9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • batman
    Casablanca
  • Sonajk @:o)
    Macska???
    Jajjjjjj :DDD
  • Dichter
    disz iz a biginning of a bjútiful frendsip
    inkább kultúrált
  • CattiBrie
    de romantikus...
  • batman
    and they lived happily ever after
    Lemaradtál :)))
    Már megtörtént ;) de megnyugtatlak, hogy békességgel váltunk el.
  • Manoi
    Ejnye no!
    Ne itt verjétek le egymást! Van privát is a világon! Tessék ott osztani az észt.

Egy lelkes topiclakó
  • batman
  • Max7
    Nos akkor te szolgálsz tényleg felvilágosításra! Attól még hogy ezt a topikot nyitotad attól még nem a tied ez az sg tulajdona és ő ezt szabadon használhatóvá tette!

Azon felül meg bármikor megnyithatta volna más is ezt a topikot!

azon felül hogy megnyitotad a topikot használhatad volna a keresőt is:
    2003. 01. 26. - Html, Css, Php help ezt a topikot jóval a te topikod elött nyitoták!

azon felül:

"Tudom, hogy itt a fórumban több topic is foglalkozik HTML oldal szerkesztésével, még is úgy gondoltam, hogy nyitani kéne egy külön topicot," ezt nagyon roszúl gondolod 6 topik 6 felé kell figyelni!

és még folytathatnám az "alázásod" azzal hogy egyszerüen gyerekes amit művelswz hogy minden topikba beirod az új mobilos oldalad ráadásul találkoztam már oylan topikba is ilyen hírdetéseddel aminek semmi köze nincs a html-hez sőt a mobilokhoz se!

ezek után nem fogok reagálni az irásodra szal ne lepődj meg ha már így emlegeted az aláirásom!
    Köszönöm a kioktatás!
    Külön örömömre szolgál, hogy mindezt teszed abban a topicban, amit én nyitottam és te csak ezért lehetsz most itt.
    Gratulálok a viselkedésedhez.
    Még valami. Az elkövetkezőkben, ha rólad van szó, igyekszem megfogadni az 'aláírásodban' olvasható gondolatot. Tényleg tanulságos és veled szemben hasznosítandó.
  • batman
    oks, köszi, közben már én is kiderítettem (megtapasztaltam...) francba :(
  • Max7
    szerintem addig hagyd abba amig egy moderátor meg nem unja és jutalmazza a szorgalamságod topikba beirtak szerinti pontokal ami jócskán túlmegy az 5 ponton!
  • Dj Faustus #3514
    Nem feltétlenűl.
    A PHP, illetve az SQL teljesen független dolog az SSI-től (Server Side Includes), külön kell feltelepíteni az Apache-hoz (vagy más webszerver programhoz).
    Talán a freeweben engedélyezve van, de nem biztos...
    még nem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • batman
    Lenne egy kérdésem. Amelyik ingyenes tárhelynél fel van tűntetve a php és mysql engedélyezése, ott működik az ssi?
  • batman
    Ezt már elég helyre beírtad nem?
  • Manoi
    Én HTMLkit-et használok és tslitle (TopStyle) css editort az is tud mindent (beépül mindenbe)! Jah és ingyenes mindkettő!

De egy idő után már úgyis mennek fejből a fontosabb tagek, ami meg nem arra ott a w3c

BUÉK
    Szeretettel várunk mindenkit a ma megnyílt MOBILFOTOS fórumba.

Illettve szeretnék előre Boldog új évet kívánni mindenkinek.

