HTML-szerkesztés kezdőknek!!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azt hittem teljesen te készítetted az 1. betûtõl.

Dichter
A képeket a megrendelõ adta. Persze kilógott a böngészõbõl, meg szét is kellett slice-olni. Szóval azzal is volt meló rendesen.
Hozzáteszem én nem így építettem volna fel, de a tartalom adott volt (www.demko.hu) és ezt kellett az új designra húzni. Favágó meló suxx 😞

A képeket PhotoShop-pal csináltad?

Dichter
Jó, én válaszoltam 😊

Jó csak kérdeztem.

Dichter
Egyenlõre sajnos nem. Ahhoz nincs elég tudásom, és elég megrendelésem. És ebbõl a szakmából szerintem elég nehéz megélni. Egyszer van munka, egyszer nincs. Erre nem alapozhatsz egy családalapítást. Kivéve, ha jól keres az asszony 😄
De ez egy másik téma.

Akkor végûl is te ebbõl élsz?

Ja<#vigyor3>

Dichter
a bugokat.

Hogy mit hol kell keresni?

Dichter
Annak, akinek készítjük, annak nem annyira 😄D
És én tudom, mit hol kell keresni.

Sztem joó

Dichter
cSuwwi
hátöö, tavalyelõtt csináltam ezt: bestplaymates
IE alatt néz ki jól, akkor még nem volt Firefox 😊

De kb. 1 éve nem foglalkozom vele, a mostaninak meg nem én csinálom a kinézetét (ezért néz ki rendesen), a háttere (php) meg nem látszik.

shit happens

Tudnátok mutatni 1-2 olyan oldalt, amit ti csináltatok?

cSuwwi
Ha már itt tartunk, sima notepaddal csak a gyorsan elvégezhetõ apróbb javításokat csinálom (tábla hozzáadása, valami átírása)

Tisztán kódolásra, vagy Dev-PHP 2.06 (mert felette nem jelzi ki a hogy mely kapcsoszárójelek tartoznak össze), vagy Rapid PHP/Rapid CSS

Az FFx-et meg nem kell említenem, én is eléggé elköteleztem felé magam, a WebDeveloper Tool hasznos 😊

shit happens

Dichter
Notepad is színez 😊

Dichter
Értsd már meg, ezt nem lehet eldönteni. Írok pár példát

Photoshop - Paint Shop Pro
3D Studio Max - Maya
Corel Draw - Freehand

Nagyjából ugyanazt tudják, csak más cég adta ki õket. Ezért a kezelhetõségük is más. Keresd meg, neked melyik a szimpatikusabb, és használd azt.

Na erre vártam

Sil78
A Frontpage nagyon tele tudja szemetelni a kódot, és a Microsoft programjaitól megszokott módon elég IE-specifikus oldalakat csinál.

Egybként én is Dreamweavert szoktam használni, bár mostanában inkább a kódos részét. A sima jegyzettömb jellegû programokkal ellentétben szerintem jó, hogy kiemeli a szintaxist különbözõ színekkel, és a CSS-szerkesztéshez is egész jó.

Ellenõrzésre meg persze Firefoxot (meg ellenõrzöm validátorokkal is), bár ezt menetközben is használom (pl a ColorZilla, a Web Developer eszköztár meg az EditCSS miatt). Bár az IE még mindig meg tud lepni, de már nagyjából ismerem a korlátait, miket kell elkerülni.

These are my friends, see how they glisten...

grebber
Sorry hogy ide nyomom de máshol nem válaszoltak és látom itt pörög az élet!!

Nekem lenne egy olyan problémám amit nem értek.
Eddig mindent leszedett simán az IE a gamestarról az összes trailert ,mostmeg bármire megyek nem tölti le,mentés másként az sem jó, letöltés flashgettel az sem jó.
Leszedtem a Mozilla-t semmit nem állitottam az sem szedi.

Mi lehet a gond??Mi baszodhatot el?Én nem állitottam semmit az fix.

Next PC upgrade: 2022

cSuwwi
Én DW-t használok, és Dichter is, ahogy látom. A frontpaget én sem ismerem (a frontpage express-el kezdtem anno, de az más).
Ha nem zavar az összetettsége, akkor DW-t használj. Ennyi.

shit happens

Én nem azt várom, hanem azt, hogy mondjátok ki azt, hogy mék a jobb és kész.

Dichter
Ha most azt várod, hogy mondjunk neked egy olyan szerkesztõt, amivel szép weblapokat fogsz készíteni, akkor sajnos nem tudunk segíteni. (Legalábbis én nem)

Annyit tudok mondani, hogy a Dw egy bugos szar, de azért szeretjük 😊 Próbáld meg autodidakta módon elsajátítani alapfokon mindkét szoftvert, és majd eldöntöd magadnak, melyik tetszik.

Na figyu én eléggé láma vok ehez a HTML szerkeztéshez, ezért most akkor venni fogok 1 könyvet valamkelyik progihoz, de nem akarok 2õt venni(FP-hez és Dw-hez). Van egy oldalam akit érdekel annak szívesen megmondom a címet és meglátjátok hogy nagyon nem vok profi ebben a témában.

