HTML-szerkesztés kezdőknek!!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dichter
Juuuujjj... Görgetõsávot miért kellett letiltani?

R0sc0
szisztok..
nem vagyok profi HTML szerkesztésben de pls véleményeket irjatok a honalomrol. /tudom hogy kéne toolbar de majd berakom/ 😉
szal javaslatokat véleményeket várok. Elöre is THX
mpaclan

<#wow1><#wow3><#smile><#shakehead><#schmoll2>

Speedman

Hi all!
hogyan lehet SAJÁT CSETET rakni az oldalra!?

Speedman

cSuwwi
ez a mysql oldala...
beléphetsz simán is, csak felül a developer fülre kell kattintatni (kicsit el van dugva az online help, nem olyan egyszerû, mint a php.net-en)

ez a két link sztem alap. (mámint a dev.mysql.com és a (hu/hu2.)php.net

shit happens

Dichter
Nem is ismertem ezt az oldalt, de mostanra beraktam kedvencekbe, hasznos lesz.

Dichter
<#worship> Köszi <#worship>

cSuwwi
http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/pattern-matching.html

SELECT * FROM pet WHERE name LIKE '%w%';
minden olyat listáz, amiben szerepel a "w" betû. e helyett $név és kész...

shit happens

Dichter
Még egy kérdés.

Hogy tudok adatbázisban úgy keresni, hogy ne csak a 100%-ig megegyezõ találatokat dobja ki. Érthetõbben: Ha valaki Imrére akar keresni, akkor elég legyen annyit írni, hogy: Imr

most így néz ki:

$lekerdezes = ( "SELECT * FROM baba WHERE nev = '".$nev."'");

És tudom, hogy van erre valami like nevû dolog, de itt nekem nem megy. Vagy csak rosszul írom?

Dichter
Hálás köszönet, egy kis átalakítással most így néz ki:

$kep=$_FILES["userfile"]["name"];
mysql_query("INSERT IGNORE INTO baba (nev,anyanev,szulido,korhaz,kep)VALUES('$nev','$anyanev','$szulido','$korhaz','$kep')")
or die("Hiba! " . mysql_error());

cSuwwi
(nev,anyanev,szulido,korhaz,kep) 5 mezõnévre hivatkozol

('$nev','$anyanev','$szulido','$korhaz','$kep''" . $_FILES["userfile"]["name"] . "')

és hat értéked van

bár gondolom 6 mezõ van, és az utolsó lehet üres is, ezért nincs megadva a neve. Ha viszont 6 mezõ van, akkor a kép idézõjele után lemaradt egy vesszõ...

shit happens

Dichter
Valami php guru segítsen nekem plíz!

mysql_query("INSERT IGNORE INTO baba (nev,anyanev,szulido,korhaz,kep)VALUES('$nev','$anyanev','$szulido','$korhaz','$kep''" . $_FILES["userfile"]["name"] . "')")
or die("Hiba! " . mysql_error());

fel is teszi a képet a szerverre, és be is rakja az adatbázisba, de az elérési útvonal elé rak egy ' jelet. Vagyis pl: 'katika.jpg de nekem ugye az nem kell. Hol b@xom el?

Johnyy
egyébként nekem is uw-n tökéletes, minden... csak atw 500 mb, de megpróbálom egy uw-s honlap hátértárolojaként hsznállni az atw-t csak még azt nem tudom hogy kerülöm ki hogy ne szeressék...

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

Dichter
Szar a php kezelése. A mysql-jérõl nem tudok semmit. uw-n megy minden.

Johnyy
atw? 😮

Dichter
megoldódott. Nem lehet. Hogy szopna le a freeweb.... Szal most cuccolhatok át mysql-estül, html-estül, php-stul az uw-ra...
<#gonosz3>

Dichter
Van valakinek tapasztalata a freewebbel? Az a konkrét problemám, hogy nem tudok képet feltölteni php-ból. Le lenne tiltva?

cSuwwi
akkoris ctrl+h, csak felül nem a fájlt kell kiválasztani, hanem egy könyvtárba pakolod elõtte amiben cserélni kell, és ott kiválaszod a könyvtárat.

de vannak sima replacer programok is --> csak ugye use gúgöl

shit happens

Johnyy
ok thx, egy életre megjegyeztem!! 😉)))

(csak mert én a grafikus felületen keresgéltem meg ugye az nem 1 html fileban volt hanem sokban... )

cSuwwi
ctrl+h a csere DW-ben, de a sima notepadban is van, ha jól emléxem
keresel egy olyan részt, ami ismétlõdik minden linkben pl. ha volt beállított target, akkor csak azt kellett cserélni (kb. 5-6 mp, 1200 linkre) 😊

shit happens

Johnyy
ne mindegy! átírtam 1220 linket egyenként <#worship><#zavart1><#nyes>

Johnyy
plzhlp

Johnyy
DW-ben valahogy oat lehet csinállni hogy van az adott lap, html vagy és az egész oldalon az öszes linket beálítani pl "_top"-ra!?