[center]Akkor hát B U É K! @:o)
  • ivjoe
    Egyébként nagyon ajánlom mindenkinek a Rapid CSS a Raoid PHP ill a WeBuilder nevű programokat. A program nagy előnye, hogy pl a HTML editorban elvileg benne van az összes tag, az összes attribútumával együtt. Így ha kurzorral "beleállunk" egy tag-be, akkor egy sidebaron megjelelennek az attribútumok. Így csak azt kel kitölteni, nek kell annyit gépelni.
  • ivjoe
    Notepad++ rlz! :D
  • CattiBrie
    hát én editplussal szoktam...

de az kb uaz, mint a nótapad
  • CattiBrie
    mintha írta volna, hogy ez a megoldás is érdekelné...

de lehet, hogy nem :)
  • Istencsászár
    áh:) azzal olyat nemlehet
  • Dj Faustus #3503
    Igen ám (bár jó megoldás a sortörés is, verseknél még megérthető is a lágy sorvég), csak többoldalas dokumentumnál a lusta webtervező nem akar <br /> (így XHTML módon írva) tagokat rakosgatni mindenhova. A bekezdéseket berakja a <p>...</p> tag-ek közé, a design-t rábizza a CSS-re (Ugye a tartalom és a design különválasztása jegyében).
  • CattiBrie
    notepad?
  • Istencsászár
    Multkor már a táblázatok miatt irogattam excelből htmlre stb...

Asszem erre nemtértünk ki hogy milyen html szerkesztő progival lehet normális táblázatot csinálni amit minden böngésző hiba nélkül megjelenít és amibe vannak lehetőségek nem ilyen dreamveawerben található szarok..
  • CattiBrie
    de arról votl szó, hogy rögzítse a szélességet, és törje meg a sorokat
  • Dichter
    Köszönöm, a CSS megoldotta a problémát.
  • Dj Faustus #3498
    CattiBrie: a te esetedben azért nem volt alsó görgetősáv, mert 1. rögzítetted az iframe szélességét 2. vers révén rövidek a sorok hossza - így nem lóg ki.

Dichter: előttem elmondták, hogy az iframe szélességét rögzíteni kell:
    <iframe src="valami.html" height="400" width="500"></iframe>

Másrészt az iframe-el megjelenített oldal (a példában valami.html) szélességét is limitálni kell. Erre legalkalmasabb a CSS használata:
    body {
    width: 470px;
    margin: 0px;
    padding: 0px;
    border: none;
    }

A fenti kódot mentsd el egy css file-ba (például style.css), és az iframe-be illesztett HTML állományban hivatkozz (a <head> és a </head> közé rakd be) a CSS file-ra:
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
  • CattiBrie
    de én már mutattam példá, ahol működött...
  • Leafar
    Sziasztok

Igaz nem a témához kapcsolódóan de nem tud valaki ftp server ahonnal tölteni lehet játékot, filmet stb.
    Persze az lenne a legjobb ha ingyenes, de ha fizetős az sem gond
  • batman
    EZ segít valamit?
  • Dichter
    Nem az a baj, hogy nem lesz középen, hanem hogy megjelenik az alsó csúszka.
  • batman
    Lehet, hogy teljesen rosszul gondolom, de az iframe-be nem "kész" html oldalakat tudsz megjeleníteni? Mert ha igen, akkor (bár én még soha nem próbáltam) elvileg ha az iframe mérete ahogy írtad pl. 400px és 200 a táblázat, akkor a center tag-el középre kéne raknia nem?
  • Dichter
    öö nem, mert még mindíg nincs feltöltve sehová :) És egyelőre nem is akarom, amíg meg nem oldódik ez a dolog :)
  • CattiBrie
    mutattad már azt, ahol tartasz?
  • Dichter
    0-ra állítottam mindkettőt, mert alapból azthiszem 1, de úgysem volt jó. Sőt, úgysem, ha a 400px-es iframe-be 200px-es táblázatot tettem.

#3489: a kettőnek jelen esetben nincs sok köze egymáshoz. Arra kell az iframe, hogy illeszkedjen a design-ba.
  • Max7
    csak frames megoldas a jo? php nem jo?
  • batman
    Amit írtál, hogy kipróbáltál táblázatos módszert az az, hogy a megjelenítendő tartalom van táblázatosan? Tehát hogy adott cellspacing/padding értékekkel is szivat? Vagy hogy esetleg táblázat a táblázaton belül, és mindkettőnél próbálkozni a spacing/padding értékekkel?