Dichter
Leginkább úgy ellenõrzöm amit csináltam, hogy megnyitom IE-ben.

Dichter
A Dw felépítése úgy néz ki, hogy van egy CODE, és egy Design fül. A CODE-ba írogathatód meglepõ módon a kódot, vagyis a tageket, css-t, php-t stb. A Design részt nem nagyon használom csak képek beszúrására, meg táblázatok módosítására, mert kurvára nem azt mutatja amit a böngészõben látni fogsz. Vagyis csak valami hasonlót.

A Dreamweavernek van olyan "jegyzettöbös" része is ez 100%

cSuwwi
Mindkettõ WYSWYG szerkesztõ (What You See, What You Get, Azt kapod, amit látsz).
A frontpage egyszerûbb, talán könnyebb tanulni
A dreamweaver meg egyszerûen szerintem jobb

Nekem semmilyen könyvem sincs, DW-t használok a 3.0 óta (nem ma volt), nem olyan bonyolult, bár legtöbbször simán notepaddal csinálok oldalt, DW-t csak bonyolultabb táblázatokhoz használok, de kezdõnek mindenre jó.

shit happens

Dichter
EZ alap minden honlapszerkesztõ programnál...

Nem azt, hanem azt, hogy nem az van, hogy be kell gépelni egy csomó cuccot, mint a jegyzettömbbe, hanem mittomén Beszúrás-Kép és ott van a kép

Dichter
Én személy szerint Dreamweavert használok. A frontpage-et nem ismerem. Mit értesz grafikus rész alatt? Ha azt amire gondolok, akkor arra photoshop.

De akkor melyiket ajánlod?Melyik a könnyebb?
A Dreamwaevernek van grafikus része?

Dichter
Ezek a programok nem arra vannak, hogy megcsinálják helyetted az oldalt, csak a html-tag-eket ismerik, és teszik be. Szóval ugyanolyan oldalt tudsz csinálni mindkettõvel. Mégpedig olyat, amilyet te szeretnél. Csak kreativitás kérdése.

Na jó akkor most rendelek egy könyvet.
Ti melyik progit ajánljátok? Frontpage vagy Dreamweaver?
Melyiket könnyeb megtanulni?Melyikket lehet jobb olaldt csinálni?

cSuwwi
Használd a szemed --> felül SG Áruház

Dreamweaver MX

shit happens

Könyvesboltban?
Mennyibe kerül?

Harder
A boltban tudsz hozzá magyar nyelvû leírást venni, könyv formájában.

Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu

Valaki a Dreamweaver-hez dobjon már vagy egy magyarítást vagy egy magyar leírást!
Köszi

igen.merre???
Dichter
wrong topic!

Sziasztok tudtok valami jó logo szerkesztõ progi linket ami nem demo? (aaa logo,the logo creator)köszike
cSuwwi
Ha hiszed, ha nem: firefox.hu
Igen, ingyenes, és szvsz sokkal jobb, mint az IE és Opera együttvéve (csak nem mindenkinek jön be, mert elsõre kicsit fapadosnak tûnik, nincs benne 200 felesleges dolog, amilyen plugin kell, azt letöltöd)
pl. AdBlock, hogy ne legyenek reklámok, FlashGot, hogy menjen a Flashget/akármilyen letöltésvezérlõ, stb.

shit happens

Imremagdi
rájöttem hogy mi a hiba !

nemmindegy hogy :

http://www.vkpaks.hu/gyerek

vagy hogy:

http://www.vkpaks.hu/gyerek/

újabb hülyesége az IE-nek !

FFx-et még nem is láttam ! honnan lehet letölteni ? ingyenes ?

http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1

cSuwwi
Ami IE alatt jól néz ki, az FFx alatt nem
Ami FFx alatt jól néz ki, az 95%-ban IE alatt is

és az IE 90%-a ha lassan is, de csökken, az opera meg suxx, utálom.

shit happens

Imremagdi
IE 6.0 alatt tökéletesen müködik, opera alatt is. Az internetezõk 90 % IE-val internetezik ! Sajna nemtudok hasonló menüt csinálni csak javascript-ben ! egy szép Flash menü kellene, de ahhoz nem értek !

Sil78
Nálam Firefox alatt egyáltalán nem látszik a baloldali menü. Nálatok?

These are my friends, see how they glisten...

en a scrollozo titlet leszednem. Sztem zavaro.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

cSuwwi
aham, nálam pont fordítva jók 😄

a fõoldalasnál jelennek meg az aloldal címek felül: pl. katalógus, programok/akármi.html (talán a target rosszul van beállítva)

a gyereknél viszont jók, az aloldalak simán bejönnek, és nem változik a cím.

Firefoxal néztem, IE nem érdekel, már régóta ffxre fejlesztek, néha ránézek IE alatt is.
Talán a targetek rosszak az elsõ alatt, pl. a framesetbe szvsz nem kell target=_self.
Ja, és a jobbklikk tiltásnak semmi értelme.

shit happens

Imremagdi