Sil78
Firefoxban nem lehet átszínezni a scrollbart. Javascripttel se. Mint mondtam, az a böngészõ része. Megváltoztatni csak a felhasználó tudja, ha telepít mondjuk egy másik skint (vagy a userChrome.css-ben módosítja).

These are my friends, see how they glisten...

Tetsuo
thx! átnézem mindet! meg letöltöm a web developert.
Egyenlõre csak a scrollbart akarom átszínezni FFben is. Használjak javascriptet? Azt még nemigen néztem át. Megaztán lassan felnyomom a cuccot az ATWre, remélem az könnyen megy.
thx!

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Sil78
Ez egy IE-only dolog, ugyanúgy, mint pl a BGSOUND tag. A többi böngészõnél is vannak ilyen saját, nem szabványos elemek, de azok kevésbé ismertek. Az IE egyébként meglehetõsen gyenge a szabványok támogatásában, különösen a CSS esetén. A CSS1-et ugyan tudja majdnem 100%-osan, de a CSS2 elemeknél már eléggé sok bosszúságot fog okozni az IE6, CSS3-mal meg ne is próbálkozz IE-ben. (Igaz, van egy egész jól használható javascript, ami segít egy kis értelmet verni az IE-be.) Ha CSS-t használsz, különösen ajánlott egy szabványkövetõ böngészõvel, pl Firefox-szal dolgozni (a Web Developer kiterjesztés meg egyenesen nélkülözhetetlen, fõleg az "Edit CSS" része), és csak utána ellenõrizni IE-ben.

A CSS szabványokkal kapcsolatban magyarul, olvasmányos cikkeket pl itt találsz. A htmlspec.web.elte.hu -n is van egy CSS-sel foglalkozó rész.

A különbözõ böngészõspecifikus bugokról (azaz a létezõ szabványok hibás értelmezésérõl) itt láthatsz pár elég látványos példát: IE, még több IE, Opera és Gecko (pl Mozilla, Firefox) bugok. Hogy melyik böngészõ mit támogat a szabványból, arról meg tudomásom szerint ez a legrészletesebb és legnaprakészebb összefoglaló táblázat.

Tetsuo
S akkor a Kataportál, a Webmester meg a többi oldal miért ír errõl úgy, mintha a szabvány része lenne? Ez persze költõi kérdés.. de furcsa. Hol olvashatok CSAK a szabványos dolgokról magyarul és olvasmányosan (azaz példákkal illusztrálva)?
Az egész CSS gané, vagy csak a scrollbar része?

Dichter
De ha az oldalon viszont akármilyen színt használhatsz, akkor az nem okoz gondot a színvakoknak? Ráadásul egy görgetõsávot csak le kell görgetni, nem kell elolvasni, vagy felfogni, mint a html oldal többi elemét.

Sil78
Mert az nem része a szabványnak, és nem is lesz. A scrollbar a böngészõhöz tartozik, nem a weboldalhoz, ezért az oldalak nem változtathatják meg a kinézetét. Arról nem is beszélve, hogy a színvakoknak pl gondot okozhatnak bizonyos színkombinációk.

Tetsuo
Az mi a faszért van, h a FFnál a scrollbar-face-color css parancsok, meg ilyenek hatástalanok? Csak az IE jeleníti meg helyesen. pls hlp!

PetruZ
Szinte az összes többi böngészõ is képes figyelmen kívül hagyni (kikapcsolni/bekapcsolni) ezt - kivéve az IE-t, ofkoz. De a Maxthon is tudja. 😊
Sil78
Firefoxban a felhasználó dönti el, hogy engedi-e, hogy a scriptek megváltoztassák az Állapotsor szövegét, szóval ez ott nem biztos, hogy mûködni fog.

cSuwwi
<a href="link.html" onMouseOut="window.status='';">kettyints itt</a>

(a windows.statusnál két db sima felülvonás van, nem egy idézõjel, mégha annak is látszik. de ha bármit beírsz a másodikba, akkor az fog megjelenni, amíg a linken vagy)

shit happens

FreeHome
Hogyan lehet eltüntetni a progress bar-ról az információkat. Pölö ha rámutatok egy linkre, akkor hogyan érhetem el azt, hogy lent ne mutassa az útvonalat?

http://saltwater.try.hu http://livesets.try.hu

hell azt szeretném megkérdezni, hogy tud e valaki egy képnézõ scriptet html-be... hogy egy mappából megjeleníti a képeket stb. mert elég uncsi az img src.... elõreis kösz

__|__ ________(*)________

cSuwwi
persze nekem könnyû... (tudom) 😄
nálam is van ilyen (a dromon), de azt csetnek hívjuk (a fõoldalon van), az is hasonló 😊

shit happens

cSuwwi
ez egy nagyon alap vendégkönyv(?)-nek tûnik így elsõ ránézésre
csinálsz hozzá egy beírós mezõt mint ahova most írom ezt az üzit, meg egy névmezõt, egy formmal és a leírt beállításokkal már megy is 😊

shit happens

Rage47
huh nagyon köszönöm!😊 biztos megnéztem volna tutorialon, csak azt sem tudtam hogy keressek rá😉
Tetsuo
Thx már megoldottam (javascripttel). Egyenlõre szüneteltetem a honlaptervezést (mert meguntam 😊, még meg kell értenem a #2233-ast.

