatunk. Ez így nem egészséges internethasználatra és weboldal-szerkesztésre "nevelés", hanem a lövészárkok további mélyítése és sztem ostobaság.
Ui: Ha most valaki belekezd a mondókába, hogy "a scrollbar színezés is IE hiba, mert...", akkor azt elküldöm a... Szóval oda.
😊
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
For user agents that cannot display images, forms, or applets, this attribute specifies alternate text.
valamint: Several non-textual elements (IMG, AREA, APPLET, and INPUT) let authors specify alternate text to serve as content when the element cannot be rendered normally. Specifying alternate text assists users without graphic display terminals, users whose browsers don't support forms, visually impaired users, those who use speech synthesizers, those who have configured their graphical user agents not to display images, etc.
Ezért kötelezõ pl az IMG-nél, viszont amit említettél példának, ott nem kettõzõdésrõl volt szó, hanem arról, hogy a pusztán dekorációs célra szolgáló képeknél üresen kell hagyni (a tartalom és a prezentációs elemek elkülönítése miatt - de mondjuk eleve érdemesebb a dekoráció részét képezõ képeket nem IMG-ként berakni, hanem CSS segítségével).
Arról, hogy az alternatív szöveget tooltip-ként meg kéne jelenítenie a böngészõnek, ha rámegyünk az egérrel (ráadásul miközben maga a kép is látszik), szó sincs sehol, és nem is következik a leírásból. Mint mondtam, nem erre való. Azt nem tudom, hogy az Opera mit csinál, de pl a Mozilla és a Firefox alapból nem jeleníti meg tooltip-ként, csak a TITLE-t.
Viszont ha megnézed a TITLE-t, ott pontosan errõl van szó:
Values of the title attribute may be rendered by user agents in a variety of ways. For instance, visual browsers frequently display the title as a "tool tip" (a short message that appears when the pointing device pauses over an object). Audio user agents may speak the title information in a similar context.
http://sum41.uw.hu
[...] Te romboló állat! Te sátán!
gratulálok hozzá
\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]
színvilága is tetszik már
fejleszgesd csak! kitartás!
football without ultras is nothing
Viszont a syntaxis már CSS szerint megy! 😉
A nő olyan, mint egy demo-program. Vagy korlátozva van a használati ideje, vagy a legjobb funkciói vannak letiltva, vagy állandóan baszogat, hogy regisztráltasd.
Pl az sg is adatbázisból veszi a hozzászólásokat. Minden hozzászóláshoz ott van a száma, ki követte el, mikor, melyik topikban, mit írt.
Ha galéria kell, nézd meg az SPGM-et, szerintem eszméletlen jó cucc. A lapon találsz hozzá leírást.
Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu
Pl.: style="font-family:Bookman Old Style, Book Antiqua, Garamond;"
Bár szerintem nem érdemes ezzel játszani. Sima verdana és kész! A legtöbb oldal azt használja és már hozzászoktak.
Pl.: style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;"
A nő olyan, mint egy demo-program. Vagy korlátozva van a használati ideje, vagy a legjobb funkciói vannak letiltva, vagy állandóan baszogat, hogy regisztráltasd.
Bár ez nem a meta tag-ben van, de simán < style > taggel is megadhatod szerintem