4415
Matematika feladatok
-
#92 hm irasbelin tulvagyok, hat ez most joval egyszerubb volt mint multkor, mar csak szobeli lesz. kettes sima ugy, remelem lesz jobb is. :) -
#91 no hogy ment? -
#90 nem lenne rossz vmi egyszerűt kapni..
holnap 8:00 tól írásbeli, kb déltől szóbeli.. sux.! -
#89 hát, csak belehúzol valami olyanba amit jobban tudsz - mikor kell drukkolni? -
#88 hát ezaz hogy nekem se igazán megy.
igen az világos a szomszédsági + illeszkedési mátrix, de nemtudom hogy pl. ennél nem kell e egy sort elhagyni, hogy lineárisan függetlenek legyenek.. ejjj.
na mind1, majd jövőre újra próbálom :O -
#87 79et néztem, de az teljesen idegen sorry...
hmm, egy gráfnak van 2féle mátrixa.. a szomszédossági, meg az illeszkedési vagyhogy.. úgyhogy a det-je meg azért nem ugyanaz a 2nek... argh, 4 éve volt már, és akkor se ment... -
#86 de akkor miért nem G van írva mint az elején..
a *79 re? -
#85 nemlehet hogy a teljes gráf mátrixa? -
#84 hejj de régen volt... és már eladtam a matekkönyveket... :( -
#83 Euler utak számát hogy kell kiszámolni?
van egy ilyen képletem:
E(G)=O+(q)!*pi(iEA/{q}) (O+(i)-1)!* det A
namost a det A, milyen mátrixot jelöl???????? -
#82 én meg a hétfői szigorlat után. soha többet :) -
#81 :))))) -
#80 A matekérettségi után megfogadtam,hogy nem fogok soha többet matekozni:) -
#79 Adott egy halmaz A={1,2,3,6}, ennek a hatványhalmazának a részhalmaz relációra vonatkozó hálójának MI A FRANC A LINEÁRIS KITERJESZTÉSE? És a rendezés dimenziója hogy számolható??
-
ricky #78 Lerajzoljam vagy érthető??? -
ricky #77 Van még egy feladat: Bizonyítsd be, hogy az eredeti három szög területe egyenlő a talpponti háromszög kerületeszer az eredeti háromszög köréírtkörének a sugarának a fele (azaz az eredti háromszög Fayerbach-körének a sugara)!!! -
ricky #76 Na ma megmutatta a tanár a megoldást a feladatomra. Végül is könnyű volt. Csak a belső és a külső szögfelezők tételét kellett hozzá tudni. -> A-kör. A C ponttól gyök2×r olyan messze van mint az A-tól és a B-től (r). És ide kell azt a kört rajzolni. Nem tudom pontosan milyen kör, valami A-s. App... ??? -
#75 Segiccsetek neki plz, thx ;) -
#74 Hogy lehet magadni az összes pozitív egész számot 3db 2-es segítségével???
Nem vezethetsz be ismeretlent,csak függvényeket használhatsz! -
ricky #73 Nem az a feladat, azt csak én kérdeztem. Már fáradt voltam akkor... -
#72 Egy egységnyi oldalú négyzet átlójának hossza gyök 2
Bocs de gimnázium 4-be ilyen feladatot adnak? -
#71 BIZTOS, hogy van megoldás? Csak mert ha az AC vagy BC távolság kisebb, mint AB*((√2-1)/2), akkor garantáltan nincs megoldás -
ricky #70 kár -
#69 Hát én azon kívül amit mutattam nem tudok más megoldást :/ -
ricky #68 senkia nem tudja? -
#67 jó :) maj' meglátom mire megyek vele :) -
ricky #66 Lehet bárhol, az a lényeg, hogy ne egy egyenesen legyen a 3 pont, mert úgy már megcsináltam. Az egy másik, könnyebb feladat!!! -
ricky #65 ok, köszi -
#64 szal A B C a síkon bárhol lehet? -
#63 Mindenesetre sztem nem mindig van ilyen kör. Pl ha A és C pontok közötti távolság töredéke az AB távolságnak... -
#62 Kiváncsi vagyok a megoldásra nagyon...:-) -
#61 már szóltam vkinek, este rá ér, megcsinálja, és beírom mire jutott... -
ricky #60 az a kérdés, hogy hogyan lehet megszerkeszteni azt a kőrt, amelyik illeszkedik A és B pontra, és a C ből olyan érintők húzhatók, amelyek merőlegesek egymásra!!! -
#59 Szerintem is! #5-ös hozzászólásban már lerajzolzam, sztem az a megoldás :-) -
#58 így reggel "pihenten" már jobban megy :)
megvan A és B fogsz egy grafit ceruzát és szépen íveket húzol Aés B közé :)) aztán a legszebbet kiegészíted körré! :DDD -
#57 te én komolyan nem vagom a peldat. szal megvan adva A B és C. lkevannak rajzolva a sikban hogy hol vannak. A és B a köríven van rajta, a C meg a köroön kívül. És aza érdés hogy hogy lehet derékszögű érintőket szerkeszteni? ha nem specials eset akkor sehogy... -
#56 amúgy jó a feladat de most má késő van hozzá :) majd holnap -
#55 lehet hogy nosztalgiázik :) -
ricky #54 Hátha ez ált. isk.-s feladat akkor csináld meg.
4.-es vagyok gimiben és ott adták fel matekfakton.!!! -
#53 Jaj bocs tényleg nagy baromságot mondtam. Nem véletlenül röhögött még logóm is ki.