Manoi
Fix háttér:

<body background="images/XY.jpg" style="background-position: top left; background-attachment: fixed; background-repeat: no-repeat;">

A nő olyan, mint egy demo-program. Vagy korlátozva van a használati ideje, vagy a legjobb funkciói vannak letiltva, vagy állandóan baszogat, hogy regisztráltasd.

Harder
favicon
http://www.tutorial.hu/content/view/116/28/

Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu

Rage47
Sziasztok!
Hogy lehet azt megcsinálni, hogy a honlapom cime mellé egy kis ikont tudjak kirakni? pl. ezen a honlapon láttam ilyet: http://nemet.avw.hu/ -nem reklam akart lenni😊 Köszi elöre válaszotokat!
Tetsuo
Ezt még nem próbáltam ki, jelenleg egy másik problémával szenvedek: Egy frémben, fix háttér elõtti szöveg görgetése. <#nemtudom>
/Amúgy az ATWre rakom föl asszem./

Tetsuo
Thx. (Még tanulmányozom.)

Dichter
Írok 😊

<?php

$akt_ido=date("Y.n.j H:i");

$kapcsolat = mysql_connect("tárhely adatbázis elérése ", "felhasználónév", "password");
mysql_select_db("felhasználónév");

$parancs="INSERT IGNORE INTO forum (nev,email,uzenet,ido) VALUES ('$nev_mezo','$email_mezo','$uzenet_mezo','$akt_ido')";

mysql_query($parancs,$kapcsolat);

print ("Az üzeneted rögzítve lett!");

$parancs="SELECT * FROM forum ORDER BY azonosito DESC";
$osszes_adat=mysql_query($parancs,$kapcsolat);

print ("<table bgcolor border=0 cellspacing=2>");

while($aktualis_sor=mysql_fetch_array($osszes_adat)){
print("<tr>");
print("<td bgcolor='#cccccc'>".$aktualis_sor["nev"]."</td>");
print("<td bgcolor='#999999'>".$aktualis_sor["email"]."</td>");
print("<td align=right bgcolor='#cccccc'><b>".$aktualis_sor["ido"]."</b></td>");
print("<tr><td colspan=3 bgcolor='orange'>".$aktualis_sor["uzenet"]."</td>");

}

print ("</table>");

mysql_close($kapcsolat);

?>

Ehhez aztán kell egy html, get methoddal, és egy olyan actionnel, hogy pl: vendegkonyv.php + 4 input, aminek a name-jei:nev,email,uzenet,ido. Kell továbbá egy darab adatbázis, egy darab táblával, ahol jelen esetben a mezõnevek:nev,email,uzenet,ido.

Dichter
php + adatbázis

Írjak kódot is?

Tetsuo
Vendégkönyvet hogyan csinálnátok? Vmi egyszerû kéne, (bárki beírhatna,) ami állandóan látszik az egyik frémben. S szerkeszthetném össze-vissza.

Manoi
Rakd be ezt a scriptet az oldal elejére!

<script language="JavaScript">
<!--
function MM_preloadImages() { //v3.0
var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array();
var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i<a.length; i++)
if (a.indexOf("#")!=0){ d.MM_p=new Image; d.MM_p.src=a;}}
}
//-->
</SCRIPT>

aztán ezt a body tag-be:
<BODY>
(persze az image-ket írd át! 😄)

Így az image-eket be tudod tölteni a "tempbe" a honlap lehívásakor.
Beraksz egy nyitóképernyõt, amin a szem elmolyol és kész!

A nő olyan, mint egy demo-program. Vagy korlátozva van a használati ideje, vagy a legjobb funkciói vannak letiltva, vagy állandóan baszogat, hogy regisztráltasd.

Dichter
muszály itt így írnod?

Johnyy
mert ugy próbálgatam megoldani hogy van a honlap és ugye ien fless html kombo lett és kipróbálltam hogy sokal töb értelme van a fleseket gifként elmenteni mert sokkal kisebb heyet foglal.. naszoval így öszerektem a lapot! és ugy kellene hogy van a kezdõképernyõ és az onan induló linkek betöltése elõtt megyelenne egy töltõképernyõ ami letölti az adott link elemeit és már a tempbõl futatya õket, és mivel a többi linken is yoformán ugyanazok az animek vanak azok már autamata olvasná tambõl, csak valahogy az a töltöképernyõ még gázos, ...