4415
Matematika feladatok
-
#51 a^2+a^2=átló·2 -
ricky #50 nhézet=négyzet -
ricky #49 Még egy kérdés. Ha egy nhézet oldala "a". Akkor milyen hosszú az átló??? -
ricky #48 Lehet, hogy rájöttem. Csak egy kérdésem van. Ha megvan adva két szakasz (legyen x;y). Akkor a hányadosukat ki tudjuk számolni (x/y)??? -
ricky #47 Ezek szerint ha C és kör középpontja szakaszt megjelölöm W-vel, akkor w"négyzet"=2×r"négyzet" -
ricky #46 Végülis a pithagorasz tételből jön, de hátha hasznos nekünk ebben a formában!!!
http://free.x3.hu/hunvisitor/matek2.jpg -
ricky #45 Találtam egy tételt, mindjárt lerajzolom. -
ricky #44 Az honnan jött ki, hogy AB távolsága 1? Vagy azt veszed egységnek? -
ricky #43 na visszajöttem. (telefonálnom kellett). Mire jutottatok? -
FireStorm #42 oké, oké csak nem láttam. Refresh!! :)) -
#41 Ő is azt mondta nem?:))) -
FireStorm #40 Az nem a köré írt kör középpontja? -
#39 Nah van egy ilyen tétel, hogy a bármilyen háromszögben az oldalfelező merőlegesek metszéspontja a háromszög köré írható kör középpontja...de itt most nem azt kell megcsinálni...:-) -
#38 Gondolj bele! Veszed bármelyik két csúcsot, a kör egy pontja rajtuk van, mert a kör középpontja az adott oldal felezőmerőlegesén van, és az egyik csúcsot biztosan érinti -
FireStorm #37 Lehet én vagyok hülye, de szerintem nem. -
#36 Távolság A és B ponttól: 1
Távolság C ponttól: gyökkettő :) -
ricky #35 Mi az az 1, c pont??? -
#34 Nna, rájöttem: Van egy pont a felezőmerőlegesen, ami A és B ponttól 1, c ponttól 1.414 (gyökkettő) távolságra van. Nna, ezt kéne vhogy kiszerkeszteni :) -
#33 Hmm, mebiztos, hogy yó... -
#32 Mi a helyzet akkor, ha:
1:Megszerkeszted az AB szakasz felezőmerőlegesét
2: A-ból (vagy B-ből), és C-ből elmetszed a felezőmerőlegest egy tetszőleges körzőnyílással (legyen a) és c) pont)
3: Megszerkeszted az a)c) felezőpontját => nem-e ez a keresett kör középpontja? -
#31 Waze, télleg.... -
#30 háromszök=háromszög -
ricky #29 Igen, és ahol találkoznak ott van a köráé írt kör középpontja!!! -
#28 Keresztkérdés: Ha osszekötöd ABC-t, akkor a háromszök oldalfelező merőlegesei egy pontban találkoznak? (rég volt, mint mondtam!) -
ricky #27 3: Az A-t az egyik, a B-t a másiok érintési ponttal kössük össze. (Szelő szakaszok) -
ricky #26 Nekem van egy két ötletem, de nem tom mire jók.
1: Az A, a B és az érintési pontok egy húrnégyszöget alkotank. (Szemben lévő szögek összege 180)
2: Kössük össze a C-t a B-vel és az A-val. -
#25 Tudom, perpill én is agyalok, de geometriát 3 éve láttam utoljára -
FireStorm #24 A felezőmerőleges nem egy pont.(az a szakaszfelező pont)
Mellesleg ez csak egy ötlet volt nem a teljes megoldás. -
#23 -
ricky #22 Ja, ok -
#21 Éniseztmondom -
ricky #20 A felezőmerőlegesen bárhol lehet. Még az kell, hogy az érintők merőlegesek legyenek egymásra. -
ricky #19 Az viszont igaz, hogy egy pontból húzott érintők hossza egyenlő. Tehát a C pont a kör középpontja és az érintési pontok egy négyzetet alkotnak, melynek az oldali egyenlőek a kör sugarával. -
#18 És? A felező merőlegesen van a középpont, nem a két pontot összekötő szakasz közepén! -
ricky #17 Ez igaz. És hogy tovább? -
ricky #16 Ez nem igaz!!! -
FireStorm #15 Egyébként a megadott kép is egy speciális eset. -
FireStorm #14 Ezt azért nem hinném.
Mi van ha az a pont 5* olyan távol van a középponttól, mint a sugár hossza?
Az is derékszög lesz? -
FireStorm #13 1. A és B felezőmerőlegesén rajta van a kör középpontja. -
#12 Szerintem kell még hozzá valami adat mert az hogy C-nél derékszögvan semmitmondó, hiszen az egy pontból húzott érintők mindig merőlegesek.